Dodaj do ulubionych

API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!!

27.03.09, 13:40
Piszę, bo jestem wkurzona i chciałabym ostrzec wszystkich przed tym
pseudo-marketem!
Otóż po raz drugi kupiłam tam śmierdzące udka kurczaka. Moja
koleżanka też miała tego pecha a poza tym trafiła też na stare,
śmierdzące mięso mielone! Ten sklep to poprostu koszmar jeśli chodzi
o mięso! Poza tym jest tam drogo... na niektórych produktach mają
okropną przebitkę.
Wiem... powiecie, że nie muszę tam kupować... Dokładnie tak właśnie
zrobię - NIGDY WIĘCEJ!
Obserwuj wątek
    • ranoma Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 27.03.09, 13:42
      ja bym odniosła śmierdzące mięso i zrobiła awanturę kierownikowi sklepu
      • iwonaw10 Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 27.03.09, 14:05
        Uwierz mi, że ten kierownik miał ogromne szczęście! Poprostu nie
        miałam już możliwości zajrzeć tego dnia do api i oddać tego mięcha.
        • ranoma Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 27.03.09, 16:01
          wierzę:)
          ja już kilka razy nacięłam się w sklepach typu globi(livio), api czy ten sklep
          na końcu ulicy na nieświeże mięso...teraz kupuję mięso tylko i wyłącznie w
          wierzejkach (od kiedy zostały otwarte) i nigdy nie miałam sytuacji z nieświeżym
          mięsem:) swoją drogą...to jeśli tamte panie znają klientki to np. nie sprzedadzą
          tłustego albo wczorajszego mięsa:) ja nie chodzę tam codziennie...bywam tam raz
          w tygodniu- w soboty ale za to wykupuję pół sklepu...może dlatego mnie pamiętają:)
          • ladydakota Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 27.03.09, 23:25
            WOW PANI rAMONO widze ze pani robi postępy tzn.na szczęście nie
            można pani spotkać gzieś na tym osiedlu co mieszkasz.Dla twojej
            wiadomośći naiwna kobieto to uważałabym na to pierwszorzędne mięso w
            Wierzejkach bo sama tam pracowałam i nadal pracuje tam wiele moich
            koleżanek które do tej pory nie zmieniły zdania na temat
            np.przechowywania mięsa bo to że jest kilkakrotnie zamrażane to już
            rutyna.A o tym co juz nie powinnam pisać to po prostu przemilcze.TAK
            WIEC MOJE GRATULACJE WYBRAŁAS NAJGORSZY SKLEP W OKOLICY
          • iwonaw10 Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 28.03.09, 21:59
            ranoma - czy myślisz, że to uczciwe w tych Wierzejkach? Czyli jeśli
            ja tam zrobię zakupy raz na jakiś czas i mnie nie znają to dostanę
            stare mięso?
            Chyba zacznę jeździć gdzieś na wieś świniaka bić hehehe
            • ranoma Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 28.03.09, 22:08
              nie, nie jest to uczciwe, aczkolwiek stali klienci z reguły w każdym
              sklepie/restauracji są inaczej traktowani, z tego co widzę codziennie mają
              dostawy i jeśli tylko coś jest zepsute to to wyrzucają- już nie raz to widziałam
              ladydakota nie wiem co dzieje się na zapleczu sklepu wierzejki... faktem jest to
              że nigdy nie natrafiłam tam na nieświeże mięso niezależnie w którym ich sklepie
              robiłabym zakupy... biorąc pod uwagę kryteria kilkukrotnego zamrażania czy
              przechowywania mięsa, to chyba w żadnym sklepie nie można robić zakupów
              mięsnych:( w ogóle żadnych zakupów chyba...a na pewno w wierzejkach jest lepiej
              przechowywane niż w api czy globi
          • aguszak Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 30.03.09, 12:08
            ranoma napisał:

> swoją drogą...to jeśli tamte panie znają klientki to np. nie
            sprzedadz
            > ą
            > tłustego albo wczorajszego mięsa:)

No to pięknie o nich świadczy! naprawdę!
    • aga19773 Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 27.03.09, 15:34
      Ja jeszcze nigdy nie trafiłam w API na złe mięso. Za to kilka razy
      kupiłam w delikatesach (za Api na Powstańców). Ostatnio pytałam się
      czy udka kurczaka są świeże pani oczywiście powiedziała TAK! W domu
      jak rozpakowałam to poczułam tą świeżość!!!!!!!
      • mery8 Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 27.03.09, 22:55
        A ja kilka dni tem w api kupiłam pokrojone mięso na gulasz i nie
        było już pierwszej młodości oj nie.A pytałam panią czy jest świeże
        potwierdziła że jak najbardziej właśnie przyniosła [pewnie skroiła
        starą karkówkę której nikt nie chciał kupić]W taki sposób nowy sklep
        robi sobie złą reklamę BO NIE ZWRÓCI STAREGO MIĘSAchyba by dużych
        strat nie miał a tak traci klijentów.
        • lula8-8 Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 28.03.09, 08:52
          Jakiś czas temu w api kupiłam całą szynkę tzw.wędline bez
          konserwantów .Była już po terminie miała etykietę z datą chyba pani
          zapomniała ją usunąć. była już skiśnięta
          i wyrażnie śmierdziała .zamawiają dużo i sprzedają stare.
          • sara06 Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 30.03.09, 14:05
            Raz kupiłam pasztet w Livio, przyszłam o domu i okazało się że już
            była na nim pleśń, ale widoczna z bliższej odległości. Wędlina z
            tamtąd chodzi już drugiego dnia. Szczerze to jeżdze do Ejartu. Tam
            kolejki mówią same za siebie.
            • muszka1980 Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 30.03.09, 22:01
              kiedyś kupiłam w Wierzejkach szynkę. Przyniosłam do domu, otwieram torebkę i
              szybciutko robię kanapki. Wącham a to smród jak nie wiem co. Wk*** wybrałam się
              do sklepu ponownie z tą świeżutką wędlinką i mówię sprzedawczyni, że dziś to
              kupiłam i to śmierdzi i że żądam zwrotu kasy. Pani powiedziała, że jak nie mam
              paragonu to kasy nie zwróci. bo nie wie ile, i że całej kasy mi nie odda, bo
              sama powiedziałam , że plasterek spróbowałam. Nie miałam paragonu, ale spytałam,
              czy w ciągu godziny ceny się zmieniły ? Powiedziałam, że chce zwrotu za to co
              jet w woreczku !!! pani z nafoszoną miną zważyła i oddała.
              No normalnie paranoja jakaś !!!!
              • ranoma Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 31.03.09, 09:02
                przykro mi, ale miała rację mówiąc że nie zwróci pieniędzy bez paragonu...ja bym
                zrobiła dokładnie tak samo
                • ladydakota Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 02.04.09, 08:33
                  Słuchajcie,nigdy nie kupujcie gotowego mięsa na gulasz itp.To zawsze
                  jest robione ze starego mięsa bo nie opłaca sie żadnemu sklepowi
                  robic mięsa gulaszowego ze świeżego bo przecież świeża łopatka czy
                  karkówka zawsze schodzi.WIERZCCIE MI.Ja robie zakupy w Top Markecie
                  na giełdzie lub w Ejarcie.A jeżeli chodzi o zwrot kasy to w
                  przypadku starej wędliny to powinna bez żadnych komentarzy i z pełną
                  skruchą oddać pieniądze.
                  • zonka77 Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 02.04.09, 08:49
                    ja również w Api kupiłam śmierdzące stare mięso :(
                  • ranoma Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 02.04.09, 10:21
                    co to jest ten ejart?
                    • sara06 Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 02.04.09, 13:52
                      ejart to jest chyba masarnia a napewno hurtownia wedlin i miesa i
                      sklep.
                      hurtownia, mozna tez kupowac detalicznie wieksze ilosci, tzn cale
                      paczki znajduje sie na giełdzie za szlabanem, po prawej stronie,
                      wjazd z ronda. Sklep znajduje sie po prawej stronie drogi przez
                      działki. Są tam tłumy zawsze i kolejki. Tam nigdy sie nie naciełam
                      jeszcze i mam znajomych ktorzy z Targówka, Marysina przyjezdzają po
                      mięsko.
                      • ranoma Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 02.04.09, 14:52
                        hmmm prawdę mówiąc to nigdy o tym nie słyszałam, ale nie omieszkam
                        wypróbować:) dzięki za informację:)
                  • zanecin Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 02.04.09, 13:42
                    Uwierzcie mi w każdym sklepie można kupić śmierdzącego kurczaka albo
                    rybę też autentyk żyje się pare lat już na tym padole:)
                    • zanecin Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 02.04.09, 13:43
                      Oczywiście mówię o ZAFOLIOWANYCH ! (takich w słynnym Ejarcie nie ma
                      chyba)!
                      • tasiolot Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 08.04.09, 17:19
                        ja z kolei odradzam wedliny... pierwszego dnia jako tako... ale drugiego
                        tragedia...
                        Zreszta bylam tam juz dwa razy swiadkiem jak ktos poprosil jakies miesa a potem
                        powachawszy oddawal.
                        • magda.lena.3 Re: API - uwaga na śmierdzące kurczaki!!! 08.04.09, 19:19
                          Nalepsza jest hurtownia i sklepy EJART. kupuję tam od wielu lat.
                          W Ząbkach mają poza giełdą jeszcze dwa sklepy.
                          Jeden jest przy dzialkach jak jedzie się na pragę ulicą warszawską.
                          Drugi jest na ul piłsudskiego chyba 86. Jadąc od strony zielonki z
                          ronda jest to po prawej stronie,kawalek za dużą hurtownia dodatków
                          krawieckich.
                          Poza tym mają również sklepy w zielonce na kolejowej,w rembertowie
                          ale nie pamietam ulicy i dwa na pradze,na targowej i na ząbkowskiej
                          na przeciw zakładów spirytusowych.
                          Wiem bo moja znajoma tam pracowała.
                          Od kilku lat jestem wierną klientką i nigdzie indziej nie kupuje.
                          Znajomi mieszkający na białolęce,brudnie,zaciszu,w markach
                          przyjeżdzają tu na zakupy również od lat.
                          zdarzyło się co prawda ze dwa razy-raz wędlina nie pierwszej
                          mlodosci i drugi raz to samo z mięsem,ale na tyle lat to i tak
                          niezle.
                          Co prawda nie kroją wędlin,można kupowac tylko w kawałku ale
                          znajoma powiedzala mi że to dlatego ponieważ są sklepy firmowe
                          hurtowni,a jak by kroili to musieli by wprowadzic ceny detaliczne.
                          Dlatego tam tak tanio.
                          Bałabym się kupowac mięso czy wędliny w sklepach typu globi...itp
                          nie wiadomo ile to tam leży...
                          Czasem odstraszają też gigantyczne kolejki,ale jak jest dużo ludzi
                          to jade do drugiego sklepu na pilsudskiego.
                          A codzienne kolejki chyba mówią same za siebie...i tak tam jest
                          odkąd pamiętam.
                          pozdrawiam.M

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka