gladys_g 06.05.10, 13:49 Słuchajcie, a może tak wątek o tym, jakie BLW ma wady i jak sobie z nimi radzicie? Np dla mnie wadą może być olbrzymi bałagan robiony przez dziecko. Można mieć psa, albo można dawać mniej jedzenia, mniejszy wybór na raz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: Wady BLW 06.05.10, 15:39 o tak - ten straszny bałagan mnie baaardzo wkurza. Nie ważne czy dam spagetti czy tylko ugotowane warzywa - wszędzie naokoło jest to rozciapciane. Psa nie mam i nie planuję go mieć. Pomału się przełamuję i nie stresuję tym brudem, ale ciężko mi to idzie. Minusem móże być też to że przygotowanie "normalnego" jedzenie zajmuje trochę więcej czasu niż podgrzanie w podgrzewaczu słoiczka z papką. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Wady BLW 06.05.10, 16:35 Trzeba troche pokombinowac, co robic do jedzenia- zwłaszcza jak człowiek do tej pory nie odzywiał sie "super zdrowo i zbilansowanie" ale to chyba nie wada, bo przez to my tez lepiej jemy... Odpowiedz Link Zgłoś
ursus_arctos Re: Wady BLW 06.05.10, 20:00 trzeba zaplanowac co sie je, coby zdrowo bylo. wiec troche wiecej zachodu, ale w sumie to zaleta, bo calej rodzince na zdrowie wychodzi troche wada jest dla mnie to, ze to w sumie nowosc i nieznane szerzej podejscie, wiec wszyscy dookola sie dopytuja i powatpiewaja. ale do tego tez sie idzie przyzwyczaic chociaz czasami szlag czlowieka trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
mgos-hia Re: Wady BLW 07.05.10, 14:16 My w 100 % nie jesteśmy "BLW- teamem" może nawet nie w 50%, więc mam porównanie. Zdecydowanie dłużej trwa karmienie niz np napełnienie brzuszka jedzonkiem ze słoiczka. Odpowiedz Link Zgłoś
morepig Re: Wady BLW 07.05.10, 16:28 jak dla mnie jedyną wadą blw jest czas. czyli raczej powolność jedzenia przez dziecko wtedy kiedy ja się spieszę. ale jako że to moj problem, a nie dziecka, to staram się ogarniać i jeśli się spieszę to nie podaję nic albo podaję na tyle wcześnie zeby się ogarnąć i zdążyć Odpowiedz Link Zgłoś
zgielk Re: Wady BLW 09.05.10, 01:03 ale balagan by was czekal i bez blw tylko ze pozniej generalnie warto wlozyc wiecej wysilku dzisiaj, by za kilka mcy miec spokoj ) wg mnie jedna wada BLW jest ciagle tlumaczenie wszystkim wkolo, ze sie nie zadlawi i ze sie najada bo dla mnie po 4 latach to oczywiste ) Odpowiedz Link Zgłoś