Dodaj do ulubionych

testy Besafe Izi Combi 3 Isofix

25.06.10, 18:57
zaczęłam zastanawiać się nad tym fotelikiem ale nigdzie nie mogę
znaleźć wyników testów ADAC, owszem, bez Isofixu są (raczej niskie)
z Isofixem nie ma, znalazłam tylko Besafe Izi Comfort Iofix
można gdzieś sprawdzić jakie ma wyniki ?
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: testy Besafe Izi Combi 3 Isofix 25.06.10, 20:13
      Powinny być zrobione w tym roku. Wynik jest przesądzony dlatego nie robiono ich
      w sesji wiosennej. X3 to ta sama konstrukcja co X2, plus udoskonalenia
      poprawiającymi komfort i obsługę. Pasy mają magnesy żeby łatwiej wkładać dziecko
      i twardy zagłówek z regulacją wysokości pasów. Reasumując X2 był najlepszy w
      ubiegłym roku więc X3 nie będzie na pewno gorszy . I jeszcze jedno jak czytać
      testy combi. Jak wiadomo fotelik zamontowany tyłem jest bezpieczniejszy niż
      przodem. Bardzo dobrze widać to w przypadku fotelików Besafe . Zamontowane tyłem
      to 4* przodem 3* i przodem na isofix 4*, cały czas jest to ta sama
      skorupa(fotelik), a zmieniają się tylko sposoby mocowania.
      • jotka_k Re: testy Besafe Izi Combi 3 Isofix 25.06.10, 20:25
        ale patrząc tu
        fotelik.info/pl/testy/HTS%20Besafe/ocena/malejaco/index.html
        to wychodzi na to, że Combi 2 ma zaledwie 2* a z isofixem nie ma
        testu
        przepraszam, że tak dociekam ale chcę wybrac jak najlepiej smile może
        źle szukam tych testów sad
        • ilhenny Re: testy Besafe Izi Combi 3 Isofix 25.06.10, 20:39
          dobrze szukasz
          ale zamontowany na isofix Izi Kid X1 Isofix dostał 4* i tu mogę się zgodzić z
          mrukomasterem że Niemcy zawyżają swoje fotelik a obniżają zagraniczne
          tu tłumaczenie tego testu X2
          Bezpieczeństwa:

+ Niski ciężar skutków ubocznych.
          + Good pas trasy .
          + wyróżnieniem nie mocno fotelika.
          + High -end wsparcia.
          - Średnie obciążenie zderzenia czołowego.

Komfort:

+ łatwy do zrozumienia instrukcje i ostrzeżenia
          - Nieprawidłowo zainstalowany ryzyko jest wysokie .
          - Zakładanie dziecka jest trudne.
          - Instalacja siedzenie jest bardzo skomplikowane.
          - Siedzenie jest ciężki.

Komfort siedzenia:

+ Good padding.
          + dziecko może dowiedzieć się z samochodu .
          - podnóżek jest niewygodne.

Oczyszczania / Wykończenie:

+ Istuinpäällisen usunięcie łatwiejsze.
          + siedzenie jest bardzo wysokiej jakości wykończenia.
          - Kompleks rafinacji Istuinpäällisen .

Podsumowanie:

pasa wielowarstwowych dostosowania rozmiaru dziecka, bez konieczności splot pasy
          znowu przynosi dodatkowe punkty. Od siedzenia można zainstalować na wiele
          sposobów, jest producentem znalazła rozwiązanie kompromisowe , które naruszają
          komfort i powodować większe obciążenie niż kolizji, jeżeli są stosowane w tylne
          siedzenia jest zainstalowany , musisz dużym rondlem na dużo miejsca , co
          sprawia, że instalacja małych samochodów jest problematyczne. Instalacja
          siedzenie jest trudne, bo potrzeby dalszych pasa. Zacieśnienie pasa jest
          potrzebne bardzo dużo energii .
          • jotka_k Re: testy Besafe Izi Combi 3 Isofix 25.06.10, 20:55
            ale Izi Kid to nie ten sam fotelik co Izi Combi, prawda ? upierdliwa
            jestem wink
            • ilhenny Re: testy Besafe Izi Combi 3 Isofix 25.06.10, 21:25
              Tak i nie. Combi, Comfort, Kid, Comfort Isofix, mają taką samą skorupę i
              tapicerkę , różnice zasadnicze to rodzaj montażu. Prawdą jest że montaż
              fotelików tyłem, zwłaszcza na pasy jest trudne. Prawdą również, że są ciężkie i
              nie pasują do wielu samochodów. Jednak jak trafisz do dobrego sprzedawcy pokaże
              Ci różnice i dobrze zamontuje fotelik. Mimo iż teoretycznie, montaż na isofix
              jest łatwiejszy tak w przypadku Combi Isofix zachodzi duże prawdopodobieństwo,
              że nie będzie pasował do samochodu.

zobacz te prezentacje
              www.marko-zabawki.pl/pliki/prezentacje/besafe_prezentacja.html
              www.marko-zabawki.pl/sklep/sklep2.php?podglad=1&id=7105&stan_koszyka=0&offset=&counter=&promocyjny=
              • jotka_k Re: testy Besafe Izi Combi 3 Isofix 25.06.10, 21:48
                już widzę, że do jednego auta na pewno będzie pasował smile na filmiku
                montowany jest w Scenicu więc pasuje, do drugiego trzeba sprawdzić
                wielkie dzięki za pomoc smile dam znać jak podejmę decyzję co w końcu
                wybrałam smile aktualnie waham się między Besafe a Romer Safefix TT smile
                • ilhenny Re: testy Besafe Izi Combi 3 Isofix 25.06.10, 21:58
                  Na początku roku osoba kupiła u mnie te dwa foteliki Besafe do Scenica i Safefix
                  do Clio, później okazało się że jeździ karetką i wydałby wszystkie pieniądze na
                  najlepsze foteliki na rynku.
                  • jotka_k Re: testy Besafe Izi Combi 3 Isofix 25.06.10, 22:19
                    no to teraz mi nie pomogłeś wink bosh, normalnie życiowy dylemat z tym
                    fotelikiem, z pierwszym nie było problemu, jasne było, że będzie to
                    Maxi-Cosi Cabrio z bazą Isofix i tyle, a teraz... uncertain
                    • ilhenny Re: testy Besafe Izi Combi 3 Isofix 25.06.10, 22:41
                      Żadnego z nich nie będziesz przekładać do dwóch samochodów, bo są ciężkie. Żeby
                      było trudniej to napiszę, że jeśli nie Besafe, to wystarczy rewelacyjny fotelik
                      Romer King Plus , taki sam jak Seafefix, tyle że montowany na pasy.
                      • counter_puncher Re: testy Besafe Izi Combi 3 Isofix 25.06.10, 22:56
                        Że jak?!

SafeFix Plus TT (3-punktowy isofix): 5/5* w bocznym, 4/5* w czołowym;
                        SafeFix Plus (2-punktowy isofix): 4/5* w bocznym, 4/5* w czołowym;
                        King Plus: 4/5* w bocznym, 3/5* w czołowym.

Jak można napisać, że "taki sam"?!
                        • ilhenny Re: testy Besafe Izi Combi 3 Isofix 26.06.10, 00:05
                          Trzeba zacząć czytać od początku, a przede wszystkim ze zrozumieniem. King Plus
                          i Safefix mają taką samoą skorupę i tapicerkę, są inaczej montowane, a jest to
                          odniesienie do Besafa, gdzie jest to rozpisane. Mogę dołożyć jeszcze, że
                          Maxi-Cosi Priori XP i Priori Fix, to też to samo. Właśnie w takim odniesieniu że
                          jak idziesz do sklepu i chcesz zobaczyć tapicerkę albo przymierzyć dziecko do
                          fotelika to właśnie tak są zamienne.
                          • jotka_k Re: testy Besafe Izi Combi 3 Isofix 26.06.10, 11:10
                            spoko, spoko, fotelika montowanego na psay kupować nie zmaierzam,
                            tego jestem pewna smile
                            ale właśnie gdzieś doczytałam, że fotelka Besafe nie można montować
                            w Scenicu bo ma schowki w podłodze uncertain prawda to ?
                            • ilhenny Re: testy Besafe Izi Combi 3 Isofix 26.06.10, 11:50
                              nie prawda, bo Besafe ma nogę w kształcie Y, która stoi za schowkiem, dodatkowo
                              w nowych Scenicach pokrywy są wzmocnione i od dołu wyglądają jak plaster miodu
                              • jotka_k Re: testy Besafe Izi Combi 3 Isofix 26.06.10, 11:51
                                uff smile a jak ten schowek ma się do easyfixa maxi-cosi ?
                                • ilhenny Re: testy Besafe Izi Combi 3 Isofix 26.06.10, 12:16
                                  Są dwie szkoły, uwierzyć Renault, że przykrywka jest wzmocniona i wytrzyma, albo
                                  wywalić przykrycie i nogę stawiać w schowku, w przypadku fotelików 0-13 kg, jak
                                  Easyfix nie stresowałbym się o wytrzymałość przykrywki, gorzej przy 9-18 kg.
                                  • jotka_k Re: testy Besafe Izi Combi 3 Isofix 26.06.10, 12:25
                                    ok, dzięki smile to rozważam dalej co kupić big_grin myślę, że mam jeszcze
                                    jakieś 3-4 miesiące na decyzję, no chyba że młoda na dlugość z
                                    Cabriofixa mi wyrośnie szybciej smile
                                    • mrukumaster Re: testy Besafe Izi Combi 3 Isofix 28.06.10, 08:25
                                      Izi Kid z besafe i izi combi tyłem do kierunku jazdy to dokładnie te same fotele
                                      z tym że combi można montować przodem. Co do różnic kiedyś izi combi miał pod
                                      styropianem na górze metalowe wkładki i tym głównie się różnij od izi comforta
                                      nie pamiętam czy teraz też ma te wkładki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka