Dodaj do ulubionych

Ząbki - ul. Batorego (JWConstruction)

12.01.05, 10:21
Witam,
rozważam zakup mieszkania w bloku Batorego 64. Szukam opinii współmieszkańców
nt. działania wspólnoty mieszkaniowej, nt. kosztów utrzymania lokalu (czynsz,
ogrzewanie piecem gazowym) oraz ogólnie o satysfakcji z mieszkania tam, lub
jej braku i niedogodnościach. Może jakieś rady dla nowego sąsiada... ?

Bardzo zależy mi na wszelkich uwagach i sugestiach, gdyż zakup mieszkania
jest decyzją ważną i na "całe życie" :-)

kontakt: gorbi1@gazeta.pl
Pozdrawiam
GORBI
Obserwuj wątek
    • domi_nix Re: Ząbki - ul. Batorego (JWConstruction) 12.01.05, 11:07
      Mówią, że mieszkanie w blokach budowanych przez JW (a szczególnie w Ząbkach) to
      jak w filmie "Alternatywy 4" :) Ja też planuję przeprowadzkę w te rejony i mam
      sporo wątpliwości. Proponuję poczytać o JW na forum o developerach np. ranking
      na najgorszego.. :) Ale od razu zastrzegam, że moje informacje są "zasłyszane",
      więc pewnie "mieszkańcy JW" mają więcej do powiedzenia na ten temat. Chociaż z
      drugiej strony, nie każdy chce się przyznać, że popełnił duży błąd kupując
      mieszkanie w JW. Ja osobiście widziałam kilka mieszkań JW i w jednym np. około
      5-cioletnim były ogromne szpary długości paru metrów na ścianach i popękana
      glazura, a to wszystko od osiadania budynku i zapewne złych materiałów. A w
      Ząbkach ma "co osiadać", bo kiedyś były tu stawy i bagna, więc teren wymaga
      specyficznych metod i materiałów budowlanych, których JW napewno nie stosuje.

A tak w ogóle, to chyba wpisałam się nie na temat, bo Ty pytałeś o wspólnoty
      itp. więc może lepiej, żebyś o tym, co powyżej nie wiedział.... :))
      pozdrawiam
      • woland1 Re: Ząbki - ul. Batorego (JWConstruction) 12.01.05, 12:22
        Zdecydowałem się na JW Constraction w Ząbkach - po dokładnym obejrzeniu
        mieszkania i ze świadomoscia czego mogę się spodziewać - tak mi się wtedy
        wydawało. To co zastałem - to o zgrozo - przerosło moje oczekiwania. Może
        miałem troche inne spojrzenie bo trochę w branży budowlanej siłą rzeczy się
        obracam - ale nawet dla totalnego laika w temacie to poprostu żenująca fuszera,
        którą owszem da sie opoprawić ale niestety za nie małe pieniądze. Jasna sprawa,
        że przy budownictwie masowym budowanym na akord rózne rzeczy się zdarzają - ale
        takie niedociągniecia połączone z opieszałością JW Constraction, o której się
        nasłuchałem od poprzedniego właściciela i ludzi ze środowiska jest karygodne.
        Akurat poprawki odliczyłem sobie od ceny mieszkania, na które to odliczenie
        właściciel musiał przystać - w obliczu tego co zastałem, i to co miałem
        zapłacić sprzedającemu zapłaciłem zaprzyjaźnionej brygadzie budowlanej. Z
        niektórymi detalami można sie forsować - tak przy okazji przy rynku pierwotnym
        proponuję z fachowcem obejrzeć mieszkanie jeśli nie mamy takiej wiedzy.
        Oczywiście trzeba się liczyć z tym, że części wad nie opłacało się ruszać - nie
        wadzą, a częsci nie da się wykryć ad hoc - np. wentylacja itd., która da o
        sobie znać przy silnym wietrze. Na rynku wtórnym ludzie siłą rzeczy dokładają i
        poprawiają co się da - ale na pierwotnym bałbym się odebrać od JW mieszkanie.
        Dlatego powiem tak: jeśli zdecydujesz się na zakup mieszkania na rynku
        pierwotnym istnieje duże prawdopodobieństwo, że dołożysz sporo do interesu.
        Jeśli na rynku wtórnym - to raczej nie powinieneś mieć problemu bo sprawa
        będzie jasna od początku - ludzie raczej doinwestowali już przed tobą do tego
        mieszkania i wszystko widać jak na dłoni. Z tym, że cena już tak
        doinwestowanego mieszkania nie będzie się róznić wiele od innych. Wybór należy
        do ciebie. Co do pękania to po 5 latach już nic nie powinno pękać - do 5 lat ma
        prawo wszędzie - ale szpary o takich parametrach to prawdziwa gratka dopiero.
        Sprytny lokator może 2 razy na tym mieszkaniu zarobić. MOże to też sposób na
        arabianie pieniędzy :) Pozdrawiam
        • gorbi1 Re: Ząbki - ul. Batorego (JWConstruction) 12.01.05, 13:20
          Obawiam się, że jednak właściciele nie doinwetowali. Ściany są gładkie, ładne,
          ale pęknięcia nie zlikwidowane. Mam nadzieję, że proces pękania jest już
          zakończony. Blok ma chyba 6 lub 7 lat...
          Pozdrawiam
      • gorbi1 Re: Ząbki - ul. Batorego (JWConstruction) 12.01.05, 13:13
        Witam,
        czy pamięta Pani, czy to mieszkanie było na ul.Batorego?
        • domi_nix Re: Ząbki - ul. Batorego (JWConstruction) 12.01.05, 21:26
          ...jeśli to pytanie do mnie.. to ja "oglądałam pęknięcia" w mieszkaniu przy ul.
          Zielenieckiej. Ale nie przypuszczam, żeby JW budując przy Batorego, czy
          gdziekolwiek indziej postarało się bardziej. Jeśli dać wiary temu, co piszą
          ludzie o JW na forach, to wszyskie ich osiedla są kiepskie, te w Warszawie też.
          I to nie jest jakaś jedna opinia, tylko w necie są ich poprostu setki. Czy jest
          możliwe, żeby to wszystko były wymysły np. konkurencji bądź ludzi z wybujałą
          wyobraźnią? Chyba nie, więc należy zacząć się bać :)) Bo to są "drobne" usterki
          typu odpadające balkony, odpadające tynki, spalenie się prawie nowego pieca w
          kotłowni i woda lejąca się z żyrandola -bynajmniej nie na ostatnim piętrze
          tylko np na pierwszym...
          A jeszcze a'propos inspektora budowlanego -jeśli wystarczy mi odwagi na kupno
          mieszkania z JW w Ząbkach, to mimo że na rynku wtórnym, też chyba skorzystam z
          jego usług.
          • megi_r Re: Ząbki - ul. Batorego (JWConstruction) 13.01.05, 12:24
            wedlug mnie sa trzy grupy ludzi wypowiadajacych sie o JW:
            - poytywnie wypowiadaja sie pracownicy JW
            - pozytytwnie wypowidaja sie ludzie ktorzy tam mieszkaja a chcieliby jakos
            sprzedac te mieszkanie
            - zle wypowiadajacy sie to WSZYSCY POZOSTALI
            pozdrawiam
            Megi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka