mike_27 17.05.09, 15:15 Witam! Czy ktoś w budynku B2 ma problem z ciśnieniem wody? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mike_27 Re: ciśnienie wody w B 2 18.05.09, 12:53 Na którym piętrze macie problem z ciśnieniem? da się coś z tym zrobić? słyszałem, że w B1 na wyższych piętrach mieli instalować jakieś urządzenie, które miało problem zniwelować, ale nie wiem jak się sprawa potoczyła... Odpowiedz Link Zgłoś
bajkowicze Re: ciśnienie wody w B 2 20.05.09, 08:24 Nieststy nic nie zainstalowali i tego podobno nie zrobią. W zeszłym roku i jeszcze poprzednim w godzinach porannych i wieczornych wody nie było wogóle oczywiści w dni ciepłe jak ludzie podlewają ogródki. Dlatego tak wiele mieszkań jest do sprzedania na naszym osiedlu.: (niestety Pozdrawiam i wstawajcie o 6 rano woda jeszcze jest ale pózniej kaplica. ps.acha pomyślcie co będzie jak jak się wszyscy wprowadzą do budnymków nie zamieszkałych Odpowiedz Link Zgłoś
makow84 Re: ciśnienie wody w B 2 20.05.09, 13:07 Brzmi to strasznie co piszesz:/ U nas też był problem (33A) na wyższych piętrach, ale z tego co się orientuje już jest wszystko ok. Nie pamiętam dokładnie o co chodziło, ale to chyba z wodociągami trzeba się dogadać. U nas już ten problem zniknął. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek126-1 Re: ciśnienie wody w B 2 21.05.09, 17:45 WITAM NA MÓJ GUST TO ŻADNE URZĄDZENIE TU NIE POMORZE PONIEWAŻ TO JEST WINA ZBYT MAŁEGO CIŚNIENIA W CHWILI KIEDY DUŻA ILOŚC OSÓB POBIERA WODĘ. JA MYSLĘ ŻE TO OFICJALNIE TRZEBA WYSŁAĆ PISMO I NAJLEPIEJ TO DEWELOPER POWINIEN TO ZROBIĆ DO SAMEGO BURMISTRZA ZĄBEK ŻEBY SIĘ ZAJĄŁ SKORO W ZĄBKACH PGK MÓWI ŻE TO WINA JEST WARSZAWY, A WARSZAWA MÓWI ŻE TO WINA ZĄBEK BO PODOBNO TAKIE SĄ SPORY. A DRUGIE WYJŚCIE TO SPRAWA DO SĄDU SPRAWA JEST DO WYGRANIA KWESTIA ŻEBY WSZYSCY CHCIELI SIĘ ZEBRAĆ ZA TĄ SPRAWĘ A NIE TYLKO PISAĆ NA FORUM, BO Z PISANIA TO NIC NIE BĘDZIE LEPIEJ. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
imbrant Re: ciśnienie wody w B 2 09.06.09, 22:04 Witam! My jak najbardziej jesteśmy za tym żeby iść do sądu. Mam tylko nadzieje że reszta miłych sąsiadów też si e zmobilizuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lolek126-1 Re: ciśnienie wody w B 2 17.06.09, 17:12 Witam raz jeszcze i mam pytanko odnosnie cisnienia wody czy coś sie w tym względzie zmieniło czy nadal jest lipa rano i wieczorem w dni upalne? Aczkolwiek ja myślę że jeśli wszyscy za to się nie wezmą to nic z tego nie będzie. dziwie sie tylko tym co ich ten problem nie denerwuje i żadnegp stanowiska nie zajmuja w tej kwestii. Ja na szczęście mieszkam w Wawie więc wode mam o każdej porze a z tym mieszkaniem w Ząbkach zastanawiam sie co z nim zrobić, ale sam fakt że jest taka sytuacja to ja bym powalczył i tak jak wczesniej pisałem ja bym zaczął od burmistrza szanownego co on w tej kwestii ma do powiedzenia.Pozdrawiam wszyskich. Odpowiedz Link Zgłoś
imbrant Re: ciśnienie wody w B 2 21.06.09, 09:31 Niestety nasz burmistrz ma nas w ...... wysłali nas do Warszawy a Warszawa z powrotem do Ząbek bo podobno to wina Ząbek że ciśnienie jest za małe,mało tego powiedzieki nam że w 2009 r.jak temperatura się podniesie będzie jeszcze gorzej ponioewaz jest oko 1,500 mieszkań do odbioru i jak wszyscy zaczną remontować, urządzać i poprostu mieszkać wody nie będzie wogóle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pszab Re: ciśnienie wody w B 2 21.06.09, 11:17 imbrant napisał: > Niestety nasz burmistrz ma nas w ...... wysłali nas do Warszawy a > Warszawa z powrotem do Ząbek bo podobno to wina Ząbek że ciśnienie > jest za małe,mało tego powiedzieki nam że w 2009 r.jak temperatura > się podniesie będzie jeszcze gorzej ponioewaz jest oko 1,500 > mieszkań do odbioru i jak wszyscy zaczną remontować, urządzać i > poprostu mieszkać wody nie będzie wogóle. > > Pozdrawiam Czy mógłbyś konkretnie napisać kto w urzędzie miasta udzielił takich informacji? W zeszłym roku na początku lata było podobnie tj. nikt nie czuł się odpowiedzialny. Później miasto podjęło pewne działania, jest to opisane gdzieś na forum Ząbek. Burmistrz chwali się nowymi inwestycjami wodociągowymi zatem ilość odbiorców gwałtownie rośnie. Jeżeli w nowo wybudowanych wodociągach nie będzie wody to jest to sytuacja bardzo dziwna. Trudno mi uwierzyć, że można budować nowe wodociągi nie przejmując się ilością wody dostarczanej do sieci ząbkowskiej. Jeżeli ktoś jest zainteresowany działaniem w tej sprawie to proszę o kontakt na maila: psz3@poczta.onet.pl. Myślę, że pierwszym krokiem powinno być zorganizowanie monitoringu tj. zapisywanie którego dnia o której godzinie brakuje wody lub jest niskie ciśnienie. Ważne jest aby w takim monitoringu uczestniczyło jak najwięcej osób. Mając takie dane należy zwrócić się na piśmie do dostawcy wody ze zwykła reklamacją za wadliwą usługę. Nie mamy indywidualnych umów podpisanych z Warszawą zatem odsyłanie do Warszawy nadaje się na skargę do jakiegoś urzędu ochrony konsumentów. Oczywiście taką skargę czy reklamację należy podpisać własnym imieniem i nazwiskiem (im więcej osób tym lepiej). Samo anonimowe nawoływanie na forum, które może czyta 1% mieszkańców osiedla nic nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek126-1 Re: ciśnienie wody w B 2 22.06.09, 18:03 Witam ja byłbym zainteresowany tą sprawą tyle że nie mieszkam w Ząbkach na codzień więc ciężko jest mi sprawdzać ciśnienie wody jakie jest w ciągu dnia. Mam mieszkanie wykończone ale jeszcze póki co nie przenoszę się do Ząbek, bo w Warszawie póki co mam lepiej nie mówiąc o tym że mam wodę ciepłą kiedy chce :-). Ale sprawą jak najbardziej jestem zainteresowany i myslę że tu trzeba gnębić burmistrza i wodociągi w Ząbkach bo to z nimi mamy umowę, a nie z Warszawą. I to oni muszą się wywiązać z umowy, a nie Warszawa. Dziwi mnie tylko, że tak mało osób jest tą sprawą zainteresowanych czy to naprawdę tak mało osób interesuje....? Ja sobie nie wyobrażam nie mieć wody w mieszkaniu wtedy kiedy się chce ją mieć nie mówiąc już o takiej sprawie że np osoba kąpiąca się i biorąca prysznic może tylko ona tak naprawdę korzystać z wody i lepiej nie brać wody w kuchni bo od razu słabnie ciśnienie. Więc myślę że też jakies pismo od wspólnoty powinno pojść do burmistrza i do wodociągów w końcu niech sie i administrator zajmie tą sprawą. jeszcze jedna jest mozliwośc jak zawida te srodki mozna spróbować sciągną TV Pania Jaworowicz ona lubi tego typu sprawy :-) i myslę że burmistrz nie miałby oochoty na rozgłos o Ząbkach w taki sposób. :-) Sprawa jest do ugadania kwestia żeby ludzie tylko chcieli się tą sprawą zająć. A może jakieś zebranie zwołać wspólnoty w tej sprawie .... Pozdrawiam Lolek Odpowiedz Link Zgłoś