powstancowxx 20.03.14, 13:51 Czy wie ktoś co dalej będzie na ul. Powstańców, czy są jakieś plany (na necie) co do remontu drogi? czy postanowili tą cześć Ząbek zaorać i zasadzić żarówki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0mike0 Re: ul. Powstańców 20.03.14, 14:15 Z Powstańców to jest następująca sytuacja bardzo dużo się buduje tam, dużo ciężkiego sprzętu jeździ i niszczy ulice dlatego jest zwlekana budowa. Jakby wybudowali wcześniej to byłyby narzekania, że krzywe chodniki po ciężarówkach są po 2 latach a w nowych ulicach kratery, a teraz jest stary ser dziurawka. Odpowiedz Link Zgłoś
powstancowxx Re: ul. Powstańców 20.03.14, 14:19 Thx za odpowiedź, domyśliłem się, że to jest tego przyczyną. Lecz chodziło mi bardziej o to, czy wiadomo kiedy coś zaczną robić, jakieś plany, przetarg, termin realizacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
xsqr Re: ul. Powstańców 20.03.14, 14:32 Nie ma żadnego przetargu ani postępowania. Nie ma nawet projektu nowej Powstańców. W tym roku ulica na pewno nie doczeka się remontu, jest dość prawdopodobne, że w 2015 i 2016 również nie. Sam też narzekam na tę ulicę, bo jest wyzwaniem dla podwozia samochodu :( Odpowiedz Link Zgłoś
pi0trw Re: ul. Powstańców 20.03.14, 19:43 A co z tą prowizoryczną budową kanalizacji deszczowej na odcinku od Maczka do Żołnierskiej? Tempo, zaangażowanie robotników i to, co po sobie zostawiają - niechlujnie zbity gruz z uskokiem kilku cm względem nawierzchni - jak w kraju trzeciego świata. I to tak ma na 2-3 lata zostać? Odpowiedz Link Zgłoś
0mike0 Re: ul. Powstańców 21.03.14, 07:20 Chyba mają chęć dopiero zrobić projekt.. "Dlatego teraz, rozpoczynając prace projektowe związane z budową Powstańców w Ząbkach, zamierzamy również zaprojektować bezkolizyjny wiadukt umożliwiający pełne połączenie DW631 z tą ważną drogą gminną w Ząbkach. Miejmy nadzieję, że uda się zdobyć środki na realizację tego przedsięwzięcia, lub MZDW przejmie realizacje przygotowanej przez nas inwestycji." robertperkowski.pl/?co=show&nom=1696&topic=dw631-%C5%BBo%C5%82nierska-do-ko%C5%84ca-roku Odpowiedz Link Zgłoś
xsqr Re: ul. Powstańców 21.03.14, 07:45 To dziwne, bo budżet miasta na r. 2014 nie przewiduje projektu ul. Powstańców. Odpowiedz Link Zgłoś
karla1977 jednym slowem: witamy w Ząbkach... 21.03.14, 08:19 ani ulic ani infrastruktury, za to kupa smieci wszedzie :( dlatego postanowilismy sie stad wyniesc. Odpowiedz Link Zgłoś
xsqr Re: ul. Powstańców 21.03.14, 09:52 pi0trw napisał: > A co z tą prowizoryczną budową kanalizacji deszczowej na odcinku od Maczka do Ż > ołnierskiej? Tempo, zaangażowanie robotników i to, co po sobie zostawiają - nie > chlujnie zbity gruz z uskokiem kilku cm względem nawierzchni - jak w kraju trze > ciego świata. I to tak ma na 2-3 lata zostać? Też jestem tego bardzo ciekaw. Przeraża mnie myśl o tym, że muszę jeździć po czymś takim, codziennie. Niedawno, kiedy pogłębili tę nierówność o mało nie urwałem tam koła. To jest jakaś paranoja jak robią tę "kanalizację" - dwóch roboli, którzy chyba więcej czasu spędzają w okolicznym sklepie niż przy pracy. Ciekaw jestem czy UM Ząbki jest ubezpieczony od ew. zniszczenia mienia w postaci uszkodzenia podwozia/zawieszenia auta. Stan jezdni na Powstańców, brud w okolicznych lasach, brak chodników... To wszystko coraz bardziej kieruje moje myśli na opuszczenie Ząbek. Odpowiedz Link Zgłoś
kahaniel Re: ul. Powstańców 26.03.14, 09:44 W lasach nie jest tak źle. Na brzegu faktycznie jest syf ale głębiej jest już całkiem spoko. Na granicy lasu przebiega również granica ząbek pomijając fakt, że i tak władzom często średnio idzie sprzątanie lasu to tutaj pewnie jeszcze nie mogą dogadać, kto ma sprzątać. A Powstańców to chyba jakiś projekt musi mieć zrobiony, skoro wszystkie nowe zabudowania są cofnięte od drogi. Jeśli chodzi o kanalizacje to na tłuczeń wylali asfalt i nie jest to już dramat. Sama droga wymaga remontu ale trudno ją ładnie zrobić jak w tej chwili są trzy wielkie budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ek.0 Re: ul. Powstańców 26.03.14, 10:56 Co do twojej wypowiedzi na temat Powstańców to nazywa sie to rezerwa terenu, czyli w uproszczeniu plany że będą plany. Wszystko to co teraz jest obiecywane, to kiełbasa wyborcza. Dopóki nie będzie przetargu, to w nic nie uwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
xsqr Re: ul. Powstańców 26.03.14, 11:02 Najpierw to projekt, albo przetarg "na projekt". Dopiero wtedy będzie można mieć nadzieję, że "coś... kiedyś...". Wybaczcie, ale mnie jako mieszkańca płacącego podatki nie obchodzi czy coś się gdzieś buduje, wczoraj wieczorem wychodząc z psem nie mogłem przejść na drugą stronę ulicy - błoto po kostki, kałuże i skakanie na 30 cm krawężniki. Coś tu jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
kahaniel Re: ul. Powstańców 26.03.14, 11:20 No droga jest nie tak... to już ustaliliśmy. Żeby ją naprawić trzeba zrobić remont. Jak się zrobi remont i przez budowy drogę szlag trafi, trzeba go będzie zrobić jeszcze raz. Zapłaci się dwa razy. Utrudnienia w ruchu będą dwa razy. To ja już wole pomęczyć się jeszcze trochę, ale żeby potem już nikt przy tym nie gmerał. Inna sprawa że odwodnienie tej drogi jest w tej chwili tragiczne. Ale opady też były solidne. Odpowiedz Link Zgłoś
xsqr Re: ul. Powstańców 26.03.14, 11:28 Tylko, że widzisz - budowy potrwają zapewne jeszcze kilka lat, LCC będzie się budowało do Andersena, Wiśniewscy mają nową inwestycję, Polnord ma dużą działkę na swoje inwestycje, a ile wytrzymają zawieszenia naszych aut ? LCC, Polnord i Wiśniewscy spokojnie mogliby jeździć Andersena - nie ma tam prawie w ogóle ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
kahaniel Re: ul. Powstańców 26.03.14, 12:02 W sumie racja, że trochę to jeszcze potrwa. Ja nie narzekam bo mieszkam na osiedlu Kopernika to zwykle na Powstańców stoję w korku do Żołnierskiej i nie odczuwam stanu tej drogi. Ale za to jak już postawią te bloki to urząd będzie się musiał zacząć liczyć z tą okolicą bo będzie tu najwięcej ludzi. Zakładając, że się pomeldują... np. ta kładka jeśli do niej dojdzie to będzie bardzo fajnie. Chociaż mi głównie zależy na ścieżce rowerowej wzdłuż Żołnierskiej bo teraz tamtędy jechać to dramat i nie ma praktycznie żadnej alternatywy jeśli chodzi o rower. Odpowiedz Link Zgłoś
xsqr Re: ul. Powstańców 26.03.14, 12:09 Jedno, że potrwa to jeszcze dość długo, a drugie, że "Miasto" zdaje się nie dostrzegać w ogóle tego, że południowa część miasta bardzo się rozwija, powstaje wiele osiedli a tym samym rośnie liczba mieszkańców. Ruch jest coraz większy a nie idą za tym żadne konkretne inwestycje w drogi czy ogólnie pojmowaną infrastrukturę. Problemem jest nawet wizyta gości, bo nie ma w ogóle gdzie zaparkować - wszędzie stawiają tylko zakazy, ale nikomu nie przyjdzie do głowy budować zatoczki z miejscami postojowymi, deweloperzy też mają to w poważaniu i nie interesuje ich otoczenie ich osiedli. Ulica Powstańców jest ewenementem. Moim zdaniem powinni jak najszybciej zabrać się za pracę nad nią, choćby z uwagi na to, że będzie połączona z Żołnierską tylko w formie wyjazdu na Warszawę i przestaną po niej jeździć ciężarówki z budów. Masz szczęscie mieszkając w osiedlu Kopernika, bo ja - na końcu Powstańców - każdej wyjście z dziecka mogę przyrównać do wyprawy w nieznane. Nawet "wiosenne sprzątanie chodników i dróg" do nas nie dotarło, a ludzie już bez skrępowania nawet nie wyrzucają śmieci do lasu tylko stawiają na chodniku (od kiedy stoją tam zielone worki obok stacji TRAFO albo obok myjni?). Odpowiedz Link Zgłoś
nazir_brooklyn Re: ul. Powstańców 13.05.14, 09:13 XSQR zastanów się co piszesz!!! "Ruch jest coraz większy a nie idą za tym żadne konkretne inwestycje w drogi czy ogólnie pojmowaną infrastrukturę" forum.gazeta.pl/forum/w,97,150684141,150684141,Budowa_ulicy_Projektowanej_w_Zabkach.html Chcesz budowy nowych dróg, a jednocześnie ich nie chcesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
wolverine_14 Re: ul. Powstańców 17.04.14, 23:10 >np. ta kładka jeśli do niej dojdzie to będzie bardzo fajnie. O jaką kładkę chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
wolverine_14 Re: ul. Powstańców 17.04.14, 23:13 I tak odnośnie skrzyżowania Powstańców -Żołnierska: przydałaby się zatoka autobusowa dla 199 na Żołnierskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ikar3 Re: ul. Powstańców 13.05.14, 11:56 xsqr napisał(a): > Tylko, że widzisz - budowy potrwają zapewne jeszcze kilka lat, LCC będzie się b > udowało do Andersena, Wiśniewscy mają nową inwestycję, Polnord ma dużą działkę > na swoje inwestycje, a ile wytrzymają zawieszenia naszych aut ? LCC, Polnord i > Wiśniewscy spokojnie mogliby jeździć Andersena - nie ma tam prawie w ogóle ruch > u. W Ząbkach w UM urzędnicy decydujący o losach Miasta są całkowicie zależni od deweloperów zewnętrznych / np. Lcc........./. Może nam wytłumaczą dlaczego wydają bezmyślne decyzje pod ich dyktando. Dlaczego "lokalni" deweloperzy potrafią utrzymać w czystości dojazdy do swojej budowy, liczą się ze zdaniem mieszkańców. Jest wyjście: na ul. Powstańców ustawić zakaz powyżej 30 km/godz, przenośny radar /ale skuteczny/. Mieszkańcy są zdesperowani. Zgodnie z nazwą ulicy czas chyba przekuć kosy na sztorc. I tu się przydadzą "słoiki". Odpowiedz Link Zgłoś
kahaniel Re: ul. Powstańców 13.05.14, 12:17 ikar3 napisał(a): > xsqr napisał(a): > > > Tylko, że widzisz - budowy potrwają zapewne jeszcze kilka lat, LCC będzie > się b > > udowało do Andersena, Wiśniewscy mają nową inwestycję, Polnord ma dużą dz > iałkę > > na swoje inwestycje, a ile wytrzymają zawieszenia naszych aut ? LCC, Poln > ord i > > Wiśniewscy spokojnie mogliby jeździć Andersena - nie ma tam prawie w ogól > e ruch > > u. > W Ząbkach w UM urzędnicy decydujący o losach Miasta są całkowicie zależni od > deweloperów zewnętrznych / np. Lcc........./. Może nam wytłumaczą dlaczego wyd > ają bezmyślne decyzje pod ich dyktando. Dlaczego "lokalni" deweloperzy potrafią > utrzymać w czystości dojazdy do swojej budowy, liczą się ze zdaniem mieszkańcó > w. Jest wyjście: na ul. Powstańców ustawić zakaz powyżej 30 km/godz, przenośny > radar /ale skuteczny/. Mieszkańcy są zdesperowani. Zgodnie z nazwą ulicy czas c > hyba przekuć kosy na sztorc. I tu się przydadzą "słoiki" Trochę nie rozumiem wypowiedzi. Co ma radar i ograniczenie prędkości do stanu drogi i co to jest czystość dojazdów? Aktualnie stan powstańców w trakcie remontu kanalizacji jest wystarczającym hamulcem. Odpowiedz Link Zgłoś
e-olenka Re: ul. Powstańców 13.05.14, 13:25 ikar3 napisał(a): W Ząbkach w UM urzędnicy decydujący o losach Miasta są całkowicie zależni od deweloperów zewnętrznych / np. Lcc........./. Może nam wytłumaczą dlaczego wydają bezmyślne decyzje pod ich dyktando. Ja nie wiem czy urzędnicy są zalezni od deweloperów, ale decyzje budowlane czyli tzw. pozwolenie na budowę, będące decyzją administracyjną, zezwalającą na rozpoczęcie i prowadzenie budowy oraz wykonywanie robót budowlanych, wydaje Prezydent Miasta lub Starosta. czytaj dla Ząbek starosta wołomiński. Wniosek o pozwolenie na budowę składa się we właściwym wydziale starostwa, na gotowym formularzu, więc to może w Wołominie są uzależnieni od ząbkowskich deweloperów :) Odpowiedz Link Zgłoś
nazir_brooklyn Re: ul. Powstańców 13.05.14, 09:14 XSQR zastanów się co piszesz!!! "Ruch jest coraz większy a nie idą za tym żadne konkretne inwestycje w drogi czy ogólnie pojmowaną infrastrukturę" forum.gazeta.pl/forum/w,97,150684141,150684141,Budowa_ulicy_Projektowanej_w_Zabkach.html Chcesz budowy nowych dróg, a jednocześnie ich nie chcesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
xsqr Re: ul. Powstańców 13.05.14, 09:29 nazir_brooklyn napisał(a): > XSQR zastanów się co piszesz!!! > "Ruch jest coraz większy a nie idą za tym żadne konkretne inwestycje w drogi cz > y ogólnie pojmowaną infrastrukturę" > forum.gazeta.pl/forum/w,97,150684141,150684141,Budowa_ulicy_Projektowanej_w_Zab > kach.html > Chcesz budowy nowych dróg, a jednocześnie ich nie chcesz??? Ciekawe jak byś się czuł, gdybyś miał mieć pod oknem drogę gminną i 80 metrów dalej 4 pasy drogi wojewódzkiej. Ty się raczej dobrze zastanów. Hałas już teraz jest nie do zniesienia. No - ale jak się mieszka w cichej okolicy oddalonej od ew. inwestycji to łatwo się mówi.... Odpowiedz Link Zgłoś
careta Re: ul. Powstańców 13.05.14, 10:30 Każdy chce mieć super drogi, szkoły, centra handlowe i inne atrakcje byle tylko pod oknami innych. Chciałby z tego korzystać, ale żeby mu nie przeszkadzało w życiu codziennym. To, że będzie wadziło innym jakie to ma znaczenie... Jakie to polskie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kahaniel Re: ul. Powstańców 13.05.14, 11:28 To niestety prawda. Ja jak kupowałem mieszkanie to się dokładnie upewniłem którędy będą przebiegały inwestycje drogowe nawet te zostawione na "święte nigdy". Mieszkania nie kupuje się na 5 lat. Nawet jeśli ktoś zaprojektował tą drogę 11 lat temu to czy jest to dobre czy nie znajduje się ona w planach. Deweloper obieca nawet widok na góry(góry piasku po 1,2m). A niestety ta droga jest niezbędna właśnie ze względu na brak lewoskrętu z Żołnierskiej. Maczka nie da rady wchłonąć ruchu z całej ulicy Powstańców. Pomijając fakt, że jej przesunięcie byłoby nieuczciwe wobec osób które sprawdziły plan zagospodarowania to nie ma na nić miejsca, Ale taka droga jest np. na Wale miedzeszyńskim i jest za ekranami od drogi głównej i całkiem to dobrze wygląda. Jest i trochę zieleni i dojazd bardzo wygodny. Na parterze może nie będzie komfortowo, ale to już była właśnie kwestia sprawdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dolorespromesas Re: ul. Powstańców 13.05.14, 16:25 jak się kupuje miejsce garażowe u wiśniewskich za tysiąc złoty z wodą po kolana i widok z ciemnego mieszkania na bagna lub w okna sąsiadów + ciągły huk wysokiego napięcia zza płotu to potem nie ma co płakać :) Odpowiedz Link Zgłoś
xsqr Re: ul. Powstańców 14.05.14, 07:36 Wracaj do swojego hipsterskiego LCC i się lansuj z oknami na Powstańców i kurzem w zębach Odpowiedz Link Zgłoś
eswuate Re: ul. Powstańców 14.05.14, 15:22 Stary, takie rzeczy to się sprawdza przed kupieniem mieszkania, a nie po. Miasto się rozwija, zarówno remont Powstańców, wiadukt na skrzyżowaniu z Żołnierską, jak i droga równoległa do Żołnierskiej da bardzo wiele tej części miasta. Ty jesteś zdania, że władze powinny dbać o rozwój południowych Ząbek, ale najlepiej, żeby nic nowego nie powstało koło Twojego bloku. Czyli miasto ma zmieniać wszystkie wieloletnie plany, bo Ty kupiłeś mieszkanie akurat w tym miejscu? Może rozbudowa Żołnierskiej też Ci się nie podoba, bo będzie większy hałas? Ale za to dojazd do budujących się osiedli to chętnie przerzucisz na Andersena koło czyjegoś okna tak? A odnośnie samej ulicy Powstańców, wystarczy wysiąść z samochodu i pojechać autobusem i już nie trzeba się martwić o zawieszenie. Ja tak zrobiłem i żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
dolorespromesas Re: ul. Powstańców 14.05.14, 20:57 no i zonk! kolejni kretyni kupili w LCC i mają m.in. grzyba w garażu, kosmiczny czynsz i śmierdzącego kebaba :) ja na szczęście mam tylko głośno pierdzącego sąsiada a hipsterski to może być loft na pradze ale jak się przybyło z Pcimia Dolnego to i Powstańców wyda się hipsterskie :) miłego wieczoru nerwusku Odpowiedz Link Zgłoś
ikar3 Re: ul. Powstańców 13.05.14, 11:35 A mieszkanie to kupowałeś nie oglądając okolicy. Jeżeli tak to do kogo masz pretensję. Odpowiedz Link Zgłoś
eswuate Re: ul. Powstańców 14.05.14, 15:20 Stary, takie rzeczy to się sprawdza przed kupieniem mieszkania, a nie po. Miasto się rozwija, zarówno remont Powstańców, wiadukt na skrzyżowaniu z Żołnierską, jak i droga równoległa do Żołnierskiej da bardzo wiele tej części miasta. Ty jesteś zdania, że władze powinny dbać o rozwój południowych Ząbek, ale najlepiej, żeby nic nowego nie powstało koło Twojego bloku. Czyli miasto ma zmieniać wszystkie wieloletnie plany, bo Ty kupiłeś mieszkanie akurat w tym miejscu? Może rozbudowa Żołnierskiej też Ci się nie podoba, bo będzie większy hałas? Ale za to dojazd do budujących się osiedli to chętnie przerzucisz na Andersena koło czyjegoś okna tak? A odnośnie samej ulicy Powstańców, wystarczy wysiąść z samochodu i pojechać autobusem i już nie trzeba się martwić o zawieszenie. Ja tak zrobiłem i żyję. Odpowiedz Link Zgłoś