Dodaj do ulubionych

Praca na recepcji

24.04.13, 19:57
Czy ktoś może wie ile płaci się za godzinę za pracę na recepcji + dbanie o lokal, zadbanie o klientów (kawa, herbata).

Praca w wymiarze może czasem 8 może 15 godz tygodniowo raczej po południu. Dodam, że taka osoba musi być albo w trakcie studiów albo po studiach - to chyba istotne do ustalenia kwoty prawda?

Zakładam też że nie jest to jedyne źródło utrzymania takiej osoby a jedynie możliwość dorobienia.
Obserwuj wątek
    • madameblanka Re: Praca na recepcji 24.04.13, 21:22

Nie ma odgórnie ustalonej stawki za pracę na recepcji...recepcja w Sheratonie a recepcja w przychodni to różnica. Aha i co to znaczy 'dbanie o lokal'? To i również obowiązki sprzątaczki i sekretarki (parzenie kawy)?!
      I co niby ma to, że osoba studiuje do kwoty?! Otóż, pracodawca nie płaci ZUS jeżeli zatrudnia tanią siłę roboczą - czytaj studenta. Tyle z tych ustaleń kwoty.

pozdr,
      • chlups Re: Praca na recepcji 25.04.13, 09:02
        Zapewne się domyślasz, że jak piszę na forum Ząbek to nie chcę zatrudniać Pani w pięciogwiazdkowym hotelu.
        Co do kwoty - student, bo nie są potrzebne jakieś specjalne kwalifikacje ale musi mieć ogólną wiedzę z zakresu działalności firmy w której będzie pracował.
        Przecież nie mogę zapłacić osobie na recepcji tyle co osobom, które pracują 10-20 lat w zawodzie i prze lata podnosiły swoje kwalifikacje.

Dziwne te pytania.
        Ja zapytałam konkretnie i owszem są różne stawki tylko nie chcę zaproponować zbyt mało, żeby nie wystraszyć kogoś kto może wspomóc naszą firmę. Uważam również, ze lepiej podnieść po okresie próbnym stawkę i mieć z czego podnosić. Nie widzę również powodu dla którego miałabym płacić komuś np 25 zł za godzinę bo to chyba nie jest adekwatne.

Stąd moje pytanie ile zarabia Pani np w przychodni, fitness klubie, sekretarka w firmie.
        Jak ktoś napisze mi ile ktoś zarabia na cały lub pół etatu, ja będę mieć już rozeznanie.
        • madameblanka Re: Praca na recepcji 25.04.13, 10:20

Ja bym zaczęła od 10zł/h, to wychodzi 800zł miesięcznie. Jesteś gotowa na to i na to że tą sumę trzeba będzie zwiększać? Myślę że wymóg studiów na recepcję to przesada, możesz odstraszyć wielu dobrych pracowników, którzy mają w małym palcu recepcję choć nie mają studiów (jeżeli to ma być osoba w małej firemce). Zresztą z tego co wiem to nawet do korporacji nie potrzeba studiów tylko dobry angielski bo firma międzynarodowa.
          • sportif Re: Praca na recepcji 25.04.13, 18:22
            kochani, to nie Hrubieszów, tylko prawie Warszawa. Może w waszych stronach tyle płacą, ale nie po to się tu sprowadziliście żeby zarabiać 10zł/h
            • madameblanka Re: Praca na recepcji 25.04.13, 19:19

hehe, oni tu przyjechali przede wszystkim nie po to żeby pracować na jakiejś tam recepcji (przecież co powiedzą u siebie) tylko zajmować stanowisko superwajzora czy dajrektora i oczywiście nie za takie pieniądze....podałam kwotę wyjściową na stanowisku recepcjonisty, bo co tam można niby robić...
          • komisarz_ryba Re: Praca na recepcji 26.04.13, 09:35
            Ja osobiście uważam, że jeśli chodzi o pracę w recepcji, plus "dbanie o lokal" cokolwiek miałoby to oznaczać oraz parzenie kawy nie wymagają wyższego wykształcenia......Chyba,że chodzi właśnie o zatrudnienie "studenta" z tytułu oszczędności kosztów pracy jak ZUSy, ubezpieczenie itd. Myślę, że należałoby zaproponować stawkę bliżej 15,00 PLN/godzinę brutto, ponieważ za tyle pracują Panie z Ukrainy przy sprzątaniu domów. Dla studenta płatnej "wyższej szkoły menedżerskiej" byłaby to zapewne atrakcyjna propozycja, dla studenta WUM, Politechniki czy innej dobrej państwowej uczelni nie będzie to atrakcyjna propozycja, ponieważ i tak nie mają oni czasu na nic innego oprócz wkuwania.....
          • chlups Re: Praca na recepcji 29.04.13, 11:21
            Dziękuję za pomoc.
            Muszę mieć studenta, lub kogoś po studiach, kto jest zatrudniony na umowę o pracę a chce sobie trochę dorobić, ponieważ to specyficzna działalność - wymagająca znajomości branży.

Dodam jeszcze, ze zatrudniam wybitnych specjalistów w swojej dziedzinie i studenci (i nie tylko) skłonni są zapłacić za to, żeby móc przyjrzeć się pracy takiej osoby. Ale mi nie chodzi o tanią siłę roboczą, a o to żeby było jak należy. Zadowolony pracownik to tylko korzyść dla firmy.

• madzi_czer Re: Praca na recepcji 07.05.13, 09:07
              Witam,
              ponawiam swoją propozycję i liczę na zainteresowanie moją osobą. Jestem po studiach i w chwili obecnej moje 0,6 etatu, to prowadzenie sekretariatu :) madzi_czer@wp.pl
        • route67 Re: Praca na recepcji 29.04.13, 16:32

> Stąd moje pytanie ile zarabia Pani np w przychodni, fitness klubie, sekretarka
          > w firmie.
          > Jak ktoś napisze mi ile ktoś zarabia na cały lub pół etatu, ja będę mieć już ro
          > zeznanie.
          >

w mojej firmie recepcjonistka dostaje ok 20 PLN/h brutto, ma w tym opieke zdrowotna, umowe o prace, ZUSy-srusy i inne takie. Pelny wymiar godzin. Trudno to porównać do takiej pracy dorywczej. Podejrzewam ze 15 PLN bedzie uczciwym rozwiazaniem dla kogos tylko dorabiajacego bo pozwoli dorobić w okolicy 1000 zl.
          • chlups Re: Praca na recepcji 30.04.13, 22:42
            Taaa....:)

20 pln na godz. to daje miesięcznie za 160 godz - Uwaga 3200 pln. To ja poproszę taką pracę. i
            • route67 Re: Praca na recepcji 30.04.13, 22:52
              chlups napisała:

> Taaa....:)
              >
              > 20 pln na godz. to daje miesięcznie za 160 godz - Uwaga 3200 pln. To ja popros
              > zę taką pracę. i

to wcale nie jest jakas nadzwyczajna kwota jak na warunki "okołowarszawskie". 20 pln /h przy takim wymiarze o jakim piszesz daje 1000 pln. Chcesz kogoś kto będzie robił za darmo?
            • michal0510 Re: Praca na recepcji 01.05.13, 10:34
              > 20 pln na godz. to daje miesięcznie za 160 godz - Uwaga 3200 pln.

Czyli normalną, godziwą pensję.
    • madzi_czer Re: Praca na recepcji 25.04.13, 15:11
      Witam,
      jestem zainteresowana taką formą dorobienia :)
      Pracuję na 0,6 etatu, więc forma umowy zlecenia mi pasuje.
      Jeśli mogę się przydać, to proszę o kontakt: madzi_czer@wp.pl
      • majster225 Re: Praca na recepcji 29.04.13, 13:08
        Nie mogę uwierzyć w to co czytam, 15 zł/h dla pracownika recepcji? Ludzie, w firmie energetycznej dobry spawacz z uprawnieniami do spawania rurociągów wysokiego ciśnienia zarabia 25-30 zł/h z całym szacunkiem dla branży recepcji i parzenia kawy to jednak spawacz ma trochę bardziej odpowiedzialną pracę.
        • rukwiak Re: Praca na recepcji 29.04.13, 14:54
          Reasumując to spawacze maja problem a nie recepcjonistki :)
          A patrząc na to z drugiej strony recepcja to pierwsze miejsce, do którego trafia potencjaliny klient a jak wiemy pierwsze wrażenie jest najważniejsze. Więc z punktu widzenia większej firmy to recepcja jest ważniejsza od spawacza :)

Dodam tylko, że 15zł czy 30zł to stawka głodowa.....
        • michal0510 Re: Praca na recepcji 01.05.13, 10:38
          Niektórzy widać mają mentalność niewolników i innych też tak chcą traktować.
    • pjola19 Re: Praca MLM ! 25.04.13, 21:27
      Jeśli ktoś chce zarobić pieniądze nie musi w zasadzie wychodzić z domu. Jest to biznes wykorzystujący marketing online, ale można działać również tradycyjnie.
      Główny produkt to kawa z Ganodermą firmy DXN. Kawę spożywa codziennie 83% dorosłej populacji. Nikogo nie trzeba do picia kawy przekonywać. Kawa z Ganodermą ma właściwości lecznicze, poza tym dobrze smakuje, bo oprócz Ganodermy zawiera bardzo dobrej jakości kawę arabicę, nie zawiera żadnych tzw. wypełniaczy.
      Co do biznesu DXN Company to najbardziej uznana marka na świecie produkująca kawę z Ganodermą, Działa na wszystkich kontynentach, zapewnia wysoką jakość produktów, wsparcie informacyjne i dostawy towaru. W Europie DXN działa dopiero 4 lata, a już rozwinęła się na całą Europę środkową. DXN jest na Węgrzech, w Czechach, Słowacji, Bułgarii, Grecji, Rumunii, Austrii, Niemczech. Niedawno weszła na rynek Rosji i Ukrainy. Właśnie zaczyna działać w Polsce! Oznacza to wielką szansę dla osób, które zaczną współpracę właśnie teraz - na początku. Ponieważ można zarabiać niezłe pieniądze nawet pracując głównie z domu. Pakiet startowy kosztuje 82zł - w zamian otrzymujemy stronę www(dostępna w 14 językach), plus hosting, serwer, narzędzia online i wiedzę.
      Nie ma obowiązku jeżdżenia na jakieś spotkania, płatne szkolenia itd.
      Wiele osób odniosło sukces finansowy budując dystrybucję głównie lub tylko ze swojego komputera w domu.
      Proszę wejdź na moją stronę wpisując w pasku witryn Tekst linka dowiesz więcej.
      Jeśli nie zechcesz zająć się tym biznesem to zachęcam do kupienia i spróbowania kawy-jest naprawdę smaczna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka