Dodaj do ulubionych

WILGOĆ w mieszkaniu

11.02.07, 15:34
Witam,

Czy u kogoś w mieszkaniu na ścianach pojawiła się wilgoć?
U nas (3 kondygnacja) w sypialni kolo kaloryfera wyszły białe dziwne narośle
podobne do szronu, gdzieniegdzie pod tym robi się brązowa ściana. Nie wiemy
co teraz z tym zrobić, czy to należało by zgłosic do nich. Staramy się często
wietrzyć pomieszczenie, ale jak widać nie pomaga.
Obserwuj wątek
    • zuza_az14 Re: WILGOĆ w mieszkaniu 12.02.07, 11:37
      Witam, ja mam ten sam problem w salonie i u córci w pokoju pod samym
      kaloryferem, jest to problem od samego początku, ale żadnej reakcji ze strony
      wykonawcy, dopiero po kontakcie z Panem Łysiem coś się ruszyło, powodem
      zachodzenia wilgoci był brak sylikonu przy cokole na balkonie, usterka została
      naprawiona a na efekty czekamy. Prawdopodobnie wiosną zostaną wznowione prace
      na balkonach. Teraz musimy czekać na ciepełko. Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
    • wienna Re: WILGOĆ w mieszkaniu 12.02.07, 16:42
      U nas chyba nie ma, ale aż posprawdzam wszystkie kąty. Twój opis trochę
      przypomina grzyba -albo się mylę, nie jestem ekspertem.
      Może źle Ciebie zrozumiałam, ale czy piszesz o mieszkaniu w którym już grzejesz
      i mieszkasz, czy jeszcze się nie wprowadziłeś?
      • cenjar Re: WILGOĆ w mieszkaniu 13.02.07, 17:41
        Mieszkamy, grzejemy, wietrzymy. Wydaje nam sie że jest to problem źle
        położonego cokołu na balkonie. Z tego co widze, to inni mają jeszcze gorsze
        problemy...
    • lap12 Re: WILGOĆ w mieszkaniu 12.02.07, 23:15
      My zauważyliśmy wilgoć na ścianie 2 miesiące temu (mieszkamy na 4 piętrze),
      wystosowaliśmy dwa pisma do developera i nic. Z prezesem w ogóle nie ma rozmowy,
      mówi, że trzeba coś zrobić, ale nie robi nic, co by pomogło. Plama na ścianie
      spowodowana jest nieszczelną rynną na balkonie sąsiadów. Po pierwszym zgłoszeniu
      usterki, przyszli jacyś majstrowie, nawet nie obejrzeli naszej ściany, tylko
      skuli płytki na balkonie sąsiadów, bo ponoć były źle położone i przez to na
      balkonie zebrała się woda. Nie chcieli słuchać, że to kwestia rynny. I
      oczywiście nic to skucie nie dało, plama nadal jest, na szczęście na razie się
      nie powiększa, ale nie wiadomo jak długo. Zwłaszcza, że u sąsiadów plama wilgoci
      jest ogromna, zielona i zajmuje całą ścianę. Jak złapały mrozy to wyraźnie
      zaznaczył się ślad lodu na rynnie! W biurze panie i prezes zgodnie mówią, by
      zgłaszać usterki pisemnie, ale co z tego, że te pisma przyjmują, i tak nie robią
      nic albo robią coś na odczepnego. Sam prezes nam powiedział, że nie odpowiada na
      żadne pisma, bo musiałby to robić 24 godziny na dobę i nie ma czasu. Bez
      komentarza. Liczy chyba na to, że sami pousuwamy te usterki, tak jak inne w
      naszym mieszkaniu, które zgłaszaliśmy przy odbiorze. Do tej pory nikt w sprawie
      usunięcia tych usterek się do nas nie zgłosił, ale to już inna sprawa. Myślę, że
      jedynym wyjściem jest jakieś wspólne działanie w tej sprawie, skoro nie tylko my
      mamy taki problem.
    • pkrolik_bu Re: WILGOĆ w mieszkaniu 12.02.07, 23:52
      Witam.
      Ja na parterze mam mokry sufit w jednym z pokoi, po raz pierwszy zgłosiłem to w
      sierpniu ub. roku (jeszcze przed odbiorem), a niedwwno napisałwm pismo. Sam
      znalazłem przyczynę i mam pomysł jak ja usunąć (sam nie jestem w stanie).
      Na razie pismo się rozpatruje i nie wiadomo kto ma to zrobić - a mój sufit
      jest mokry... Myslę, że jedynie wspłólnymi siłami mamy jakies szanse.
      -pb

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka