Dodaj do ulubionych

następny fotelik

26.02.13, 21:03
Witajcie,
Chciałabym Was prosić o poradę jaki najlepiej kupić fotelik dla mojej córeczki (jest raczej dużym dzieckiem). Oto dane:
wiek dziecka - 13 miesięcy
waga dziecka - 10 kg
wzrost dziecka - 80 cm
samochód - Toyota Avensis rok 1998
Jeśli chodzi o budżet to dysponujemy max 1300 pln.
Obserwuj wątek
    • anadea Re: następny fotelik 01.03.13, 23:14
      Witajcie jeszcze raz prośba o pomoc w wyborze odpowiedniego fotelika. Który z tych trzech fotelików:
      ROMER KING PLUS
      MAXI COSI TOBI
      Maxi Cosi Priori XP
      jest najlepszy lub najbardziej pasuje do podanych wyżej parametrów? A może macie jakieś inne propozycje?
      Będę wdzięczna za Waszą fachową pomoc.
      • mrukumaster Re: następny fotelik 02.03.13, 10:25
        Przy takim budżecie jaki masz oraz samochodowi o optymalnej wielkość możesz spokojnie pokusić się o fotel tyłem. Jak dodasz 100zł to myślę, że udałoby się Tobie zakupić np. Besafe izi Combi x3, na pewno też starczy na Britaxa Max-Way oraz MC Mobi. Co do wypisanych foteli przez Ciebie pasuje na pewno Priori XP pozostałe trzeba przymierzyć tylko mając taki budżet wybierz lepiej to co jest najbezpieczniejsze w tej cenie (po co kupować coś co ma 2* przy czołówce i 4* przy bocznym jak masz budżet na coś co jest 5 razy bezpieczniejsze). Co do gabarytów dziecka to nie jest duże. Jest że tak powiem normalnych gabarytów jak na wiek
    • anadea Re: następny fotelik 03.03.13, 22:25
      Wiem, że foteliki montowane tyłem są bezpieczniejsze ale mamy problem z jego zamontowaniem ponieważ mąż i ja jesteśmy bardzo wysocy i oba przednie siedzenia są odsunięte prawie maxa do tyłu i dotykają do zamontowanego obecnie używanego fotelika (0-9kg).
      Jaki jest Waszym zdaniem najbardziej bezpieczny fotelik montowany przodem do kierunku jazdy? (oczywiście pasujący do tego modelu samochodu).
      • kwap666 Re: następny fotelik 03.03.13, 22:37
        sprobujcie zamontowac fotel na srodkowym siedzeniu
        • anadea Re: następny fotelik 04.03.13, 21:36
          Zaraz rodzę 2 dziecko i ciężko będzie mi ogarnąć 2 foteliki montowane tyłem. Gdy jeden z nich jest na środkowym siedzeniu to za każdym razem będę musiała od początku montować fotelik dla noworodka (0-9kg), bo ciężko włożyć dziecko jak fotelik przypięty jest pasami. Dlatego bardziej szukam opinii i porad jaki fotelik kupić montowany przodem do kierunku jazdy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka