Dodaj do ulubionych

chodnik na ul. Powstańców

27.11.06, 21:53
czy ktos kompetentny moze udzielic nam informacji kiedy w koncu powstanie
chodnik na ul. Powstańców? Jak dlugo jeszcze bedziemy brnąć w tym błocie?
Obserwuj wątek
    • moni13 Re: chodnik na ul. Powstańców 28.11.06, 09:40
      pytanie bardzo na czasie może ktoś udzieli odp bo droga tym " chodnikiem "
      nalezy do codziennych koszmarów
      • widow Re: chodnik na ul. Powstańców 28.11.06, 09:54
        ja powiem wiecej: jezdnia na Powstancow wyglada lepiej i jest mniej zablocona
        niz chodnik!!
        ciekawe dlaczego firma wykonujaca kanalizacje zostawila po sobie taki burdel!!??

pozdrawiam
        • pablowskixxx Re: chodnik na ul. Powstańców 28.11.06, 10:13
          W Urzędzie miasta podobno byli zdziwieni, że na Powstańców ktoś wymienia jakieś
          rury. To dobre... jedną z głównych z ulic w Ząbkach rozkopali, a oni o niczym
          nie wiedzą...
          • mapo1 Re: chodnik na ul. Powstańców- co na to radni? 28.11.06, 11:11
            własnie, ulica wyglada o wiele lepiej, a chodnikem nie da sie przejsc?
            pytanie do nowowybranych radnych - czy wiedza co dzieje sie na tej "ulicy"? czy
            widzieli to wszechogarniające błoto?
            zauwazylem ze jak wybory minely to z tego forum znikneli nasi radni i
            kandydaci, ktorych przed wyborami bylo tutaj pełno i obiecywali duzo....
            • kristoflaskowski Re: chodnik na ul. Powstańców- co na to radni? 28.11.06, 11:38
              tak, zdaję sobie sprawę z tego co się dzieje, ugrzezłem w błocie na wysokości
              Bybka
              moge obiecać interwencję w tej sprawie w urzędzie miasta
              mam nadzieję, ze nowy burmistrz będzie bardziej skuteczny

pozd.
              krzysztof laskowski
              • mapo1 Re: chodnik na ul. Powstańców- co na to radni? 28.11.06, 12:00
                kristoflaskowski napisał:

> tak, zdaję sobie sprawę z tego co się dzieje, ugrzezłem w błocie na wysokości
                > Bybka
                > moge obiecać interwencję w tej sprawie w urzędzie miasta
                > mam nadzieję, ze nowy burmistrz będzie bardziej skuteczny

dziekuje za odpowiedz i czekam na jakies konkretne i wiarygodne informacje na
                ten temat, bo najbardziej utrudnione zycie maja na Powstancow wlasnie piesi,
                ulica jak ulica jakos przejechac mozna, ale spacer po tym "chodniku" to
                codzienny koszmar dla tych, ktorzy musza po nich chodzic
                • holyy Re: chodnik na ul. Powstańców- co na to radni? 28.11.06, 14:15
                  Wydaje mi sie, że wczoraj widziałem krawęzniki obok Bybka byc może to poczatek
                  chodnika
    • sz0rstki Wyjaśnienie (?) 28.11.06, 14:53
      "Inwestycja" w ul. Powstańców, nazywa się "budowa chodnika".
      Nie jest nadzorowana przez Miejski Zakład Komunalny tylko
      przez Referat Inwestycji i Remontów Urzędu Miasta. Rozmawiałem
      dzisiaj z Panią J.Boruc (szefową), która do dziś, nie zdawała sobie sprawy
      jak wyglądają prace przy naszej ulicy. Powiedziała mi, że jest jej wstyd, ale
      co mogła zrobić to zrobiła - czyli przeprowadziła odpowiednią
      rozmowę z wykonawcą. Dodatkowo, dowiedziałem się, że termin realizacji
      to 31 grudnia... :(((
      • mapo1 Re: Wyjaśnienie (?) 28.11.06, 14:59
        to chyba jakas kpina, za co ta kobieta bieze w takim razie pieniadze? Pani
        Boruc zapraszam Panią na ulice Powstańów na spacerek!
        • sz0rstki Re: Wyjaśnienie (?) 28.11.06, 15:02
          Ta pani włąśnie była na naszej ulicy i po tej wizycie podjąła kroki
          o których pisałem. Miasto prowadzi obecnie chyba 10 inwestycji budowlanych,
          a "nasza" nie ma zdaje się najwyższego priorytetu...
          Najgorsze jest to, że ruch tu jest ogromny (auta i piesi)
          a w tej mgle nie widać najlepiej...
          Przydałaby się policja po zmroku, coby "studzić" nieco wariatów w ciężarówkach
          , dostawczakach i osobowych. :)
    • fiazona Re: chodnik na ul. Powstańców 28.11.06, 16:00
      No właśnie. Okres realizacji "budowy" ul.Powstańców zaplanowany jest od 1
      listopada do 31 grudnia. Jest akurat połowa tego okresu a tu nic się nie
      dzieje!!!(poza tym niewielkim odcinkiem przy Żołnierskiej). Pozostał zaledwie
      miesiąc.Czy wykonawca jest wielkim optymistą i wierzy w to, że będzie jeszcze
      letnia temperatura?
      Czy też może wg niego na wykonanie takich prac lepsze są warunki atmosferyczne
      zimowe - mróz i śnieg??
      Błoto jest prawdziwą zmorą. Codziennie walczę z nim na moich butach, ubraniach.
      Nawet wtedy gdy nie było żadnych opadów przez kilka dni, wszędzie było sucho a
      na naszym chodniku utzymuje się błotko cały czas.
      Może nastąpiła pomyłka i to nie jest ulica Powstańców ale może ulica Błotna?
      • sziemski1 Potwierdzam ... 28.11.06, 16:56
        Dzien dobry,

Tak - zgodnie z przetargiem asfalt i chodnik mają zostać zrobione do końca
        grudnia br.

Niestety musimy poczekać na działania nowego Burmistrza do czasu złożenia przez
        niego ślubowania podczas sesji Rady Miasta, ktora odbywa się niezwłocznie po
        opublikowaniu wyników wyborów przez PKW.

Tak samo jak panstwo korzystam z tego ,,chodnika" i chciałbym jak najszybciej
        to zmienić. Dlatego popierałem i popieram wybór nowego Burmistzra w osobie
        Roberta Perkowskiego w celu dokonania szybkich zmian w Mieście wszystkim Nam
        potrzebnych.

Jest mi jednak przykro, że pomimo deklaracji złożonych przed 2 tygodniami przez
        Pana J. Boksznajdera w sprawie kontynuownaia funkcjonowania autobusu Ząbki -
        Warszawa (pks Gróejec) oraz budowy chodnika te sprawy nie zostały załatwione, a
        pozostały same sobie - do czasu wyboru nowego Burmistrza.

Pozdrawiam
        Sławomir Ziemski
        • widow Re: Potwierdzam ... 28.11.06, 18:20
          > Tak - zgodnie z przetargiem asfalt i chodnik mają zostać zrobione do końca
          > grudnia br.

lepiej zeby asfalt kladziono na wiosne, a nie w srodku zimy, bo to absurd!
          ten caly balagan z ulica Powstancow to tylko i wylacznie kielbasa wyborcza,
          ktora w krotkim czasie zacznie smierdziec w postaci jeszcze wiekszych dziur na
          nowym asfalcie!!

pozdrawiam
    • tijufit Re: chodnik na ul. Powstańców 04.12.06, 10:57
      Tutaj kilka zdjęć:
      zabki.fotopic.net/p36651932.html
      zabki.fotopic.net/p36651933.html
      • mapo1 Re: chodnik na ul. Powstańców 04.12.06, 11:16
        niestety tak to wszystko w Ząbkach wyglada jak na tych zdjeciach, obraz nedzy i
        rozpaczy, partactwo i balagan
        • wasyl1978 Re: chodnik na ul. Powstańców 06.12.06, 11:07
          a co jest robione zle przy tym chodniku ?
          • maggy Re: chodnik na ul. Powstańców 06.12.06, 11:13
            szybkosc prosze kolegi
            no i z tego, co widze, to utwardzanie podloza [powinno byc mechanicznie i na
            sucho, a przy obecnej aurze to raczej nie do dotrzymania]
            • wasyl1978 Re: chodnik na ul. Powstańców 06.12.06, 11:14
              no z szybkoscia to sie musze zgodzic...
              a utwardzone pewno bedzie :-)
              • mapo1 Re: chodnik na ul. Powstańców 06.12.06, 14:25
                ten caly chodnik to jakas kpina i paranoja, osobiscie nie wierze ze wogole
                powstanie, przynajmniej napewno nie w tym roku, moze za rok...
                • wierny_1 Re: chodnik na ul. Powstańców 07.12.06, 07:49
                  Witam,

Mam pytania. Może ktoś z Państwa wie.
                  1.Co ze ścieżkami rowerowymi?
                  2.Co z miejscami postojowymi dla samochodów – parkingami? Czy remont ulicy
                  przewiduje takie miejsca. Brak takowych spowoduje, że samochody przy osiedlach
                  będą zajmować miejsca na chodnikach, co na pewno spowoduje ich pozarywanie.
                  3.Kto będzie sprzątał taką ulicę? Będziemy mieli super chodnik, który nie
                  będzie zamiatany. Efekt będzie taki sam jak na naszych płytach – błoto.

Tak przy okazji może ktoś wie kto powinien dbać o czystość ronda przy
                  Powstańców . Na rondzie jest już ponad tona piachu na jezdni i chodnikach nie
                  wspominając o brudnych znakach drogowych. Żenada.
                  • bbwr Re: chodnik na ul. Powstańców 07.12.06, 10:35
                    Ja również w kwestii formalnej...
                    Czy Ząbki "południowe" to jeszcze Ząbki? Jeżeli tak, to
                    dlaczego od Szwoleżerów na południe nie ma ANI JEDNEGO
                    miejskiego kosza na śmieci?
                    Gdzie te obiecane 20m szerokości i ścieżka rowerowa?
                    Widzę, że robi się to po polsku: tanio i byle jak.
                    Asfalt na tym podłożu na wiosnę będzie wyglądał "po ząbkowsku" -
                    dziury i wyrwy to w tym dziwnym mieście norma. Za to kościoły
                    mają się coraz lepiej; pamiętaj Burmistrzu o dużym parkingu za
                    nasze pieniądze, bo przecież buduje się pałac z krzyżem na czubku.
                    Po co budować szkołę? W podziemiach nowo budowanego kościoła
                    mają być sale do katechizacji (czyt. indoktrynacji).
                    CIEMNOTA GÓRĄ!
                    • mgol1 Re: chodnik na ul. Powstańców 08.12.06, 14:05
                      Realnie rzecz biorac firma wykonujaca ulice Powstancow nie ma szans dokonczenia
                      zalozonych prac w terminie przy tempie prac jak obecnie . Proponuje niech
                      przynajniej skacza chodnik przy nalezytym nadzorze oraz prawidlowym odbiorze.
                      Nie zauwazylem aby Ci fachowcy dokonywali zageszczania czy tez ubijania ziemi
                      stanowiacej podsybke Mysle iz usawa o zamowieniach publicznych przewiduje
                      jakies kary , rozwiazania tej sytuacji , zawsze mozna renegocjowac umowe lub
                      tez oglosic nowy przetarg . Mysle iz nlezy sie zastanowic na rozwiazaniem tej
                      sprawy tak aby powstala ulica z prawdziwego zdarzenia . Oczywiscie trzeba
                      bedzie przypilnowac aby samochody z budow nie powodowaly nanoszenia blota, by
                      bylo ono regularnie usuwane . GOSPODARNOSC POWINNA BYC GORA
                  • sziemski1 Fakty i mity... 07.12.06, 17:09
                    Szanowny Panie,

Uprzejmie informuję, że planowana droga ul. Powstańców miała być realizowana
                    zgodnie z projektem - link do projektu:

robertperkowski.netstrefa.pl/?skocz=pliki&path=plan_powstancow

Plan:
                    1) nie przewiduje ścieżek rowerowych
                    2) przewiduje parkingi

Czystość:

Aktualnie zapewnia MZK, prawdopodobnie docelowo będzie ogłoszony przetarg.

Asfalt:

Decyzją byłego Burmistrza zakres prac nad drogą został ofraniczony do położenia
                    asfaltu i budowy chodnika. Rada Miasta nalegała na budowę drogi zgodnie ze
                    standardami. Nowy Burmistrz ma ograniczone pole działania z uwagi na podpisaną
                    umowę w wyniku rozstrzygnięcia przetargu.

Rondo:
                    Jest to droga powiatowa. Za stan drogi odpowiada Starostwo Powiatowe.

Pozdrawiam
                    Sławomir Ziemski

• wierny_1 Re: Fakty i mity... 07.12.06, 19:54
                      Witam,

Dziękuję za odpowiedź
                    • mgol1 Re: Fakty i mity... 08.12.06, 14:16

Realnie rzecz biorac firma wykonujaca ulice Powstancow nie ma szans dokonczenia
                      zalozonych prac w terminie przy tempie prac jak obecnie . Proponuje niech
                      przynajniej skacza chodnik przy nalezytym nadzorze oraz prawidlowym odbiorze.
                      BTW nie zauwazylem aby Ci fachowcy dokonywali zageszczania czy tez ubijania
                      ziemi stanowiacej podsypke Mysle iz ustawa o zamowieniach publicznych
                      przewiduje jakies kary , rozwiazania tej sytuacji , lub tez mozliwosc
                      renegocjowania umowe szczegolnie jesli wykonawca nie wywiazuje sie z
                      terminow oraz jakosci prac lub tez oglosic nowy przetarg . Mysle iz nlezy sie
                      zastanowic na rozwiazaniem tej sprawy tak aby powstala ulica z prawdziwego
                      zdarzenia . Oczywiscie trzeba bedzie przypilnowac aby samochody z budow nie
                      powodowaly nanoszenia blota, by bylo ono regularnie usuwane .
                      • luzka13 A czy nie można?... 08.12.06, 17:52
                        Ten nieszczęsny chodnik jest jak czyrak na dupie gminy.
                        Prace na tym cudownym i od lat oczekiwanym "zwiastunie cywilozacji" slimaczą sie
                        okropnie i nic nie wskazuje na to aby coś się zmieniło w najbliższym czasie.
                        Wiele tu opinii i pomysłów na poprawę sytuacji ale nikomu nie przyszło do głowy
                        że ten istniejacy chodnik ma właścicela i to że teraz (i zawsze) tak wyglada to
                        jego wina. A gdyby go chociaż czasem posprzątać...? Nikomu z gminy nie przyszło
                        do głowy że o własnośc należy dbać - jaka by nie była.
                        Jak mam dywan to go raz na tydzień odkurzam żeby był czysty. Jak gmina ma
                        chodnik to niech go czasem zamiata, MY ZA TO PŁACIMY - w podatkach, do jasnej
                        cholery!!!
                        Jeśli myślenie władz się nie zmieni to nowy chodnik też nic nie zmieni, za
                        tydzień będzie to samo co jest teraz, tylko za kosmiczne pienądze!!!! k...wa mać
                        Panie Ziemski, Pan jest stąd. Może Pan coś pomoże żeby ktoś wreszcie zaczął
                        sprzątać ten syf, żeby wyegzekfować od właścicieli posesji, przy których chodnik
                        przebiega sprzątali go a zimą odśnieżali, zgodnie z obowiązującymi przepisami.
                        Przecież tak być nie może żeby w całych Ząbkach było jak na bagnach a Ząbkowian
                        poznawalo się po butach....
                    • piotr.zabki Re: Fakty i mity... 08.12.06, 18:15
                      A czy choć raz miasto wystąpiło o posprzątanie tej drogi do starostwa w
                      wołominie lub innej odpowiedzialnej komórki??
                      Czy choć raz miasto zwróciło uwagę PKP na śliskie perony??
                      Czy choć raz urzędnicy miejscy "wyłowili" odpowiedzialne osoby w MZK za brud na
                      chodnikach??
                      Przecież MZK to jest przedsiębiorstwo naszego miasta!!
                      Patrząc na Ząbki i opłakaną infrastrukturę to ręce opadają
                      • wierny_1 Re: Fakty i mity... 09.12.06, 18:45
                        Witam,

Patrząc jak wygląda „zapyziale” wyremontowany chodnik i ulica Szwoleżerów
                        ułożenie chodnika na Powstańców nie wiele pomoże. Takie ilości piachu na
                        chodniku i przy krawężnikach na Szwoleżerów daje doskonale świadectwo MZK.
                        • mapo1 Re: Fakty i mity... 09.12.06, 20:40
                          czy ktos wogole widzial, by ostatnio trwaly jaies prace przy tym nieszczesnym
                          chodniku?
                          niech juz w koncu przyjdzie zima, jak chwyci mroz, to moze da sie nim jakos
                          chodzic, bo teraz mieszkancow ulicy Powstancow rozpoznaje sie bo blocie, ktore
                          maja na butach
                          • ttjj1 Re: Fakty i mity... 09.12.06, 21:36
                            " ...bo teraz mieszkancow ulicy Powstancow rozpoznaje sie bo blocie, ktore
                            maja na butach"
                            nie tylko ich, polecam np. okolice bazarku, ul. Poniatowskiego - niby centrum
                            miasta.
                            Dlaczego nikt w mieście nie nakłada kar za zanieczyszczanie drogi, w wawie przy
                            wielu budowach widziałem robotników czyszczących koła wywrotek wożących ziemię.
                            U nas później za nasze pieniądze będą czyszczone zapchane studzienki
                            kanalizacyjne zamiast budowane chodniki.
                            • wasyl1978 Re: Fakty i mity... 12.12.06, 12:53
                              buduja dalej chodnik - czy stanelo na tym co na zdjęciach ?
                              • piotr7171 Re: Fakty i mity... 12.12.06, 13:15
                                śnieg pada - więc nie budują

zaczną znów na wiosne roku pańskiego 2009

:))
                                • sz0rstki Re: Fakty i mity... 12.12.06, 22:11
                                  Nie no, budują, aż furczy...
                                  I śnieg im nie straszny, takie ZUCHY.
                                  Rano widziałem jak jeden kopał, dwóch poszło sobie na śniadanie
                                  a kolejnych dwóch rozważało właśnie czy cośby nie zjeść...
                                  Porażka. I nawet zapewnienia Radnego jakoś mnie nie przekonują. :(
                                  Pani kierownik wydziału infrastruktury i remontów w urzędzie (odpowiedzialna za
                                  ten bajzel - nazwisko i tel. łatwo znaleźć na www.zabki.pl), trzy tygodnie temu,
                                  powiedziała mi że jest jej wstyd za to co dzieje się na tej "budowie" i
                                  że "podjęła już działania".
                                  Widać jej to uczucie przeszło...

pzdr
                    • wierny_1 Re: Fakty i mity... 20.01.07, 17:18
                      Witam,
                      Mam do Pana trzy krótkie pytania. Co z miejscami postojowymi? Czy będzie
                      chodnik przy kościele i co z tym kawałkiem pomiędzy ulicą a chodnikiem?
                      Zauważyłem, że teraz ten pasek ziemi jest utwardzany piachem z cementem.
                      • mapo1 Re: Fakty i mity... 20.01.07, 20:40
                        a ja mam pytanie co z parkingiem przy Powstańców 15? chodzi mi o ten teren za
                        plotem osiedla przy ulicy, gdzie teraz jest straszne bloto, kto jest
                        zobowiazany, by wybudowac tam przyzwoity parking?
                        • sziemski1 parking przy Powstańców 15... 20.01.07, 21:00
                          Dzień dobry,

Jest zaplanowany w projekcie drogi. Niestety aktualne prace nie obejmują prac
                          związanych z parkingiem. Mam nadzieję, że zostanie on wykonany przy budowie
                          chodnika po drugiej stronie ulicy. Kiedy - prawdopodobnie w następnym roku.

Pozdrawiam
                          Sławomir Ziemski
                          • bonel Re: parking przy Powstańców 15... 20.01.07, 22:14
                            Ponownie mam zadać okazję zadać pytanie na które nie mogę się doczekać
                            odpowiedzi w kwestii
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=51120031&a=54796008
                            pytanie zadałem w tym samym wątku
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=51120031&a=55054131
                            Panie prezydencie gdzie jest Sam. Analogicznie - czy doczekam się odpowiedzi?
                            • sziemski1 stare pytania ... 20.01.07, 22:31
                              Dzień dobry,

Prepraszam za przeoczenie Pana pytań.

cyt. Pana pytanie

,,Czy tu jest błąd logiczny, czy nie.
                              Data rozpoczęcia: 31.10.2006; lub data zakończenia: 31.12.2006 (chodzi o budowę
                              ulicy Powstańców z chodnikiem.)Zawsze jest data zakończenia inwestycji, a poza
                              tą informacją nie ma w ogłoszeniu innych kryteriów warunkowych zakończenia
                              inwestycji. Tak więc rozumiem że do 31 grudnia 2007 roku powinno być zrobione.
                              Mamy 2 stycznia 2007 roku i mam pytanie czy firma wykonuje teraz na własny
                              koszt?
                              A poza tym jaką zapłacą miastu karę za niedotrzymanie terminu."

Moja odpowiedź

Jestem jednym z radnych, przedstawicielem organu uchwałodawczego - Rady Miasta.
                              Powyższe działania należą do organu wykonawczego - Urzędu Miasta na którego
                              czele stoi Burmistrz. Mogę jedynie przedstawić mój punkt widzenia.

Według mnie należy rozważyć kary umowne, przewidziane w zawartj umowie. Każdy z
                              Nas widział opieszałość w wykonywaniu prac. Pewnym usprawidliwiniem były
                              problemy z liniami rozraniczającymi - patrz ogrodzenie osiedla ul. Powstańców.

Pozdrawiam
                              Sławomir Ziemski
                            • sziemski1 stare pytania ... 20.01.07, 22:40
                              Szanowny Panie,

cyt. Pana stare pytanie ..
                              ,,Nowy burmistrz nie. Ale udzielają się tu inni przedstawiciele władzy. Dość
                              chętnie. Więc mam pytanie do udzielającego się tu w sprawie drogi Pana Sławomira
                              Ziemskiego - Jakie kroki zostaną przedsięwzięte wobec firmy robiącej Powstańców
                              z chodnikiem? "

Uprejmie informuję, że w stosunku do podmiotu nie wykonującego zobowiązania
                              zawarte w umowie winny być wyciągnięte konsekwencje w niej zawarte. Oczywiście
                              należy uwzględnić okoliczności powodujące ten stan rzeczy.

Pozdrawiam
                              Sławomir Ziemski
                              • bonel Re: stare pytania ... 20.01.07, 23:16
                                Dziękuję za odpowiedź i oczekuję od nowej władzy wykonawczej skuteczności w
                                egzekwowaniu praw należnych za dobre zarządzanie w interesie miasta
                      • sziemski1 efety prac ... 20.01.07, 20:58
                        Szanowny Panie,

1. miejsca postojowe

Są zaplanowane w projektowanej drodze m.in. przy Powstańców 15.
                        Aktualne prace związane z drogą nie obejmują budowy parkingów - patrz przetarg,
                        który był ograniczony do położenia asfaltu i chodnika wraz z krawężnikiem.

2. chodnik przy Kościele

Chodnik przy Kościele będzie. Jednak jestem za objęciem prac aż do ogrodzenia.
                        Wiem, że są tutaj problemy. Jeżeli nie będzie można zrobić parkingu przy
                        ogrodzeniu dla samochodów, wtedy zostanie zaproponowana poprawka do budżetu na
                        2007r. aby takie prace zostały wykonane. Aktualnie trwają prace aby uregulować
                        stan prawny drugiej strony ulicy - wykup ponad 1 ha gruntu. Po dokonaniu tych
                        prac po drugiej stronie drogi mają być ułożone chodniki i ścieżka rowerowa. Mam
                        nadzieję, że wtedy również zostaną wykonane prace związane z prakingami.

3. przerwa

Niestety ta przerwa musi być, z uwagi na brak odwodnienia drogi.

Pozdrawiam
                        Sławomir Ziemski
                        • wierny_1 Re: efety prac ... 20.01.07, 22:40
                          Witam,

Dziękuje za odp. Jednakże nie rozumiem, dlaczego parking ma być tylko przy
                          Powstańców 15. Osiedla są na całej długości ulicy. Począwszy od numeru 2 do
                          końca. Zatem samochody będą siłą rzeczy stały na chodnikach tarasując przejście
                          a co gorsza załamując chodnik (kostka układana jest na piasek bez podłoża
                          piasek –cement). Proszę się przespacerować zrobionymi odcinkami chodnika. Widać
                          doskonale po chodniku gdzie wjechał samochód.
                          • sziemski1 parkingi ... 20.01.07, 22:43
                            Szanowny Panie,

Prakingi są przewidziane w wielu miejscach - zapraszam do analizy projektu - z
                            pamięci dałem przykład budynków przy nr 15.

link do projektu :

robertperkowski.netstrefa.pl/?skocz=pliki&path=plan_powstancow

Pozdrawiam
                            Sławomir Ziemski
                            • lidka_66 Re: parkingi ... 20.01.07, 23:01
                              A co z chodnikiem przy placu Dozbudu?? Nawet jesli zostanie ułożony to i tak
                              ciężarówki go rozjadą i zabłocą....
                        • wierny_1 Re: efety prac ... 21.01.07, 20:08
                          Witam,

Panie Sławku, napisał Pan, że przerwa jest potrzebna, ponieważ "musi być, z
                          uwagi na brak odwodnienia drogi". Na początku przyznam się, że nigdzie nie
                          widziałem w Polsce takiej drogi. Po drugie, czy przy wjazdach na osiedle czy
                          posesje na tym kawałku - przerwie będzie utwardzenie. Jeśli nie to zawsze
                          chodniki będą ubrudzone w błocie przez przejeżdżające samochody. I tak w
                          dalszym ciągu na Powstańców będzie królowało błoto. Jeśli nie ma takiego
                          pomysłu, może warto go zgłosić i dołożyć te parę kostek.

Pozdrawiam,

• mapo1 Re: efekty prac ... 24.01.07, 10:32
                            no to zawiało... jednak nie zdążyli przez zima...zostało już tak niewiele, a
                            tyle bylo czasu...
                            gratuluje TEJ FIRMIE "efektywnosci" i "szybkosci" a urzednikom "trafnego"
                            wyboru wykonawcy
                            miejmy nadzieje, ze juz wiecej TA FIRMA nie bedzie nic nowego robic na ul.
                            Powstańców, bo szlag mnie trafia jak na to patrze przez tych kilka miesiecy
                            • jogging2000 Re: efekty prac ... 30.01.07, 08:49
                              No to warto "pociągnąć" jeszcze temat.
                              W nawiązaniu do wypowiedzi p. Ziemskiego:

>Według mnie należy rozważyć kary umowne, przewidziane w zawartj umowie.
                              > Każdy z Nas widział opieszałość w wykonywaniu prac.
                              > Pewnym usprawiedliwieniem były problemy z liniami rozraniczającymi -
                              > patrz ogrodzenie osiedla ul. Powstańców.

Nie powinno być litości. Wykonawca bezwzględnie powinien zapłacić karę umowną.
                              Mam nadzieję, że informacja o wysokości tej kary będzie upubliczniona.
                              W każdym razie proszę radnych z ul. Powstańców o stosowną interpelację
                              i podanie tej informacji do publicznej wiadomości.
                              CO do problemów z liniami rozgraniczającymi. Nie wiem jakie to są problemy,
                              ale i tu winny powinien być znaleziony. Pewnie problem leży w fatalnym
                              przygotowaniu SIWZ do przetargu. Konsekwencje do urzędnika Gminy powinny być
                              wyciągnięte - jeżeli to ten problem...

Andrzej

• sz0rstki Re: efekty prac ... 30.01.07, 11:09
                                Obiło mi się o uszy, że "umowa" z "wykonawcą" chodnika (celowo w cudzysłowu)
                                w punkcie dotyczącym terminu realizacji, zawierała klauzulę o sytuacji
                                pogodowej.
                                Jeśli tak rzeczywiście jest, to wykonawca może sobie olewać robotę do woli.
                                Ciekawe tylko, czy poprzedniego burmistrza nie dałoby się "pociągnąć", za
                                działanie na szkodę gminy lub niegospodarność ?
                                Uprzedzę ew. jazgot przyjaciół jb, chodzi nie o zemstę tylko elementarną
                                sprawiedliwość i poszanowanie prawa.

pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka