Dodaj do ulubionych

poziomująca podkładka pod fotelik

28.03.11, 22:34
Witam ponownie,
Zakupilismy wreszcie nowy fotelik - Izi Combi X3. Do peugota 406. Montował Pan w sklepie, myslę, że zrobił to dobrze. Jest jeden problem, jesli to problem. Nasz samochód ma tylnią kanapę, nie pod kątem prostym, a wyprofilowaną (przód jest wyżej), w związku z tym fotelik nie jest zamontowany zupełnie pod kątem prostym, rozłożenie go do pozycji do spania właściwie nic nie daje, nie ma wtedy pochyłu, a dziecko nadal siedzi pod katem prostym w foteliku.
Znalazłam coś takiego:
www.bezpiecznyurwis.pl/p/pl/sunk2/poziomujaca+podkladka+pod+fotelik.html
I moje pytanie: czy jest to bezpieczne i czy warto zakupic do naszego samochodu?
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: poziomująca podkładka pod fotelik 28.03.11, 22:41
      Sunshine Kids ma na takie wałki zrobione crash testy więc są bezpieczne
      spróbujcie jeszcze obniżyć nogę o jedną dziurkę i wtedy dociągnijcie korbkę
      jak nie pomoże to wałeczek
    • aniam123 Re: poziomująca podkładka pod fotelik 11.04.11, 22:53
      sloneczkowa2010, napisz czy kupiliście ten wałek? Jeśli tak, to czy poprawiło to pozycję fotelika? Mam podobny dylemat i będę wdzięczna za opinię
      • sloneczkowa2010 Re: poziomująca podkładka pod fotelik 10.07.11, 09:59
        Przepraszam, że dopiero teraz ale nie wchodziłam wcześniej już na to forum. Kupiliśmy wałek i jest lepiej znacznie, choc nie idealnie. U nas jeszcze dodatkowym problemem jest to, że kanapa jest dośc miękka (oprócz tego, że pochylona pod kątem) w związku z tym ten wałek nieco wbija się wgłąb kanapy. Ale jest zdecydowanie lepiej, więc polecałabym wałek bo w porównaniu z fotelikiem to nie jest duży dodatkowy koszt smile
        Aha, pan w sklepie powiedział nam, że jak dziecko będzie starsze (ok. 2 lata) to można jeszcze dodatkowo stosowac poduszkę tzw. rogal do spania pod szyję. Tylko nie wiem jaką, żeby było bezpiecznie? I czy faktycznie można?
        Pozdrawiam.
        • ilhenny Re: poziomująca podkładka pod fotelik 10.07.11, 10:24
          można stosować poduszki nie wiem czym się pan kierował mówiąc że od dwóch lat za wzór dobrej poduszki uważam Concord Luna
          • sloneczkowa2010 Re: poziomująca podkładka pod fotelik 10.07.11, 10:27
            Dzięki. Pan mówił, że jak dziecko "będzie wieksze, tak około 2-letnie". Czyli można już teraz stosowac? - córka ma rok i poniżej 80 cm.
          • maluman Re: poziomująca podkładka pod fotelik 11.07.11, 13:46
            > można stosować poduszki nie wiem czym się pan kierował mówiąc że od dwóch lat z
            > a wzór dobrej poduszki uważam Concord Luna

OK ilhenny, tylko gdzie go kupić uncertain
            • ilhenny Re: poziomująca podkładka pod fotelik 11.07.11, 19:48
              no proszę was google wszytko powie można czasami upolować podróbkę za 15 zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka