Dodaj do ulubionych

Maxi Cosi Pria

18.10.11, 16:05
Czy ktos uzywal? Zdaje sie, ze to nowy fotelik Maxi Cosi, wyczailismy go na stronie internetowej Maxi Cosi. Wydaje nam sie, ze jest bardzo w porzadku, ale chcialam zasiegnac opinii ekspertow. Znacie go?
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: Maxi Cosi Pria 18.10.11, 16:54
      fajny ale chyba będzie tylko do USA maxi-cosi.com/us-en/products/car-seats/convertible/pria-70.aspx
      • aguacate Re: Maxi Cosi Pria 19.10.11, 00:53
        czy twoje fachowe oko ocenia, ze nadaje sie dla noworodka?
        wiekszosc fotelikow "convertible" ma slave oceny dotyczace bezpieczenstwa, stad moje watpliwosci czy lepiej kupic dwa, czy zainwestowac w taki. ten wyglada na porzadny, ale ja sie nie znam.
        • ilhenny Re: Maxi Cosi Pria 19.10.11, 07:18
          ta firma zawsze ma fajne pomysły i dobre foteliki
          ja pozostaję przy opcji z wykorzystaniem jak najbardziej dopasowanych fotelików na krótki okres, bo jest: taniej, bezpieczniej , masz radość z nowej zabawki, nowszy fotelik to również nowsza technologia i tak dalej, problem: trzeba poświęcić czas na wybór nowego i nauczenie się obsługi
          dodatkowo foteliki 0-13 mają funkcję nosidełka, jak mamy zapięte dziecko w foteliku i się przewrócimy to nic się nie stanie, a na rękach ...?
          • ponponka1 Re: Maxi Cosi Pria 19.10.11, 11:20
            W opisie jest ze ma zapecie na latch i tak mi sie przypomnialo. My mamy Rav4 i kiedys zauwazylm ze na metce oznaczajacej gdzie jest izofix jest napisane LATCH. Zmartwialam zamonotwany jest BS Combi na izofix. Odetchnelam, jak zobaczylam, ze z drugiej strony metki jest napis Izofix. Czy jest to mozliwe, ze jest jeden "drut" (to do czego sie wpina) do obu systemow?
            • mrukumaster Re: Maxi Cosi Pria 19.10.11, 12:45
              Wszystko zależy na jaki rynek jest samochód robiony. W Polsce często można spotka toyoty, które zamiast isofix mają napis lachs ale to jest to uniwersalne zapięcie pasujące pod oba systemy. Za to w amerykańskiego lachsa nie zapnie się isofixu. Co do fotela wygląda ciekawe ale w Europie czy Polsce raczej nas nie uraczy swoją obecnością więc nie ma co się zastanawiać nad zakupem tego fotela chyba, że mieszkasz w Stanach bo do europejskich samochodów może nie pasować oraz nie ma na Europe homologacji smile
              • ponponka1 Re: Maxi Cosi Pria 19.10.11, 14:35
                Ja tego fotela nie kupie, bo mam juz dwa z tej klasie i to tylem smile Mnie tylko zatsanowily te napisy na metce.

Autorka watku powinna wiedziec, ze do europejskiego samochodu ten model, jak piszesz, nie ma homologacji.
    • kwap666 Re: Maxi Cosi Pria 19.10.11, 13:24
      ciezko uzywac fotela, ktorego u nas nie ma i raczej chyba nie bedzie (przynajmniej na targach w kolonii go nie bylo). fotel raczej powstal tylko na rynek usa, zreszta przedzial wagowy tez jakby na dzieci amerykanskie ( 0-30kg to chyba na nasze 0-18 big_grin ). jak cie taki fotel zainteresowal to poczekaj na nowego ultimaxa albo cybexa.
      • aguacate Re: Maxi Cosi Pria 20.10.11, 16:39
        Dzieki wszystkim za opinie.
        Fotelik bedzie kupowany w Stanach, do samochodu po tej stronie oceanu, choc nic nie pisza, czy akurat do tego modelu jest dostosowany (przy innych fotelikach jest mozliwosc doboru do samochodu online).
        Wybralismy Maxi Cosi, bo myslimy o wozku, do ktorego pasuje Maxi Cosi albo Peg Perego.

O co chodzi z tymi tajemniczymi skrotami Lach i Isofix????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka