derryfh 17.09.07, 13:28 Hej, abstrahując od wykańczania mieszkania i stresu z tym związanego, czy jest na naszym pięknym osiedlu jakieś grono pasjonatów klimatów fantasy oraz fabularnego RPG? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zebrowski.pawel Re: Bajkowe po godiznach - RPG 18.09.07, 22:07 nie mam pojęcia, ale jak znajdziesz ekipę to ja się z ogromną chęcią piszę, od razu mówię że MG ze mnie kiepski, w razie czego pisz na gadulca 3140673 Odpowiedz Link Zgłoś
pospieszka1 Re: Bajkowe po godiznach - RPG 19.09.07, 09:20 Oj, ja też mogę się dołączyć jak się ekipa zbierze.. Nigdy MG nie byłam, ale kiedyś grywałam. Potem była dzidzia i brak czasu na dojazdy, ale.... gdyby trzeba było przejść tylko do innej klatki na tym samym osiedlu lub w tym samym bloku lub u mnie.... to czemu nie. Moje gg 1922135 pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
pit1024 Re: Bajkowe po godiznach - RPG 20.09.07, 22:10 ja też z chęcią czasami zagram, aczkolwiek stanąłem na czasach Unreal Tournament. Odpowiedz Link Zgłoś
pospieszka1 Re: Bajkowe po godiznach - RPG 21.09.07, 08:12 Właśnie to kolejne pytanie jaki świat do gry byśmy wybrali.???? Odpowiedz Link Zgłoś
zebrowski.pawel Re: Bajkowe po godiznach - RPG 21.09.07, 10:02 Unreal to nie RPG. Poza tym chodzi raczej o książkowe RPG a nie komputerowe :) Ja grałem głównie w Warhammera, trochę w W:M, ale mechanika, jest do opanowania w parę godzin. Trudniej o kogoś kto poprowadzi, poza tym boje się że ten klimat już nie wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
derryfh Re: Bajkowe po godiznach - RPG 24.09.07, 19:58 No proszę chwilkę poszukamy i znajdzie się jakaś grupa :-) Heh, ja zaczynałem w '93 roku od angielskiego Warhammera, oczywiście nieśmiertelnych Kryształów, później były różne różności pod postacią V:tM (Wampir), Gurpsa, CoC (Zew Cthulhu), GS(Dasnące Słońca) i D&D Witem też że tamte klimaty nigdy nie wrócą. Ale może warto spróbować reaktywować wspomnienia.. Myślę że wybierzemy na początek jakiś prosty system, klimat zdecydowanie fantasy (jeżeli to ja miałbym prowadzić) Proponuję na początek D&D 3ed ze względu iż posiadam sporo podręczników do tego systemu. Później jeżeli nam się uda zgrać możemy migrować na inne systemy. Optymalnie byłoby zebrać grupę 4-5 osób + MG, zobaczymy co się uda :-) Pozdrawiam Derry Odpowiedz Link Zgłoś
pospieszka1 Re: Bajkowe po godiznach - RPG 25.09.07, 08:53 Ja grałam w Warhammera i z raz w D&D. Hm, ale z tego co liczę to są już 4 osoby to jeszcze 1-2. Odpowiedz Link Zgłoś
pospieszka1 Re: Bajkowe po godiznach - RPG 25.09.07, 08:55 To co kiedy zaczynamy????? Odpowiedz Link Zgłoś
derryfh Re: Bajkowe po godiznach - RPG 26.09.07, 16:58 Brawo !! :-) co za entuzjazm... Daj mi się tylko wprowadzić :-) bo na razie gruntuję ściany W październiku się wprowadzam więc tak za miesiąc możemy ruszyć Derry Odpowiedz Link Zgłoś
pospieszka1 Re: Bajkowe po godiznach - RPG 27.09.07, 16:02 oki, ale nie pisałeś derryfh, że ty jeszcze w "remoncie" jesteś. Jak tak to co innego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
derryfh Re: Bajkowe po godiznach - RPG 18.10.07, 22:11 soon.. bardzo soon :-) przeprowadzamy się pod koniec października Odpowiedz Link Zgłoś
przyzy Re: Bajkowe po godiznach - RPG 23.10.07, 20:07 chciałbym reaktywować temat :D w końcu mam tu neta i znalazłem forum :D każdy wymieniał w co grał więc nie mogę być gorszy: Warhammer 1 & 2, d&d 3 i 3,5, VoD (głównie Wampir), Arkona, Gasnące oraz Monastyr i Neuroshima. Z tego co pamiętam to jeszcze coś się nam przewinęło przez grupę ale nie pamiętam co:D nie będę do nikogo na chama pisał na gg dlatego dam tu swoje: 3308846 Odpowiedz Link Zgłoś
derryfh Re: Bajkowe po godiznach - RPG 24.10.07, 11:01 OK, prawdopodobnie przeprowadzamy się w ten weekend i dni po nim nastepujące Tak więc co powiecie na spotkanie "zapoznawcze" - jeszcze nie sesję, ale omówienie oczekiwań, doświadczeń, itp w następny weekend 3-4.XI Może w naszej lokalnej knajpce (nie pamiętam nazwy :-) ) derryfh Odpowiedz Link Zgłoś
przyzy Re: Bajkowe po godiznach - RPG 24.10.07, 14:35 jak na razie nie mam innych planOOFF :D będziemy pili pod blokiem jak blokersi, z tym, że w barze :D Powiem jeszcze że w sumie są dwa lokale ale jeden tymczasowo zamknięty bo prowadzący ma problemy ze zdrowiem.. Wstępnie bym proponował sobotę około 17- żeby się wyspać i zjeść obiad bez zbędnego pośpiechu; pytanie brzmi co reszta na to? Odpowiedz Link Zgłoś
derryfh Re: Bajkowe po godiznach - RPG 24.10.07, 15:54 przyzy napisał: > będziemy pili pod blokiem jak blokersi Godzina zacna, dzień także przedni, jednakoż plany Waszmości co do przebiegu sejmiku naszego, zbytnio odległe są od przemyśleń, jakem poczynił sobie, na spotkanie to prosząc. Plany moje bardziej w spokojne kontemplacje nad przyszłością losu naszego, wspomagane trunkiem z ziaren czarnych a aromatycznych parzonym, mierzyły. Wszelako wspólną ta decyzja być powinna i zdanie pozostałych uwzględnić należy. Zastrzeżenie jeno poczynić tu pragnę, by wszem zdało się oczywiste, iże raczenie się trunkami mocnymi niedozwolonym jest podczas bajania mego. Odpowiedz Link Zgłoś
przyzy Re: Bajkowe po godiznach - RPG 24.10.07, 16:16 No u nas nie-picie to była nie pisana zasada, przede wszystkim dlatego, że, nie oszukujmy się, gorzej się gra.. I nie ważnym jest co się spożywa, ważnym jest z kim. o! :D A na rozważenie zdania pozostałych trzeba chyba trochę poczekać.. Dobrze że zostało jeszcze trochę czasu :D Odpowiedz Link Zgłoś
zebrowski.pawel Re: Bajkowe po godiznach - RPG 25.10.07, 09:02 ToTu, sobota, 17. CU. Odpowiedz Link Zgłoś
przyzy Re: Bajkowe po godiznach - RPG 25.10.07, 10:13 zebrowski.pawel napisał: > ToTu, sobota, 17. CU. podoba mi się: krótko, zwięźle i na temat :D Odpowiedz Link Zgłoś
pospieszka1 Re: Bajkowe po godiznach - RPG 25.10.07, 11:45 oojjj, a ja akurat 3.11 mam urodziny i... chyba nie uda mi sie wpaść, dostałam info, że mam nic nie planować na ten wieczór akurat ;-) Może wcześniejsza godzina w sobotę lub najlepiej spotkanie przełóżmy na piątek 2.11 Co wy na to??? Odpowiedz Link Zgłoś
derryfh Re: Bajkowe po godiznach - RPG 25.10.07, 12:40 Hmm.. może po prostu ustalmy kiedy kto ma czas i zobaczymy co nam z tego wyjdzie Ja mogę w piatek po 14-15, sobota - caly dzien - niedziela - caly dzien Odpowiedz Link Zgłoś
pospieszka1 Re: Bajkowe po godiznach - RPG 25.10.07, 14:32 może być jak dla mnie piątek ale dopiero po 17.00 (chyba że cudem dojadę z pracy wcześniej, niem mam na trasie żadnego cmentarza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
derryfh Re: Bajkowe po godiznach - RPG 25.10.07, 12:42 pospieszka1 napisała: > a ja akurat 3.11 mam urodziny Happy urodzinki pospieszka1! derryfh P.S. /me chce torta :-) Odpowiedz Link Zgłoś
derryfh Re: Bajkowe po godiznach - RPG 30.10.07, 08:39 OK. jutro się przeprowadzam, więc jutro tez będe ostatni raz przed weekendem miał dostep do internetu. Co robimy ze spotkaniem? W sobote o 17 nie można - koleżanka się nam tortem będzie zajadała :- D Moje propozycje: Piatek - 20:00 Sobota - 11:00 Niedziela - 17:00 Pozdrawiam derryfh Odpowiedz Link Zgłoś
przyzy Re: Bajkowe po godiznach - RPG 30.10.07, 22:15 ja jestem za pt 20 oraz nd 17. Jeżeli reszta będzie myślała tak samo to wtedy się zastanowimy który lepszy :D Odpowiedz Link Zgłoś
pospieszka1 Re: Bajkowe po godiznach - RPG 31.10.07, 08:49 mnie najbardziej pasuje piątek 20 ew niedziela 17.00 ale wolałabym piątek ;-) pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
derryfh Re: Bajkowe po godiznach - RPG 31.10.07, 09:29 Ok w takim razie Piątek 2.11 godzina 20:00 w "To Tu" Zarezerwuję stolik na tą godzinę, żeby nas jakaś Partia Przyjaciół Piwa nie wygryzła :-) DerryFH Odpowiedz Link Zgłoś
przyzy Re: Bajkowe po godiznach - RPG 02.11.07, 09:52 Napisz tylko który stolik, żebyśmy sie znaleźli :D Odpowiedz Link Zgłoś
przyzy Re: Bajkowe po godiznach - RPG 02.11.07, 21:46 w razie czego proszę bardzo: www.dungeons.ys.pl/index.php?page=pages/dnd/bohater (tworzenie postaci w d&d) :D I zapomniałem zapytać o jedną rzecz ale już nadrabiam: co z historią bohatera? po tej pierwszej sesji/ przed/ nie wymagane:D? Odpowiedz Link Zgłoś
derryfh Re: Bajkowe po godiznach - RPG 06.11.07, 08:38 Co do historii życia postaci, tym razem dobrowolna inicjatywa. Poprosze natomiast o przygotowanie "profilu psychologicznego" postaci :-) Szczegóły jakie chciałbym wyczytać z tego opisu prześlę dziś wieczorem mailem. Pozdrawiam Sławek Odpowiedz Link Zgłoś
przyzy Re: Bajkowe po godiznach - RPG 06.11.07, 11:05 w takim razie czekamy z niecierpliwością :D a tak btw to mam na kompie cały zestaw podręczników (pl)- 1,91 gb- i jakby coś to mogę to wypalić na dvd Odpowiedz Link Zgłoś
zebrowski.pawel Re: Bajkowe po godiznach - RPG 08.11.07, 10:43 Niestety nie będe mógł uczestniczyć w piątkowym spotkaniu. Sam stworzę sobie postać, a nasz utalentowany mistrz gry jakoś mnie chyba wprowadzi na drugim spotkaniu. Mam nadzieję :) Zacznie się od: Mówili że przyszedł z bloku obok... :) Odpowiedz Link Zgłoś
derryfh Re: Bajkowe po godiznach - RPG 09.11.07, 09:51 zebrowski.pawel napisał: > Zacznie się od: > Mówili że przyszedł z bloku obok... :) A skończy na: zadźgał go chłop widłami.. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
derryfh Re: Bajkowe po godiznach - RPG 09.11.07, 10:00 Niestety, bogini Beshaba (faeruńska średnia bogini losowych niegodziwości, nieszczęścia, pecha i wypadków) nie śpi i zwróciła swoje nieprzychylne oko w moją stronę. Kiepsko się prowadzi sesje z temperaturą i kaszlem.. Zatem mając na uwadze jakość sesji, jak też i zdrowie małych dzieci - nie będę zarażał w mieszkaniu u pospieszki Proponuję o 20:00 wpaść do To Tu i stworzyć postacie + może małe wprowadzenie do sesji, tak abyśmy od następnej - jak juz Paweł do nas dołaczy mogli cieszyć się w pełni wspaniałością naszych peregrynacji. :-D Przy okazji poznacie druga graczkę - Agnieszkę Odpowiedz Link Zgłoś
derryfh Re: Bajkowe po godiznach - RPG 09.11.07, 17:51 Po rozmowie z Pospieszką jednak spotkanie u Niej a nie w To Tu. Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś