Dodaj do ulubionych

Nowe osiedle na Piłsudskiego

12.10.05, 19:21
Witam czy ktos moze mieszka na osiedlu budowanym przez Gazomontaż, mam zamiar kupić od nich mieszkanie na ulicy Piłsudskiego proszę o opinie na ich temat?
Obserwuj wątek
    • gusia18 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 14.10.05, 13:51
      Ja mieszkam na osiedlu na Powstańców i generalnie jestem zadowolona. Należę do
      grona osób, które nie mają większych usterek w domu. Najwięcej mają lokaotrzy
      na parterach, maja problemy z izolacją tarasów.
      Czyli podsumowując jest ok.
      • piotras29 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 14.10.05, 14:08
        Dzieki za informacje. Pozdrawiam
      • frascati12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 22.01.07, 16:45
        Witam szczęśliwych mieszkańców Piłsudskiego 111.
        Wszystkie sprawy z przejmowaniem mieszkania mam za sobą.
        Chętnie natomiast sprzewam miejsce parkingowe w garażu wielopoziomowym.
        Zainteresowanych sąsiadów proszę o maila na adres gazetowy.
    • wierny1111 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 18.10.05, 22:13
      Cześć,

Jako mieszkaniec osiedla na Powstańców 2, chce Ci trochę naświetlić jak
      przebiega współpraca z Gazomontażem lub jak nie przebiega.

Nie chodzi mi o moje usterki w mieszkaniu. Sam je poprawiłem po dwóch latach
      oczekiwań na ekipę (niektórzy jeszcze czekają – okna, parapety) lecz o
      ignorowanie usterek części wspólnych . Jeśli spotkasz takie osobnika jakim
      jest Pan Ryszard Rzepniewski – kierownik budowy lub Pani Stasiak to zadaj im
      następujące pytania:

1) Dlaczego przeciekają tarasy w bloku 2b – na pewno odpowie, że to wina
      mieszkańców oraz dlaczego zlikwidowali rynny oraz odpływy z tychże tarasów.
      2) Dlaczego w Bloku 2 po zimowych roztopach piwnicy stoi woda.
      3) Poprawność wytyczenia miejsc parkingowych. Miejsca są ale tak
      wyznaczone, że są dobre dla użytkowników małych fiatów.
      4) Dlaczego po opadach deszczu u ludzi w garażach w Bloku 2b stoi woda.
      5) Dlaczego pękają ściany w wiatrołapach i tak dalej i dalej. Kończę bo
      jak o tym myślę to dostaje ataku. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że Pan
      Rzepniewski ma bardzo złe zdanie o nas mieszkańcach. Potrafi być nawet
      arogancki. Na przykład podważył wiarygodność zeszłorocznego przeglądu rocznego
      budynku. Ale nie pozostajemy dłużni. Szykujemy w chwili obecnej, jako
      mieszkańcy wniosek do sądu. Czekamy tylko na dokończenie tegorocznego
      przeglądu i spotykamy się w sądzie. Może uda się w styczniu.

Ja Ci szczerze odradzam. Skostniałe komunistyczne struktury i podejście do
      klienta.
      Pomyśl !!! Nie zależy im tak bardzo na sprzedaży nowo budowanych mieszkań.
      Skoro wiedzą, że ludzie przed zakupem mieszkania robią wywiad wśród mieszkańców
      starej części to przynajmniej stwarzali by pozory. Zrobimy , naprawimy to nasz
      błąd. Niestety zachowują się jak monopoliści.

Może trafi to do Prezesa Gazomontażu Pana Kopcia. Panie Prezesie czas zmienić
      ludzi i zacząć działać. Może macie w firmie kreta (Rzepniewski), który rozkłada
      Waszą firmę.
      • piotras29 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 18.10.05, 23:20
        Dieki za zainteresowanie no to wpadlem bo juz podpisalem umowe, no ale pociesza mnie to że Gusia18 jest generalnie zadowolona.
        • gusia18 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 19.10.05, 11:28
          Hm, koledzy z bloku mnie znają, ukrywać się nie będę. Większość domyśli się kim
          jestem.
          Prawda jest taka, że Gazomontaż jest developerem, ma podwykonawców, którzy to
          spierniczyli parę rzeczy. On teraz otrzymując od nas roszczenia usunięcia
          usterek musi je wyegzekwować od swoich podwykonawców. To ciężkie jest.
          Ale niech ktoś pokaże mi jedno osiedle na którym nie ma usterek technicznych i
          budowlanych. Niech ktoś pokaże dewelopera, firmę budowlaną, która nie ma
          podobnych rzeczy na koncie. Czy ktoś z Was ma idealnie wykończone meiszkanie i
          może powiedzieć, że jego ekipa remontowa nic nie popsuła?
          Nie ma takiej opcji, w budynku ściany pękają bo budynek pracuje, tak jak
          pracuje drewno na podłodze. Mam nadzieję, że znacie się i wiecie dlaczego
          pracują. Izolacje na tarasach spieprzyli, woda jest w garażach, itp. Usterki są
          i będą. Mało tego, będą dalej wychodzić nowe, zwane ukrytymi, albo będą
          powstawać całkiem nowe nie z winy Gazomontażu.
          I nie ma znaczenia czy to Gazomontaż, czy JWC, czy Marina czy PKO Development
          czy Skanska. Kwestia tego, czy są to poważne usterki czy nie. A u nas wydają
          się mniej poważne.
          Dobrze robimy, że idziemy do sądu, bo musimy walczyć o swoje prawa. Ale odrazu
          Was uprzedzam, że to kosztowne jest, koszty adwokata, biegłych sądowych,
          ekspertyz rzeczoznawców, spraw sądowych. Kosztowne i długotrwałe.

Piszę tę odpowiedź bo nie podoba mi się to, że przez parę głupich usterek tak
          przeciwstawiacie ludzi. U was w mieszkaniach jest kiepsko, dużo tego macie, ale
          np: ja nie mam żadnych usterek i parę osób które znam też sobie spokojnie
          mieszka.
          Jest rynek dewelopera i to się narazie nie zmieni. Porozmawiajcie z
          mieszkańcami JWC czy mieszkańcami innych osiedli. Przekonacie się że Gazomontaż
          buduje całkiem nieźle za te pieniądze.

Acha i na koniec. Oświadczam, że nie pobieram wynagrodzenia od firmy
          Gazomontaż. Jestem zatrudniona w prywatnej firmie zwiazanej z
          nieruchomościami. :) Tak uprzedzam komentarze członków Rady Mieszkańców.

Pozdrawiam.
          Liczę na zażartą dyskusję. Mam nadzieję, że nie będę musiała sie ukrywać na
          osiedlu.
    • piotr.zabki Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 19.10.05, 14:45
      Witam
      Widać "zawziętość" kilku pracowników tej firmy, gdy w budowie jest drugie
      osiedle tego developera. Zamiast współpracować z Mieszkańcami z pierwszego
      osiedla to robione jest wszystko aby popsuć opinię o developerze, od którego
      mieszkania (a tym samym o blokach) zostały zakupione.
      Nie są na czas lub w ogóle usuwane usterki, można miesiącami czekać na
      wyegzekwowanie usunięcia wad.
      Np: zaciekające tarasy gdyż pracownicy developera lub firmy podwykonawcze, źle
      zabezpieczyły tarasy i balkony, w niektórych miejscach izolacji nie ma lub jest
      celowo uszkodzona przez wykonawcę, gdy podczas próby szczelności tarasów
      wylewana była woda na izolację i w celu usunięcia wody poprostu przewiercali
      tarasy niszcząc izolację, oczywiście kierownik budowy nie widział, a robotnicy
      szybko wylewali wylewkę i po sprawie. A potem kto się będzie bawił, gdy ułożony
      już jest gres. Takich spraw jest mnóstwo. Np: obiecywano nam, że klatki zostaną
      pomalowane drugi raz po roku użytkowania, jednak szybko pomalowano je drugi raz
      i klatki po dwóch latach użytkowania wyglądają fatalnie. A wiadomo jak jest
      przy wprowadzaniu się mieszkańców i przy wykańczaniu mieszkań nie tylko przez
      samych właścicieli ale także przez firmy budowlane. Porysowane klatki,
      pouszkadzane naroża, itp.
      Nie mogliśmy się doprosić naprawy ciągle psującej się bramy choć oficjalnie
      mieliśmy na nią gwarancję developera to sami naprawialiśmy ją na koszt
      wspólnoty.
      Mamy zapadającą się kostkę gdyż grunt pod nią nie został zagęszczony tylko
      kostka na ciągach jezdnych została ułożona bezpośrednio na piasku. Wiadomo, że
      przy użytkowaniu jej przez ciężkie samochody jak śmieciara, kostka w kilku
      miejscach jest już zapadnięta.
      Nie zostały dokończone wejścia gresem do piwnic, klatka schodowa przed
      piwnicami kończy się wylewką betonową, choć zapewniano Nas że zostanie to
      zrobione.
      Takie rzeczy ze środków, które mieszkańcy sami wygospodarowali, zostają powoli
      wykonane: wejscia do piwnic w gresie, zieleń, plac zabaw i inne rzeczy. Drzewka
      (które można było policzyć na palcach u jednej ręki), które posadzili uschły po
      kilku miesiącach.
      Po kilku miesiącach popsuły się samozamykacze we wszystkich klatkach i
      wiatrołapach. Wymienione zostały również samozamykacze przy furtkach
      wejsciowych na teren wspólnoty.
      Sporo jest jeszcze ukrytych wad, które wyjdą z czasem. Jak np to, gdy podczas
      większych opadów deszczu w piwnicach gromadzi sie woda. Wynika z tego, że
      izolacja pionowa fundamentów jest wykonana nieprawidłowo.
      Ja oczywiście jako laik w sprawach budowlanych mogę się mylić może to jest
      normalne użytkowanie - mówię to z przekąsem - budynku mieszkalnego

A teraz lepsze troche informacje:
      Mieszkania są ładne zwłaszcza te gdzie słońce zagląda rano od wschodu, a
      zachodzi długo wieczorem. Bliskość autobusu miejskiego robi z tego osiedla
      bardzo przyzwoitą lokalizację. A My jesteśmy malkontentami bo chcemy aby
      wszystko było naprawione i zrobione tak jak za to zapłaciliśmy. Mieszkania są
      ciepłe. Przetarlismy szlak jako pierwsze osiedle z UPC czyli kablówka jest,
      internet też!
      Jest coraz lepiej i będzie tylko dobrze.
      Proszę tylko uważnie czytać formularz zdawczo-odbiorczy mieszkania. Potrafią na
      nim znaleźć się rzeczy, których nie ma w mieszkaniu.
      Pozdrawiam i witam kolejnego mieszkańca Ząbek.

• piotras29 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 19.10.05, 22:09
        Dziekuje za wyczerpujace wypowiedzi.
    • toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 24.05.06, 13:02
      Witam
      Po przyszłych wspólmieszkańców.
      Czy ktoś z przyszłych mieszkańców osiedla przy Piłsudskiego otrzymał wiarygodną
      informację z Gazomontażu kiedy będzie odbiór mieszkań? Jak dużo się odwlecze
      termin czerwca 2006.
      Ja ostatnio z otrzymałem informację niepotwierdzoną o miesięcznym poślizgu.
      Pozdrawiam
      toni12
      • czwarty4444 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 26.05.06, 14:05
        Witam zastanawiam się nad kupnem mieszkania 2 poziomowego i z tego co wiem to
        termin jest przesunięty na wrzesień 2006

Co do tych usterek to boję się poddasza -przecieki okien dachu itp.

Ale mieszkam teraz w JWC ;-))) i watpie by było znacznie gorzej.
        W mieszkaniach za 6000pln/m2 też są powarzne wtopy i mam nadziję że jakś to
        bediz jutro jade poglądam sobie jak to wygląda bo juz ponoć zadaszonyy i tylko
        czeka na tynkowanie (ciekawe czy zobacze jak to robią to bede miał pojecie o
        reszcie prac)

Pozdrawiam
        • robert_swiatkiewicz Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 04.07.06, 21:33
          czwarty4444 napisał:

> Witam zastanawiam się nad kupnem mieszkania 2 poziomowego i z tego co wiem to
          > termin jest przesunięty na wrzesień 2006
          >
          > Co do tych usterek to boję się poddasza -przecieki okien dachu itp.
          >
          > Ale mieszkam teraz w JWC ;-))) i watpie by było znacznie gorzej.
          > W mieszkaniach za 6000pln/m2 też są powarzne wtopy i mam nadziję że jakś to
          > bediz jutro jade poglądam sobie jak to wygląda bo juz ponoć zadaszonyy i tylko
          > czeka na tynkowanie (ciekawe czy zobacze jak to robią to bede miał pojecie o
          > reszcie prac)
          >
          Ja też myślałem, że JW Construction jest najgorsze. Ale zobaczyłem osiedle
          Multi-Hekk w Piasacznie i radykalnie zmieniłem zdanie.
      • 2511k Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 14.06.06, 21:37
        Nam podali połowę sierpnia, ewentualnie koniec sierpnia, ale coś nie chce mi się w to wierzyć :(
        • toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 26.06.06, 17:48
          podobną odpowiedź uzyskałem w Gazomontażu.
          toni
        • toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 04.07.06, 19:56
          I nie wierz!
          Faktycznie termin przesunięty na koniec września. Ciule tłumaczą tym iż
          dopiero wtedy będzie wybudowana stacja trafo do zasilania osiedla:-(
          Zobaczymy czy to ostatnie przesunięcie...
          • 2511k Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 05.07.06, 21:10
            Mam taką nadzieję, że ostatnie, bo jak tak dalej pójdzie to w tym roku nie zamieszkamy w Ząbkach! Mi w poniedziałek powiedzieli koniec września, październik :(
            Pozdrawiam i proszę o info jakby były jekieś newsy
            • toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 07.07.06, 09:21
              Ja w poniedziałek ze względu na kredyt podpisałem aneks przesunięcia terminu na
              30września
              Pozdrawiam
              • 2511k Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 24.07.06, 16:39
                W tej chwili doprowadzana jest woda, wyjaśniono sprawę z elektrownią, zwolniono kilku kierowników, którzy nawalili no i zapewniają, że już wszystko jest ok! Oby!!!
                • libromante Powodzenia. 24.07.06, 19:07
                  Trzymam za nowych kierowników kciuki.
                • toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 25.07.06, 15:13
                  Każde wyjaśnienia przyjmuję z wielką podejrzliwością, szczególnie gdy
                  przysłuchuję się dyskusjom mieszkańcom osiedla z ul. Powstańców.

Pozdr
                  • kinia341 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 25.07.06, 20:18
                    To może warto zainteresować się innym osiedlem.... zyskalabym sąsiada na osiedlu
                    Garden Plaza które buduje firma Mac Plast
                    • toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 26.07.06, 09:37
                      Dzięki za radę ale już mam na tym osiedlu odbierać lokum we wrzeeśniu(mam
                      nadzieję.
                      pozdr
    • toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 07.09.06, 08:36
      Hej
      Czy ktoś z przyszych mieszkańców bloku nr 5 coś słyszał o terminie odbioru -
      konkretnym?

pozdrawiam
      toni
      • 2511k Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 07.09.06, 09:00
        Witam,
        ja tydzień temu otrzymałam informację, iż odbiory rozpoczną się w ostatnim
        tygodniu września bądź w pierwszym tygodniu października, zobaczymy...osobiście
        w to wątpię:(

pozdrawiam
        2511k
        • toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 02.10.06, 11:58
          Niestety siszczają sie Twoje proroctwa i jest kolejny poślizg teraz mówią o
          dwóch tygodniach, więc ja powiem razy dwa.....:-(

pozdr
          • 2511k Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 02.10.06, 19:21
            toni12 napisał:

> Niestety siszczają sie Twoje proroctwa i jest kolejny poślizg teraz mówią o
            > dwóch tygodniach, więc ja powiem razy dwa.....:-(
            >
            > pozdr

No niestety sprawdziły się, ale mam nadzieję, że w październiku to już na pewno odbierzemy mieszkanka:)Chcielibyśmy zamieszkać w Ząbkach jeszcze w tym roku...
            pozdrawiam
          • retbull Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 05.10.06, 13:43
            Czy macie jakieś info kiedy dadzą klucze. Mnie nerwy już zjadają jak widzę, że
            moja częśc bloku jest od ponad miesiąca prawie gotowa (zostały drzwi wejściowe
            i grzejniki) a ja dalej muszę się bawić w wynajem. I jeszcze pomyślę ile roboty
            przede mną...
            • toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 16.10.06, 11:19
              Ostatnio otrzymalem info, że odbiory będą 20,21,23 pazdziernik ... może.
              Ale napytanie czy będą wszystkie media otrzymalem odpowiedz z gazomontażu, że w
              trakcie załatwiania jest pozwolenie na przyłączenie do sieci miejskiej i jest
              przewidywane pod koniec miesiąca. Dlatego nie wiem czy można odebrac
              mieszkanie , które nie ma wody ???
              Co wy na to...
              Aha , ogrodzenie z bramą mabyć zainstalowane na odbiór...
              Tak mało ludzi ma dostęp do sieci ???

pozdr
              • piotras29 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 16.10.06, 15:00
                A my dzis dostalismy informacje ze wlasnie na poczatku miesiaca beda oddawane mieszkania,wiec miejmy nadzieje ze Gazomontazowi uda sie wszystko zalatwic.
                • toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 16.10.06, 15:25
                  Czyli coraz piękniej...
                  Czy wpłaciliście całą należność?
                  • retbull Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 17.10.06, 11:22
                    Nieźle. Mało brakowało a z materiałem bym sie już w pokoju gdzieździł. Ja
                    niestety zapłaciłem całość.
              • gusia18 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 17.10.06, 13:25
                Bez wody nie powinno się odbierać mieszkania, gdyż nie nadaje się ono do
                użytku.
                Poza tym radzę sprawdzić poziomy podłóg i ściany w łazience, generalnie w całym
                lokalu. U mnie nadlewali szlichtę i poprawiali sciany. My mielismy problem z
                sufitami, sprawdzcie czy nie są "puste", spadały nam tynki po roku uzytkowania.
                • gusia18 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 17.10.06, 13:26
                  Acha, pamietajcie, ze Gazomontaż bedzie chciał wam wciąsnąć lokal, bo od dnia
                  odbioru ponosicie juz koszty utryzmania nieruchomosci. Do dnai odbioru ponosi
                  Gazomontaż. M.in. koszty ogrzewania lokali, części wspólnych, sprzątanie, itp.
                  • retbull Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 17.10.06, 13:33
                    w przyszłym tygodniu mają oddawać mieszkania prócz klatki "D", tu trzeba trochę
                    poczekać. Co do jakości, pozwoliłem sobie zabrać ojca (ma firmę budowlaną) no i
                    trochę ponarzekał. Zapowiedział mi, że za pierwszym razem raczej nie odbierzemy
                    mieszkania, zobaczę jeszcze co to będą za poprawki.
                  • toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 18.10.06, 10:33
                    Dzięki za rady.
                    • 2511k Odbiór mieszkań 22.10.06, 15:14
                      Witam, czy macie może jakieś newsy? Mnie informowali, że zaczną oddawać od 20 października, nie wiecie czy już zaczęli? Czy na odbiór techniczny bierzecie jakiegoś fachowca? Ja bym chętnie wzięła, ale nie mam kogo:(
                      Gusiu dzięki za rady.
                      Pozdrawiam
                      • gusia18 Re: Odbiór mieszkań 23.10.06, 08:00
                        Nie ma sprawy.
                        Na odbiór powinniście wziąść osobę, która będzie Wam wykańczała mieszkanie,
                        koniecznie z poziomicą. Nawet sami możecie z nią sprawdzić, czy sciany, sufity
                        i podłogi są w porządku.
                        Okna też są ważne, czy dobrze się otwierają i mają funkcję uchylną, te które
                        powinny mieć. Sprawdźcie wentylację za pomocą kartki papieru A4, czy jest
                        wyciąg. Sprawdźcie ogrzewanie czy działa i nie oszczędzajacie, odkręcajcie
                        grzejniki wszystkie na 5. Zdarza się, że działaja wybiórczo.
                        Niestety chyba nie ma możliwości sprawdzenia izolacji balkonów i tarasów, czyli
                        tego, co kuleje w Gazomontażu.

generalnie jak odbierałam swoje mieszkanie to nie było źle. I wogóle miałam
                        niewiele usterek, wszystkie mi naprawili. Kłopoty mamy na osiedlu z izolacją
                        tarasów, niekótrzy maja wykwity w domu, niestety to wada ukryta.
                        Życzę powodzenia przy odbiorze, cierpliwosci.
                      • retbull Re: Odbiór mieszkań 23.10.06, 16:06
                        Pod koniec zeszłego tygodnia mieli podłączyć blok do sieci energetycznej. Na
                        początku tego tygodnia do wodnej. Zapewniają, że w drugiej połowie tego
                        tygodnia będą odbiory. Zobaczymy, bo to nie pierwszy termin. Tak w ogóle to
                        mogliby zadbać o swoją opinię i informować klientów z własnej inicjatywy.
                        Choćby i zła informacja jest inaczej postrzegana przez klienta, jeśli widzi
                        zainteresowanie drugiej strony. A tak....trzeba dzwonić i się dopytywać,
                        a "Pani" w biurze wie tyle co usłyszy.
                        • 2511k Re: Odbiór mieszkań 24.10.06, 10:30
                          Dokładnie! Irytuje mnie te ciągłe przesuwanie terminu! Nie dotrzymali terminu czerwcowego to mogli powiedzieć listopad i tego terminu dotrzymać i my byśmy wiedzieli na czym stoimy, co kiedy mamy załatwiać, no i oni by też mieli spokój... a tak obiecanki cacanki i dalej czekamy... I jak tu można ich polecić znajomym?
                        • toni12 Re: Odbiór mieszkań 25.10.06, 12:08
                          Prawdopodobnie z wodą nie zdążą do 28 października ...więc jak mogą być odbiory?
                          • 2511k Re: Odbiór mieszkań 25.10.06, 13:47
                            toni12 napisał:

> Prawdopodobnie z wodą nie zdążą do 28 października ...więc jak mogą być odbiory
                            > ?

Z wodą podobno już jest załatwione i mają robić próby, przepłukiwanie czy coś takiego na dniach tzn. dziś, jutro... A 4 mieszkania, z tego co się dowiedziałam, są już odebrane pomimo braku prądu. Stacja trafo ma być stawiana w połowie listopada, teraz można korzystać z prowizorki budowlanej.
                          • retbull Re: Odbiór mieszkań 26.10.06, 11:11
                            Ja dziś usłyszałem, bym nie liczył na odbiór przed 20 listopada. Czyli kolejny
                            miesiąc. Powodem (przedstawionym) jest podłączenie do sieci energetycznej.
                            Ciekawie sie maluje mieszkania w styczniu, no nie? Cholera.
                            • toni12 Re: Odbiór mieszkań 26.10.06, 13:25
                              qwerty... brak słów
                              • toni12 Re: Odbiór mieszkań 08.11.06, 11:56
                                Jak tam wieści o odbiorach.?
                                • piotras29 Re: Odbiór mieszkań 11.12.06, 16:04
                                  Czy odebraliscie juz mieszkania?
                                  • gusia18 Re: Odbiór mieszkań 12.12.06, 08:58
                                    Radziłabym Wam jedna rzecz dodatkowo.
                                    Ocenić stan balkonów.
                                    Tzn. u nas okazało się, ze tarasy zostały źle zaizolowane i u niektórych
                                    pojawiły się w domu wykwity.
                                    To samo z balkonami, złe uszczelnienie i woda dostaje sie do mieszkań.
                                    Zobowiązywaliśmy sie do połozenia przed okresem zimowym płytek na tarasach i
                                    balkonach. zatem Gazomontaż mimo, iz napewno nie wiedział kto kiedy położy całą
                                    winę zwalił na to, ze właśnie to nie zostało zrobione.

Polecam wzięcie od Gazomontażu oświadczenia że tarasy mogą byc wyłożone w
                                    przyszłym roku i gwarancji przez to nie stracicie. Teraz nie jest juz sezon na
                                    takie prace.

Czy wiecie moze kto będzie Wami zarządzał?
                                    Czy robicie coś w sprawie chodnika do nieruchomosci. Sroki, ale przejscia to do
                                    Was raczej nie ma.
                                    • 2511k Re: Odbiór mieszkań 12.12.06, 19:13
                                      Dzięki za radę. Co do pytań, to nie znam jeszcze odpowiedzi.
                                    • anturia1 Re: Odbiór mieszkań 03.01.07, 08:08
                                      Przetarg na administrowanie wygrała ANKRA (to tak jak na Waszym osiedlu), nie
                                      jestem z tego zadowolona, czytałam na forum niezbyt pochlebne opinie na ich
                                      temat. A co do chodnika to Gazomontaż ma to gdzieś, a przyszli lokatorzy jakoś
                                      nie interesują się tym problemem. A problem jest, bardzo ciężko jest przejść na
                                      drugą stronę ulicy, a od strony budowy same błoto. Zastanawiam się czy
                                      Gazomontaż nie ma obowiązku zapewnić mieszkańcom normalnego dojścia do
                                      przystanku, przecież z osiedla wychodzi się prosto pod koła samochodów
                                      • andrzejikasia Re: Odbiór mieszkań 03.01.07, 08:42
                                        Popieram Panią w zupełności. Nie wiem jednak czy należy to bezpośrednio do
                                        Gazomontażu, chociaż sami twierdzą że budowa chodnika jest przewidziana -
                                        niestety po zakończeniu inwestycji(sic!). Ostatnio Pani Ani mówiła coś, że być
                                        może zrobią jakąś prowizorkę z płyt, ale na ile to prawda to nie wiadomo.

--
                                        Andrzej i Kasia
                                        • anturia1 Re: Odbiór mieszkań 03.01.07, 10:36
                                          Co do płyt to lepsze to niż nic, bo jest naprawdę niebezpiecznie. Cieszę się że
                                          jest jakieś zainteresowanie tematem, może RAZEM coś zdziałamy. Dzwoniłam wczoraj
                                          do Ankry najpierw jakaś bardzo niezorientowana pani była ździwiona kiedy jej
                                          powiedziałam że będą administrować nasz blok, później po konsultacji z kimś
                                          bardziej zorientowanym powiedziała że jeszcze nie podpisali umowy z Gazomontażem
                                          ( a dzwoniłam w sprawie wystąpienia do UPC o kablówkę i internet)Podaję linka do
                                          stronu Ankry www.ankra-mr.pl jeśli więcej z Nas będzie ich męczyć to może coś
                                          wskóramy
                                          • andrzejikasia Re: Odbiór mieszkań 03.01.07, 10:49
                                            > Co do płyt to lepsze to niż nic, bo jest naprawdę niebezpiecznie. Cieszę się że
                                            > jest jakieś zainteresowanie tematem, może RAZEM coś zdziałamy.
                                            jestem jak najbardziej za! Ale znając naszą krajową mentalność to trudno będzie :(
                                            Ale nie zapeszajmy:) Im więcej nas tym lepiej oczywiście.
                                            > ( a dzwoniłam w sprawie wystąpienia do UPC o kablówkę i internet)
                                            jest Pani z bloczku numer 5? - jeżeli pytała Pani o media to czy znaczy to że
                                            udało się już Pani odebrać swoje mieszkanie? Jeśli tak to gratuluje.
                                            My czekamy jeszcze do kwietnia tego roku - ale jak życie uczy pewnie będzie to
                                            lipiec albo i później.

--
                                            Andrzej i Kasia
                                            • anturia1 Re: Odbiór mieszkań 03.01.07, 11:21
                                              Tak udało się, po wielkich bólach. Kierownikiem budowy Państwa bloku jest inny
                                              Pan. Ten z naszego bloku pracuje jeszcze do końca tygodnia, to między innymi z
                                              Jego powodu były te opóźnienia. Trzymam kciuki za terminowe oddanie Waszego
                                              mieszkania. Moja rada, przed odebraniem trzeba być bardzo często na budowie i
                                              wszystkiego pilnować. Powodzenia
                                              • andrzejikasia Re: Odbiór mieszkań 03.01.07, 11:37
                                                No to wspaniale, że w końcu udało się Państwu - czekamy na uwagi i (nie daj Bóg)
                                                problemy z mieszkaniami.

--
                                                Andrzej i Kasia
                                              • andrzejikasia Re: Odbiór mieszkań 08.01.07, 12:49
                                                Jak przebiegał proces oddawania mieszkań i czy dużo z Państwa nie przyjęła
                                                mieszkania za pierwszym podejściem?
                                                No i oczywiście jak idą postępy prac remontowych:) ?

--
                                                Andrzej i Kasia
                                                • retbull Re: Odbiór mieszkań 18.01.07, 18:28
                                                  Krzywe ściany, brak zrobionych odpływów pod umywalki, grzejniki w łazience
                                                  zamontowane tak że bez ich demontażu nie da przykleić glazury. Na razie tyle.
                                                  • andrzejikasia Re: Odbiór mieszkań 20.01.07, 19:19
                                                    Przykro słyszeć takie rzeczy, trzymamy kciuki. No i przede wszystkim żeby udało
                                                    się Wam wyjść jak najszybciej na prostą. Czy powód opóźnienia został jakoś
                                                    Państwu formalnie przedstawiony, czy było tak jak można wyczytać na forum
                                                    (ciągle za miesiąc i za miesiąc).
                                                    My dowiedzieliśmy się że nasz blok będzie miał też opóźnienie, ciekawe tylko ile?
                                                    Strach pomyśleć jak się przeciągnęłoby to wszystko gdyby zima była normalna.

P.S. szukamy innych osób które dokonały zakupu w sąsiednim bloczku. W kupie
                                                    raźniej;)
                                      • gusia18 Re: Odbiór mieszkań 03.01.07, 08:58
                                        No to już wszystko jasne.
                                        Przeczuwałam to, ze Ankra stara się u Was o zlecenie.
                                        Z tego powodu u nas zaniedbali totalnie usterki, nei zgłaszali do gazomontażu.
                                        CZeka nas w takim razie potęzny remoncik w niedługim czasie.
                                        Żenada naprawdę.

Wkurzyłam sie, bo przewidywałam to, ale u Nas nikt nie był w stanie nic zrobić
                                        w tej sprawie, ani podjąć jakiś kroków.
                                        • wierny_1 Re: Odbiór mieszkań 03.01.07, 11:01
                                          Witam,

Co do UPC to nie ukrywam, że Ankra na naszym osiedlu nie zrobiła nic (oprócz
                                          podpisania końcowej umowy). Wtedy pracował i był naszym Administratorem Pan
                                          Darek Urbaniak.
                                          Całą sprawę nieskromnie mówiąc prowadziłem ja. Częste telefony do UPC i wizyta
                                          w siedzibie firmy poskutkowały, że na osiedlu mamy kablówkę i Internet.
                                          Podaje namiary do Pani, która w tamtym czasie pracowała u operatora i zajmowała
                                          się inwestycjami. Pani Urszula Szulc 0 600 488 206. Powodzenia.
                                          • anturia1 Re: Odbiór mieszkań 03.01.07, 11:22
                                            Dziękuję za radę !!!

> Co do UPC to nie ukrywam, że Ankra na naszym osiedlu nie zrobiła nic (oprócz
                                            > podpisania końcowej umowy). Wtedy pracował i był naszym Administratorem Pan
                                            > Darek Urbaniak.
                                            > Całą sprawę nieskromnie mówiąc prowadziłem ja. Częste telefony do UPC i wizyta
                                            > w siedzibie firmy poskutkowały, że na osiedlu mamy kablówkę i Internet.
                                            > Podaje namiary do Pani, która w tamtym czasie pracowała u operatora i zajmowała
                                            >
                                            > się inwestycjami. Pani Urszula Szulc 0 600 488 206. Powodzenia.
                                • andrzejikasia Re: Odbiór mieszkań 02.01.07, 23:03
                                  Witam,
                                  kupiliśmy mieszkania w bloczku po lewej - witam więc przyszłych sąsiadów.
                                  Mam nadzieję, że szybko uda Wam się je odebrać i wprowadzić, chociaż styczeń nie
                                  zachęca do remontów.

Z postów widzę, że są problemy z przyłączami do wody i ogrzewania, tak?
                                  Są może jakieś nowe informacje jak Gazomontaż spręża się z pracami?

Patrząc po terminach opóźnienie wynosi już chyba z 6 miesięcy - czy przekroczono
                                  już termin podpisania umowy u notariusza?

--
                                  Andrzej i Kasia
                                  • toni12 Re: Odbiór mieszkań 16.01.07, 16:18
                                    My podpisalismy akt 28 grudnia2006
                                    pozdr
                                    • 2511k Re: Odbiór mieszkań 16.01.07, 17:47
                                      My także, pozdrawiam
    • termoplast Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 08.01.07, 13:59
      Witam nowych mieszkańców i zapraszam do zakupu w naszej firmie żaluzji
      aluminiwych i drewnianych , rolet zewnętrznych oraz wewnętrznych
      materiałowych , plis i mat bambusowych. W lecie zapewne przydadzą się
      moskitiery.
      Pozdrawiam
      Zbigniew Świderski
      0 22 781 61 30
      • suzinow Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 20.01.07, 11:41
        po ile metr? rozgladam sie w zabakch za mieszkaniem, ale jak na mieszkania to
        drogie sa
    • andrzejikasia Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 30.01.07, 11:26
      Witam,
      jak idzie wykańczanie nowych mieszkanek?
      Dużo problemów Państwo napotkaliście?

Z tego co się zdążyłem zorientować sąsiedni blok też zostanie oddany z
      opóźnieniem. Widać taki już ten nasz los:)

--
      Andrzej i Kasia
      • 7485p Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 31.01.07, 17:12
        odbiór to poczatek, od grudnia jeszcze wiele rzeczy deweloper nie zrobił.
        umawia sie na termin montażu regulatorów CO i nawet nie raczy powiadomić o
        tym. ...niepoważne.
        No i mamy te samą administrator co osiedle Powstanców 2a :-(

pozdr
        • annakozubska Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 22.02.07, 21:04
          mam pytanie zamierzam kupic mieszkanie na tym osiedlu u tego developera, chce
          szczerze wiedziec czy warto? czy podpisac umowe, pomozcie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka