Dodaj do ulubionych

surowka z czerwonej kapusty ?

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.12.03, 15:01
podajcie ciekawe przepisy ...
Obserwuj wątek
    • Gość: dandelion Re: surowka z czerwonej kapusty ? IP: 149.156.49.* 12.12.03, 15:24
      wiec ja szatkuje pol glowki czerwonej kapusty, wrzucam na wrzaca osolona wode,
      chwilke pogotuje, odcedzam, scieram na grubej tarce 2-3 marchewki i jablko,
      kroje drobno czerwona cebulke, wszystko mieszam, kropie dobrze sokiem z
      cytryny, sole pieprze, dodaje sporo jogurtu naturalnego i lyzeczke majonezu i
      jest surowka ......
    • Gość: Marianka Re: surowka z czerwonej kapusty ? IP: *.crowley.pl 12.12.03, 16:29
      Pół głowy poszatkować, pięć minut we wrzątku, jedna cebula na cieniutkie
      piórka, kilka ząbków czosnku, dodać, skropić sokiem z cytryny, posolić,
      popieprzyć, dodać oliwę z oliwek lub olej. Musi sięprzegryźć. Można jeść nawet
      trzy dni.
      • krolewna_fiona Re: surowka z czerwonej kapusty ? 13.12.03, 20:32
        Dodam tylko że aby kapusta nie straciła koloru we wrzątku trzeba ją podlać
        sokem z cytryny lub octem.
        • Gość: aniel Re: surowka z czerwonej kapusty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 09:50
          a u mnie sie robi na surowo
          zetrzec kapustę na tarce + jabłko
          i do tego sos: zmiksować cebulę z czosnkiem i oliwą dosmaczyć kwaskiem
          cytrynowym i cukrem

pychota
    • Gość: Aga Re: surowka z czerwonej kapusty ? IP: *.wp3.ptc.pl 14.12.03, 10:42
      Ja dodaję, jak mam, śliwki lub ogórki kiszone albo korniszony starte na tarce z
      jabłkiem. Stanowią takie przełamianie smaku. Szczególnie węgierki - pycha...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka