03.01.12, 11:37
Pamiętacie jak w ubiegłym roku dyskutowałam z gościem z Franchi Sementi na temat tego, że botwinka, to u nas zwyczajowa nazwa młodych liści buraków ćwikłowych? A buraki liściowe, to boćwina? Oni boćwinę nazywają botwinką. Gościu wtedy kazał mi się zwrócić do Instytutu Nasiennictwa. Teraz lewkonia, to u nich ostróżka ogrodowa. www.worldsementi.pl/product_info.php?products_id=214
Aż strach nasiona kupować... Chciałam kupić tę ostróżkę, ale jak się okazało, że to gillyflower, to dałam sobie spokój. Ale w tym roku już nie będę prowadziła dyskusji, niech sobie sprzedają.
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Franchi 03.01.12, 11:41
      Właśnie sobie patrzę, że pomidor to jeszcze pomidor

www.gadar.pl/index.php?page=2&sort=1a&last_cat=nasiona-warzyw-nasiona-krajowe&main_cat=nasiona-krajowe
      no dobra, w tym łobim kupić komu co?
    • yoma Re: Franchi 03.01.12, 11:42
      PS no i dlatego disce puella latine... :)
    • dorkasz1 Re: Franchi 03.01.12, 11:47
      Wysłałam jednak krótkiego maila, ale dyskusji prowadzić z nimi już nie zamierzam.
      • dorkasz1 Re: Franchi 05.01.12, 17:50
        No zaskoczyli mnie! Odpisali, podziękowali, zdjęcie zmienili. Ale opisu już nie. To im wysłałam gotowca, niech już będzie jak trza. No chyba, że nie będzie im się chciało zmieniać...
        • se_nka0 Re: Franchi 05.01.12, 18:06
          Masz posłuch :) Gotowca chyba wykorzystają ?
          • dorkasz1 Re: Franchi 05.01.12, 18:10
            Oj tam, posłuch. Kobitka zobaczyła, że babola strzelili i poprawiła. Nie wiem czy gotowca wykorzystają, nie mam nic przeciwko temu. Zobaczymy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka