Dodaj do ulubionych

Ale sobie zrobiliście....

25.10.13, 08:04
Wczoraj godz. 19, 20 miejsc wolno stojących pustych, a dwóch kierowców zaparkowanych na drodze dojazdowej do garażu i wyjazdowej z garażu wzdłuż krawężnika... Pewnie ochrony nie było i nie wiedzieli gdzie zaparkować, to postawili gdziekolwiek. Brawa za wprowadzenie dobrych zmian i ułatwienie życia innym. Wyjazd z garażu wczoraj o 19..... nie skomentuję.
Obserwuj wątek
    • msthk Re: Ale sobie zrobiliście.... 25.10.13, 08:17
      to były nieoznakowane radiowozy policji :)
      • ulazabki Re: Ale sobie zrobiliście.... 25.10.13, 11:25
        msthk napisał:

> to były nieoznakowane radiowozy policji :)

hahaha do Ciebie czy po Ciebie ;)
        • vp_ordnung_muss_sein Re: Ale sobie zrobiliście.... 25.10.13, 11:35
          Myślę, że tym ludziom których zabrali w kajdankach nie było do śmiechu...
          • ulazabki Re: Ale sobie zrobiliście.... 25.10.13, 11:45
            vp_ordnung_muss_sein napisał(a):

> Myślę, że tym ludziom których zabrali w kajdankach nie było do śmiechu...

Ordunung jak sam Twoj nikt świadczy "porzadek........." a policja bezpodstawnie pewnie ich nie zabrała.
            Chociaz czasami zdarzają się przypadki tj. w "układzie zamkniętym" no ale mieli rozkazy z góry wiec tez niby bezpodstawnie nie było.
            Kurcze na naszym osiedlu nic się nie ukryje.....prawie wszyscy o wszystkich wszystko wiedzą.
            Muszę wieczorami postać w oknie ;)

• vp_ordnung_muss_sein Re: Ale sobie zrobiliście.... 25.10.13, 12:07
              Szkoda czasu, taką wiedzę zdobywa się od ochrony ;)
              • ulazabki Re: Ale sobie zrobiliście.... 25.10.13, 12:14

> Szkoda czasu, taką wiedzę zdobywa się od ochrony ;)

hm. o naszych Panach z ochrony to jeszcze nie wiem czy to plotkarze ale na poprzednim osiedlu moj maz od ochrony dowiedział się ze sąsiadka zdradza męza ;) i to tylko dlatego ze jakies auto podjeżdzało po nią codziennie ;)

• tralalavital Re: Ale sobie zrobiliście.... 25.10.13, 13:20
                  Czyż panowie policjanci nie mogli 3 kroków wiecej zrobić z tymi, o wow, w kajdankach do miejsc postojowych??
                  A ochroniarz co robił przy garażu, akurat przechodził w momencie aresztowania? Nie pwoeimien w tym czasie przepustek wydawać?
                  • vp_ordnung_muss_sein Re: Ale sobie zrobiliście.... 25.10.13, 13:27
                    tralalavital napisał(a):

> Czyż panowie policjanci nie mogli 3 kroków wiecej zrobić z tymi, o wow, w kajda
                    > nkach do miejsc postojowych??

O to Pan już musi pytać policję, o ile zechcą udzielić Panu jakiejkolwiek informacji :)

> A ochroniarz co robił przy garażu, akurat przechodził w momencie aresztowania?
                    > Nie pwoeimien w tym czasie przepustek wydawać?

Ochroniarz wydawał przepustki, dlatego wiedział o obecności policji, bo wylegitymowali się przed wjazdem na teren osiedla.
                    • tralalavital Re: Ale sobie zrobiliście.... 25.10.13, 13:57
                      Ja pytam skąd wiedza na temat aresztowania, kajdanek... Bo to że ktoś wjeżdża, po co, na co i do kogo na osiedle to już wiadomo, że musi być podane dalej, żeby można było dalszą identyfikację prowadzić...

policji nie zamierzam pytać, tylko strzegących praw naszego osiedla.
                      • vp_ordnung_muss_sein Re: Ale sobie zrobiliście.... 25.10.13, 14:29
                        tralalavital napisał(a):

> Ja pytam skąd wiedza na temat aresztowania, kajdanek... Bo to że ktoś wjeżdża,
                        > po co, na co i do kogo na osiedle to już wiadomo, że musi być podane dalej, ż
                        > eby można było dalszą identyfikację prowadzić...
                        >
                        > policji nie zamierzam pytać, tylko strzegących praw naszego osiedla.

Wiedza od ochrony. Nie ma potrzeby tracić czasu na śledzenie czegokolwiek na osiedlu, od obserwacji terenu Wspólnoty mamy pracowników firmy ochroniarskiej oraz system monitoringu wizyjnego.
                        • ulazabki Re: Ale sobie zrobiliście.... 25.10.13, 14:43

> Wiedza od ochrony. Nie ma potrzeby tracić czasu na śledzenie czegokolwiek na os
                          > iedlu, od obserwacji terenu Wspólnoty mamy pracowników firmy ochroniarskiej ora
                          > z system monitoringu wizyjnego.

Ordnung ale własnie o to pytał tralalavital skąd ochrona wie ze wyprowadzano w kajdanach (przynajmniej ja tak zrozumiałam).
                          A co do śledzenia ojjj jest tu ładna grupka osób która dokładnie śledzi (chyba minęli się z powołaniem) ;)
                          • vp_ordnung_muss_sein Re: Ale sobie zrobiliście.... 25.10.13, 14:52
                            ulazabki napisała:

> vp_ordnung_muss_sein napisał(a):
                            >
                            >
                            > > Wiedza od ochrony. Nie ma potrzeby tracić czasu na śledzenie czegokolwiek
                            > na os
                            > > iedlu, od obserwacji terenu Wspólnoty mamy pracowników firmy ochroniarski
                            > ej ora
                            > > z system monitoringu wizyjnego.
                            >
                            > Ordnung ale własnie o to pytał tralalavital skąd ochrona wie ze wyprowadzano w
                            > kajdanach (przynajmniej ja tak zrozumiałam).
                            > A co do śledzenia ojjj jest tu ładna grupka osób która dokładnie śledzi (chyba
                            > minęli się z powołaniem) ;)

Wie, bo widziała? :)
                            • tralalavital Re: Ale sobie zrobiliście.... 25.10.13, 16:13
                              I tej porze na monitorach z kamer widziała ochrona kajdanki? Czy pobiegła za policjantami będącymi w akcji operacyjnej?
                              A Pani musiała koniecznie pytać po co policja?
                              Skoro Pani nie wzywała...

Wniosek: niczego sie nie ukryje, niczego. Policja moze stawać gdzie chce stwarzając zagrożenie... Myślenie godne pogratulowania. A juz zbieranie wiadomości od ochrony... Panom w kajdankach pewnie jak to Pani ujęła nie. Było do śmiechu, ale czy chcieliby aby Pani na forum mówiła w jaki sposób zostali wyprowadzeni...

Ja mowię, ze auta były zle zaparkowane i nawet jeśli to była policja powinna stanąć na miejscu obok ale wyznaczonym.
                              • vp_ordnung_muss_sein Re: Ale sobie zrobiliście.... 25.10.13, 17:04
                                tralalavital napisał(a):

> I tej porze na monitorach z kamer widziała ochrona kajdanki? Czy pobiegła za po
                                > licjantami będącymi w akcji operacyjnej?
                                > A Pani musiała koniecznie pytać po co policja?
                                > Skoro Pani nie wzywała...
                                >
                                > Wniosek: niczego sie nie ukryje, niczego. Policja moze stawać gdzie chce stwarz
                                > ając zagrożenie... Myślenie godne pogratulowania. A juz zbieranie wiadomości od
                                > ochrony... Panom w kajdankach pewnie jak to Pani ujęła nie. Było do śmiechu, a
                                > le czy chcieliby aby Pani na forum mówiła w jaki sposób zostali wyprowadzeni...
                                >
                                >
                                > Ja mowię, ze auta były zle zaparkowane i nawet jeśli to była policja powinna st
                                > anąć na miejscu obok ale wyznaczonym.

Mania prześladowcza niektórych wciąż trzyma :) Nikt, nikogo nie obserwuje, to są tylko twierdzenia forumowych narzekaczy. O całej sprawie poinformowała ochrona dzisiaj zarząd, jak to zwykle robią kiedy coś ważnego dzieje się na osiedlu. Z pretensjami odnośnie parkowania może się Pan zgłaszać na komendę.
                                • tralalavital Re: Ale sobie zrobiliście.... 25.10.13, 17:11
                                  Aresztowanie było ważne dla zainteresowanych aresztowanych, a nie dla całego osiedla. Nie zarządu sprawa kto i kogo aresztował. Osiedla zacznie byc jak przez ich nieobecność w mieszkaniach bedą mieli zaległości w płatnościach.
                                  • vp_ordnung_muss_sein Re: Ale sobie zrobiliście.... 25.10.13, 17:32
                                    tralalavital napisał(a):

> Aresztowanie było ważne dla zainteresowanych aresztowanych, a nie dla całego os
                                    > iedla. Nie zarządu sprawa kto i kogo aresztował. Osiedla zacznie byc jak przez
                                    > ich nieobecność w mieszkaniach bedą mieli zaległości w płatnościach.

Nikt rozsądny nie twierdzi inaczej w sprawie tych osób. Chciał się Pan dowiedzieć dlaczego ochrona nie zareagowała na zaparkowane nieprawidłowo auta, więc otrzymał Pan odpowiedź.
            • lukasz.lewczuk Re: Ale sobie zrobiliście.... 28.10.13, 09:59
              ja jak bylem na osiedlu chyba 5 razy w biezacym miesiacu ochrony nie uswiadczylem,raz poczekalem nawet zeby sie wpisac na te madre listy odnosnie remontow dachu,ale po 20 minutach wymieklem i wjechalem na osiedle.
              • vp_ordnung_muss_sein Re: Ale sobie zrobiliście.... 28.10.13, 10:12
                lukasz.lewczuk napisał:

> ja jak bylem na osiedlu chyba 5 razy w biezacym miesiacu ochrony nie uswiadczyl
                > em,raz poczekalem nawet zeby sie wpisac na te madre listy odnosnie remontow dac
                > hu,ale po 20 minutach wymieklem i wjechalem na osiedle.

Ochrona ma też inne obowiązki, niż tylko dyżurowanie w budce: np.: mają obowiązkowe obchody nieruchomości. Jeśli trafił Pan na moment kiedy nikogo nie było w dyżurce, zawsze znajduje się tam kartka z numerem telefonu do pracownika ochrony, pod którym można się z nim skontaktować.
    • tralalavital Re: Ale sobie zrobiliście.... 25.10.13, 08:20
      A, tak to wiele wyjaśnia i usprawiedliwia.... Mam gdzieś kto to był.
      • vp_ordnung_muss_sein Re: Ale sobie zrobiliście.... 25.10.13, 11:34
        tralalavital napisał(a):

> A, tak to wiele wyjaśnia i usprawiedliwia.... Mam gdzieś kto to był.

Jaki to zdarzenie ma związek ze strefą ruchu? :)
        Odpowiedzi są dwie:
        1) żadnego - ponieważ to była policja w trakcie czynności operacyjnych
        2) duże - gdyby to był ktokolwiek inny, tzn. dzięki strefie ruchu można zadzwonić po SM albo policję, w razie blokowania przejazdu i usunąć takie samochody. Bez strefy ruchu byłoby to niemożliwe ....
        • kruq_1 Re: Ale sobie zrobiliście.... 25.10.13, 20:16
          A to pewnie było tak, że przyjechał radiowóz po zainteresowanych, źle zaparkował zatem któryś z gorliwców wezwał policję no i to był ten drugi radiowóz :-) :-)
          • ulazabki Re: Ale sobie zrobiliście.... 25.10.13, 21:01
            kruq_1 napisał:

> A to pewnie było tak, że przyjechał radiowóz po zainteresowanych, źle zaparkowa
            > ł zatem któryś z gorliwców wezwał policję no i to był ten drugi radiowóz :-) :-
            > )

Krug zapewne trafiłeś w sedno sprawy ;)
            • dlinci Re: Ale sobie zrobiliście.... 26.10.13, 10:36
              Gorliwcem, w mej ocenie, okazała się osoba, która zapoczątkowała wątek dyskusji - myśląc, że ugra na tym krytykę zarządzania osiedlem.

Wymuszanie uzyskiwania informacji na publicznym forum, zamiast bezpośredniego zwacania się administracji/ochrony, może okazać się brzemienne w konsekwencje.

pozdrawiam,
    • lukasz.lewczuk Re: Ale sobie zrobiliście.... 28.10.13, 10:29
      czuje sie jak debil.nic nie rozumiem.

Mniejsza o wiekszosc fajnie ze mamy CSI na osiedlu,postaram sie przyspieszyc remont bo prawdziwe on line show mnie omija!

do kiedy te karty mozna sklada?
      • vp_ordnung_muss_sein Re: Ale sobie zrobiliście.... 28.10.13, 10:37
        lukasz.lewczuk napisał:

> czuje sie jak debil.nic nie rozumiem.
        >
        > Mniejsza o wiekszosc fajnie ze mamy CSI na osiedlu,postaram sie przyspieszyc re
        > mont bo prawdziwe on line show mnie omija!
        >
        > do kiedy te karty mozna sklada?

Formalny termin minął 25.10.2013, ale w praktyce zbieranie głosów wciąż trwa. Proszę nie zwlekać z oddaniem swojego. W trybie indywidualnego zbierania głosów nie ma terminu końcowego, uchwała przechodzi po zebraniu odpowiedniej większości. Oczywiście im szybciej, tym lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka