Dodaj do ulubionych

Fotelik 15-36 ford mondeo

25.08.12, 20:16
Witamsmile
lada chwila czeka mnie zakup fotelika dla syna, 3,5 roku, 15 kg, 98 cm. Jeździmy fordem mondeo kombi 2003. Czytam sporo o fotelach w tym przedziale, ale trudno mi cokolwiek dobrać, a nie wszystkie modele mam w swoim mieście dostępne. Napiszcie proszę co polecaciesmile
Obserwuj wątek
    • sabina_online Re: Fotelik 15-36 ford mondeo 25.08.12, 20:48
      W jakim dotychczas jeździ i jakie finanse? oraz skąd ten pośpiech ze zmiana?Przecież można jeździć do 18kg lub do linii oczu.smile)Dużo bezpieczniej w pasach wewnętrznych fotelikawink
      • oska81 Re: Fotelik 15-36 ford mondeo 26.08.12, 10:00
        obecnie jeździ maxi-cosi priori, ale jest on pożyczony i właściciel będzie go za chwilę chciał dla swojej córki, a nie opłaca mi się kupować nowego z przedziału 9-18 kg na 2-3 miesiące, chociaż ja sama wolałabym aby w nim jeszcze jeździł.
        Finansowo powiedzmy w granicach rozsądku, mamy go dostać w prezencie, ale nie chciałabym darczyńcę narażać na zbyt duże kosztywink maksymalnie myśle 500 zł, no może 600wink
    • monique76 Re: Fotelik 15-36 ford mondeo 27.08.12, 17:39
      Moja córka w Mondeo z 2002 roku jezdzi w CasualPlay Protector (z wyjętym zagłówkiem w fotelu), ale.. ona ma prawie 10 lat.
      Młodsza - 3 letnia, o gabarytach Twojego dziecka, jeździ nadal w fotelu 9-25 i bedzie w nim jeszcze jeździła długo (z racji bycia niewielkim ludzikiem). Jeżeli miałabym teraz ją przesadzać do kolejnego fotelika to tylko do 9-36 - bo ma swoje wewnętrzne pasy. Na wożenie w fotelu przypinanym tylko pasem samochodowym 3,5 letnie dziecko jest moim zdaniem za małe. Starsza do takiego fotela przesiadła się mając 5,5 roku.
      • mrukumaster Re: Fotelik 15-36 ford mondeo 27.08.12, 17:57
        A to już zależy od budowy dziecka dlatego trzeba przymierzyć. Mnie bardziej martwiłby wzrost. Przymierzyć możesz do Besafe izi up x3, Romer Kid czy Concord bo one jedne z niższych.
        • oska81 Re: Fotelik 15-36 ford mondeo 27.08.12, 20:09
          wydaje mi się, że 9-36 nie ma większego sensu kupować, patrzyłam już wcześniej na recaro young i cybexa, ale trafiła się okazja pożyczenia, więc zrezygnowałam, z myślą taką, że następny będzie już 15-36. Chyba wole już porządny 15-36.

Co do wzrostu, to faktycznie syn jest z tych drobniejszych, chociaż on ma często tak, że na miarce wzrostu kresek nie przybywa, aż razu pewnego 2 cm w górę. Przesiadka ma nastąpić najwczęśniej za 2 miesiące, więc może do 100cm dobije. Przynajmniej mam taką nadziejęwink
          Zastanawiałam się właśnie nad tym besafem, zwłaszcza, że wcześniej jeździł izi combi x3 i mam sentyment, ale niestety w moim mieście brak zobaczenia i co najważniejsze przymierzeniasad poszperam jeszcze czy są te dwa pozostałe.
          A co myślicie o maxi-cosi rodi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka