Dodaj do ulubionych

ciśnienie wody w B 2

17.05.09, 15:15
Witam!
Czy ktoś w budynku B2 ma problem z ciśnieniem wody?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pleszak_easy Re: ciśnienie wody w B 2 18.05.09, 10:36
      ja mam takie problemy
      • mike_27 Re: ciśnienie wody w B 2 18.05.09, 12:53
        Na którym piętrze macie problem z ciśnieniem? da się coś z tym
        zrobić? słyszałem, że w B1 na wyższych piętrach mieli instalować
        jakieś urządzenie, które miało problem zniwelować, ale nie wiem jak
        się sprawa potoczyła...
        • bajkowicze Re: ciśnienie wody w B 2 20.05.09, 08:24
          Nieststy nic nie zainstalowali i tego podobno nie zrobią.
          W zeszłym roku i jeszcze poprzednim w godzinach porannych i
          wieczornych wody nie było wogóle oczywiści w dni ciepłe jak ludzie
          podlewają ogródki.
          Dlatego tak wiele mieszkań jest do sprzedania na naszym osiedlu.:
          (niestety

Pozdrawiam i wstawajcie o 6 rano woda jeszcze jest ale pózniej
          kaplica.
          ps.acha pomyślcie co będzie jak jak się wszyscy wprowadzą do
          budnymków nie zamieszkałych
          • makow84 Re: ciśnienie wody w B 2 20.05.09, 13:07
            Brzmi to strasznie co piszesz:/ U nas też był problem (33A) na wyższych
            piętrach, ale z tego co się orientuje już jest wszystko ok. Nie pamiętam
            dokładnie o co chodziło, ale to chyba z wodociągami trzeba się dogadać. U nas
            już ten problem zniknął.
        • lolek126-1 Re: ciśnienie wody w B 2 21.05.09, 17:45
          WITAM NA MÓJ GUST TO ŻADNE URZĄDZENIE TU NIE POMORZE PONIEWAŻ TO
          JEST WINA ZBYT MAŁEGO CIŚNIENIA W CHWILI KIEDY DUŻA ILOŚC OSÓB
          POBIERA WODĘ. JA MYSLĘ ŻE TO OFICJALNIE TRZEBA WYSŁAĆ PISMO I
          NAJLEPIEJ TO DEWELOPER POWINIEN TO ZROBIĆ DO SAMEGO BURMISTRZA ZĄBEK
          ŻEBY SIĘ ZAJĄŁ SKORO W ZĄBKACH PGK MÓWI ŻE TO WINA JEST WARSZAWY, A
          WARSZAWA MÓWI ŻE TO WINA ZĄBEK BO PODOBNO TAKIE SĄ SPORY. A DRUGIE
          WYJŚCIE TO SPRAWA DO SĄDU SPRAWA JEST DO WYGRANIA KWESTIA ŻEBY
          WSZYSCY CHCIELI SIĘ ZEBRAĆ ZA TĄ SPRAWĘ A NIE TYLKO PISAĆ NA FORUM,
          BO Z PISANIA TO NIC NIE BĘDZIE LEPIEJ. POZDRAWIAM.
          • imbrant Re: ciśnienie wody w B 2 09.06.09, 22:04
            Witam!

My jak najbardziej jesteśmy za tym żeby iść do sądu.
            Mam tylko nadzieje że reszta miłych sąsiadów też si e zmobilizuje.
            Pozdrawiam
            • lolek126-1 Re: ciśnienie wody w B 2 17.06.09, 17:12
              Witam raz jeszcze i mam pytanko odnosnie cisnienia wody czy coś sie
              w tym względzie zmieniło czy nadal jest lipa rano i wieczorem w dni
              upalne? Aczkolwiek ja myślę że jeśli wszyscy za to się nie wezmą to
              nic z tego nie będzie. dziwie sie tylko tym co ich ten problem nie
              denerwuje i żadnegp stanowiska nie zajmuja w tej kwestii. Ja na
              szczęście mieszkam w Wawie więc wode mam o każdej porze a z tym
              mieszkaniem w Ząbkach zastanawiam sie co z nim zrobić, ale sam fakt
              że jest taka sytuacja to ja bym powalczył i tak jak wczesniej
              pisałem ja bym zaczął od burmistrza szanownego co on w tej kwestii
              ma do powiedzenia.Pozdrawiam wszyskich.
              • imbrant Re: ciśnienie wody w B 2 21.06.09, 09:31
                Niestety nasz burmistrz ma nas w ...... wysłali nas do Warszawy a
                Warszawa z powrotem do Ząbek bo podobno to wina Ząbek że ciśnienie
                jest za małe,mało tego powiedzieki nam że w 2009 r.jak temperatura
                się podniesie będzie jeszcze gorzej ponioewaz jest oko 1,500
                mieszkań do odbioru i jak wszyscy zaczną remontować, urządzać i
                poprostu mieszkać wody nie będzie wogóle.

Pozdrawiam
                • pszab Re: ciśnienie wody w B 2 21.06.09, 11:17
                  imbrant napisał:

> Niestety nasz burmistrz ma nas w ...... wysłali nas do Warszawy a
                  > Warszawa z powrotem do Ząbek bo podobno to wina Ząbek że ciśnienie
                  > jest za małe,mało tego powiedzieki nam że w 2009 r.jak temperatura
                  > się podniesie będzie jeszcze gorzej ponioewaz jest oko 1,500
                  > mieszkań do odbioru i jak wszyscy zaczną remontować, urządzać i
                  > poprostu mieszkać wody nie będzie wogóle.
                  >
                  > Pozdrawiam

Czy mógłbyś konkretnie napisać kto w urzędzie miasta udzielił takich informacji? W zeszłym roku na początku lata było podobnie tj. nikt nie czuł się odpowiedzialny. Później miasto podjęło pewne działania, jest to opisane gdzieś na forum Ząbek. Burmistrz chwali się nowymi inwestycjami wodociągowymi zatem ilość odbiorców gwałtownie rośnie. Jeżeli w nowo wybudowanych wodociągach nie będzie wody to jest to sytuacja bardzo dziwna. Trudno mi uwierzyć, że można budować nowe wodociągi nie przejmując się ilością wody dostarczanej do sieci ząbkowskiej.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany działaniem w tej sprawie to proszę o kontakt na maila: psz3@poczta.onet.pl.

Myślę, że pierwszym krokiem powinno być zorganizowanie monitoringu tj. zapisywanie którego dnia o której godzinie brakuje wody lub jest niskie ciśnienie. Ważne jest aby w takim monitoringu uczestniczyło jak najwięcej osób. Mając takie dane należy zwrócić się na piśmie do dostawcy wody ze zwykła reklamacją za wadliwą usługę. Nie mamy indywidualnych umów podpisanych z Warszawą zatem odsyłanie do Warszawy nadaje się na skargę do jakiegoś urzędu ochrony konsumentów.

Oczywiście taką skargę czy reklamację należy podpisać własnym imieniem i nazwiskiem (im więcej osób tym lepiej). Samo anonimowe nawoływanie na forum, które może czyta 1% mieszkańców osiedla nic nie zmieni.
                  • lolek126-1 Re: ciśnienie wody w B 2 22.06.09, 18:03
                    Witam ja byłbym zainteresowany tą sprawą tyle że nie mieszkam w
                    Ząbkach na codzień więc ciężko jest mi sprawdzać ciśnienie wody
                    jakie jest w ciągu dnia. Mam mieszkanie wykończone ale jeszcze póki
                    co nie przenoszę się do Ząbek, bo w Warszawie póki co mam lepiej nie
                    mówiąc o tym że mam wodę ciepłą kiedy chce :-). Ale sprawą jak
                    najbardziej jestem zainteresowany i myslę że tu trzeba gnębić
                    burmistrza i wodociągi w Ząbkach bo to z nimi mamy umowę, a nie z
                    Warszawą. I to oni muszą się wywiązać z umowy, a nie Warszawa. Dziwi
                    mnie tylko, że tak mało osób jest tą sprawą zainteresowanych czy to
                    naprawdę tak mało osób interesuje....? Ja sobie nie wyobrażam nie
                    mieć wody w mieszkaniu wtedy kiedy się chce ją mieć nie mówiąc już o
                    takiej sprawie że np osoba kąpiąca się i biorąca prysznic może tylko
                    ona tak naprawdę korzystać z wody i lepiej nie brać wody w kuchni bo
                    od razu słabnie ciśnienie. Więc myślę że też jakies pismo od
                    wspólnoty powinno pojść do burmistrza i do wodociągów w końcu niech
                    sie i administrator zajmie tą sprawą. jeszcze jedna jest mozliwośc
                    jak zawida te srodki mozna spróbować sciągną TV Pania Jaworowicz ona
                    lubi tego typu sprawy :-) i myslę że burmistrz nie miałby oochoty na
                    rozgłos o Ząbkach w taki sposób. :-) Sprawa jest do ugadania
                    kwestia żeby ludzie tylko chcieli się tą sprawą zająć. A może jakieś
                    zebranie zwołać wspólnoty w tej sprawie ....
                    Pozdrawiam
                    Lolek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka