Gość: ja IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.12.03, 15:01 podajcie ciekawe przepisy ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dandelion Re: surowka z czerwonej kapusty ? IP: 149.156.49.* 12.12.03, 15:24 wiec ja szatkuje pol glowki czerwonej kapusty, wrzucam na wrzaca osolona wode, chwilke pogotuje, odcedzam, scieram na grubej tarce 2-3 marchewki i jablko, kroje drobno czerwona cebulke, wszystko mieszam, kropie dobrze sokiem z cytryny, sole pieprze, dodaje sporo jogurtu naturalnego i lyzeczke majonezu i jest surowka ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marianka Re: surowka z czerwonej kapusty ? IP: *.crowley.pl 12.12.03, 16:29 Pół głowy poszatkować, pięć minut we wrzątku, jedna cebula na cieniutkie piórka, kilka ząbków czosnku, dodać, skropić sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć, dodać oliwę z oliwek lub olej. Musi sięprzegryźć. Można jeść nawet trzy dni. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewna_fiona Re: surowka z czerwonej kapusty ? 13.12.03, 20:32 Dodam tylko że aby kapusta nie straciła koloru we wrzątku trzeba ją podlać sokem z cytryny lub octem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniel Re: surowka z czerwonej kapusty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 09:50 a u mnie sie robi na surowo zetrzec kapustę na tarce + jabłko i do tego sos: zmiksować cebulę z czosnkiem i oliwą dosmaczyć kwaskiem cytrynowym i cukrem pychota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: surowka z czerwonej kapusty ? IP: *.wp3.ptc.pl 14.12.03, 10:42 Ja dodaję, jak mam, śliwki lub ogórki kiszone albo korniszony starte na tarce z jabłkiem. Stanowią takie przełamianie smaku. Szczególnie węgierki - pycha... Odpowiedz Link Zgłoś