bbkk 20.08.12, 14:46 z isofixem dla 5latki o wzroście 111cm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukaszko1982 Re: Poszukuję 15+ do Astry II 20.08.12, 15:10 A w Astrze II jest isofix? Bo z tego co się orientuję to nie ma. Odpowiedz Link
bbkk Re: Poszukuję 15+ do Astry II 21.08.12, 12:59 nie wiem jak w innych - w mojej jest Odpowiedz Link
lukaszko1982 Re: Poszukuję 15+ do Astry II 21.08.12, 14:00 Z tego co ja sprawdzałem to w oplu astrze II był tylko opel-fix, czyli oplowska wersja isofixa niezgodna z nim. Szwagier ma astre II i tam nie ma isofixa. Odpowiedz Link
lukaszko1982 Re: Poszukuję 15+ do Astry III 21.08.12, 14:44 Czyli się wyjaśniło że jest isofix. Trzeba by temat poprawić. Ja nie jestem specem ale jak przeglądałem i czytałem to mi najbardziej się podobał romer kidfix. Odpowiedz Link
livia25 Re: Poszukuję 15+ do Astry II 21.08.12, 14:03 ja co prawda w astrze II isofixa nie mam(bylo opcjonalnie) ale super lezy romer kid, pewnie na isofixie tez bedzie pasowal casualplay protector tez dobrze lezal w romerze mojemu dziecku nie leci glowa do przodu przy hamowaniu jak spi, ma super wygodny zaglowek a jeszcze panowie polecali besafe tego od 15, tez dobrze lezal Odpowiedz Link
mrukumaster Re: Poszukuję 15+ do Astry II 21.08.12, 15:03 besafe izi up x3 fix, romer kidfix recaro monza nova seatfix to z takich, w których głowa może pewnie lecieć nie będzie. Odpowiedz Link
bbkk Dziękuję za odpowiedzi 22.08.12, 12:10 mam jeszcze pytanie - czy te foteliki recaro i romer nie są zbyt szerokie? Odpowiedz Link
bbkk Re: Dziękuję za odpowiedzi 22.08.12, 13:54 dla dziecka chyba po prostu podjadę do sklepu i poprzymierzam dziękuję za typy Odpowiedz Link
mrukumaster Re: Dziękuję za odpowiedzi 22.08.12, 15:02 Hmm za szerokie to raczej nie. Częściej rodzice martwią się czy nie za wąskie A za wąskie nie są. Odpowiedz Link
bbkk Re: Dziękuję za odpowiedzi 23.08.12, 14:49 no ja z tych co nie wożą dzieci w kurtkach w samochodzie i mam po prostu obawy żeby mi młoda za bardzo 'nie ruszała się' w fotelu bo wtedy pas idzie nie zawsze jak potrzeba Odpowiedz Link
bbkk Re: Poszukuję 15+ do Astry II 25.08.12, 16:06 Kupilismy jednak Protectora. Ochrona boczna wydaje sie w nim najmniejsza ale ma najdluzsze siedzisko ktore mozna jeszcze powiekszyc. I choc mloda nie wykazuje bardzo takiej potrzeby to rozkladanie tego fotelika na dluzszych trasach moze sie przydac. 'Demokracja ma sens jedynie kiedy jest kontrolowana' Odpowiedz Link
monna16 Re: Poszukuję 15+ do Astry II 26.08.12, 14:09 bbkk napisała: > najdluzsze siedzisko ktore mozna jeszcze powiekszyc. A jak się je powiększa? Na jakiej zasadzie to działa? Odpowiedz Link
mrukumaster Re: Poszukuję 15+ do Astry II 26.08.12, 15:25 wysuwa się a niestety nie zwiększa to zbytnio wygody bo nie ma ergonomicznej budowy. Nie raz widziałem jak dziecko po wysunięciu miało nogi w nienaturalnej pozycji ale na to 99% rodziców nie zwraca uwagi. Najbardziej ergonomiczne czyli takie, przy którym bardzo dobrze się układają nogi ma Romer, potem recaro z cybexem, concordem i besafe. Jeżeli chodzi o casuala podobny poziom ale jak dla mnie w momencie nie rozsuwanego siedziska. Oczywiście jest to moje subiektywne zdanie i można się z nim nie zgodzić Odpowiedz Link
monna16 Mrukumaster 26.08.12, 19:46 Dzięki za wyjaśnienie Masz rację że sporo rodziców nie zwraca na to uwagi bo samo to że można je powiększyć już działa na wyobraźnię (czyt. będzie dziecku wygodniej) i nie przyglądają się temu dokładnie. Ja zmieniać będę wiosną i raczej na Romera albo BeSafe ale to się jeszcze zobaczy Odpowiedz Link
bbkk Re: Mrukumaster 27.08.12, 11:01 jeśli siedzisko jest krótsze niż do kolan to mnie osobiście nie przekonuje że jest lepsze sprawdzaliśmy jak działa powiększenie (starszak ma protectora) i ja nie zauważyłam żeby po wysunięciu pozycja była inna - ale tyko sprawdzaliśmy 'chwilowo' bo na razie nie ma potrzeby powiększenia tego siedziska Odpowiedz Link
mrukumaster Re: Mrukumaster 27.08.12, 13:09 Mi nie chodzi o długość a kształt i to jak nogi się układają, większość foteli kończy siedzisko, że tak powiem spadkiem a są takie, w których płynnie przechodzi i nie uciska pod kolanami. Tak jak pisałem to jest moje subiektywne zdanie, które i tak zawsze weryfikuje jak dziecko usiądzie bo nie każdy jest tak samo zbudowany, z tym że wiem które mogą odpowiadać w ciemno a przy, których jednak przymiarka by się przydała Odpowiedz Link