7485p 03.10.07, 09:54 szukam dobrego pediatry lub lekarza rodzinnego w Ząbkach lub okolicy przyjmującego na NFZ. Z góry bardzo serdecznie dziękuję za wszelkie namiary Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
7485p Re: szukam dobrego pediatry 03.10.07, 11:53 moje dzieci mają rzadkie schorzenie w związku z tym zwykłe przeziębienie przebiega długo i ciężko, a właśnie zaczął się sezon na grypę. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dajomosyku Re: szukam dobrego pediatry 03.10.07, 11:57 Polecam dr Wilczyńską, przyjmuje w piątki w budynku prz 3 Maja tam gdzie jest apteka. Leczyła moje dzieci i jest bardzo skuteczna Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: szukam dobrego pediatry 03.10.07, 14:12 Ja polecam dr. Kaczerską z Orlej oraz dr. kur też z Orlej. Dr Kur pracuje w spzitalu w Wołominie na oddziale pediatrycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
golek11 Re: szukam dobrego pediatry 03.10.07, 14:34 a może ktoś wie gdzie w Markach przyjmuje dr.Szymaniak ponoć bardzo dobra pediatra przeniosła się ze szpitala MSWiA W Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.k76 Re: szukam dobrego pediatry 03.10.07, 14:37 A ja polecam dr. Agnieszkę Bielańska z Beta-Medu przy ul. Skorupki oraz Panią doktor Oliwa-Kania (też Beta-Med). Odpowiedz Link Zgłoś
next-ania7777 Re: szukam dobrego pediatry 29.10.07, 11:29 ja też chodzę do Beta medu i tez je polecam dr.Bielańską i dr Oliwa- Kania jestem zadowolona z ich opieki nad mom synem mało tego kiedyś miałam wizytę u stomatologa i niemiałam z kim syna zostawić a dzwoniłam zeby odwołac wizytę a Pani z rejestracji zebym przyszła a ona zajmie się synem.W której panstwowej przychodni zajęli by się dzieckiem jak mama poszła do stomatologa w żadnej.Jest to prywatna przychodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.k76 Re: Jaki adres jest tej przychodni? 30.10.07, 21:08 Witam, Beta Med jest przy ulicy Skorupki 71, jest to na odcinku od świateł na skrzyżowaniu Skorupki-Orla-Kwiatowa jadąc w kierunku Wołomina po lewej stronie jakieś 400-500 metrów od świateł. Telefon 0-22 781-48-52, nowi pacjenci muszą się najpierw zarejestrować, chyba nawet dzień wcześniej, ale w nagłych wypadkach (ostatnio widziałam) rodzice wykupili prywatną wizytę, nie pamiętam, 50 albo 60 złotych i maleńkie dziecko zostało przyjęte. Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: Jaki adres jest tej przychodni? 31.10.07, 09:56 dla sprostowania..telefon do Beta-medu to (22)781-58-42 :)) Odpowiedz Link Zgłoś
anka.k76 Re: Jaki adres jest tej przychodni? 31.10.07, 11:20 Dzięki za sprostowanie, przestawiłam cyfry. Odpowiedz Link Zgłoś
wvvw Re: Jaki adres jest tej przychodni? 31.10.07, 12:13 Beta-Med ma jeszcze nr 7629232. Z pediatrów polecam dr Kania-Oliwa - super babeczka z Beta-Med, z przychodni na ul. Orlej dr Karczewska - super dla najmłodszych. Odpowiedz Link Zgłoś
7485p Re: szukam dobrego pediatry 27.11.07, 23:35 Słyszałam niepochlebne opinie na temat Beta-Medu, mówiono mi ze jezeli dzwoni sie rano aby umówić sie na wizytę (np.z nagle rozchorowanym, gorączkującym dzieckiem), to pani w rejestracji mówi ze dzisiaj to juz nie mozna ale jezeli koniecznie chcę to mogę przyjść po 18 ale juz odpłatnie 30zł(stali pacjeci), 60(obcy). Podobno dość czesto zdaza sie taka sytuacja. dodam ze rozmawiałam ze stałymi pacjętami. Odpowiedz Link Zgłoś
mechanik77 Re: szukam dobrego pediatry 28.11.07, 11:33 tak z tym to prawda, przekonałam się osobiście. Córka (5 miesięcy) poszła spać była zdrowa, wstała juz miała gorączkę więc zadzwoniłam i usłyszałam że juz nie ma miejsc, ale można po 18 za 30 zł, ponieważ jestem tam zarejestrowana. Z tym jest kiepsko, ale polecam dr Oliwa Kania, naprawde super. Odpowiedz Link Zgłoś
betty-226 Re: szukam dobrego pediatry 05.12.07, 15:44 Dr Kur jest tak zakręcony, że nie idzie się z nim dogadać. Byłam z moim synem na pediatrii w Wołominie tydzień i mało nerwicy nie dostałam. Kurowi zadaje się konkretne pytanie o wynik badania, a on rozprawia o polityce :-/ i snuje kilkudziesięciominutowe wywody. Chodziłam najpierw do Vitalu, ale jeszcze z pierwszym dzieckiem przepisałam się do Beta Medu. Ale wygląda na to, że jestem zbyt wymagająca. W efekcie jeżdżę z obydwoma synami do prywatnego lekarza na drugi koniec Warszawy i w życiu nie zamienię go na innego. Odpowiedz Link Zgłoś
7485p Re: szukam dobrego pediatry 11.12.07, 23:27 czy mogłabyś podać namiar do tego lekarza "na drugim końcu Warszawy":), z góry bardzo dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
betty-226 Re: szukam dobrego pediatry 12.12.07, 11:02 dr n. med. Jacek Witwicki www.den-med.pl < Odpowiedz Link Zgłoś
betty-226 Re: szukam dobrego pediatry 12.12.07, 14:40 Jeśli chodzi o cenę wizyty u Witwickiego to kosztuje ona 100zł, domowa 160zł. Tanio nie jest. Wizyta trwa godzinę, jeśli dzieje się coś poważniejszego - nawet i dłużej. W czasie takiej wizyty dziecko jest wybadane na wszystkie strony, dosłownie i bez przesady od stóp do głów. Ja informuję lekarza o moich spostrzeżeniach, on mnie o swoich i wszelkie decyzje podejmujemy współnie, co jest dla mnie niezwykle ważne. Omawiamy dietę, kupę, siuśki, postępy w rozwoju czy ich brak. Wszystkie informacje dostaję na piśmie - zarówno notatki z wywiadu, badania dziecka, jak i zaleceń. Szału dostaję, kiedy pediatra traktuje rodzica z góry, o niczym nie informuje, na pytania odpowiedzieć nie chce, lub nie potrafi... A takie właśnie doświadczenia mam z Vitalem i BetaMedem. Poza tym... kasę płacę grubą, ale dzięki temu wyniki badań konsultuję telefonicznie lub mailowo, jeśli nie trzeba, dziecka nie muszę targać na wizytę, zalecenia dostaję korespondencyjnie :) Doktor ma fantastycznie podejście do dzieciaków. Moje nie płaczą podczas badania, traktują gościa jak dobrego wujka ;) Niestety... dostać się tam w godzinach szczytu to cała wyprawa. No i jak przychodzi do szczepień to portfel chudnie :-/ Ale ja na prawdę nie mam już zdrowia do państwowej służby zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
plusja Re: szukam dobrego pediatry 12.12.07, 12:36 Raczej ni epolecam jednak betamedu. Wspomniane panie dr troszeczkę niedbale badają dzieci. Przykładowo w ogóle nie badają brzuszków, zdarzyło się, że nie zaglądają do uszu ( a akurat dziecko miało zapalenia ucha...). Korzystamy z usług dr Hoffmana z Multimedica w Zielonce. Różnica kilku klas jeżeli chodzi o podejście do dziecka i trafność diagnozy. Nie przesadza z antybiotykami. Nie zbywa też rodziców z pytaniami - co zdarza się innym pediatrom... Niie narzuca swoich teorii: przestawia argumenty za i przeciw i ozstawia decyzję rodzicom - np. w kwetii czy szczepić i jakimi szczepionkami. Zawsze dostępny telefonicznie... Wada - to nie wiem czy można się do niego zapisać jeszcze. Generalnie facet jest oblegany. Nawet jak się chce umówić na wizytę prywatną to często wolne terminy są dopiero ok. godz. 22.00. Odpowiedz Link Zgłoś
ketym1 Re: Dr Pokwap 12.12.07, 14:20 Tak jak napisałam wyżej dr Pokwap z przychodni na Zawiszaków NFZ w Rembertowie.Znam go od 10 lat.Leczę u niego mojego starszego syna i malucha.Z antybiotykiem nie szaleje,jest konkretny i rzeczowy. Ew.wizyta prywatna w tygodniu kosztuje 50zł(miesiąc temu tyle płaciłam). Odpowiedz Link Zgłoś