14.07.06, 21:43
Witam wszystkich z Lesnej Polany. Wlasnie kupuje mieszkanie w IV, nie
istniejacym jeszcze bloku. Straaaaasznie sie boje, bo jest to moja pierwsza
taka zyciowa decyzja. Tymbardziej, ze nawet nie wiem dokladnie co kupuje, bo
jeszcze tego nie ma :)Powiedzcie, ze bedzie dobrze, zeby mi dodac otuchy...
Opowiedzcie o swoich wrazeniach. Bardzo chetnie pokoresponduje z osobami,
ktore zdecydowaly sie na zakup mieszkania w IV budynku. Moj adres e-mail to
gosiajka@wp.pl.

Pozdrawiam!!!!
Gosia
Obserwuj wątek
    • jacek77777 Re: IV ETAP 14.07.06, 21:50
      Cześć,
      Podpisałaś już umowę, czy nadal czekasz na nią???
      Ja mam tam rezerwację ale nie mogę się doczekać na umowę.
      Jakie mieszkanko kupujesz???
      Co myślisz o umowie???

Pozdrawiam,
      Jacek
      • gosiajkaaa Re: IV ETAP 14.07.06, 22:02
        Milo Cie poznac. Mam zarezerwowane mieszkanie na parterze. Umowa jest u mojego
        notariusza - w celu sprawdzenia, czy wszystko jest ok. Masz moze GG? Jesli
        tak, podaj mi nr na adres e-mail. Byloby szybciej w ospisywaniu.Pozdrawiam
        Gosia
        • nicolle2005 Re: IV ETAP 26.07.06, 23:32
          Witam,
          Mam pytanie i co notariusz na umowę?

Pozdrawiam,
          Renata
          • ewaidarek Re: IV ETAP 31.07.06, 23:06
            Renatko! a Ty już podpisałaś umowę? czy nie zgodziłaś się na jakieś warunki?
        • ewaidarek Re: IV ETAP 31.07.06, 23:03
          Cześć wszystkim potencjalnym sąsiadom z czwartego budynku Leśnej, właśnie
          podpisaliśmy umowę nie sprawdzając jej u prawnika, czy popełniliśmy jakiś
          straaaaszny błąd? Proszę odezwijcie się , pozdrawiam
          Nowa
          • jacek77777 Re: IV ETAP 01.08.06, 11:44
            Witam,
            Myślę że wielkiego błędu nie popełniliście.
            A co strasznego się może stać???

• ewaidarek Re: IV ETAP 01.08.06, 15:11
              No nie wiem, z tego co słyszę wszyscy konsultują umowy z prawnikami,
              notariuszami, wydawało mi się że umowa prawnie jest OK, przeczytałam dokładnie
              wszystkie p-aragrafy i nic podejrzanego tam nie było, ja kupuję stosunkowo
              niedurze mieszkanko, więc za bardzo negocjacji nie było, to chyba wszystko, a
              ty zmieniałeś jakieś punkty umowy?
              Ewika
              • jcool Re: IV ETAP 01.08.06, 15:42
                Witam :) wszystkich przyszłych mieszkańców Leśnej Polany. Ja także bedę miał przyjemność posiadania mieszkania w tym budynku na 3 cim piętrze. Czy wiecie może kiedy wnosi się zmiany do projektu np. dotyczące usuniecia części sciany?
                POZDRAWIAM
                • ewaidarek Re: IV ETAP 01.08.06, 17:43
                  Z miłą chęcią Ci odpowiemy. Z tego co wiem, już po przelaniu pierwszej raty,
                  można zgłaszać zmiany do projektu mieszkania, jako załącznik do umowy, póżniej
                  tylko uzgodnienie z kierownikiem budowy i wykonawcą
                  pozdrawiam, Ewika
                  • ewaidarek Re: IV ETAP 01.08.06, 17:49
                    Dzisiaj dowiedziałam się w biurze ,,Leśnej Polany", że ruszyła już budowa
                    czwartego budynku, czy ktoś wie na ten temat coś więcej, czy są prowadzone
                    jakieś prace wykopaliskowe?
                    Ewika
                    • m.tarnas Re: IV ETAP 01.08.06, 19:27
                      Ewiko!
                      Nie chciałabym Cię martwić ale jakoś nie wierze w rozpoczęcie budowy
                      budynku nr 4. My kupujemy mieszkanie w bud nr 3 i jeszcze nawet dziury
                      w ziemi nie widziałam. A wiem co mowie:) Byłam tam wczoraj.
                      Pozdrowienia.
                      M.
                      • ewaidarek Re: IV ETAP 01.08.06, 19:46
                        Do M.
                        Dziękuje, to rzeczywiście mnie pocieszyłaś, tylko po co w biurze opowiadają
                        takie rzeczy, szkoda.
                        • jerson71 Re: IV ETAP 04.08.06, 13:33
                          Hmmmmm
                          Cóż Wam powiedzieć.
                          U nas na początku tez było miło i ładnie.
                          Z czasem zejdziecie na ziemię.
                          2 budynek - na parterze okna są wstawione, parter + 1 p. ścianki działowe +
                          instalacja (podobno mają jakiś tydzień opóźnienia w stosunku do Harmonogramu
                          robót)
                          3 i 4 budynek - od kilku dni jeżdżą patelnie i wywożą ziemię. Choć dziś jest
                          jakaś przerwa chyba
                          Musicie uzbroić się w cierpliwość.
                          Jeśli chodzi o zmiany to po wpłaceniu 1 transzy musicie jak najszybciej nanosić
                          zmiany i konsultować je z wykonawcą - czy jest to możliwe do zrealizowania.
                          Potem może już być po ptakach.
                          Pozdrawialski
                          Jerson71
                    • iza.piecinska Re: IV ETAP 01.08.06, 19:45
                      ewaidarek napisała:

czy są prowadzone
                      > jakieś prace wykopaliskowe?

:DDD

• ewaidarek Re: IV ETAP 01.08.06, 19:50
                        Wykopaliskowe- miałam na myśli jakiekolwiek prace budowlane związane z miejscem
                        gdzie ma powstać czwarty budynek- dosłownie
                        Ewika
                        • m.tarnas Re: IV ETAP 01.08.06, 20:12
                          Nie ma co panikować. Widziałam przez ogrodzenie :) Może się coś od wczoraj
                          ruszyło. Popatrzcie na plusy - okolica piękna no i sąsiedzi chyba całkiem
                          spoko:) Sama młoda elitka. Mi się podoba:) W czwartek podpisujemy umowę.
                          A prace wykopaliskowe .... hmm to chyba naprawde za dużo powiedziane:) W biurze
                          usłyszałam że pod nasz (nr 3) dopiero się "dziurę" kopie:)
                          Życzę optymizmu!!!
                          Pozdrowienia
                          M.
                          • bergamotka11 Re: IV ETAP 08.08.06, 23:36
                            witam wszystkich mieszkancow 4 etapu. my mamy rezerwacje- raczej na 3 ale jutro
                            zadecydujemy ostatecznie czy 3 czy 4. Mam pytanie odnosnie Waszych negocjacji w
                            umowach? jak to u Was wyglada?? Ja narazie jsetem na etapie sprawdzania z
                            niedozwolonymi formulami wg UOKIK i troche tych formul u nas jest. Chetnie
                            wymienie sie konkretnymi uwagami. Prosze o maile na adres gazetowy.

w jakich bankach bierzecie kredyt? czy bzwbk ma dla nas jakas specjalna oferte
                            we franku?
                            mnie generalnie martiw to ze naszego developera nie ma na liscie krajowej izby
                            budownictwa...
                            • mowika Re: IV ETAP 28.08.06, 08:53
                              Hmmm, Engel do tej pory nie miał na swoim koncie inwestycji mieszkaniowych w
                              Polsce, Leśna Polana jest pierwsza. Ale z ich stronek można się dowiedzieć, że
                              majstrują całkiem sporo w innych krajach:

www.engel-ee.com/projects.htm
                              www.engel.co.il/index1.html
                              Poza tym co z tego, że nie są wpisani na jakieś listy albo nie mają certyfikatu
                              tego całego polskiego związku deweloperów - wielu deweloperów się tym chwali, a
                              chałturzą ile wlezie, np. JW Destruction.
                    • anigi Re: IV ETAP 27.08.06, 16:54
                      Ania z tej strony, ewentualnie nowy lokator. Wczoraj rozmawiałam z kimś z
                      terenu budowy i w tym tygodniu mają się rozpocząć wykopaliska pod trzeci
                      budynek a pod czawrtym na pewno nie ma jeszcze wykopalisk. Pocieszające jest to
                      że budowę drugiego budynku zaczęto w lutym tego roku i stan obecny są już
                      porobione wszystkie instalacje gazowe i wodne i tak dalej a w przyszłym
                      tygodniu wchodzą do tego budynku tynkarze, więc tempo budowy mają chyba "duże"
                      • pablo1116 Re: IV ETAP 15.09.06, 09:21
                        Witam Wszystkich,

Jestem jednym z nowych Nabywców mieszkania w IV Etapie osiedla Leśna Polana
                        (będę mieszkał na parterze od strony południowo-zachodniej),
                        umowę z developerem podpisałem 12.09 i obecnie załatwiam aneks do umowy
                        kredytowej ponieważ wcześniej trafiłem na nieuczciwego developera (po
                        wybudowaniu 30% inwestycji zostało im cofnięte pozwolenie na budowę na czas
                        nieokreślony - powodem był sprzeciw sąsiada).
                        Na szczęście zostały mi zwrócone wszystkie zainwestowane peniądze i mogłem
                        wybrać kolejną inwestycję, mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie O.K.
                        Sprawdziłem też pozwolenie na budowę osiedla Leśna Polana i nie ma tam
                        jakichkolwiek pułapek (pozwolenie zostało też opatrzone tzw. klauzulą
                        ostateczności, która warunkuje rozpoczęcie prac budowlanych).

Pozdrawiam
                        • jacek77777 Re: IV ETAP 05.10.06, 21:43
                          witam sąsiada!

muszę w sobotę podskoczyć do ząbek i zobaczyć czy już coś pod 4 budynek wykopano.
    • pablo1116 Re: IV ETAP 06.10.06, 15:57
      Cześć,

Ja zakupiłem także jedno z mieszkań w IV etapie i w środę przelewam już
      pierwszą transzę na rachunek powierniczy Banku Zachodniego (dobrze, że jest ten
      rachunek bo developer dostanie pieniądze dopiero po podpisaniu przeze mnie
      protokołu odbioru mieszkania).
      Mam już na koncie jedną nietrafioną inwestycję (Białołęka, Ul. Strumykowa -
      budowała firma KONSTANS z Mińska Mazowieckiego, ale cofnięto im pozwolenie na
      budowę). Straciłem na tym koszty spłat rat kredytowych w momencie poszukiwania
      nowej inwestycji, ażeby nie zawierać nowego kredytu, a podpisać tylko aneks,
      polegający na zmianie celu kredytowania.
      Na szczęćsie firma Palace Engel I posiada odpowiednie pozwolenie na budowę
      zaopatrzone w tzw. klauzulę ostateczności polegajacą na tym, że sąsiedzi nie
      wnoszą sprzeciwu co do powstania tej inwestycji.
      Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie O.K. i odbiorę mieszkanie w
      wyznaczonym terminie tzn. 13.11.2007r. (miałem wstępnie odbiór na 31.10.2007,
      ale z powodu opóźnienia wpłaty pierwszej transzy z winy banku zostało to
      przesunięte o dwa tygodnie za pomocą aneksu do umowy przedwstępnej).
      Mój adres e-mail: pablo1116@gazeta.pl

Chętnie porozmawiam na temat tej inwestycji z kimś kto też zakupił mieszkanie w
      IV etapie osiedla Leśna Polana w Ząbkach.

Pozdrawiam
      • katrem Re: IV ETAP 10.10.06, 20:13
        witam, byłam dziś w biurze sprzedaży i bardzo poważnie myślę o mieszkanku nr 66:)
        • katrem Re: IV ETAP 12.10.06, 10:29
          dokonałam rezerwacji...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka