kubaro2
20.02.06, 23:20
Jestem już po pierwszym odbiorze :-) Ogólnie jest bardzo dobrze. Nie miałem czasu ani ochoty na sprawdzanie wykonania "specjalistycznym sprzętem", więc brałem wszystko na oko ;-) I tak:
Pierwsze co zauważyłem to pęknięta szyba w oknie, no ale to wypadek. Niestety są problemy z elewacją i balkonami. Na ścianach zewnętrznych są zacieki (z balkonu powyżej). Niedokończona jest także glazura - brak niektórych fug. Balustrady są całkowicie do malowania (pozdrapywana farba i wychodząca rdza).
Wewnątrz już lepiej. Jedno okno balkonowe było niewyregulowane i się ciężko zamykało. Szyby i framugi są umyte i niezauważyłem żadnych porysowań. Parapety są bardzo dobrze założone i ładnie wykończone. Kaloryfery były zimne, więc nie sprawdziłem czy działają. Są jednak dobrze przymocowane. Acha, pozdejmowane były regulatory - mają być założone później. Tak jak już pisałem niesprawdzałem poziomów ani kątów ścian i podłóg - "na oko" są dobrze wykonane ;-) Drzwi wejściowe były całkowicie zaklejone folią, więc też ich nie oglądałem pod kątem zarysowań. Oczywiście elektryka jeszcze nie jest podłączona.
Zaglądnąłem również do garażu. Niestety jest baardzo mokry i wciąż trwają tam jakieś prace.
Kolejny odbiór mam za trzy tygodnie (11 marca).
No, to najważniejsze wrażenia z dzisiaj. A i jeszcze jedno - ciągle trwają prace na dziedzińcu i przy dojazdach, a że do tego zaczęły się roztopy to błotko jest okrutne.
Pozdrawia Jakub.