Dodaj do ulubionych

ile można wybudwać

26.05.15, 15:00
ile można za podatki które nie wpływaja do ząbek:
wybudować szkół lub
wybudować przedszkoli lub
opłacić darmobusów lub
wyremontować dróg lub
wybudować ścierzek rowerowych lub
wybudować placów zabaw lub
wybudować linii tramwajowych lub
basenów lub boisk lub kin lub teatrów itd. itd. itd. itd.
Obserwuj wątek
    • kalbud Re: ile można wybudwać 26.05.15, 17:42
      Psychiatra przyjmuje w poniedziałki.
      • artmich11 Re: ile można wybudwać 27.05.15, 09:48
        Mamy pierwszego niepłacącego podatki w ząbkach
        Kto następny
    • bighit Re: ile można wybudwać 27.05.15, 12:26
      To jakiś quiz na zgadywanki? Bo rzeczowe pytanie to chyba nie...
      Jeśli można określić kwotę to spróbujemy odpowiedzieć.
      • wrekawek Re: ile można wybudwać 27.05.15, 15:37
        bighit napisał:

> To jakiś quiz na zgadywanki? Bo rzeczowe pytanie to chyba nie...
        > Jeśli można określić kwotę to spróbujemy odpowiedzieć.

To (znaczy wszystkie trzy wątki) wygląda na jakieś odreagowanie w związku z tym, że nivea nam podwórka nie zafunduje - tak stawiam, bo zaczęło się od placu zabaw, a ten niedoszły się nam ostatnio po forum pałętał.

W każdym razie imo w najlepszym wypadku można by dostać szacunki - i tego ilu tu jest niezameldowanych, i tego jakie mogliby płacić podatki. Choć wątpię by osoba za ten wątek odpowiedzialna takie dane przedstawiła.

(profilaktycznie, żeby się jakiś ku-klux-klan nie rzucił - zameldowanym, podatki tu płacę, nawet kilka razy na podwórko głosowałem)

• artmich11 Re: ile można wybudwać 28.05.15, 09:23
          Gdybym posiadał informacje na temat liczby osób niezameldowanych napewno bym się podzielił taką wiedzą.
          Tylko podejrzewam że jest to duża grupa osób
          A jeżeli tak jest.
          To zasadne stają się pytania jak powyżej.
          Ile i jakich inwestycji nie można wykonać z powadu braku tych podatków.
          • gregra Re: ile można wybudwać 28.05.15, 13:03
            proponuje wycieczke ulica Powstańców - burmiszcz z calych sił stara się zachęcić do stałego osiedlanie brakiem chodników wzdłuż najruchliwsze ulicy Ząbek... po 8 latach placenia podatów w Wołominie z małzonką szczerze rozważam przeniesienie meldunku do warszawy, tutaj absolutnie nic z tego nie ma... chyba że ktoś wybierze się do Ząbek pn na spacer, żeby zobaczyć gdzie lokowane są pieniądze trzeba wybrać się do innej części miasta (i proszę darować sobie podobne wpisy, podejrzewam nawet ze autor wątku nie ma bladego pojęcia o źródłach finansowania samorządu terytorialnego)
            • artmich11 Re: ile można wybudwać 28.05.15, 14:13
              Tak się składa że mam pojęcie i nie tylko blade o finansowaniu w samorządów.
              Wracając do ulicy powstańców doskonale wiem jak ona wygląda.
              Pytanie ile procentowo osób zamieszkujących okolice ulicy powstańców płaci podatek w Ząbkach.
              Pretensje że zamało się dzieje inwestycji w okolicach ulicy powstańców proszę kierować to tych mieszkańców którzy nie płacą podatków w ząbkach a zamieszkuja okolice ulicy powstańców.
              A tak swoją drogą ciekawe jaki jest odsetek ?

• wrekawek Re: ile można wybudwać 28.05.15, 19:08
                artmich11 napisał(a):

> Tak się składa że mam pojęcie i nie tylko blade o finansowaniu w samorządów.
                > Wracając do ulicy powstańców doskonale wiem jak ona wygląda.
                > Pytanie ile procentowo osób zamieszkujących okolice ulicy powstańców płaci poda
                > tek w Ząbkach.
                > Pretensje że zamało się dzieje inwestycji w okolicach ulicy powstańców proszę k
                > ierować to tych mieszkańców którzy nie płacą podatków w ząbkach a zamieszkuja o
                > kolice ulicy powstańców.
                > A tak swoją drogą ciekawe jaki jest odsetek ?

Ale niech to będzie i 1/5 albo mniej (po rejestracjach samochodów bym stawiał że więcej, ale to w sumie bez znaczenia, skoro i tak teoretyzujemy) - tu jest blok na bloku - ilość zameldowanych na kilometr ulicy i tak jest pewnie jedną z większych w mieście.
    • attiya Re: ile można wybudwać 29.05.15, 07:15
      wisi mi to
      przez tyle lat moje podatki wpływały do ząbek ale jak przyszło do skorzystania z takiego przedszkola, to okazało się, że nie ma miejsca dla mojego dziecka
      więc od tej pory moje podatki idą za dzieckiem, czyli do W-wy
      i żeby nie było, nie korzystam w ząbkach z przedszkoli, szkół itp, nie korzystam z placów zabaw, służby zdrowia a jak wychodzę z domu, to po drugiej stronie ulicy mam już W-wę, więc moje korzystanie z infrastruktury drogowej jest niewielkie, niemalże zerowe
      • artmich11 Re: ile można wybudwać 29.05.15, 09:31
        I o to chodzi że nie wszystkim wisi.
        A co do płacenia podatków tyle lat to znaczy ile? Bo ja płace podatki w mieście Ząbki 21 lat.
        Wiele lat mieszkałem przy ulicy której równie dużo brakowało do ideału co ulicy powstańców.
        Nie zgadzam się z twierdzeniem że Ząbki to tylko sypialnia Warszawy.
        Natomiast co do podatków. Brak miejsc w przedszkolach jest po części wypadkową postawy osób które zamiast próbować coś zmieniać na lepsze w środowisku w którym żyją - min. płacić podatki - to uciekają od problemów jak dzieci.
        • attiya Re: ile można wybudwać 31.05.15, 16:20
          nie, nie uciekam od problemów
          raczej walczę z nimi
          i płacę tam, gdzie moje podatki zostaną docenione, gdzie coś z tego będę miała
          i jak niby mam nie uciekać od problemów? Zapisać dziecko do prywatnego przedszkola??
          poza tym skoro ja daję, to też chcę coś z tego mieć - proste
          • 0mike0 Re: ile można wybudwać 01.06.15, 07:44
            A budżet miasta jest nieograniczony i każdego doceni :) Założe się, że jak macie za małe mieszkanie to od razu zmieniacie na większe bo to nie jest problem, samochód jak macie stary to idziecie kupić większy ale w salonie. Dziecko jak ma za małe ciuchy albo zużyte idziecie do Armaniego czy Tommiego bo dziecko chce i nie liczy się z budżetem :) a pewnie nie kupujecie czyli musi zmienić rodzica który doceni go i kupi to co chce. Paniee ja przyjechał z wioski tam drogi nie być a tu tyż ja tak zyc niemogęęę smród i brud ale dobrze ze ja gumofilce zabrać ze wsii. ( a tak poważnie ludzie na wsi mają więcej rozumu niż większość "miastowych" i "nowobogackich" )
            • wawka555 Re: ile można wybudwać 01.06.15, 17:56
              0mike0 napisał(a):

> A budżet miasta jest nieograniczony i każdego doceni :) Założe się, że jak mac
              > ie za małe mieszkanie to od razu zmieniacie na większe bo to nie jest problem,
              > samochód jak macie stary to idziecie kupić większy ale w salonie. Dziecko jak m
              > a za małe ciuchy albo zużyte idziecie do Armaniego czy Tommiego bo dziecko chce
              > i nie liczy się z budżetem :) a pewnie nie kupujecie czyli musi zmienić rodzic
              > a który doceni go i kupi to co chce. Paniee ja przyjechał z wioski tam drogi ni
              > e być a tu tyż ja tak zyc niemogęęę smród i brud ale dobrze ze ja gumofilce zab
              > rać ze wsii. ( a tak poważnie ludzie na wsi mają więcej rozumu niż większość "m
              > iastowych" i "nowobogackich" )

"A my z Pn ząbek długo czekali na drogi więc wy wieśniaki na Pd musita tera czekać aż u nas bedzie piknie, wasze podatki płacita na nas, wiec morda w kubeł i czekać jak i my czekali"

Budżet miasta nie jest ograniczony tylko dlaczego jedna część miasta na tym korzysta?

• 0mike0 Re: ile można wybudwać 02.06.15, 07:30
                Temat był poruszany kilkanaście razy na forum ;) najlepiej zrobić coś co zostanie zniszczone przez sprzęt który stawia nowe osiedla a za 5 lat by był płacz i lament czemu pieniądze zostały wydane a ulica zniszczona. I tak niekończąca się historia tematu Powstańców. Po prostu władza podchodzi do tematu jak należy. Ja jak dom budowałem nie zaczynałem od kostki na podjeździe tylko od fundamentów ;) Zresztą Widziały gały co brały
    • artmich11 Re: ile można wybudwać 02.06.15, 10:05
      Chyba nie o to chodzi kto ile czsu mieszka w Ząbkach.
      Może jestem niepoprawnym optymistą.
      Maży mi się sytuacaj kiedy mieszkańcy Ząbek zaczną myśleć jak gospodarze a nie jak osoby przebywające czasowa.
      Mniej roszczeń więcej pomysłów na rozwiązanie już istniejących problemów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka