Dodaj do ulubionych

miły akcent

01.10.11, 15:01
Byłam dziś na targach ogrodniczych, pod Słupskiem, czyli skromnie ale bardzom ukontentowana wróciła:) Raz, bo fajnie się po takich targach poszlajać, dwa- trochę się obkupiłam i to nie kupą;)
Nabyłam clematis 'Albina Plena' z grupy Atragena, czyli wściekle rosnących dzikusów, piwonię 'Nymphe', przetacznik armeński, tawułę okrywową miniaturową (bardzo urokliwa), tylko jedną różę - 'Dornroschen' ( baaardzo kolczastą, głównie to pędy mnie zachwyciły, no i strefa 5b) i żurawkę 'Hercules'. Bardzo miły akcent na zakończenie sezonu:))
Aaa, we wtorek przychodzą rozalie z Rosarium i to już będzie na tyle...
Łażą za mną trawy, bo jednak jesienią ogród bez traw to ledwie pół ogrodu, te kolory, ta lekkość... Miskanty były ale się nie zdecydowałam, żaden mnie nie powalił i do końca nie byłam pewna, czy mi pasują do koncepcji.
Turzyc, które uwielbiam, nie było żadnych ciekawych:(
Obserwuj wątek
    • lellapolella Re: miły akcent 01.10.11, 15:03
      ...a i tawułkę, też okrywową i też miniaturkę:)
      • leloop Re: miły akcent 01.10.11, 19:16
        no to milo :)
        ja oddalam drzwiczki pieca do naprawy bo szybka pękła ;)
        może do marca zrobią ;P
        u nas różne kiermasze się dopiero zaczną bo każdy wierzący Francuz sadzi swoje rośliny na św. Katarzynę :)
        • lellapolella Re: miły akcent 01.10.11, 20:03
          ja oddalam drzwiczki pieca do naprawy bo szybka pękła ;)
          hehe, a ja myślałam, że wykopałam drzwiczki od pieca dziś w ogrodzie ale to była waga łazienkowa;)
          • asta6265 Re: miły akcent 02.10.11, 14:17
            U nas też dzisiaj kiermasz w Minikowie. Też latałam i nabyłam wierzbę ivę pendulę. A niech hakuro ma towarzyszkę:)
            • andziaos Re: miły akcent 02.10.11, 19:24
              A mnie dzisiaj tak strrrasznie ciągnęło, żeby gdzieś do jakiegoś ogrodniczego sklepu wyskoczyć.
              Ale nie poddałam się :) Także z chęcią i lekką zazdrością poczytam o Waszych nabytkach:D
              W nagrodę zrobiłam sobie medal z ziemniaka - a w zasadzie z placków ziemniaczanych - ktoś chce? ;)
    • yoma Re: miły akcent 03.10.11, 11:23
      > rozalie z Rosarium

A ja???
      • lellapolella Re: miły akcent 03.10.11, 14:39
        a bo, Andzia, u mnie ogrodniczych niet, jak się juz wyrwę to zawsze zaszaleję, choć wąż w kieszeni(puszce) czuwa;)
        Yoma, w piątek chyba dzwonili, czy mi pasuje, jak w poniedziałek wyślą. Pamiętaj, zaraz okopczykuj:)
        • dorkasz1 Re: miły akcent 03.10.11, 17:54
          Ja to sobie tak marzę, że ktoś specjalnie dla mnie placki ziemniaczane zrobi. A ja będę tylko sobie siedzieć i jeść. Kiedyś Mamcia mi smażyła, ale teraz nie mam serca jej prosić, wiekowa już jest mocno. Chyba Synowej muszę moje marzenie sprzedać. Dobra kobieta jest :)
          • se_nka0 Re: miły akcent 03.10.11, 19:38
            Dziś robiłam, zapraszam:)
            • yoma Re: miły akcent 03.10.11, 20:37
              Kuuuurde, żeby nie było kiedy kartofli w ognisku upiec...

Lella, a kiedy zamawiałaś?
          • andziaos Re: miły akcent 03.10.11, 23:43
            dorkasz1 napisała:

> Ja to sobie tak marzę, że ktoś specjalnie dla mnie placki ziemniaczane zrobi.

Oj, to nie wypada już Mamci przemęczać, sprzedawaj marzenia Synowej - placki ziemniaczane to taka rodzinna rzecz:)
            Ale.... Dorkasz, gdybyś zawitała w okolyce Warszawki w sezonie plackowym - serdecznie zapraszam:)
        • andziaos Re: miły akcent 03.10.11, 23:47
          lellapolella napisała:

> a bo, Andzia, u mnie ogrodniczych niet, jak się juz wyrwę to zawsze zaszaleję,
          > choć wąż w kieszeni(puszce) czuwa;)
          A u mnie ogrodniczych nawet, nawet ale ja chcę taaaargi, wystawy, rooosaria pozwiedzać:)
          Bo co do zakupów to i tak najlepszy lokalny bazarek gdzie panie przynoszą te badyle z własnego ogródka - to je raj;)
          • lellapolella Re: miły akcent 04.10.11, 11:49
            Yoma, dwudziestego dziewiątego sierpnia zamawiałam.
            Andzia, u mnie na bazarku zero roślin, same sweterki i badziewie. Były jakieś inicjatywy, typu sprowadzanie roślin do zoologicznego, bazarkowe rozsady ale wszystko padło śmiercią naturalną... W kwiaciarniach tylko cięte kwiaty, no i sztuczne, rzecz jasna;)
            • yoma Re: miły akcent 05.10.11, 14:11
              A ja w połowie września. Znacz, w połowie września wycenę przysłali. No to może tego...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka