Dodaj do ulubionych

Mazda 323 fotelik 15-36

11.10.11, 13:06
Dużo czytałam, że do mazdy ciężko dobrać fotelik - zwłaszcza do wersji F.
Ja mam starego sedana 323 i romer king plus pasuje bez problemu.
Ale pora się przesiąść na 15-36 i chcę się upewnić.
Myślałam nad romerem, MC Rodi XR, Cybex Solution X. Ale z tych wymienionych w sklepie mieli tylko cybexa. Za to spodobał mi się Concord - tylko nie mam pewności, który model jest bez IZOFIX i czy w ogóle będzie pasował do mojego samochodu? (zakup przez internet). W testach wypada ok.
Obserwuj wątek
    • kwap666 Re: Mazda 323 fotelik 15-36 11.10.11, 13:17
      masz 10dni na oddanie fotela przy zakupie przez internet wiec nie martw sie na zapas. z concordow bez isofixa jest core i lift (ale ciezej go juz trafic bo to zeszloroczny). na twoim miejscu z concorda wybralbym clicka. ma isofix ale nie trzeba go uzywac, moze kiedys ci sie przyda. ja osobiscie lubie montowac besafe izi up. nie mialem przypadku zeby gdziekolwiek nie pasowal, ogolnie bardzo przyjemny i dopracowany fotel. z romerem tez wiekszych klopotow nie ma. o cybexie nic ci nie powiem bo dawno ich u siebie nie mialem, a mc nie lubie z zasady wink
      • macca4 Re: Mazda 323 fotelik 15-36 11.10.11, 17:41
        Dzięki za pomoc ale jeszcze dopytam:
        Wiem, że mam 10 dni ale są jeszcze niepotrzebne koszty wysyłki wink
        Concorda Lift Evo PT można kupić za mniej niż 400zł a dodatkowo świetnie wypada w testach.
        Core nie mogę znaleźć w ADAC. Tu: www.testberichte.de/produktindex/produktindex_concord_kindersitze_29.html też go nie ma.
        Czy click z izofixem na pewno da się zamontować w samochodzie bez? Co z tymi wystającymi mocowaniami?
        Czy w romerze warto zainwestować w plus tzn w szerokość fotelika? Czy warto wybrać sict zamiast zwykłego Kid?
        MC też nie lubię i dlatego zawsze wybierałam romera. Ale teraz się waham pomiędzy nim a concordem. Możesz coś zasugerować?
        izi up jest fajny (regulacje i lekkie pochylenie oparcia) ale jakiś taki mało zabudowany jest.
        • mrukumaster Re: Mazda 323 fotelik 15-36 11.10.11, 18:52
          Izi up x2 jest dobrze zabudowany. Jakbyś zobaczyła go z boku to byś się zdziwiła. Romer Kid SICT to jeden z najlepszych 15-36kg na ten moment na rynku. Dla wersja Plus jest zbędna bo ta regulacja szerokości poddupnika to tylko przy chudzinach się sprawdza. Ja ogólnie lubię Romera a mnie np. Concorda smile
        • kwap666 Re: Mazda 323 fotelik 15-36 11.10.11, 22:27
          mocowania w clicku sa schowane w fotelu wiec nie przeszkadzaja w niczym. evo jest ok, przewaga romera jest zaglowek z podusiami fajnymi do spania. concord ma zaglowek po kwadracie ale cena o ktorej mowisz to duzy plus. powiedz mi tylko kto sprzedaje ten fotel to powiem ci czy warto kupowac wink core ma 4*. w zasadzie to to samo co lift, tyle ze jest ladniejszy i ma bardziej zabudowane boki. z tym ze core jest w zasadzie w cenie clicka wiec jezeli myslisz o corze wez clicka - jest lepszy. co do sicta jezeli nie bedzie z tylu jezdzic dwoch fotelikow + dorosly to warto dolozyc pare groszy. co do plusa to wersja bez plusa ma podlokietniki na szerokosci maxymalnie rozlozonego plusa. jesli dziecko chudzina pomysl o plusie (z tym ze koszt fotela caly czas idzie w gore). a w izi upie nie ma sie do czego przyczepic za bardzo. nie jest zbyt fotogeniczny ale boki i zaglowek ma duzo masywniejsze niz romer i concord. na plus pasek do mocowania, rzeczywista mozliwosc nachylenia oparcia (w concordzie i romerze zapomnij o tym) no i wielkosc bo najwiekszy rosnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka