06.11.06, 12:30
Poziom agresji katmandu4 wobec mojej osoby przekroczył pewien próg, od
którego zmuszony jestem do obrony swojego dobrego imienia.

Katmandu4 nazywa moje działanie m.in. bezproduktywnym mąceniem, skłócaniem,
oszołomstwem i awanturnictwem. Ma do tego prawo, tak, jak ja mam prawo,
odpowiadać na te zarzuty. Dlatego zdecydowałem się opublikować na tym forum
zestawienie postów katmandu4. Zestawienie to powstało na początku
października br., i zostało wtedy przesłane m.in. do Piotra Uścińskiego. Nie
zamierzałem go publikować, jednak ostatni nawrót agresji katmandu4 wobec
mojej osoby do tego mnie zmusił.

Zestawienie jest obszerne, stąd konieczność podzielenia go na części.

W.Stachera
Obserwuj wątek
    • wstachera Re: Katmandu4 - cz 1 06.11.06, 12:31
      Przestudiowałem wszystkie (ponad 150) postów katmandu4, jakie pojawiły się na
      tym forum. Poniżej przedstawiam zestawienie wypowiedzi katmandu4.

Najpierw o prawdomówności katmandu4 na swój temat:

16.02.06, 14:08 w notce Jak wyciekają pieniądze z Miasta... napisał:
      Działalnośc gospodarcza od 12 lat. Żona i ja w Ząbkach od 40 lat. Podatki
      zawsze trafiały do Ząbek. Niemałe.

27.06.06, 10:22 w notce Re: Kwitowski - koń trojański w obozie lokalnego
      napisał:
      FYI: wiek ok.35 lat. Bezpartyjny, niezależny, od urodzenia w Ząbkach.

Podałem daty, aby pokazać, że między obiema notatkami nie minęło 5 lat.

Katmandu4 jest aktywnym uczestnikiem dyskusji na forum. Bardzo często podawanym
      przez niego hasłem jest Burmistrz i Rada Miasta do wymiany.

Oto przykłady:

Moje resume: Czas żeby dotarło do wszystkich Radnych i Burmistrzów - dla
      wyborców jesteście jedną wielką szajką. Gówno kogo obchodzi, czy drogi nie ma z
      powodu Burmistrza czy Rady. Wyborcy gdzieś mają Wasze kłótnie, przepychanki,
      oskarżenia. Jeśli w mieście jest źle, jeśli ludzie są niezadowoleni: TO WY
      WSZYSCY RAZEM PONOSICIE ZA TO ODPOWIEDZIALNOŚĆ. Jak się nie umieliście ze sobą
      dogadać, żeby coś zrobic - to Wasz problem.

Zrozum, że tu chodzi o to, że Stachera nie jest lepszy od
      pana B. W Ząbkach trzebaby przewietrzyć i pozbyć się ich obu!

Przecież zwykły mieszkaniec widzi, że Stachera to jedyna alternatywa dla
      Boksznajdera. Nie ma
      innej. Jest jednak coś co ich łączy - właśnie wmawianie tego wyborcom. Na
      zasadzie zły
      i dobry. Tylko każdy z nich chciałby wystąpić w roli tego "dobrego". A ja obu
      Panów mam dosyć!!! I myślę, że nie jestem sam.

Wiesz Twoje argumenty, są bez sensu (w interencie częściej pisze się: bes
      sęsu). Mam nadzieje, że Boksznajder to nie będzie jedyna alternatywa wobec
      dzisiejszej jego opozycji w Radzie. Inaczej będzie z deszczu pod rynnę.
      Boksznajder już się kończy, nic nowego nie wniesie dla miasta. Ja z chęcią
      pożegnam i jego i "opozycję".
      Nie głosuj na Jerzego B.!
      I nie głosuj na Waldemara S.!

Ja już pisałem na grupie do p.Stachery: WY WSZYSCY jesteście razem
      odpowiedzialni za
      nasze miasto. I porażki miasta (np. brak funduszy unijnych) są też waszymi
      porażkami. Umywanie rąk od tego - znalezienie sobie takiej prostej wymówki "bo
      to burmistrz", mnie jako wyborcę nie przekonuje. Dlatego do wymiany jest
      większość z nich.

Myśli Pan, że w Ząbkach jestem osamotniony w niechęci do ząbkowskich "elit
      politycznych"
      począwszy od Boksznajdera, po Stacherę i Pana?

Ale wkurza mnie, że nie czują się odpowiedzialni w żaden sposób
      za te ciągłe awantury, za stagnację miasta. Oni też są temu winni. Mam im za
      złe, że skupiają się na personalnych walkach, że podzieli miasto na strefy
      swoich wpływów, że przekonują, że nie ma innej trzeciej drogi - będą oni albo
      on. Ja z niecierpliwością czekam na jakiegoś fajnego kandydata, wierzę że spoza
      układów. Jednocześnie że nowi Radni będą umieli współpracować, zamiast
      rywalizować z burmistrzem i sobą. Rozmarzyłem się....

Nie no, proszę Cię, gdzie ja coś takiego pisałem? Tak samo nisko oceniam
      Boksznajdera, jak i Radę.

Dla mnie osobiście ta wojna pomiedzy tymi Panami, trwająca od lat, wyniszcza
      tak naprawdę bardziej to miasto niż samych zainteresowanych. Burmistrz nie robi
      tego co proponuje Stachera, chociażby z powodów ambicjonalnych. Stachera nie
      potrafi rzetelnie współpracować, z tych samych pobudek. Widziałeś, żeby dwie
      nogi chciały iść każda w swoją stronę i nie doprowadzało to do upadku? Taki
      jest stan dzisiaj. Bo co jest ważne dla nich - to żeby _moje_ było na wierzchu.
      Skoro taka jest filozofia tych Panów, to ja mówię: dziękuję.

Jesteście łatwym i atrakcyjnym kąskiem do lokalnych rozgrywek. Nie znacie
      tutejszych bonzów, opieracie się na takich źródłach informacji jak to forum.
      A tu Radny Stachera urasta do roli jedynego sprawiedliwego, a radny Laskowski
      wygląda jak tropiciel zła wszelakiego czyli ludzi Boksznajdera. Nieczemu nie
      są winni, mimo że stanowią w Radzie Miejskiej większość. Za nic co złe - nie
      odpowiadają. Nie liczcie że mają sobie coś do zarzucenia. Wykonali wszystko
      jak należy: spójrzcie jakie mamy ładne Miasto.
      Bzdura. Cała Rada i Burmistrz są do wymiany i nie dajcie się zwieść tym
      pozorom. Najlepiej wybierzcie dobrych ludzi ze swojego otoczenia. Całe życie
      mieszkam w Ząbkach, więc jedno Wam mówię - bądźcie nieufni.

Co za tłumaczenie, że my chcieliśmy dobrze, a on nam przeszkadza? Kogo obchodzi
      czy Wy się lubicie czy nie? Macie PRACOWAĆ RAZEM bo tak zdecydowali wyborcy, i
      jeśli tego nie potraficie zrobić, to jesteście do wymiany wszyscy, bo nie ma
      żadnej pewności, że z nowym burmistrzem bedzie inaczej. Jak ktoś przedkłada
      konflikty prywatne nad wspólny interes mieszkańców - to już się go nie da
      zmienić.

Uchwalić że mają się wyasfaltować 4 ulice rocznie to ani wielki wysiłek, ani
      wielka chwała dla Rady.
      Oczywiście burmistrz zrobi te 4 ulice z conajmniej rocznym opóźnieniem, i na
      dodatek kiepskiej jakości. To oczywiście wywołuje święte oburzenie Radnych i
      argumenty: "my przecież tak dobrze pracujemy, tylko burmistrz knoci".
      Błyszczeć przy takim nędznym burmistrzu, to żaden wysiłek.

Uważam zresztą, że przedkładanie "oddłużenia" miasta (co Stachera poczytuje
      sobie jako wielkie osiągnięcie Rady tej kadencji) ponad inwestycje w drogi jest
      błędem obecnej Rady.

Inne hasło katmandu4: Stachera jest może i kompetentny, ale nie umie
      współpracować z ludźmi
      Przykłady:

Waldemar Stachera - absolutny rekordzista jeśli chodzi o aktywność polityczną w
      Ząbkach, od lat wielki krytyk burmistrza. Ambitny, ma dużo wiedzy o
      samorządności, ale przemądrzały i zarozumiały. Taki typ kujona, których się nie
      lubi w całej klasie. Dawno byłby burmistrzem, gdyby nie to, że nie potrafi
      jednać sobie ludzi i nie stworzył prawdziwej alternatywy dla Boksznajdera. W
      poprzednich wyborach usunął się w cień i poparł Słomkę, bo dotychczas w
      bezpośrednich starciach z burmistrzem przegrywał. Swego czasu chyba był w PC,
      ale w PiS-ie chyba go nie ma. Radykał. Ma taki styl poniżania w rozmowie
      rozmówcy, szyderczy uśmieszek pod wąsikiem, brak jakiegokolwiek szacunku dla
      innych (bo tylko ON ma rację). Głuchy na próby pogodzenia z Burmistrzem, jakie
      czynił jeden z proboszczów, ostatecznie z nim też się skłócił. Cały on.

Gdybyś potrafił swoje pomysły "sprzedać" burmistrzowi, bez
      sugerowania, że sam mógł na to wpaść, że jest pacan i złodziej, że jest
      niekompetentny itd. to może nie miałbyś satysfakcji z tego że go upokorzyłeś,
      ale coś dla miasta by więcej dało się zrobić.

Jak się pisze, że u władzy jest człowiek nieuczciwy i niekompetenty, a
      jednocześnie, że od kilkunastu lat jest się samemu w Radzie, to wniosek nasuwa
      się sam: albo jest jakaś zmowa (w co nie wierzę), albo Radny Stachera to
      nieudacznik, który przez kilkanaście lat złodzieja za rękę złapać nie umiał,
      mimo, że wiele lat pracuje w Komisji Rewizyjnej.

Zgadzam się z p.Uścińskim (o, nauczyłem się ;-)), że masz na tyle duży
      elektorat negatywny, że raczej cienko to widzę, jak nie popracujesz nad lepszym
      wizerunkiem. Bo PR to masz fatalny.

Nie twierdzę, że Stachera robi coś złego. Wręcz jestem przekonany o jego
      fachowości i uczciwości. Problem ze Stacherą, jest taki, że nie umie za bardzo
      jednać sobie ludzi. Jest kostyczny, arogancki i zarozumiały. Dlatego sporo
      traci w bezpośrednim kontakcie.

I tu zaczyna się problem Panie Stachera, bo ma Pan niewątpliwy dar zrażania
      sobie ludzi. Ja
      po prostu nie wierzę w Pana skuteczność w zbudowaniu stabilnej "władzy".
    • wstachera Re: Katmandu4 - cz 2 06.11.06, 12:34
      Dla odmiany oto co katmandu4 pisze o radnych Uścińskim i Perkowskim z PiS?
      Przykłady:

>Bardzo dziękuję Piotrkowi Uścińskiemu za opis Roberta Perkowskiego. Wprawdzie
      >każda myszka swój ogonek chwali, ale ja Roberta też cenię. Tyle że ma 29 lat -
      >toć on jeszcze szczawik jest. Nie ma szans. Poza tym pisałem, że w polityce
      >liczy się skuteczność, a tu kolejny "ostatni mohikanin", "samotny jeździec",
      >który walczy osamotniony ze złem (czyli starostą).

>Mój zarzut do Pana i R.Perkowskiego jest
      >taki, że staneliście cieniu konfliktu pomiedzy Boksznajderem i
      >Stacherą/Laskowskim. Nie tylko nie pomogliście z ukręceniu łba temu
      >konfliktowi
      >i skierowaniu wysiłków na rzetelną pracę (i współpracę z urzędem burmistrza),
      >ale stajecie w rzędzie z jedną ze stron konfliktu, albo (jak w przypadku
      >Roberta) - uciekacie od opowiedzenia się po którejś ze stron (stawiając na
      >pracę w Powiecie).
      >Ja myślę, że duża część wyborców pokładała w Was nadzieje na to, że stworzycie
      >nową jakość w Radzie, swoją pracą i zaangażowaniem "stłamsicie" te dwie
      >krzykliwe głowy smoka, wyrastając na "trzecią" siłę. Pod tym względem nie
      >sprawdziliście się jako rozjemcy i motory działań. Przykro to pisać, ale tak
      >to
      >odczuwam. Może za dużo ogladania się na starszych Radnych, za mało własnego,
      >silnego głosu w dyskusji?

>Czy te działania są skoordynowane? Podejrzewam, że nie. Warszawski PiS rękami
      >ZTM wyświadcza niedźwiedzią przysługę Perkowskiemu i Uścińskiemu.

To są najbardziej krytyczne opinie katmandu4 na temat panów Uścińskiego i
      Perkowskiego. Czy to w ogóle jest krytyka? Raczej próba wytłumaczenia pewnych
      niekorzystnych dla obu Panów opinii.

Co jeszcze katmandu4 pisze o zabkowskim PiS?
      Przykłady:

>Ząbkowski PiS to swojego rodzaju ciekawostka. Tworzą go głównie młodzi
      >ludzie, w okolicach 30-tki, których prędzej możnaby podejrzewać o członkostwo
      >w PO, z racji stylu, charakteru czy światopoglądu. Jeżeli będą potrafili
      >dotrzeć do "nowych" mieszkańców z przekazem: nie jesteśmy takimi małymi
      >Kurskimi w wydaniu lokalnym, tylko poważnymi, ambitnymi i trzeźwo myślącymi
      >ludźmi - mają duże szanse na nowych osiedlach. Tyle tylko, że większość
      >postrzega ich przez pryzmat liderów PiS, a Ci nie mają dobrej prasy wśród
      >młodych ludzi pracujących w Stolicy.

Czyli ludzie jak najbardziej w porządku, niby z PiSu, ale mieszkańcy Ząbek
      południowych, powinni na nich głosować, bo to w zasadzie nie PiS, ale PO.

Jest jedna zdecydowana krytyka jednego z członków PiSu – p.Ryszarda
      Kwitowskiego.

>Czytaliście już najnowszy numer "Co słychać"?
      >Pan inżynier dał "poPIS"... Kretyńskie wyciąganie absurdalnych pomysłów
      >sprzed 5 lat ("Ząbki powinny mieć jedno duże gimnazjum zamiast dwóch
      >mniejszych"), świadczy o tym, że albo totalnie oderwał się od rzeczywistości,
      >albo wyświadcza niedźwiedzią przysługę lokalnemu PiS. Albo jedno i drugie.
      >Uaktywnienie się byłego radnego tuż przed nowymi wyborami, pod barwami PiS (w
      >ostatniej ulotce wyborczej Perkowskiego, jest jego artykuł) nie przysłuży się
      >tej partii i temu kandydatowi w wyborach.
      >Nic dziwnego, że JB, tak nieskory do podejmowania polemiki na łamach CS, tym
      >razem się odezwał, kończąc "szczerze Panu dziękuję Panie inżynierze".
      >Strzał do własnej bramki. Brawo :-/

>Ja nie mówię, że różnica zdań to sprawa niezdrowa, ale osoby które znam i
      >które
      >czytały artykuł stukały się w czoło. Jeśli zatem ta sama osoba występuje
      >aktywnie w Komitecie PiS-u, to powtórzę swoją tezę - takie idiotyzmy nie służą
      >temu ugrupowaniu. Po prostu strzał do własnej bramki.

Katmandu4 jest oburzony. Na PiS? Nie na jednego z PiSowców, który wyraźnie
      zaszkodził kandydatowi PiSu na burmistrza.

Katmandu4 też skrytykował PiS warszawski.

>Zdecydowanie sprawa wypowiadania umowy przez ZTM ma podłoże przedwyborcze.
      >Tylko komu to wszystko ma służyć? Przecież jeśli coś takiego robi się przed
      >wyborami, to PiS warszawski osłabia PiS ząbkowski.
      >Czy te działania są skoordynowane? Podejrzewam, że nie. Warszawski PiS rękami
      >ZTM wyświadcza niedźwiedzią przysługę Perkowskiemu i Uścińskiemu. No to w
      >takim
      >razie Panowie pokażcie co potraficie załatwić u starszych kolegów! To będzie
      >taki krótki sprawdzian politycznej skuteczności w ramach rządzącej partii.
      >Jeśli nic nie wskóracie, to dla mnie możecie równie dobrze co PiS nazywać się
      >KPN, KPEiR, albo jak Wam tam pasuje.

Za co katmandu4 skrytykował PiS warszawski? Za niedźwiedzią przysługę
      Perkowskiemu i Uścińskiemu.
      Ale równocześnie daje szanse ząbkowskiemu PiSowi, na pokazanie swojej
      skuteczności. Oczywiście te posty katmandu4 pojawiły się postach innych osób,
      które wiązały sprawę autobusów z politycznymi działaniami PiSu.
    • wstachera Re: Katmandu4 - cz 3 06.11.06, 12:36
      Katmandu4 tylko raz pisze o koalicji PiSu ze Stacherą.

>Można założyć, że radni zechcą wykorzystać fakt wizyty u dyrektora MZK do
      >celów
      >kampanii wyborczej. Jeśli tak będzie, to faktycznie można nabrać obaw, że cała
      >ta afera z wypowiedzeniem umowy przez ZTM była ukartowana między kolegami z
      >PiS-
      >u w W-wie (i ich ludźmi w ZTM) a naszą lokalną koalicją PiS-Stachera, żeby
      >wzmocnić swoją pozycję w wyborach samorządowych.

Skoro już kwestia autobusów przyniosła więcej szkody niż pożytku, to może
      trochę tego odium zrzucić na Stacherę.

Przez forum przewinęło się sporo wątków atakujących PiS. Chociaż katmandu4 jest
      aktywnym uczestnikiem wielu dyskusji, w poniższych wątkach w ogóle nie zabrał
      głosu:
      - Moralny jak PIS
      - Kilka newsów z jednego dnia w IV RP...
      - Wczorajsze spotkanie ząbkowskiego PiSu - ŻENADA
      - Witam kiedy dymisja PiS i nowe wybory bo po
      - Wybór burmistrza a kompromitacja PiS'u
      - Apel do Radnych Ząbek-smród z wysypiska Rembertów – wysypisko Rembertów
      powstało po decyzji Prezydenta Warszawy z PiSu
      - Nowe forum Ząbek - pomysł Roberta Perkowskiego
      - Forum na stronie www.Perkowski.pl - zapraszamy
      - Niedyspozycja Prezydenta
      - Prawa I Sprawiedliwa IV Rzeczpospolita
      - Walka z bezrobociem według PiSu
      - Chyba będzie lepszy wyjazd z Praskiej Gieldy – wątek dotyczący jakości
      działania powiatu i radnego powiatowego Perkowskiego
      - Kandydaci PiS z "genetycznym patriotyzmem"

Co nie przeszkadzało katmandu4 napisać:
      >Tym bardziej zabawne, że krytykuję Boksznajdera równie często jak Laskowskiego
      >i Stacherę. PiS-owi też się dostawało.

Jak widać dostawało się strasznie.

Kogo reprezentuje więc katmandu4? Odpowiedź pozostawiam każdemu z Państwa.

Ktoś może zadać pytanie. Przecież to nielogiczne. Piotr Uściński jest obecnym
      radnym i wiele z działań katmandu4 też jego dotykają. Zgoda. Proszę jednak
      pamiętać, że Piotr Uściński nie będzie kandydował do Rady Gminy, ale do Rady
      Powiatu, a tam głosuje się w zasadzie na partie. Szyld partyjny przeważy.
      Ważniejsze jest więc wytworzenie u forumowiczów wrażenia, że Burmistrz i Rada
      to jedno i to samo i, że potrzebny jest ktoś nowy. Według Państwa kto ma być
      tym nowym?

Tekst ten napisałem bez satysfakcji, raczej z uczuciem ogromnego zawodu.
      IV RP tymi metodami nie zbudujemy.....

Waldemar Stachera
      • katmandu4 Re: Żenada 06.11.06, 13:33
        Wzruszyłem się. Oto sam kandydat na burmistrza, dokonał dogłębnej analizy 150
        moich postów i to w najgorętszym przedwyborczym tygodniu. Naprawdę, kawał
        roboty. Czym sobie zasłużyłem? Mi się nawet nie chce tego czytać co Pan
        skwapliwie przepisał, przeczytałem tylko ostatni wniosek.

No to ma Pan przerąbane, Uściński. Wychodzi na to, że ja to Pan! Cóż za
        przebiegła przenikliwość umysłu naszego kandydata! Brawo!
        Mamy kolejną aferę IV RP.

Niech się Pan przyzna: starał się Pan juz o bilingi w TP i adresy IP w
        gazeta.pl? Śmiało niech Pan się przyzna. No właśnie takimi metodami buduje Pan
        tą IV RP. Na kogo Pan jeszcze zbiera materiały? Ile takich "dosier" ma Pan w
        zanadrzu?

To jest dopiero żenada i nicość takiego "wielkiego" kandydata.

Swoją drogą ostatnią rzeczą jaką bym się po Was spodziewał, to to, że się
        pokłócicie przez internet. Zaczynacie się dopatrywać swoich konkurentów pod
        wszystkimi nickami, jakieś istne szaleństwo. Chyba odkryliście jednak swoje
        wzajemne obawy właśnie tu, na forum.

A może ja głosuję na Chibowskiego i taka kolej rzeczy powinna mnie cieszyć? Czy
        taka myśl Panu nie przyszła do głowy? Wychodzi na to, że to on jest największym
        wygranym Waszych publicznych potyczek.

P.S.
        To że nie wypowiadam się nt. polityczne na tej grupie wynika z faktu, że uważam
        cały ten podział partyjny na szczeblu samorządowym za guzik wart. W gminie
        głosuje się na ludzi nie na partie. PiS, PO, WS, CNZ - jaka to różnica poza
        nazwą? Ważne kto w tych komitetach jest.
        • zulu2000 Re: Żenada 06.11.06, 15:01
          Chociaż raz katmandu4 trafiłeś. Żenada, to jedyne, co można pomyśleć o twoich
          postach. Świrujesz takiego niby niezależnego a walisz w jeden bęben bez cienia
          polotu. Ordynarne prostactwo.
          W końcu jednak się określiłeś, o ile to nie jest twoje kolejne kłamstwo
          (wynalazłeś eliksir młodości? Najpierw 40 lat potem 35?).

> A może ja głosuję na Chibowskiego i taka kolej rzeczy powinna mnie cieszyć?

PO zawsze kojarzyło mi się z perfidną hipokryzją. I twoja osoba mnie w tym
          utwierdza. Zarzucasz p. Stacherze rozbijactwo i awanturnictwo, po czym, jak
          gdyby nigdy nic, cieszysz się, że możesz skłócić go z p. Uścińskim.
          Albo jesteś skończonym łajdakiem, albo rozum ci odjęło. Czy p. Chibowski jest z
          ciebie dumny? Wykonałeś swoje zadanie? Brawo!!!
          Tylko nie wyjeżdżaj już z tym swoim tanim moralizatorstwem i nie pouczaj, kto i
          co powinien pisać.
        • wasyl1978 Re: Żenada 06.11.06, 15:29
          masz racje Katmandu4 - zenada !
          ale tylko z Twojej strony ....
      • zabki_be Katmandu4 = Uściński ?? 06.11.06, 15:39
        wstachera napisał:
        > Kogo reprezentuje więc katmandu4? Odpowiedź pozostawiam każdemu z Państwa.
        >
        > Ktoś może zadać pytanie. Przecież to nielogiczne. Piotr Uściński jest obecnym
        > radnym i wiele z działań katmandu4 też jego dotykają. Zgoda. Proszę jednak
        > pamiętać, że Piotr Uściński nie będzie kandydował do Rady Gminy, ale do Rady
        > Powiatu, a tam głosuje się w zasadzie na partie. Szyld partyjny przeważy.
        > Ważniejsze jest więc wytworzenie u forumowiczów wrażenia, że Burmistrz i Rada
        > to jedno i to samo i, że potrzebny jest ktoś nowy. Według Państwa kto ma być
        > tym nowym?

Rozumiem, że to sugestia, iż katmandu to naprawdę Piotr Uściński lub ktoś przez
        niego do tego zmotywowany?
      • marczef1 Re: Katmandu4 - cz 3 08.11.06, 13:36
        wstachera napisał:

[cut
        ]>
        > Ktoś może zadać pytanie. Przecież to nielogiczne. Piotr Uściński jest obecnym
        > radnym i wiele z działań katmandu4 też jego dotykają. Zgoda. Proszę jednak
        > pamiętać, że Piotr Uściński nie będzie kandydował do Rady Gminy, ale do Rady
        > Powiatu, a tam głosuje się w zasadzie na partie. Szyld partyjny przeważy.
        > Ważniejsze jest więc wytworzenie u forumowiczów wrażenia, że Burmistrz i Rada
        > to jedno i to samo i, że potrzebny jest ktoś nowy. Według Państwa kto ma być
        > tym nowym?
        >
        > Tekst ten napisałem bez satysfakcji, raczej z uczuciem ogromnego zawodu.
        > IV RP tymi metodami nie zbudujemy.....
        >
        > Waldemar Stachera

Po tym i jeszcze jednym (odkrywanie osoby spod nicku) wątku ja jako prawie
        zdecydowany na kogo oddam głos, czuję się... mniej prawie przekonany.
        Obawiam się, że za dużo energii ewentualnego, przyszłego burmistrza może pójść
        w śledzenie, kto kiedy i przez kogo pomtywowany powiedział, napisał, zrobił i
        dlaczego.
        A alternatywa nieciekawa.
        pzdr
        R
        • tijufit Re: Katmandu4 - cz 3 08.11.06, 13:46
          marczef1 napisał:

> Obawiam się, że za dużo energii ewentualnego, przyszłego burmistrza może
          pójść
          > w śledzenie, kto kiedy i przez kogo pomtywowany powiedział, napisał, zrobił i
          > dlaczego.

Otóż to. Też się tego obawiam.
    • piotruscinski I wyjaśniło się dlaczego nie ma bloku KWWCNZ-KWPiS 06.11.06, 15:40

• piotruscinski Dlaczego nie ma bloku PiS-LPR-Stachera 06.11.06, 16:04
        Tak jak Waldek napisał wysłał mi na początku października wywód wskazujący, że
        katmandu4 to ja lub ktoś z PiSu. Wysłał mi również ultimatum, że albo katmandu4
        przestanie go atakować i wskażę mu kim jest katmandu albo nici z przyjaźni.

Naturalnie nie jestem w stanie wypełnić tego ultimatum. Nie jestem katmandu4
        ani nie wirzę w to aby ktoś z PiSu nim był. Katmandu4 przecież wielokrotnie
        atakował również PiS.

Wszystko to świadczy to o tym, że Waldek Stachera został albo zmanipulowany
        przez kogoś, kto mu do głowy takich bredni nakładł, albo w wykwintny sposób
        chce walczyć nie bacząc na przyjaźń. Ja w to drugie nie wierzę, ale niestety
        tak to wygląda.

Dziwi mnie bardzo, że Waldek Stachera nie stara się sprawdzić swoich podejrzeń
        zanim je ujawni. Sam przecież napisał, że internet nie jest anonimowy, dlaczego
        nie próbował sprawdzić tego na policji lub u administratorów gazeta.pl kim jest
        katmandu4? Czy chce zmusić mnie abym się bronił przy użyciu policji?

Widzę, że WS nie wierzy w swoje zwycięstwo. Nie stara się już rozmawiać,
        dyskutować o sprawach miasta. Szuka tylko jakiegokolwiek uzasadnienia aby być w
        opozycji do Perkowskiego po wyborach. Cóż, faktycznie Waldek w opozycji jest
        dobry. Liczylismy jednak na współdziałanie po wyborach i wspólne reformowanie
        naszego miasta.

Nie muszę chyba tłumaczyć, że wobec takich oskarżeń nie było możliwości wogóle
        rozmawiać o blokowaniu z Waldkiem. Nie opowiadałem o tym w wątku o blokowaniu
        bo i po co. Uważam, że cała ta sprawa pomoże jedynie Boksznajderowi. Nie wiem
        dlaczego Stachera tego nie zauważa.
        • kristoflaskowski Re: Dlaczego nie ma bloku PiS-LPR-Stachera 06.11.06, 16:43
          piotruscinski napisał:

"Widzę, że WS nie wierzy w swoje zwycięstwo. Nie stara się już rozmawiać,
          dyskutować o sprawach miasta. Szuka tylko jakiegokolwiek uzasadnienia aby być w
          opozycji do Perkowskiego po wyborach. Cóż, faktycznie Waldek w opozycji jest
          dobry. Liczylismy jednak na współdziałanie po wyborach i wspólne reformowanie
          naszego miasta.

Nie muszę chyba tłumaczyć, że wobec takich oskarżeń nie było możliwości wogóle
          rozmawiać o blokowaniu z Waldkiem. Nie opowiadałem o tym w wątku o blokowaniu
          bo i po co. Uważam, że cała ta sprawa pomoże jedynie Boksznajderowi. Nie wiem
          dlaczego Stachera tego nie zauważa."

Jak sądze Waldemar Stachera sam się ustosunkuje do twojej wypowiedzi, ale
          pozwól, że i ja wtrącę swoje trzy grosze.
          Dziwne jest z twojej strony uprawianie polityki za pośrednictwem mediow
          publicznych, ale widocznie to jakieś nowe zwyczaje.

Co do stawiania sprawy w kontekście zwycięstwa/porażki to zdaje się, że PiS już
          odtrąbił zwycięstwo na zasadzie nasz prezydent, nasz premier, nasz marszałek
          województwa, nasz starosta, nasz burmistrz, nasza rada.
          Co sie stanie kiedy ta wyrocznia sie nie spelni? Czy wtedy będziesz gotów na
          rozmowy?

pozd.
          krzysztof laskowski
      • zulu2000 Re: I wyjaśniło się dlaczego nie ma bloku KWWCNZ- 06.11.06, 16:08
        piotruscinski napisał: że się wyjaśniło.
        Nie tak łatwo, chłopcze. Nic się nie wyjaśniło. Wygodnie byłoby uciec od
        odpowiedzi w ten właśnie sposób.
        Ale to wasze ambicje były powodem nie podjęcia rozmów o bloku z p. Stacherą.
        Nie oszukujmy się. Pisałem o tym kilkakrotnie i nie raczył pan, panie Uściński,
        się do tego ustosunkować.
        A teraz jeszcze będziesz zgrywał nieboraka, co to mu się krzywda dzieje.
        Nie macie odwagi powiedzieć wprost: chcemy łyknąć wszystko.
        Postaw sprawę po męsku, bez ściemniania.
        O ile cię na to stać.
        • piotruscinski Re: I wyjaśniło się dlaczego nie ma bloku KWWCNZ- 06.11.06, 16:25
          zulu2000 napisał:

> piotruscinski napisał: że się wyjaśniło.
          > Nie tak łatwo, chłopcze. Nic się nie wyjaśniło. Wygodnie byłoby uciec od
          > odpowiedzi w ten właśnie sposób.
          > Ale to wasze ambicje były powodem nie podjęcia rozmów o bloku z p. Stacherą.
          > Nie oszukujmy się. Pisałem o tym kilkakrotnie i nie raczył pan, panie
          Uściński,
          >
          > się do tego ustosunkować.

Myślę, że wytłumaczyłem dlaczego nie opisałem tej sprawy wcześniej.

> A teraz jeszcze będziesz zgrywał nieboraka, co to mu się krzywda dzieje.

Jesteś anonimowy, a często wrażliwie reagujesz na wypowiedzi dotyczące Twojej
          osoby. Czy nie mogę mieć żalu wobec osoby, którą przez 8 lat uważałem za
          przyjaciela, a teraz tak mnie atakuje?

> Nie macie odwagi powiedzieć wprost: chcemy łyknąć wszystko.
          > Postaw sprawę po męsku, bez ściemniania.
          > O ile cię na to stać.

Jeśli pytasz o to czy chcemy wygrać wybory to tak.
          • zulu2000 Re: I wyjaśniło się dlaczego nie ma bloku KWWCNZ- 06.11.06, 16:38
            piotruscinski napisał:

> Czy nie mogę mieć żalu wobec osoby, którą przez 8 lat uważałem za
            > przyjaciela, a teraz tak mnie atakuje?

Nie pomyślałeś, że wasza (Pana i p. Perkowskiego) zachłanność spowodowała
            utratę zaufania do was ze strony p. Stachery?
            Przyznasz, że jako początkujący radni, 8 lat temu, wiele zawdzięczaliście p.
            Stacherze i to on wprowadził was w wiele zagadnień samorządowych.
            Odpłata z waszej strony była iście "przyjacielska".
            Może to właśnie wasza zachłanność jest przyczyną tego zamieszania i eskalacji
            wzajemnych animozji?
            Chwaliłeś się na swojej stronie przynależnością do rady parafialnej i
            twórczością sakralną. Rozumiem, że jesteś religijny. Może lekki rachunek
            sumienia?
    • sdarp Dedykacja 06.11.06, 22:30
      Przykro patrzreć jak przyjaźń rozpada sie proch
      z powodu takiego g.... jak polityka i chcica na rządzenie.

Panom Uścińskiemu i Stacherze dedykuje
      najnowszą piosenke Krzysztofa Krawczyka (pierwszą zwrotke).

Krzysztof Krawczyk - To Wszystko Sprawił Grzech

Miałeś przyjaciela przez tyle długich lat
      Z przyjaźnią tak serdeczną, że mogliście konie kraść
      O przyjaźni można dużo powiedzieć ciepłych słów
      Lecz kiedy sprawi zawód może zwalić cię z nóg

Ref.:
      To wszystko sprawił grzech, że ludziom jest ze sobą źle
      Bo za miast dobrem przegnać zło, dali się splątać jakąś grą

To wszystko sprawił grzech, że ludziom jest ze sobą źle
      Więc za miast w swojej dumie trwa, spytaj sumienia jak się ma

---------
      teledysk jest pod adresem
      teledyski.onet.pl/10174,1639275,teledyski.html
    • qznia Brawo panie Waldku 06.11.06, 23:32
      Pomimo iż na Pana nie głosuję biję brawo!!!
      Jest na tym forum kilka nicków które przekraczaja wszelkie granice
      przyzwoitości, żerują na swej anonimowości i plują wokoło.
      Brawo.
      • reksio99 Re: Brawo panie Waldku 07.11.06, 00:01
        Pierwszy raz włączam się do dyskusji chociaż jestem czynnym obserwatorem forum.
        Gratuluję W. Stacherze że mimo ataków (momentami bezsensownych)zdecydował sie na
        polemikę np. z katmandu. Gość jest mocno sfrustrowany bo widać go na forum w
        każdym temacie, ma dużo czasu, gotów zawsze na ripostę, motywowaną tylko i
        wyłącznie wspaniałą erudycją (gratuluję) i nic poza tym.
        Katmandu jest anonimem i nic nie stoi mu na przeszkodzie żeby stawiał zarzuty p.
        Stacherze.
        Panie Waldku jeśli można, po co ta polemika z takim namolnym typem, pisał Pan
        już swoje, przekonał Pan już parę osób, wystarczy.
        Polemika z gośćmi typu katmandu nie przysporzy panu więcej czytelników, bo
        uważam że to forum czyta tylko katmandu (przepraszam ewentualnych innych 10 -ciu
        czytelników)wypełniającego wolny czas produkcją takich nieuzasadnionych oszczerstw.
        Pozdrawiam
        • lmarcinl Re: Brawo panie Waldku 07.11.06, 19:03
          reksio99 napisał:
          > uważam że to forum czyta tylko katmandu (przepraszam ewentualnych innych 10 -
          ci
          > u
          > czytelników)wypełniającego wolny czas produkcją takich nieuzasadnionych
          oszczerstw

Mylisz sie, na te forum zaglada wiele osob zatroskanych o losy naszego miasta.
          Sledzadz poczynania kandydatow na burmistrza wg. mnie wybor jest tylko jeden
          pan Stachera. Pomimo ze moje poglady polityczne skierowane sa ku PiS-owi wg
          mnie w samorzadzie wazne sa osoby nie partie. Pan Stachera wydaje sie byc
          najbardziej kompetentna osoba do sprawowania urzedu burmistrza miasta Zabki.

P.S Nie jestem związany z zadną z lokalnych partii... ot takie spostrzezenie
          szarego mieszkańca "Zabkow".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka