gardenplaza 10.04.08, 14:46 Dzisiaj dostałem informację, że najprawdopodobnie 17.04.08 dostaniemy pozwolenie na budowę wodociągu. Pozdrawiam JK Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viaga Re: woda 10.04.08, 14:53 Prawdopodobnie? Mało budująca informacja:-(( Ale dobrze, że jest jakieś info:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
sheonasie.2 Re: woda 10.04.08, 18:38 Proszę dewelopera o "łopatologiczne" wyjaśnienie kilku kwestii: 1) Pozwolenie prawomocne od 2.05 br,czyli jak długo będzie trwało doprowadzenie wody do naszych M, 2) Skoro przynajmniej do 02.05 będziemy bez wody to na czym polegać będą wstępne odbiory? 3) Kiedy można się wstępnie spodziewać faktycznych odbiorów? I czy jeśli przy faktyczny odbiorze nadal będą "usterki" to jak długo będzie trwało ich usunięcie (wiem, że zależy od rodzaju usterki, ale chodzi mi np. o niedomykające się drzwi, okna, niewłaściwe lub niedziałające kontakty, niedomalowanie itp) 4) Jak wyglądać będzie kwestia płatności za elektryczność, rozliczenia, (podobno dopiero jesienią będziemy podłączeni właściwie) i czy ta tymczasowa opcja znów nie utrudni nam wprowadzania się do mieszkań - niewyobażam sobie sytuacji, aby czekać do jesieni ?! 5) O terminach urzędowych drogi dojazdowej już wiemy, natomista jak wyglądać to będzie faktycznie, czyli proszę o podanie orientacyjnej daty zakończenia budowy drogi na ul. Skrajnej (oczywiście z oświetleniem) 6) Czy możemy się spodziewać jeszcze jakichś problemów? 7) A to już bardzo optymistycznie: czy z dniem oddania kluczy będzie łącze internetowego? (i nie chodzi mi tu o mobilny internet;) Proszę o precyzyjne odpowiedzi, które napewno innym mieszkańcom też się przydadzą. Bardzo Dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: woda 17.04.08, 22:05 Czy jest już pozwolenie na budowę wodociągu?? Odpowiedz Link Zgłoś
sheonasie.2 Re: woda 18.04.08, 08:40 Panie Deweloperze, Dołączam się do pytania czy już wszystki jasne w sprawie wody. Jak długo potrwa jej doprowadzenie i kiedy możemy się spodziewać faktycznych odbiorów. Domyślanie sie w tych kwestiach doprowadza wszystkich do szału, bo zdenerowaniem tego już nazwać nie mogę. Chyba można przewidzieć jak potoczy się inwestycja i odpowiednio poinformować Państwa klientów? Odpowiedz Link Zgłoś
jan147 Re: woda 18.04.08, 17:59 Przyłączam się do powyższego pytania. To wszystko jest nie tyle denerwujące, co dołujące. Niebawem rozpocznie się już 5 miesiąc opóźnienia!a my nadal ne znamy nawet przybliżonej daty odbiorów naszych mieszkań... Odpowiedz Link Zgłoś
biniekk Re: woda 18.04.08, 18:28 Tak to jest jak się siedzi cicho... a developer robi co chce... w dodatku nie mając zielonego pojęcia o budowaniu... Makabreska połączona z groteską. Co z tą Polską!?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sheonasie.2 Re: woda 18.04.08, 18:54 Te program już się skończył! I wcale mi nie do śmiechu. Proszę nie nabierać wody w usta i odpowiedzieć na pytania niedoszłych mieszkańców. A do bieniekk: A Pan to tutaj dla przyjemności czyta forum czy też Pan kupił mieszkanie w GP? Jeśli tak to Pana wypowiedź tyczy się również do Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
mojkrzys Re: woda 19.04.08, 21:59 Moi Drodzy... wszyscy jestesmy wsciekli, wzburzeni, kazdy chcialby zmienic sytuacje, a jak zapraszam wszystkich do podjecia dzialan prawnych to chetnych jest piec osob... sorry ...nie mam polskich znakow w klawiaturze.. i nie mam pojecia dlaczego tylko tutaj sie wyzalamy i denerwujemy zamiast cos z tym zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
epti1 Re: woda 19.04.08, 22:47 Podjecie dzialan prawnych ma sens po podpisaniu aktow notarialnych. W chwili obecnej pozostaje nam zbierac dokumenty potwierdzajace poniesione koszty. Mozna rozwiazac umowe z winy dewelopera i wystapic na droge sadowa o odszkodowanie. Nie ma natomiast mozliwosci prawnej zmuszenia developera do przyspieszenia prac. Arogancja w stosunku do klientow tez nie pociaga za soba konsekwencji prawnych a jedynie niesmak. Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: woda 20.04.08, 09:44 W 100% zgadzam się z wypowiedzią epti1, niestety nie wiele możemy zrobić. Co do dewelopera to mógłby choć parę słów napisać, podać konkretny termin zakończenia inwestycji a i słowo przepraszam w tym wypadku jest jak najbardziej na miejscu. No cóż opinia idzie w świat, myślę ze przyszli mieszkańcy innych inwestycji firmy znajdą na forum parę ciekawy informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
makplast Re: woda 18.04.08, 18:59 a co z reszta pozwolen?bylem dzisiaj na budowie i nie wiem co mam odbierac,sciany stoja.... Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: woda 18.04.08, 19:03 A powiedz jak wygląda otoczenie osiedla, nawieziony ziemi widać rękę ogrodnika, jak droga coś robią?? Odpowiedz Link Zgłoś
makplast Re: woda 19.04.08, 13:11 droge robia,ziemie zamieniaja na jakis trot czy kore,rozebrali kilka wewnetrznych chodnikow ktore byly gotowe 3 tygodnie temu,takie alternatywy,najpierw cos robia i pokazuja ze cos robia a potem to rozbieraja bo i tak by rozjezdzily to ciezarowki z ziemia.odbiory to taka farsa.mozesz sprawdzic czy sciany sa proste.nie mozesz sprawdzic czy kontakty dzialaja,woda lub ogrzewanie i nie dowiesz sie czy okna sie otwieraja bo nie bylo klamek.pozniej ci przyniosa. Odpowiedz Link Zgłoś
albertosto Re: woda 19.04.08, 18:52 A czy dawali jakiś protokół czy dokumenty do podpisania tego "odbioru" ??? Ktoś coś mówił z pracowników Mac Plastu czy sam developer kiedy w końcu będą właściwe odbiory? Odpowiedz Link Zgłoś