Dodaj do ulubionych

fotelik 9-25

08.02.18, 16:39
Przeczytałam dotychczasowe wątki, ale nie odpowiadają one na wszystkie moje pytania, więc wybaczcie kolejny wątek na ten temat.
Wiem już mniej więcej jakie marki mnie interesują (spodobał mi się Axkid), ale w tabelce z polecanego tu bloga wychodzi, że test plus i Adac mają tylko Axkid wolmax i britax romer maxway. W obu przypadkach jest jednak powiedziane, że się nie odchylają. A to akurat wydaje mi się ważne. Czy są jakieś modele, które spełniają te trzy kryteria (oba testy i odchylanie)?
No i kolejny problem, to, że w Poznaniu nigdzie nie można ich obejrzeć (obdzwoniłam kilka największych sklepów). Radzicie kupować w ciemno? Acha, samochód to renault scenic, na tylnej kanapie komplet pasażerów, więc nie może to być jakiś olbrzymi fotelik.
Obserwuj wątek
    • panna.z.wilka Re: fotelik 9-25 08.02.18, 18:01
      Z foteli 9-25 chyba nie ma takiego, który spełniałby wszystkie trzy życzenia. Jest fotelik 0-25 z Testem Plus i odchylaniem - ale bez ADAC (besafe izi plus). Znajdziesz takie kombinacje w kategorii 0-18 (np.klippan kiss 2 plus, concord reverso plus [ten jest 0-23 ale wzrostowo to klasyczny fotel do 105cm], besafe izi kid).
      Osobiście, przy wyborze RWF nie upierałabym się tak przy ADAC jeśli ma Test Plus. Nie kojarzę fotela, który zaliczył by T. Plus a potem słabo wypadłby w teście adac wink
      A w Poznaniu masz 8* - Piątkowska 105. Mają tam wszystkie sensowne fotele (chyba że nie mają, bo wyszły wink )
      • eilian Re: fotelik 9-25 09.02.18, 16:07
        Dziękuję, byliśmy w bobowózkach i oglądaliśmy Axkidy i Be safe. Był też britax, ale najmniej mi sie podobał. Sprzedawca twierdził, że jeśli chodzi o odchylanie, to nie ma takich, tylko w modelu minikid Axkida można dodać jakąś podstawkę i wtedy uzyskuje się pozycję półleżącą.
        • panna.z.wilka Re: fotelik 9-25 11.02.18, 16:12
          Izi plus się na bank odchyla. I maxi cosi mobi, ale on dużo miejsca zajmuje, a w środku taki średniaczek. Zresztą izi plus też do ok 115cm tylko.
          Tak, pod axkidy można dołożyć podstawkę. Pod maxway'a także jest taka dedykowana podkładka. Ale to się ustawia przy montażu, potem nie ma już możliwości zrobić cokolwiek bez ingerowania w montaż.
    • bumawe Re: fotelik 9-25 17.02.18, 18:05
      Pyttanie - po co ma się odchylać? Jeśli fotelik jest odpowiednio ustawiony, to jest wygodny do jazdy i do spania smile www.budujacamama.pl/2017/12/klippan-century-fotelik-rwf-dla-malucha-starszaka-duze-dzieci-9-25.html
      Ja polecę taki, który wystarczy najdłużej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka