Dodaj do ulubionych

Kilka pytań mam ...

30.01.13, 19:56
Tak chwalicie tutaj fotelik z przedziału 15-36 Sunshine Kids Monterey, a zauważyłam, że jest jego tańszy odpowiednik Vega. Czym one się różnią? Wygląd ten sam, funkcje chyba też, bezpieczeństwo obydwu na 4, wiec pozostaje chyba tylko tapicerka.... czy mam rację? Drugie pyt. dotyczy fotela Fisher Price R-way. Nowy kosztuje w przedziale 300-350zł. Czym różni się od np. Ferrari (220) lub Fisher Price(170)? Na oko widzę podłokietniki, które mągą sprawić że fotel jest wygodniejszy, a coś jeszcze? Czy jest bezpieczniejszy i czy ma lepszą tapicerkę?
Obserwuj wątek
    • mala_malgo puk puk - jest tam kto? 01.02.13, 22:23
      • kwap666 Re: puk puk - jest tam kto? 02.02.13, 08:23
        wszyscy obecni, tylko jakoś nikt nie chce z toba gadac tongue_out forum jest po to, zeby nakierowac i podpowiedziec a nie wybrac fotelik za ciebie. ostatnio pytalas ktory fotel lepszy, ktos ci powiedzial ze lepszy ten niz tamten i kupilas nie interesujac sie za bardzo jak fotel wyglada w aucie. tym razem zamiast siedziec na allegro i szukac "max tani, max dobry" kup taki ktory bedzie pasowal do twojego auta, ale zeby to zrobic nalezy ruszyc szanowne cztery litery do sklepu i sprawdzic, bo z twoim autem porada online nie wchodzi w gre. koniec dyskusji
        • mala_malgo Re: puk puk - jest tam kto? 03.02.13, 15:01
          Nikt o Monterey ani o Vero nie napisał mi ani 1 słowa - więc sory, ale to Ty wpier.... się z głupimi komantarzami tam gdzie nie trzeba. Rozumiem, że masz nową mega wypasioną furę i tylko do takich na tym forum można dopasowywać foteliki online, a do pozostałych starych modeli już nie. Dziękuję, snobizm wystaje Ci z butów. Ludzie - trochę zrozumienia! A tak chwaliłam to forum przed znajomymi.... i po co?
          • kwap666 Re: puk puk - jest tam kto? 03.02.13, 15:15
            hola hola ksiezniczko bo troszke sie zagalopowalas. moje auto nie ma tutaj zadnego znaczenia, twoje ma. starsze auta sa ciezkie w montazu fotelikow i poprostu sie nie dopasowac fotela piszac na forum, to raz. a dwa to przeczytalem posty sprzed roku i wyszlo ze pytasz ktory fotel lepszy i ten kupujesz na allegro nie sprawdzajac go w aucie a pozniej sie oburzasz na caly swiat. moj snobizm, sloma czy inna smola nie ma nic do rzeczy.
            • mala_malgo Re: puk puk - jest tam kto? 03.02.13, 15:42
              W poście tym jednym akurat jest napisane jakie mam auto i właśnie tam jest również odp. że Fisher Price i Ferrari powinien pasować. Dlatego zdziwiłam się wielce gdy "ekspert" napisał mi, że pasować będą tylko fotele typu Concord i Besafe z górnej półki cenowej. Mam jak pisałam CybexaSolutiona i pasuje również. Nie rozumiem co jest takiego trudnego w zamontowaniu fotela 15-36 w moim aucie ... Fotele dla młodszych dzieci - owszem, inaczej się je zapina, może zabraknąć pasa itd., ale tutaj pas przekłada się tylko przez szczelinę i myślę, że większość foteli będzie pasować. Nie wiem po co ta afera... To już dopytać nie można??? Nie mam w moim mieście sklepu z wypasionymi fotelami aby poprzymierzać, u nas są tylko Coneco i inne no name .... Dlatego pytam i dociekam, bo jak zamówię przez interent to wolałabym nie odsyłać, aczkolwiek i to biore pod uwagę. Wielkie rzeczy.
              • sabina_online Re: 03.02.13, 16:03
                Fachowcem ani ekspertem nie jestem, ale wiem z własnego doświadczenia mam auto z 1992r, że takie samochody mają długie zamki pasów i zanim się kupi trzeba przymierzyć fotel do auta.Może warto by się zastanowić i kupić DOPASOWANY fotelik i BEZPIECZNY niekoniecznie za 200zł bo jeśli ma służyć do ok. 12 r.ż. dziecka może warto dołożyć trochę pieniędzy?Zdrowie i życie bezcennesmile
              • annulka79 Re: puk puk - jest tam kto? 03.02.13, 16:51

mala_malgo napisała:

> Nie
                > rozumiem co jest takiego trudnego w zamontowaniu fotela 15-36 w moim aucie ...
                > Fotele dla młodszych dzieci - owszem, inaczej się je zapina, może zabraknąć pa
                > sa itd., ale tutaj pas przekłada się tylko przez szczelinę i myślę, że większoś
                > ć foteli będzie pasować.

Nie oburzaj się, nikt na złość Ci tu nie robi. Są sytuacje w których nikt na odległość nie odpowie Ci, że na 100% fotelik będzie pasował i to jest właśnie taka sytuacja. Odpowiadające tu osoby (potocznie zwane "ekspertami") posiadają wiedzę i doświadczenie, ale nie znają wszystkich modeli aut! A musisz wiedzieć że prawidłowe zamontowanie fotelika to nie tylko długość pasów. To również długość klamr zamka, kształt i wyprofilowanie kanapy (a to się różni nie tylko w markach i modelach samochodów ale w rocznikach, typach nadwozia i jak sama sprawdziłam niedawno nawet w wersji wyposażenia tego samego modelu i roku produkcji!) zakładając że samochód prosty a nie prostowany wink
                Oni mogą Ci napisać które modele będą ok, ale nikt nie napisze że ten konkretny będzie w Twoim samochodzie i dla Twojego dziecka pasował. Dostajesz odp. że te modele masz wziąć pod uwagę, jedziesz i sprawdzasz osobiście a nie zamawiasz przez neta i po sprawie. Znajdź sklepy z fotelikami w pobliżu (w najbliższym większym mieście) zadzwoń czy mają na stanie odpowiednie modele by nie jechać na próżno. Jak sprawdzisz zamawiaj skąd chcesz. Chłopaki na forum służą radą, a nie podejmują decyzje za rodziców.
                • kwap666 Re: puk puk - jest tam kto? 03.02.13, 17:21
                  dziekuje, lepiej bym tego nie ujal smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka