piotras29 12.10.05, 19:21 Witam czy ktos moze mieszka na osiedlu budowanym przez Gazomontaż, mam zamiar kupić od nich mieszkanie na ulicy Piłsudskiego proszę o opinie na ich temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gusia18 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 14.10.05, 13:51 Ja mieszkam na osiedlu na Powstańców i generalnie jestem zadowolona. Należę do grona osób, które nie mają większych usterek w domu. Najwięcej mają lokaotrzy na parterach, maja problemy z izolacją tarasów. Czyli podsumowując jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
piotras29 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 14.10.05, 14:08 Dzieki za informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
frascati12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 22.01.07, 16:45 Witam szczęśliwych mieszkańców Piłsudskiego 111. Wszystkie sprawy z przejmowaniem mieszkania mam za sobą. Chętnie natomiast sprzewam miejsce parkingowe w garażu wielopoziomowym. Zainteresowanych sąsiadów proszę o maila na adres gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wierny1111 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 18.10.05, 22:13 Cześć, Jako mieszkaniec osiedla na Powstańców 2, chce Ci trochę naświetlić jak przebiega współpraca z Gazomontażem lub jak nie przebiega. Nie chodzi mi o moje usterki w mieszkaniu. Sam je poprawiłem po dwóch latach oczekiwań na ekipę (niektórzy jeszcze czekają – okna, parapety) lecz o ignorowanie usterek części wspólnych . Jeśli spotkasz takie osobnika jakim jest Pan Ryszard Rzepniewski – kierownik budowy lub Pani Stasiak to zadaj im następujące pytania: 1) Dlaczego przeciekają tarasy w bloku 2b – na pewno odpowie, że to wina mieszkańców oraz dlaczego zlikwidowali rynny oraz odpływy z tychże tarasów. 2) Dlaczego w Bloku 2 po zimowych roztopach piwnicy stoi woda. 3) Poprawność wytyczenia miejsc parkingowych. Miejsca są ale tak wyznaczone, że są dobre dla użytkowników małych fiatów. 4) Dlaczego po opadach deszczu u ludzi w garażach w Bloku 2b stoi woda. 5) Dlaczego pękają ściany w wiatrołapach i tak dalej i dalej. Kończę bo jak o tym myślę to dostaje ataku. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że Pan Rzepniewski ma bardzo złe zdanie o nas mieszkańcach. Potrafi być nawet arogancki. Na przykład podważył wiarygodność zeszłorocznego przeglądu rocznego budynku. Ale nie pozostajemy dłużni. Szykujemy w chwili obecnej, jako mieszkańcy wniosek do sądu. Czekamy tylko na dokończenie tegorocznego przeglądu i spotykamy się w sądzie. Może uda się w styczniu. Ja Ci szczerze odradzam. Skostniałe komunistyczne struktury i podejście do klienta. Pomyśl !!! Nie zależy im tak bardzo na sprzedaży nowo budowanych mieszkań. Skoro wiedzą, że ludzie przed zakupem mieszkania robią wywiad wśród mieszkańców starej części to przynajmniej stwarzali by pozory. Zrobimy , naprawimy to nasz błąd. Niestety zachowują się jak monopoliści. Może trafi to do Prezesa Gazomontażu Pana Kopcia. Panie Prezesie czas zmienić ludzi i zacząć działać. Może macie w firmie kreta (Rzepniewski), który rozkłada Waszą firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
piotras29 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 18.10.05, 23:20 Dieki za zainteresowanie no to wpadlem bo juz podpisalem umowe, no ale pociesza mnie to że Gusia18 jest generalnie zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 19.10.05, 11:28 Hm, koledzy z bloku mnie znają, ukrywać się nie będę. Większość domyśli się kim jestem. Prawda jest taka, że Gazomontaż jest developerem, ma podwykonawców, którzy to spierniczyli parę rzeczy. On teraz otrzymując od nas roszczenia usunięcia usterek musi je wyegzekwować od swoich podwykonawców. To ciężkie jest. Ale niech ktoś pokaże mi jedno osiedle na którym nie ma usterek technicznych i budowlanych. Niech ktoś pokaże dewelopera, firmę budowlaną, która nie ma podobnych rzeczy na koncie. Czy ktoś z Was ma idealnie wykończone meiszkanie i może powiedzieć, że jego ekipa remontowa nic nie popsuła? Nie ma takiej opcji, w budynku ściany pękają bo budynek pracuje, tak jak pracuje drewno na podłodze. Mam nadzieję, że znacie się i wiecie dlaczego pracują. Izolacje na tarasach spieprzyli, woda jest w garażach, itp. Usterki są i będą. Mało tego, będą dalej wychodzić nowe, zwane ukrytymi, albo będą powstawać całkiem nowe nie z winy Gazomontażu. I nie ma znaczenia czy to Gazomontaż, czy JWC, czy Marina czy PKO Development czy Skanska. Kwestia tego, czy są to poważne usterki czy nie. A u nas wydają się mniej poważne. Dobrze robimy, że idziemy do sądu, bo musimy walczyć o swoje prawa. Ale odrazu Was uprzedzam, że to kosztowne jest, koszty adwokata, biegłych sądowych, ekspertyz rzeczoznawców, spraw sądowych. Kosztowne i długotrwałe. Piszę tę odpowiedź bo nie podoba mi się to, że przez parę głupich usterek tak przeciwstawiacie ludzi. U was w mieszkaniach jest kiepsko, dużo tego macie, ale np: ja nie mam żadnych usterek i parę osób które znam też sobie spokojnie mieszka. Jest rynek dewelopera i to się narazie nie zmieni. Porozmawiajcie z mieszkańcami JWC czy mieszkańcami innych osiedli. Przekonacie się że Gazomontaż buduje całkiem nieźle za te pieniądze. Acha i na koniec. Oświadczam, że nie pobieram wynagrodzenia od firmy Gazomontaż. Jestem zatrudniona w prywatnej firmie zwiazanej z nieruchomościami. :) Tak uprzedzam komentarze członków Rady Mieszkańców. Pozdrawiam. Liczę na zażartą dyskusję. Mam nadzieję, że nie będę musiała sie ukrywać na osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.zabki Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 19.10.05, 14:45 Witam Widać "zawziętość" kilku pracowników tej firmy, gdy w budowie jest drugie osiedle tego developera. Zamiast współpracować z Mieszkańcami z pierwszego osiedla to robione jest wszystko aby popsuć opinię o developerze, od którego mieszkania (a tym samym o blokach) zostały zakupione. Nie są na czas lub w ogóle usuwane usterki, można miesiącami czekać na wyegzekwowanie usunięcia wad. Np: zaciekające tarasy gdyż pracownicy developera lub firmy podwykonawcze, źle zabezpieczyły tarasy i balkony, w niektórych miejscach izolacji nie ma lub jest celowo uszkodzona przez wykonawcę, gdy podczas próby szczelności tarasów wylewana była woda na izolację i w celu usunięcia wody poprostu przewiercali tarasy niszcząc izolację, oczywiście kierownik budowy nie widział, a robotnicy szybko wylewali wylewkę i po sprawie. A potem kto się będzie bawił, gdy ułożony już jest gres. Takich spraw jest mnóstwo. Np: obiecywano nam, że klatki zostaną pomalowane drugi raz po roku użytkowania, jednak szybko pomalowano je drugi raz i klatki po dwóch latach użytkowania wyglądają fatalnie. A wiadomo jak jest przy wprowadzaniu się mieszkańców i przy wykańczaniu mieszkań nie tylko przez samych właścicieli ale także przez firmy budowlane. Porysowane klatki, pouszkadzane naroża, itp. Nie mogliśmy się doprosić naprawy ciągle psującej się bramy choć oficjalnie mieliśmy na nią gwarancję developera to sami naprawialiśmy ją na koszt wspólnoty. Mamy zapadającą się kostkę gdyż grunt pod nią nie został zagęszczony tylko kostka na ciągach jezdnych została ułożona bezpośrednio na piasku. Wiadomo, że przy użytkowaniu jej przez ciężkie samochody jak śmieciara, kostka w kilku miejscach jest już zapadnięta. Nie zostały dokończone wejścia gresem do piwnic, klatka schodowa przed piwnicami kończy się wylewką betonową, choć zapewniano Nas że zostanie to zrobione. Takie rzeczy ze środków, które mieszkańcy sami wygospodarowali, zostają powoli wykonane: wejscia do piwnic w gresie, zieleń, plac zabaw i inne rzeczy. Drzewka (które można było policzyć na palcach u jednej ręki), które posadzili uschły po kilku miesiącach. Po kilku miesiącach popsuły się samozamykacze we wszystkich klatkach i wiatrołapach. Wymienione zostały również samozamykacze przy furtkach wejsciowych na teren wspólnoty. Sporo jest jeszcze ukrytych wad, które wyjdą z czasem. Jak np to, gdy podczas większych opadów deszczu w piwnicach gromadzi sie woda. Wynika z tego, że izolacja pionowa fundamentów jest wykonana nieprawidłowo. Ja oczywiście jako laik w sprawach budowlanych mogę się mylić może to jest normalne użytkowanie - mówię to z przekąsem - budynku mieszkalnego A teraz lepsze troche informacje: Mieszkania są ładne zwłaszcza te gdzie słońce zagląda rano od wschodu, a zachodzi długo wieczorem. Bliskość autobusu miejskiego robi z tego osiedla bardzo przyzwoitą lokalizację. A My jesteśmy malkontentami bo chcemy aby wszystko było naprawione i zrobione tak jak za to zapłaciliśmy. Mieszkania są ciepłe. Przetarlismy szlak jako pierwsze osiedle z UPC czyli kablówka jest, internet też! Jest coraz lepiej i będzie tylko dobrze. Proszę tylko uważnie czytać formularz zdawczo-odbiorczy mieszkania. Potrafią na nim znaleźć się rzeczy, których nie ma w mieszkaniu. Pozdrawiam i witam kolejnego mieszkańca Ząbek. Odpowiedz Link Zgłoś
piotras29 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 19.10.05, 22:09 Dziekuje za wyczerpujace wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 24.05.06, 13:02 Witam Po przyszłych wspólmieszkańców. Czy ktoś z przyszłych mieszkańców osiedla przy Piłsudskiego otrzymał wiarygodną informację z Gazomontażu kiedy będzie odbiór mieszkań? Jak dużo się odwlecze termin czerwca 2006. Ja ostatnio z otrzymałem informację niepotwierdzoną o miesięcznym poślizgu. Pozdrawiam toni12 Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty4444 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 26.05.06, 14:05 Witam zastanawiam się nad kupnem mieszkania 2 poziomowego i z tego co wiem to termin jest przesunięty na wrzesień 2006 Co do tych usterek to boję się poddasza -przecieki okien dachu itp. Ale mieszkam teraz w JWC ;-))) i watpie by było znacznie gorzej. W mieszkaniach za 6000pln/m2 też są powarzne wtopy i mam nadziję że jakś to bediz jutro jade poglądam sobie jak to wygląda bo juz ponoć zadaszonyy i tylko czeka na tynkowanie (ciekawe czy zobacze jak to robią to bede miał pojecie o reszcie prac) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robert_swiatkiewicz Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 04.07.06, 21:33 czwarty4444 napisał: > Witam zastanawiam się nad kupnem mieszkania 2 poziomowego i z tego co wiem to > termin jest przesunięty na wrzesień 2006 > > Co do tych usterek to boję się poddasza -przecieki okien dachu itp. > > Ale mieszkam teraz w JWC ;-))) i watpie by było znacznie gorzej. > W mieszkaniach za 6000pln/m2 też są powarzne wtopy i mam nadziję że jakś to > bediz jutro jade poglądam sobie jak to wygląda bo juz ponoć zadaszonyy i tylko > czeka na tynkowanie (ciekawe czy zobacze jak to robią to bede miał pojecie o > reszcie prac) > Ja też myślałem, że JW Construction jest najgorsze. Ale zobaczyłem osiedle Multi-Hekk w Piasacznie i radykalnie zmieniłem zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
2511k Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 14.06.06, 21:37 Nam podali połowę sierpnia, ewentualnie koniec sierpnia, ale coś nie chce mi się w to wierzyć :( Odpowiedz Link Zgłoś
toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 26.06.06, 17:48 podobną odpowiedź uzyskałem w Gazomontażu. toni Odpowiedz Link Zgłoś
toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 04.07.06, 19:56 I nie wierz! Faktycznie termin przesunięty na koniec września. Ciule tłumaczą tym iż dopiero wtedy będzie wybudowana stacja trafo do zasilania osiedla:-( Zobaczymy czy to ostatnie przesunięcie... Odpowiedz Link Zgłoś
2511k Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 05.07.06, 21:10 Mam taką nadzieję, że ostatnie, bo jak tak dalej pójdzie to w tym roku nie zamieszkamy w Ząbkach! Mi w poniedziałek powiedzieli koniec września, październik :( Pozdrawiam i proszę o info jakby były jekieś newsy Odpowiedz Link Zgłoś
toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 07.07.06, 09:21 Ja w poniedziałek ze względu na kredyt podpisałem aneks przesunięcia terminu na 30września Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
2511k Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 24.07.06, 16:39 W tej chwili doprowadzana jest woda, wyjaśniono sprawę z elektrownią, zwolniono kilku kierowników, którzy nawalili no i zapewniają, że już wszystko jest ok! Oby!!! Odpowiedz Link Zgłoś
toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 25.07.06, 15:13 Każde wyjaśnienia przyjmuję z wielką podejrzliwością, szczególnie gdy przysłuchuję się dyskusjom mieszkańcom osiedla z ul. Powstańców. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kinia341 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 25.07.06, 20:18 To może warto zainteresować się innym osiedlem.... zyskalabym sąsiada na osiedlu Garden Plaza które buduje firma Mac Plast Odpowiedz Link Zgłoś
toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 26.07.06, 09:37 Dzięki za radę ale już mam na tym osiedlu odbierać lokum we wrzeeśniu(mam nadzieję. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 07.09.06, 08:36 Hej Czy ktoś z przyszych mieszkańców bloku nr 5 coś słyszał o terminie odbioru - konkretnym? pozdrawiam toni Odpowiedz Link Zgłoś
2511k Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 07.09.06, 09:00 Witam, ja tydzień temu otrzymałam informację, iż odbiory rozpoczną się w ostatnim tygodniu września bądź w pierwszym tygodniu października, zobaczymy...osobiście w to wątpię:( pozdrawiam 2511k Odpowiedz Link Zgłoś
toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 02.10.06, 11:58 Niestety siszczają sie Twoje proroctwa i jest kolejny poślizg teraz mówią o dwóch tygodniach, więc ja powiem razy dwa.....:-( pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
2511k Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 02.10.06, 19:21 toni12 napisał: > Niestety siszczają sie Twoje proroctwa i jest kolejny poślizg teraz mówią o > dwóch tygodniach, więc ja powiem razy dwa.....:-( > > pozdr No niestety sprawdziły się, ale mam nadzieję, że w październiku to już na pewno odbierzemy mieszkanka:)Chcielibyśmy zamieszkać w Ząbkach jeszcze w tym roku... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
retbull Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 05.10.06, 13:43 Czy macie jakieś info kiedy dadzą klucze. Mnie nerwy już zjadają jak widzę, że moja częśc bloku jest od ponad miesiąca prawie gotowa (zostały drzwi wejściowe i grzejniki) a ja dalej muszę się bawić w wynajem. I jeszcze pomyślę ile roboty przede mną... Odpowiedz Link Zgłoś
toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 16.10.06, 11:19 Ostatnio otrzymalem info, że odbiory będą 20,21,23 pazdziernik ... może. Ale napytanie czy będą wszystkie media otrzymalem odpowiedz z gazomontażu, że w trakcie załatwiania jest pozwolenie na przyłączenie do sieci miejskiej i jest przewidywane pod koniec miesiąca. Dlatego nie wiem czy można odebrac mieszkanie , które nie ma wody ??? Co wy na to... Aha , ogrodzenie z bramą mabyć zainstalowane na odbiór... Tak mało ludzi ma dostęp do sieci ??? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
piotras29 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 16.10.06, 15:00 A my dzis dostalismy informacje ze wlasnie na poczatku miesiaca beda oddawane mieszkania,wiec miejmy nadzieje ze Gazomontazowi uda sie wszystko zalatwic. Odpowiedz Link Zgłoś
toni12 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 16.10.06, 15:25 Czyli coraz piękniej... Czy wpłaciliście całą należność? Odpowiedz Link Zgłoś
retbull Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 17.10.06, 11:22 Nieźle. Mało brakowało a z materiałem bym sie już w pokoju gdzieździł. Ja niestety zapłaciłem całość. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 17.10.06, 13:25 Bez wody nie powinno się odbierać mieszkania, gdyż nie nadaje się ono do użytku. Poza tym radzę sprawdzić poziomy podłóg i ściany w łazience, generalnie w całym lokalu. U mnie nadlewali szlichtę i poprawiali sciany. My mielismy problem z sufitami, sprawdzcie czy nie są "puste", spadały nam tynki po roku uzytkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 17.10.06, 13:26 Acha, pamietajcie, ze Gazomontaż bedzie chciał wam wciąsnąć lokal, bo od dnia odbioru ponosicie juz koszty utryzmania nieruchomosci. Do dnai odbioru ponosi Gazomontaż. M.in. koszty ogrzewania lokali, części wspólnych, sprzątanie, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
retbull Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 17.10.06, 13:33 w przyszłym tygodniu mają oddawać mieszkania prócz klatki "D", tu trzeba trochę poczekać. Co do jakości, pozwoliłem sobie zabrać ojca (ma firmę budowlaną) no i trochę ponarzekał. Zapowiedział mi, że za pierwszym razem raczej nie odbierzemy mieszkania, zobaczę jeszcze co to będą za poprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
2511k Odbiór mieszkań 22.10.06, 15:14 Witam, czy macie może jakieś newsy? Mnie informowali, że zaczną oddawać od 20 października, nie wiecie czy już zaczęli? Czy na odbiór techniczny bierzecie jakiegoś fachowca? Ja bym chętnie wzięła, ale nie mam kogo:( Gusiu dzięki za rady. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: Odbiór mieszkań 23.10.06, 08:00 Nie ma sprawy. Na odbiór powinniście wziąść osobę, która będzie Wam wykańczała mieszkanie, koniecznie z poziomicą. Nawet sami możecie z nią sprawdzić, czy sciany, sufity i podłogi są w porządku. Okna też są ważne, czy dobrze się otwierają i mają funkcję uchylną, te które powinny mieć. Sprawdźcie wentylację za pomocą kartki papieru A4, czy jest wyciąg. Sprawdźcie ogrzewanie czy działa i nie oszczędzajacie, odkręcajcie grzejniki wszystkie na 5. Zdarza się, że działaja wybiórczo. Niestety chyba nie ma możliwości sprawdzenia izolacji balkonów i tarasów, czyli tego, co kuleje w Gazomontażu. generalnie jak odbierałam swoje mieszkanie to nie było źle. I wogóle miałam niewiele usterek, wszystkie mi naprawili. Kłopoty mamy na osiedlu z izolacją tarasów, niekótrzy maja wykwity w domu, niestety to wada ukryta. Życzę powodzenia przy odbiorze, cierpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
retbull Re: Odbiór mieszkań 23.10.06, 16:06 Pod koniec zeszłego tygodnia mieli podłączyć blok do sieci energetycznej. Na początku tego tygodnia do wodnej. Zapewniają, że w drugiej połowie tego tygodnia będą odbiory. Zobaczymy, bo to nie pierwszy termin. Tak w ogóle to mogliby zadbać o swoją opinię i informować klientów z własnej inicjatywy. Choćby i zła informacja jest inaczej postrzegana przez klienta, jeśli widzi zainteresowanie drugiej strony. A tak....trzeba dzwonić i się dopytywać, a "Pani" w biurze wie tyle co usłyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
2511k Re: Odbiór mieszkań 24.10.06, 10:30 Dokładnie! Irytuje mnie te ciągłe przesuwanie terminu! Nie dotrzymali terminu czerwcowego to mogli powiedzieć listopad i tego terminu dotrzymać i my byśmy wiedzieli na czym stoimy, co kiedy mamy załatwiać, no i oni by też mieli spokój... a tak obiecanki cacanki i dalej czekamy... I jak tu można ich polecić znajomym? Odpowiedz Link Zgłoś
toni12 Re: Odbiór mieszkań 25.10.06, 12:08 Prawdopodobnie z wodą nie zdążą do 28 października ...więc jak mogą być odbiory? Odpowiedz Link Zgłoś
2511k Re: Odbiór mieszkań 25.10.06, 13:47 toni12 napisał: > Prawdopodobnie z wodą nie zdążą do 28 października ...więc jak mogą być odbiory > ? Z wodą podobno już jest załatwione i mają robić próby, przepłukiwanie czy coś takiego na dniach tzn. dziś, jutro... A 4 mieszkania, z tego co się dowiedziałam, są już odebrane pomimo braku prądu. Stacja trafo ma być stawiana w połowie listopada, teraz można korzystać z prowizorki budowlanej. Odpowiedz Link Zgłoś
retbull Re: Odbiór mieszkań 26.10.06, 11:11 Ja dziś usłyszałem, bym nie liczył na odbiór przed 20 listopada. Czyli kolejny miesiąc. Powodem (przedstawionym) jest podłączenie do sieci energetycznej. Ciekawie sie maluje mieszkania w styczniu, no nie? Cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: Odbiór mieszkań 12.12.06, 08:58 Radziłabym Wam jedna rzecz dodatkowo. Ocenić stan balkonów. Tzn. u nas okazało się, ze tarasy zostały źle zaizolowane i u niektórych pojawiły się w domu wykwity. To samo z balkonami, złe uszczelnienie i woda dostaje sie do mieszkań. Zobowiązywaliśmy sie do połozenia przed okresem zimowym płytek na tarasach i balkonach. zatem Gazomontaż mimo, iz napewno nie wiedział kto kiedy położy całą winę zwalił na to, ze właśnie to nie zostało zrobione. Polecam wzięcie od Gazomontażu oświadczenia że tarasy mogą byc wyłożone w przyszłym roku i gwarancji przez to nie stracicie. Teraz nie jest juz sezon na takie prace. Czy wiecie moze kto będzie Wami zarządzał? Czy robicie coś w sprawie chodnika do nieruchomosci. Sroki, ale przejscia to do Was raczej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
2511k Re: Odbiór mieszkań 12.12.06, 19:13 Dzięki za radę. Co do pytań, to nie znam jeszcze odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
anturia1 Re: Odbiór mieszkań 03.01.07, 08:08 Przetarg na administrowanie wygrała ANKRA (to tak jak na Waszym osiedlu), nie jestem z tego zadowolona, czytałam na forum niezbyt pochlebne opinie na ich temat. A co do chodnika to Gazomontaż ma to gdzieś, a przyszli lokatorzy jakoś nie interesują się tym problemem. A problem jest, bardzo ciężko jest przejść na drugą stronę ulicy, a od strony budowy same błoto. Zastanawiam się czy Gazomontaż nie ma obowiązku zapewnić mieszkańcom normalnego dojścia do przystanku, przecież z osiedla wychodzi się prosto pod koła samochodów Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejikasia Re: Odbiór mieszkań 03.01.07, 08:42 Popieram Panią w zupełności. Nie wiem jednak czy należy to bezpośrednio do Gazomontażu, chociaż sami twierdzą że budowa chodnika jest przewidziana - niestety po zakończeniu inwestycji(sic!). Ostatnio Pani Ani mówiła coś, że być może zrobią jakąś prowizorkę z płyt, ale na ile to prawda to nie wiadomo. -- Andrzej i Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
anturia1 Re: Odbiór mieszkań 03.01.07, 10:36 Co do płyt to lepsze to niż nic, bo jest naprawdę niebezpiecznie. Cieszę się że jest jakieś zainteresowanie tematem, może RAZEM coś zdziałamy. Dzwoniłam wczoraj do Ankry najpierw jakaś bardzo niezorientowana pani była ździwiona kiedy jej powiedziałam że będą administrować nasz blok, później po konsultacji z kimś bardziej zorientowanym powiedziała że jeszcze nie podpisali umowy z Gazomontażem ( a dzwoniłam w sprawie wystąpienia do UPC o kablówkę i internet)Podaję linka do stronu Ankry www.ankra-mr.pl jeśli więcej z Nas będzie ich męczyć to może coś wskóramy Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejikasia Re: Odbiór mieszkań 03.01.07, 10:49 > Co do płyt to lepsze to niż nic, bo jest naprawdę niebezpiecznie. Cieszę się że > jest jakieś zainteresowanie tematem, może RAZEM coś zdziałamy. jestem jak najbardziej za! Ale znając naszą krajową mentalność to trudno będzie :( Ale nie zapeszajmy:) Im więcej nas tym lepiej oczywiście. > ( a dzwoniłam w sprawie wystąpienia do UPC o kablówkę i internet) jest Pani z bloczku numer 5? - jeżeli pytała Pani o media to czy znaczy to że udało się już Pani odebrać swoje mieszkanie? Jeśli tak to gratuluje. My czekamy jeszcze do kwietnia tego roku - ale jak życie uczy pewnie będzie to lipiec albo i później. -- Andrzej i Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
anturia1 Re: Odbiór mieszkań 03.01.07, 11:21 Tak udało się, po wielkich bólach. Kierownikiem budowy Państwa bloku jest inny Pan. Ten z naszego bloku pracuje jeszcze do końca tygodnia, to między innymi z Jego powodu były te opóźnienia. Trzymam kciuki za terminowe oddanie Waszego mieszkania. Moja rada, przed odebraniem trzeba być bardzo często na budowie i wszystkiego pilnować. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejikasia Re: Odbiór mieszkań 03.01.07, 11:37 No to wspaniale, że w końcu udało się Państwu - czekamy na uwagi i (nie daj Bóg) problemy z mieszkaniami. -- Andrzej i Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejikasia Re: Odbiór mieszkań 08.01.07, 12:49 Jak przebiegał proces oddawania mieszkań i czy dużo z Państwa nie przyjęła mieszkania za pierwszym podejściem? No i oczywiście jak idą postępy prac remontowych:) ? -- Andrzej i Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
retbull Re: Odbiór mieszkań 18.01.07, 18:28 Krzywe ściany, brak zrobionych odpływów pod umywalki, grzejniki w łazience zamontowane tak że bez ich demontażu nie da przykleić glazury. Na razie tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejikasia Re: Odbiór mieszkań 20.01.07, 19:19 Przykro słyszeć takie rzeczy, trzymamy kciuki. No i przede wszystkim żeby udało się Wam wyjść jak najszybciej na prostą. Czy powód opóźnienia został jakoś Państwu formalnie przedstawiony, czy było tak jak można wyczytać na forum (ciągle za miesiąc i za miesiąc). My dowiedzieliśmy się że nasz blok będzie miał też opóźnienie, ciekawe tylko ile? Strach pomyśleć jak się przeciągnęłoby to wszystko gdyby zima była normalna. P.S. szukamy innych osób które dokonały zakupu w sąsiednim bloczku. W kupie raźniej;) Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: Odbiór mieszkań 03.01.07, 08:58 No to już wszystko jasne. Przeczuwałam to, ze Ankra stara się u Was o zlecenie. Z tego powodu u nas zaniedbali totalnie usterki, nei zgłaszali do gazomontażu. CZeka nas w takim razie potęzny remoncik w niedługim czasie. Żenada naprawdę. Wkurzyłam sie, bo przewidywałam to, ale u Nas nikt nie był w stanie nic zrobić w tej sprawie, ani podjąć jakiś kroków. Odpowiedz Link Zgłoś
wierny_1 Re: Odbiór mieszkań 03.01.07, 11:01 Witam, Co do UPC to nie ukrywam, że Ankra na naszym osiedlu nie zrobiła nic (oprócz podpisania końcowej umowy). Wtedy pracował i był naszym Administratorem Pan Darek Urbaniak. Całą sprawę nieskromnie mówiąc prowadziłem ja. Częste telefony do UPC i wizyta w siedzibie firmy poskutkowały, że na osiedlu mamy kablówkę i Internet. Podaje namiary do Pani, która w tamtym czasie pracowała u operatora i zajmowała się inwestycjami. Pani Urszula Szulc 0 600 488 206. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
anturia1 Re: Odbiór mieszkań 03.01.07, 11:22 Dziękuję za radę !!! > Co do UPC to nie ukrywam, że Ankra na naszym osiedlu nie zrobiła nic (oprócz > podpisania końcowej umowy). Wtedy pracował i był naszym Administratorem Pan > Darek Urbaniak. > Całą sprawę nieskromnie mówiąc prowadziłem ja. Częste telefony do UPC i wizyta > w siedzibie firmy poskutkowały, że na osiedlu mamy kablówkę i Internet. > Podaje namiary do Pani, która w tamtym czasie pracowała u operatora i zajmowała > > się inwestycjami. Pani Urszula Szulc 0 600 488 206. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejikasia Re: Odbiór mieszkań 02.01.07, 23:03 Witam, kupiliśmy mieszkania w bloczku po lewej - witam więc przyszłych sąsiadów. Mam nadzieję, że szybko uda Wam się je odebrać i wprowadzić, chociaż styczeń nie zachęca do remontów. Z postów widzę, że są problemy z przyłączami do wody i ogrzewania, tak? Są może jakieś nowe informacje jak Gazomontaż spręża się z pracami? Patrząc po terminach opóźnienie wynosi już chyba z 6 miesięcy - czy przekroczono już termin podpisania umowy u notariusza? -- Andrzej i Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
toni12 Re: Odbiór mieszkań 16.01.07, 16:18 My podpisalismy akt 28 grudnia2006 pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
termoplast Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 08.01.07, 13:59 Witam nowych mieszkańców i zapraszam do zakupu w naszej firmie żaluzji aluminiwych i drewnianych , rolet zewnętrznych oraz wewnętrznych materiałowych , plis i mat bambusowych. W lecie zapewne przydadzą się moskitiery. Pozdrawiam Zbigniew Świderski 0 22 781 61 30 Odpowiedz Link Zgłoś
suzinow Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 20.01.07, 11:41 po ile metr? rozgladam sie w zabakch za mieszkaniem, ale jak na mieszkania to drogie sa Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejikasia Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 30.01.07, 11:26 Witam, jak idzie wykańczanie nowych mieszkanek? Dużo problemów Państwo napotkaliście? Z tego co się zdążyłem zorientować sąsiedni blok też zostanie oddany z opóźnieniem. Widać taki już ten nasz los:) -- Andrzej i Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
7485p Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 31.01.07, 17:12 odbiór to poczatek, od grudnia jeszcze wiele rzeczy deweloper nie zrobił. umawia sie na termin montażu regulatorów CO i nawet nie raczy powiadomić o tym. ...niepoważne. No i mamy te samą administrator co osiedle Powstanców 2a :-( pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
annakozubska Re: Nowe osiedle na Piłsudskiego 22.02.07, 21:04 mam pytanie zamierzam kupic mieszkanie na tym osiedlu u tego developera, chce szczerze wiedziec czy warto? czy podpisac umowe, pomozcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś