Dodaj do ulubionych

Masa krytyczna www.masa.waw.pl

28.08.09, 15:28
czy wybiera się ktoś z ząbek i czy jest jakiś punkt spotkań?
Obserwuj wątek
    • rocco_waw Re: Masa krytyczna www.masa.waw.pl 28.08.09, 22:13
      a kiedy jest?:)
      • corrida_pl Przejechała masa - tramwaje stoją w korkach 28.08.09, 22:31
        miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6978396,Przejechala_masa___tramwaje_stoja_w_korkach.html
        Brawo rowerzyści... ja rozumiem utrudniać życie samochodziarzom (chociaż to też
        jest dyskusyjne), ale co Wam tramwaje przeszkadzają???
        • zabki.pawel Re: Przejechała masa - tramwaje stoją w korkach 29.08.09, 00:00
          nikt nie chce utrudniać nikomu życia warto jednak żeby samochodziarze i
          tramwajarze zauważyli, że istnieje cos takiego jak ruch rowerowy
          • corrida_pl Re: Przejechała masa - tramwaje stoją w korkach 29.08.09, 00:14
            Z całym szacunkiem ale bredzisz, zróbcie pogadankę w Tramwajach Warszawskich jak
            chcecie kogoś uświadamiać, a ludziom dajcie wrócić normalnie z pracy do domu.

I co to za określenie tramwajarze (wyraźnie pejoratywne)??? Jak wracam do domu
            tramwajem to jestem tramwajarzem? No żesz k...a, samochodem, żle, tramwajem
            źle... helikopterem będzie OK?
            • zabki.pawel Re: Przejechała masa - tramwaje stoją w korkach 29.08.09, 00:27
              myślę, że tak to będzie najlepszy środek lokomocji dla ciebie, przeczytasz jakiś
              artykuł, że rowery zakorkowały warszawę , że stoją tramwaje i podniecasz się
              potem publicznie na forum (tramwaje postały może 30minut i po sprawie) a ile
              korków tworzą debile na środku skrzyżowania, tacy co nie patrzą dookoła i
              potrącą pieszego, rowerzystę itd. albo wjadą pod tramwaj - to dopiero korkuje miasto

"I co to za określenie tramwajarze (wyraźnie pejoratywne)??? Jak wracam do domu
              tramwajem to jestem tramwajarzem?" - a jak wracasz samochodem to jesteś
              samochodziarzem?
              • corrida_pl Re: Przejechała masa - tramwaje stoją w korkach 29.08.09, 00:36
                zabki.pawel napisał:

> myślę, że tak to będzie najlepszy środek lokomocji dla ciebie, przeczytasz jaki
                > ś
                > artykuł, że rowery zakorkowały warszawę , że stoją tramwaje i podniecasz się
                > potem publicznie na forum (tramwaje postały może 30minut i po sprawie) a ile
                > korków tworzą debile na środku skrzyżowania, tacy co nie patrzą dookoła i
                > potrącą pieszego, rowerzystę itd. albo wjadą pod tramwaj - to dopiero korkuje
                miasto

i to daje prawo rowerzystom do blokowania transportu publicznego?
                Tok rozumowanie na zasadzie kradnę mniej od innych czyli jestem lepszy.

>
                > "I co to za określenie tramwajarze (wyraźnie pejoratywne)??? Jak wracam do domu
                > tramwajem to jestem tramwajarzem?" - a jak wracasz samochodem to jesteś
                > samochodziarzem?

Wytłumacz mi jedno co rowerzyści chcieli żeby ludzie przemieszczający się
                tramwajami zrozumieli? Tak sympatii ludzi zjednacie...
            • zabki.pawel Re: Przejechała masa - tramwaje stoją w korkach 29.08.09, 00:31
              a jak chcesz spokojnie wrócić do domu to wysil troszkę mózgownicę i zajrzyj
              choćby na stronę organizatorów to będziesz wiedział, które miejsca omijać

życzę powodzenia i zapraszam za miesiąc na rowerek :)
              • corrida_pl Re: Przejechała masa - tramwaje stoją w korkach 29.08.09, 00:38
                W pracy mam lepsze zajęcia dla mojej mózgownicy niż szperanie w sieci jaka trasę
                ma masa krytyczna, przejazd stoczniowców, czy zebranie kółka wielbicieli gołębi
                pocztowych... i ustalanie na tej podstawie drogi powrotnej do domu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka