grabary
16.03.16, 20:52
Witam,
W odpowiedzi na wszystkie tematy komunikacyjne związane z wydostaniem się z Ząbek i dotarciu do nich. Oszacowałem trasę bez korkową z możliwością przesiadki oraz dostaniem się do Warszawy w jak najkrótszym czasie. Moim zdaniem linia 345 jest źle rozplanowana.
Główny odcinek to Maczka Młodzieńca. Z moich obserwacji 85% pasażerów chce się dostać do centrum Warszawy dlatego trasa która proponuje będzie optymalna zarówno dla mieszkańców Ząbek jak i Warszawy.
Planowana trasa: Maczka - Dw Wileński
(Maczka Powstańców Skrajna Zycha, Janowiecka, ( ewentualnie Wierna - do PKP Wilno), Zamkowa, Przecławska, Gen Rozwadowskiego, Radzymińska, Al Solidarności. Dw Wiliński, Powrót : .... Janowiecka, Warszawska, Skorupki, Kwiatowa, Szwoleżerów, Maczka.
Z tego co zauważyłem Głównym przystankiem Ząbek pod względem zatłoczenia (osób wsiadających /wysiadających) jest przystanek Powstańców, kolejny Warszawska.
Wg mnie jeśli autobus na krótszej trasie ma stać w korku np 15 min przez ten czas może przejechać 2 km dalej a cena powinna być taka sama. Spali tyle samo.
Dla usprawnienia linia mogłaby być przyśpieszona
Jeśli trasa jest za długa to chociaż do pętli Targówek na pewno będzie bardziej przydatna niż Bródno Podgrodzie. Za parę lat podobno ma być tu stacja metra wiec jak znalazł
Co Wy na to ?