autoglob 26.11.06, 23:21 Chibowski Janusz - 1773 głosy Perkowski Robert - 3747 głosy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zwyklezaczytany Re: Nowy Burmistrz! 26.11.06, 23:34 autoglob napisał: > Chibowski Janusz - 1773 głosy > Perkowski Robert - 3747 głosy > Niewiem na czym się opierasz i skąd masz te wyniki, ale panująca na forum od dwóch tygodni cisza wyborcza jednoznacznie wskazuje że Perkowski zwycięży. Poczekam na komunikat oficjalny. Odpowiedz Link Zgłoś
lmarcinl Re: Nowy Burmistrz! 26.11.06, 23:45 Gratuluje panu Robertowi Perkowskiemu. Wg. mnie Ząbki zagłosowały za osobą kompetentną i odpowiedzialną. Jedyne co mnie martwi to wygrana w Warszawie HGW i jej stosunek do PiSu. Uważam, iż będzie sie mścić i odczujemy to na własnej skurze. Co Wy o tym sądzicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
sabrina-zabki Re: Nowy Burmistrz! 26.11.06, 23:55 Mam nadzieję, że w Ząbkach coś się zmiani. Skoro w powiecie PO i PiS współpracują, to myślę, że w Ząbkach również jest możliwość na stabilną większość opartą o PiS, PO i CNZ. Pozdrawiam, Sabrina Odpowiedz Link Zgłoś
m.dzinkans Re: Nowy Burmistrz! 27.11.06, 02:27 Nie panikujmy. Trzeba być dobrej myśli!!! To, że HGW wygrała w Warszawie nie musi przekreślać pozycji Ząbek. Myślę, że nie będzie tak źle. PozdrawiaM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xris78 Re: Nowy Burmistrz! 27.11.06, 08:42 Moim zdaniem sytuacja dla Zabek jest bardzo korzystna. Mamy dobrego czlowieka na stanowisku burmistrza i wiceburmistrza, wiekszosc w radzie miasta dla dobrych projektow tez sie znajdzie, Uscinski jest wicestarosta, wicewojewoda mazowiecki jest z Zabek. Trzeba tylko wylaczyc polityczne spory a rozpoczac prace merytoryczna dla dobra naszego miasta. A HGW w Warszawie? Mysle, ze jest to bardzo dobry fachowiec i w kwestiach merytorycznych nie bedzie zagrazac naszemu miastu. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnal44 Re: Nowy Burmistrz Perkowski! 27.11.06, 11:49 Przede wszystkim gratulacje. Nadszedł czas na nowe. Stara ekipa odeszła miejmy nadzieję, że poprawi się na lepsze. Najbardziej co mnie śmieszy, że ci sami wyborcy którzy przez ostatnie 15 lat popierali ludzi typu Boksznajdera, poparli teraz Perkowskiego. Myślę, że tu zadecydowało Radio Maryja. Wbrew pozorom w Ząbkach jest silny prawicowy elektorat, przypomnę przed 5 laty gdzie wygrała wybory w POlsce SLD w Ząbkach padł na nich 1 głos, mocne było LPR, PO i PiS, teraz głosy babć przeszły na PiS w wyborach lokalnych. Sam byłem świadkiem jak pod starym kościołem rozmawiały starsze Panie, które przekonywały inną Panią w mocherowej koalicji przed 1 turą żeby nie głosowała na Boksznajdera, tylko na PiS a pozostali są nic nie warci. W taki sposób młode pokolenie doszło do władzy ale czy jest w stanie poprawić jakość zarządzania. Miejmy nadzieję, że nie zapomni o tych starych babciach które myślę, że to one zgotowały tak wysoką wygraną. Ale trzeba też przyznać, że Perkowski był najlepszym kandydatem dla tego miasteczka mimo, że nie jestem sympatykiem PiS. Gratuluję Perkowskiemu i życzę rozsądku i mądrości w przyszłych rządach. Żeby zmienił to miasto na lepsze, jeszcze raz gratulacje i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila.wa Re: Nowy Burmistrz! 27.11.06, 09:39 Od lutego przyszłego roku będę mieszkać w Zabkach. Cieszę się, że burmistrzem będzie młody dobrze wykształcony człowiek. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
si4mano Re: Nowy Burmistrz! 27.11.06, 10:54 szkoda tylko, ze z, za przeproszeniem, PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
netgater Re: Nowy Burmistrz! 27.11.06, 09:27 wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbp2Tura.html?id=143403 Ciekawe, że w porównaniu z I turą Perkowski dostał ok.400 głosów więcej, a Chibowski stracił około 500. Zdecydowana wygrana. Odpowiedz Link Zgłoś
grripen Re: Nowy Burmistrz! 27.11.06, 09:40 Pozostaje mi pogratulować i życzyć sukcesów. Mam także nadzieję, iż nowe władze będą korzystać ze wszytkich pomysłów w celu porawy jakości naszego ząbkowskiego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
smycz66 Re: Nowy Burmistrz! 27.11.06, 09:52 Gratuluję i czekam na pierwsze decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
asia9654 Re: Nowy Burmistrz! 27.11.06, 10:27 to nic ciekawego, dowiedziałam się od urzedników w UM, że wszyscy mieli nakaz głosować na Perkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
sdarp Re: Nowy Burmistrz! 27.11.06, 11:24 asia9654 napisała: > to nic ciekawego, dowiedziałam się od urzedników w UM, że wszyscy mieli nakaz > głosować na Perkowskiego. Czyli wychodzi na to że Perkowski miał poparcie Boksznajdera. Ciche bo ciche ale miał. JB 2-gim v-ce burmistrzem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: Nowy Burmistrz! 27.11.06, 11:30 sdarp napisał: > JB 2-gim v-ce burmistrzem ?? Chyba sobie żartujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
jas198 Re: Nowy Burmistrz! 27.11.06, 20:53 mam nadzieje że władze wypracuja jakieś zasady działania i że niebedzie bezmysnych decyzji promujących własne interesy minilokalne Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ruszczyk Re: Nowy Burmistrz! 29.11.06, 22:30 ja nie jestem sympatykiem pisu ale glosowalem na perkowskiego bo jest mlody. stwarza to swietlana przyszlosc dla tego miasta. tak mi sie wydaje. pozatym slyszalem, ze perkowski tak naprawde jest bezpartyjny??? a i mam nadzieje ze w koncu zmieni sie stan naszych dróg!!!! Odpowiedz Link Zgłoś