Dodaj do ulubionych

KUPIĘ 2-POK. MIESZKANIE W ZĄBKACH -CHYBA...:)

11.12.04, 00:24
Kupię dwupokojowe mieszkanie w Ząbkach -chyba :), ok. 40m lub więcej,
oczywiście jak najnowsze i w pozytywnej cenie. A dlaczego chyba -bo nadal się
wahamy, czy Ząbki to dobry pomysł? :) I w związku z tym proszę o radę:
Sam "teren" właściwie znam, ale chodzi o spóldzielnie i wspólnoty, bo
słyszałam, że nie wszystkie się dobrze sprawują? A jak z usterkami w
mieszkankach? I jeszcze jeden dylemat -hasło "piecyk dwufunkcyjny" działa na
mnie odstraszająco, biorac pod uwagę dzisiejsze ceny gazu. Z góry dziękuję za
info i pozdrawiam.
Domi_nix
Obserwuj wątek
    • 1975sylwek Re: KUPIĘ 2-POK. MIESZKANIE W ZĄBKACH -CHYBA...:) 13.12.04, 08:37
      domi_nix napisała:
      > I w związku z tym proszę o radę:
      > Sam "teren" właściwie znam, ale chodzi o spóldzielnie i wspólnoty, bo
      > słyszałam, że nie wszystkie się dobrze sprawują?
      To pisz konkretnie na ktorym osiedlu chcesz kupic to cos napiszemy wiecej.

> A jak z usterkami w
      > mieszkankach?
      Chodzi ci o ktory rok ? gdzie ? itd ...

> I jeszcze jeden dylemat -hasło "piecyk dwufunkcyjny" działa na
      > mnie odstraszająco, biorac pod uwagę dzisiejsze ceny gazu.

A gdzie Ty chcesz kupic o mieszkanie ze masz cos z piecykiem dwufunkcyjnym ?
      Slawek
    • pryczard Re: KUPIĘ 2-POK. MIESZKANIE W ZĄBKACH -CHYBA...:) 13.12.04, 14:47
      W pozytywnej cenie :) to nie kupisz jak najnowszego. Spółdzielnie i Wspólnoty
      zawsze sie źle sprawują. Usterki zawsze są i to nie małe, bo to budownictwo
      masowe. A mam wrażenie ze piszac o piecyku dwufunkcyjnym nie wiesz o czym
      piszesz. Moja rada - kup sobie dom z ogrodem i jak wystarczy z basenem -
      gdziekolwiek - a będziesz pozytywnie nastawiony do świata i problemów nie
      będzie. Składaj dalej na dom - stawiaj wyżej poprzeczkę.
      Sir Pryczard
      • domi_nix pry... cośtam.. 14.12.04, 19:38
        ...a ty kolego sympatyczny masz jakiś problem? Odpisywanie na forum nie jest
        obowiązkowe, więc jak masz pisać mi tu niekulturalnie, to nie pisz wcale. Bo
        zupełnie nie rozumiem skąd Twoje negatywne nastawienie, jakieś problemy
        emocjonalne? :)))
    • megi_r Re: KUPIĘ 2-POK. MIESZKANIE W ZĄBKACH -CHYBA...:) 14.12.04, 16:50
      domi_nix napisała:
      I jeszcze jeden dylemat -hasło "piecyk dwufunkcyjny" działa na
      > mnie odstraszająco, biorac pod uwagę dzisiejsze ceny gazu. Z góry dziękuję za
      > info i pozdrawiam.
      > Domi_nix

O co ci chodzi z tym piecykiem dwufunkcyjnym ?
      Mowisz o kuchence gazowo elektrycznej ?
      • domi_nix ..piecyk 14.12.04, 19:40
        .. no nie żartujcie.. to ja nie mieszkam w Ząbkach i wiem, że bywa tam
        ogrzewanie "na piecyk dwufunkcyjny", np. na Szwoleżerów -to też Ząbki jakby nie
        było :)
        • megi_r Re: ..piecyk 15.12.04, 08:29
          domi_nix napisała:
          >.. no nie żartujcie.. to ja nie mieszkam w Ząbkach i wiem, że bywa tam
          > ogrzewanie "na piecyk dwufunkcyjny", np. na Szwoleżerów -to też Ząbki jakby
          > nie było :)

Ale piszesz cos ze chcesz 40m jak najnowsze wiec ja to zrozumialam jakoblok
          Megi
          • pryczard Re: ..piecyk 15.12.04, 08:51
            Przecież to czysta prawda nie zlośliwość co napisałem. Ale napisz o co ci
            chodzi z tym piecykiem dwufunkcyjnym, że co się będzie działo, bo nie rozumiem -
            czemu cie to tak przeraża? Ja w domu mam komputerowy gazowy system Buderus
            polecam szczerze. 500 m2 ogrzewa momentalnie a jak jeszcze kominek zapalisz to
            już w ogóle cudownie.
            Sir Pryczard
          • domi_nix Re: ..piecyk 15.12.04, 09:34
            o ludzie... :)) tak, w nowych blokach w Ząbkach, oddanych w tym roku -2004!!
            jest ogrzewanie na piecyk gazowy, który jest zainstalowany w każdym osobnym
            mieszkaniu np. w łazience... -nic mi się nie pomyliło i wiem to na 100%. I po
            za tym to o nic mi więcej nie chodzi, tylko o to, czy przy takim "własnym"
            ogrzewaniu są duże rachunki za gaz.
            • megi_r piec yk yk yk yk 15.12.04, 09:51
              Czesc ponownie ! Ja mieszkam w mieszkaniu w ktorym jest taki wlasnie piec i
              rachunki nie sa duze ale to nie zalezy bezposrednio od pieca tylko od jakosci
              domu czytaj izolacji scian , pietra na ktorym mieszkasz (parter tragedia zimno
              idzie z podlogi i zawsze bedziesz miec zimno nawet w lato a jak pod toba jest
              garaz to juz w ogole zimnica non stop kolor) ogolnie jest to najlepsze
              rozwiazanie jakie moze byc sama sobie podgrzewasz wode w lato a w zimie
              wlaczasz kiedy chcesz a nie kiedy jakis tam automat stwierdzi ze na podroku
              zimno pozdrawiam i witam przyszla mieszkanke zabek
              Megi
              • pryczard Re: piec yk yk yk yk 15.12.04, 10:56
                Prawda jest taka, ze to ekonomiczny sposób ogrzewania, jak ktoś jest oszczędny
                i nie ma nieszczelnej izolacji i dobrze wyprowadzoną wentylacje. Bo wtedy można
                dopłacić. Trochę nieestetycznie to wyglada i syczy strasznie - ale do
                wszystkiego się idzie przyzwyczaić (ja nigdy nie musiałem) ale tak piszą w
                madrych poradnikach. Najważniejsze zeby dzieci tam nie kręciły. Poza tym
                sąsiad się nie podłączy do licznika i to jest plus. No i jak pieprznie, zapali
                się to tylko u pana a nie w całym bloku :)
                Sir Pryczard
              • domi_nix Re: piec yk yk yk yk 15.12.04, 12:38
                Ufff udało się dojść do tego, o co mi chodziło :)) Dzięki bardzo za info Megi.
                A tak z ciekawości, skoro masz taki piec, to może mogłabyś, tak orientacyjnie,
                powiedzieć, jaka to jest suma za gaz zimą za miesiąc. Wiem, wiem to bardzo
                osobiste pytanie, bo jeszcze musiałabyś podać przy jakim metrażu mieszkania,
                więc z góry przepraszam za taką dociekliwość, ale może.. :)
                Moje "lęki" wynikają z tego, że obecnie mieszkam w domu i właśnie ogrzewanie
                mamy "na piec gazowy", a rachunki.... ogromne. Oczywiście mieszkanie to nie
                dom, ale mimo wszystko.. :)
                Pozdrawiam
                Domi
                • megi_r Re: piec yk yk yk yk 15.12.04, 14:09
                  ja mam 67m2 i przy nonstop grzeania wyjdzie cos ok 180 zl za miesiac
                  ale ja grzeje non stop i to tak z 3 miesiace w roku :)
                  Pozdrawiam
                  Megi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka