Dodaj do ulubionych

Cybex Balios S

15.04.18, 11:01
Cześć
Przymierzam się do zakupu spacerówki. Zależy mi na przekładanym siedzisku, regulowanej rączce/ badz na stale wysokiej, bez skomplikowanego składania i w miarę mały po złożeniu. Wstępnie wybrałam Cybex Balios S. Co o nim sądzicie? jest w miarę nowy i mało ma opinii.
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: Cybex Balios S 15.04.18, 15:31
      Dobry wybór.
      • ancia777 Re: Cybex Balios S 20.04.18, 22:57
        Dołożę coś od siebie. Na filmikach, zdjęciach wózek rozbudził moje nadzieje, ale na żywo mnie zawiódł. Wydaje się strasznie "plastikowy". Siedzisko, tzn. materiał, regulacja oparcia, pałąk fajnie - ale stelaż i koła nie robią wrażenia tak dobrego jak są przedstawiane w filmach reklamowych - a i amortyzacja jakoś nie urzeka. Nie zdecydowałabym się na niego. Przednie koła bardzo małe i bez amortyzacji więc to też typowo miejski wózek.
        Nie wiem w jakim wieku jest dziecko, do roku rzeczywiście spacerówka przodem do rodzica jest przydatna, ale później - i szczególnie latem - i tak korzysta się głównie z opcji "przodem do świata". Zobacz może Mutsy Nexo. Radzi sobie dobrze na nierównościach, może nie gigantyczny ale fajny kosz na zakupy łatwo dostępny - i składa się łatwo i do małych rozmiarów. Mnie prowadzi i podbija się lepiej niż np. balios, ale to już sprawa indywidualna. Ewentualnie wart uwagi może być Mutsy nio - spacerówka przekładana przód-tył. Niestety nowość i nie oglądałam go na żywo sad
        • annulka79 Re: Cybex Balios S 21.04.18, 08:38
          Oj nie jest prawdą, że przednie koła są bez amortyzacji. Amortyzacja jest i to na wszystkie 4 koła, co widać a przy sprawdzeniu z pasażerem czuć. Oczywiście nie jest to wózek do bujania i świetnie amortyzowany tylko dobrze. Trudno mi porównać do Nexo (znam i prowadziłam ale po innym terenie, po chodniku podskakiwał cały i nic się tam nie uginało) ale nie sądzę żeby wypadł tu Mutsiak lepiej, jeśli już to podobnie. Nie wiem też gdzie on wydaje się strasznie plastikowy, są elementy z plastiku ale nie przeważają strasznie a plastik jest dobrej jakości. Przednie koła bardzo małe? 18 cm jeśli dobrze pamiętam to nie jest mało, a przypomnę mówimy o wózku miejskim. We wspomnianym mutsy dokładnie takie same ale amortyzacja tylko z tyłu. Wrażenie może robić to że Balios ma o wiele większe tylne koła i rzeczywiście po oglądaniu zdjęć można wysnuć wnioski jak powyżej, ale na żywo widać spore koła. Jeśli komuś zależy na miejskim wózku z gondolą i odwracanej spacerówce to bez dwóch zdań Balios, dla większego/starszego dziecka mutsy będzie miał zauważalnie szersze siedzisko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka