Dodaj do ulubionych

Cybex Sirona..

17.09.12, 08:49
cybex-online.com/lt/carseats/sirona.html Jest w PL?
Ktoś coś może o nim napisać?
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: Cybex Sirona.. 17.09.12, 11:22
      Nie ma wink

To co można napisać to to że mocno wzorowali się na Romerze Trifix bo zerżnęli siedzisko. I to że jest obracany i takie rozwiązania np. ADAC źle ocenia w przypadku zderzeń (np. Axiss fotel prawie 1000zł a 3*) ale znając ich miłość do cybexa to dostanie pewnie 10*. W końcu Cybex przyznał że tyłem jest bezpieczniej niż przodem. Gorzej jak go przodem obrócić bo znowu poduszka. Jak na razie nie wiadomo kiedy będzie w Polsce.
      • leneczkaz Re: Cybex Sirona.. 19.09.12, 10:04
        To co byłoby lepsze/wygodniejsze no i ofc bezpieczniejsze dla (prawie) roczniaka .. do Mazdy 3 (pas krótki ale jest isofix, 2009), naprzemiennie ze Skodą Octavią (2010)?
        • mrukumaster Re: Cybex Sirona.. 19.09.12, 10:24
          Jeżeli tyłem to Besafe izi combi x3 isofix, jeżeli przodem to np. Romer Safefix Plus, Besafe izi comfort x3 isofix a jeżeli masz w obu autach zaczep TT i nie zależy Tobie na montażu pasami (oba wcześniej wskazane mogą być na isofix lub pasy) to Romer Trifix.
    • lenats31 Re: Cybex Sirona.. 11.10.12, 07:05
      leneczkaz napisała:

> cybex-online.com/lt/carseats/sirona.html Jest w PL?
      > Ktoś coś może o nim napisać?

Sirona is short, but also very curved in the back. It is very spacesaving and needs les space than most infant carriers. Due to the design of the seat it is still possible to place older children rearfacing in it - possibly to age 3. It meets the future I-Size standard for child car seats, which will come into effect in the near future.

If you want a forward facing seat with an upper tether, then you must make sue that your car has top tether points in the back otherwise these seats are a no-go area for you.
      • leneczkaz Re: Cybex Sirona.. 20.10.12, 11:13
        Najgorzej, że w moim mieście ja nie mam gdzie iść i pomierzyć tych foteli.. indifferent
        Chyba wycieczka do Wawy i tak nas czeka..
    • kwap666 Re: Cybex Sirona.. 11.10.12, 17:21
      i bedzie kosztowac ok 1600
    • milkshake_88 Re: Cybex Sirona.. 02.08.17, 16:00
      Cały czas, mimo kilku lat od debiutu jeden z bezpieczniejszych fotelików obrotowych.
      Zapraszam do dyskusji oraz wymiany doświadczeń na temat tego, jak i inych fotelików obrotowych na naszej grupie eksperckiej na facebook:
      www.facebook.com/groups/1416202398445437
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka