Dodaj do ulubionych

PROBLEMY Z UZYSKANIEM KREDYTU Z WINY DEVELOPERA

07.02.07, 21:29
Czy ktoś ma problemy z uzyskaniem kredytu przez zapis w księdze wieczystej?
Miałem na wcześniejsze transze więc na kredyt zdecydowałem się późno bo
dopiero w listopadzie i niestety okazało się,że bank ma zastrzeżenia co do
księgi wieczystej.Pomimo że roszczenie bezpośrednio nie dotyczy działki pod
drugim budynkiem to dostanie kredytu w bieżącej sytuacji prawnej działki jest
niemożliwe
Obserwuj wątek
    • jacek77777 Re: PROBLEMY Z UZYSKANIEM KREDYTU Z WINY DEVELOPE 08.02.07, 08:32
      a w którym budynku kupujesz?
      • rob118 Re: PROBLEMY Z UZYSKANIEM KREDYTU Z WINY DEVELOPE 08.02.07, 11:59
        Mam mieszkanie w drugim budynku
        • asiaww Re: PROBLEMY Z UZYSKANIEM KREDYTU Z WINY DEVELOPE 08.02.07, 14:37
          Rob118 wiesz cos wiecej na temat tego roszczenia? O co dokladnie chodzi? Ja tez
          mam problem z dostaniem kredytu z powodu braku bezobciazeniowego wyodrebnienia
          lokalu, moze te sprawy sa powiazane?
          Asia (4etap)
          • m.tarnas Re: PROBLEMY Z UZYSKANIEM KREDYTU Z WINY DEVELOPE 08.02.07, 19:01
            3 i 4 etap nie ma wpisanych w ksiedze wieczystej zadnych roszczen.
            My dostalismy kredyt ok 10 stycznia i nie bylo zadnych problemow.
            To tez zalezy od banku. Z tego co wiem to millenium robi najmniej problemow.

Proponuje zwrocic sie do dewelopera z tymi pytaniami.
            Beda mogli wystawic dodatkowe pisma i oswiadczenia.
            Good luck!
            • gordi4 Re: PROBLEMY Z UZYSKANIEM KREDYTU Z WINY DEVELOPE 08.02.07, 20:47
              Witam, ja kupiłam mieszkanko w trzecim budynku, bez problemu dostałam od WBK-u
              zaświadczenie o bezobciążeniowym wyodrębnieniu lokalu a kredyt brałam w BGŻ i
              nie miałam większych problemów. A z tymi gruntami to prawdopodobnie jest jakis
              problem w I i II etapie, III i IV jest ok.
              Pozdro
              • bergamotka11 Re: PROBLEMY Z UZYSKANIEM KREDYTU Z WINY DEVELOPE 09.02.07, 09:26
                Jak juz pisalam, wycofalam sie z tej inwestycji. Radze Wam jednak zebrac sie
                raczzem i probowac wyjasniac sprawe lacznie, wtedy -in case - mielibyscie
                wieksze szanse na wydebienie od engla wiekszych odszkodowan.
                Powiem tyle- prawnikom engla bardzo nie podoba sie to, co pisze sie na tym i
                drugim forum o gruntach, bo boja sie tego ze ludize sie dogadaja.
                Nie uzywajcie slow "podobno", tego dotyczy, tego nie.
                W englu macie do wgladu dokumentacje sprawy i tresc pozwu- tam mozecie wyczytac
                wiele interesujacych informacji. a potem radze isc do prawnika po opinie
                prawna. Tak jak mowila m.tarnas- proscie na pismie o wyajsnienia enga, im
                wiecej oficjalnej korespodnencji, tym w razie czego latwiej bedzie potem w
                sadzie.
                A osoby ktore nie kupily jeszcze tu miszkania niech trzymaja sie od engla
                najdalej jak to mozliwe. Niestety ich prawnicy mowia nieprawde. Killa razy
                przylapalam ich na klamstwie.

A kredyt na 2 blok spokojnie mozna dostac-poszukaj odpowiedniego banku.spiesz
                sie poki nie ma roszczenia na 2 dzialke.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka