Dodaj do ulubionych

Casualplay Protector Fix w Mondeo

14.04.12, 19:48
Po obejrzeniu i przymierzeniu dziecka do kilku fotelików kupiliśmy w/w Protector w wersji Fix. Nasze Mondeo MK III ma uchwyty isofix - po małym rozpruciu kanapy. I znów mam pewien problem. Tak samo jak Romer King Plus opacie fotelika nie przylega do kanapy. Odpycha go mocowanie isofix -nawet jak maksymalnie cofnę fotelik do tyłu. Czy to normalne w tym modelu ?
Tylna kanapa w Mondeo (kombi) idzie pod większym kątem niż inne samochody.
Obserwuj wątek
    • kwap666 Re: Casualplay Protector Fix w Mondeo 15.04.12, 14:16
      z serii madrosci ludowe: jak mierzyliscie dziecko do fotela trzeba bylo przymierzyc jeszcze fotel do auta tongue_out
      co znaczy ze fotel nie przylega? czy jest calkiem odsuniety od oparcia kanapy czy chociaz gorna czesc fotelika opiera sie o oparcie? jezeli to drugie to od biedy moze byc, jezeli to pierwsze to gorzej i tak byc nie powinno. wtedy wyjscia trzy:1. sprobuj regulacja polozenia fotelika dopasowac go do kanapy. 2. schowaj isofix i montuj samym pasem (wiem, szkoda isofixa za ktory zaplaciliscie ale co zrobic) i 3. wymien fotel na taki ktory bedzie pasowal do auta.
      • mrukumaster Re: Casualplay Protector Fix w Mondeo 15.04.12, 17:43
        To jest właśnie urok casuala, że nie w każdym samochodzie siedzi dobrze. Pytanie czy metalowa rama przylega (ta na dole).
    • hania731 Re: Casualplay Protector Fix w Mondeo 21.04.12, 18:33
      Też mam mondeo kombi III, czy możesz mi napisać bliżej gdzie dokładnie szukałaś isofixa, bo nie chcę rozpruwać tapicerki w ślepo?
      • ilhenny Re: Casualplay Protector Fix w Mondeo 21.04.12, 20:30
        Mondeo III ale chyba amerykańskie smile bo w europejskiej nie ma isofixa no chyba że ktoś zamontował od Focusa ale wtedy nie trzeba pruć siedzeń
        • lupota Re: Casualplay Protector Fix w Mondeo 21.04.12, 21:32
          Jest ale w rocznikach do ok połowy 2005 . Można wyczuć zaczepy pod oparciem. Małe nacięcie i są dostępne. Tylko nie wszystkie to mają . Mój akurat ma te zaczepy .
          Tu są fotki jak się odstać do tego :

www.werner-koester.de/daten/Mondeo_ISOFIX.pdf
          • ilhenny Re: Casualplay Protector Fix w Mondeo 21.04.12, 22:37
            dzięki bardzo za pdf, mam dokładnie te siedzenia, jak montowałem swój wyczuwałem coś, ale skoro nigdy nic nie znalazłem w żadnej publikacji i jeszcze nikt w Fordzie nie wyprowadził mnie z błędu, dodatkowo żaden z producentów nie umieszcza specyfikacji isofix, tak więc zakładam że siedzenie może być zaadaptowane z innego modelu samochodu, a to znaczy że nie można na nim montować fotelików: 0-13, 9-18, 0-18, w fotelikach 15-36, isofix spełnia inną rolę, ale oficjalnie napiszę również że nie powinno się montować tak fotelików,a sam... smile
            • ilhenny Re: Casualplay Protector Fix w Mondeo 22.04.12, 11:52
              nie wytrzymałem i pociąłem swoje siedzenia i faktycznie są mocowania, nawet solidne ale pozostaje przy tym co powyżej, nie przyznali się więc nie ma, dodatkowo zauważyłem że nie każdy fotelik się tam zapnie
    • monique76 Re: Casualplay Protector Fix w Mondeo 22.04.12, 16:10
      A zagłówekw fotelu macie wyjęty? Ja mam w mondeo trochę starszym Protectora- co prawda na pasy a nie na isofix, ale z zagłówkiem też pplecy fotelika odstawały od kanapy. Wyjęcie zagłówka spowodowało, że fotelik siedzi jak powinien.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka