Dodaj do ulubionych

porada ekspertów potrzebna!

06.03.12, 21:18
poprosze o poradę.
Potrzebuje zmienic fotelik bo robi sie za mały. W tej chwili synek jeździ w maxicosi pebble ale dziecko mimo iż ma dopiero 9 miesięcy to waży już 11 kg i fotelik robi sie za ciasny.
Potrzebuje fotelik, który pasowałby do dwóch samochodów: Peugeot 206 rocznik 1999 i Audi A6 rocznik 2007, dobry i bezpieczny na dlugie podróże ale też na jazdę lokalnie. Myślalam o maxicosi priori albo maxicosi tobi, może Britax alo Recaro? ale kompletnie sie na tym nie znam i bardzo proszę o pomoc i radę co by Państwo polecili? Wiadomo, najważniejsze bezpieczeństwo dziecka!
z góry dziekuje!
Obserwuj wątek
    • kwap666 Re: porada ekspertów potrzebna! 06.03.12, 21:37
      wybierz taki fotelik, w ktorym twoje dziecko bedzie moglo jezdzic tylem do kierunku jazdy i jednoczesnie bedzie pasowal do obu aut. 9miesiecy to za malo zeby posadzic dziecko przodem
      z sensownych foteli do glowy przychodza mi takie: mc mobi, besafe combi, britax firstclass, bebe confort opal.
      • agaro28 Re: porada ekspertów potrzebna! 07.03.12, 12:37
        dziekuje bardzo za odpowiedź.
        czy britax to tylko model multi-tech2 jest z możliwością przypiecia tyłem do kierunku jazdy?
        I czy te które wymieniłeś będą pasować do obu samochodów? przyznam szczerze, że nie mam możliwości przymierzenia, muszę kupić online.
        I czy są jeszcze jakieś modele, ktore by pasowaly tak do 1000 PLN?
        dziekuję jeszcze raz i pozdrawiam
        a.
        • mrukumaster Re: porada ekspertów potrzebna! 07.03.12, 13:59
          Do 1000zł to Britax first class lub Opal do 13kg tyłem potem przodem. Jeżeli nie masz krótkich pasów to spokojnie je zamontujesz. Multi tech to koszt ok 1600zł z tym, że na dłużej ale dla 9 miesięcznego dziecka multi tech to kiepski pomysł bo tam jest pozycja siedząca bez możliwości regulacji.
          • agaro28 Re: porada ekspertów potrzebna! 08.03.12, 12:27
            bardzo dziekuje za odpowiedź
            wybiorę britax first class bo można go montować przodem i tylem do kierunku jazdy, podoba mi sie też maxicosi mobi ale ten doczytalam, że montuje sie tylko tyłem?
            jeszcze jedno pytanie dotyczące britax first class, one mają rozne nazwy elena, Jet, Felix, Max - te nazwy to tylko do kolorow? - chcialam sie upewnić.
            jeszcze raz dziekuje za pomoc
            pozdrawiam
            A.
            • kwap666 Re: porada ekspertów potrzebna! 08.03.12, 14:09
              mobi tylko tylem, a jet felix itp to kolory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka