28.03.12, 22:36
macie może ten nabytek?

od 3ch tygodni Misia ma katar (zainteresowanym mogę podać szczegóły ;)) bałam się nawrotu gronkowca, ale nie, wymaz ok.
Czyli wychodzi alergia.
Wyć będę, bo pojęcia nei mam o alergiach wziewnych. Działkę chyba będę jej dawkować. Rok temu już były inhalacje nad ranem, telefony do szpitala i wizyty w przychodni co chwilę z innym kaszlem, głównie dudniącym.
Na razie na katar mamy flixonase. Pierwszy raz obie dostaniemy steroid.
Przyroda chce nas wykończyć.
To kara za samochód, na sto procent. Albo pampersy. Albo foliowe woreczki. I że zapominam wszystkich ekologicznych toreb na zakupy domu, więc w domu mam pełen zestaw: zieloną z leroya, z biedronki, malinową z carrefoura i żółtą z pieskami z pedigee. I na bieżąco biofoliowe zielone na śmieci, bo tez wiecznie kupuję. Ale ja zapominam również karteczki z planem zakupów, więc będę zbierać te ekolgiczne do rozpęku.
Obserwuj wątek
    • leloop Re: alergie 28.03.12, 22:53
      szczęśliwie nie mamy, tzn. ja mam na kurz wiec nie odkurzam ;)
      nie mam pojęcia jak z tym walczyć, miałam kolegę, który latem wychodził z domu późnym wieczorem, bo mniej się męczył, miał alergie na wszystko, nawet jak dotknął jajka a to puchł ...
      może profilaktycznie popijajcie wapno ...
      • hesperia1 Re: alergie 29.03.12, 08:01
        Lampko,nasz lekarz to alergolog.Bardzo dobry,a wypróbowaliśmy chyba wszystkich w okolicy.Gdybyś chciała mogę dać Ci namiary.A może to nie alergia.Może to jakiś przewlekły katar tylko.Trzymajcie się.
        • lampka_witoszowska Re: alergie 29.03.12, 13:06
          Bardzo chcę i poproszę!
          A jak trafiliście do dr Gąszczyka z Karpacza albo dr Pomerańskiej - to mamy.
          10.04 zrobimy testy, a do tego czasu leki. Tym bardziej, że jak dziś usłyszałam jej nagły kaszel, chrypę i charczenie, to oczywiście pognałam do przychodni, ale już to samo było, rok temu, choć dopiero w maju.
          No, w każdym razie kolejny tydzień spędzimy w domu.

W Kauflandzie jest płacząca wierzba, fioletowe dzwonki i jakieś tam owocowe - śliwy i jabłonie, ładne. I zioła, rozmaryn. I takie ogrodowe sadzonki, tylko u nas już wiało i zimno. może rzeczywiście popadać i pomrozić.
          • lellapolella Re: alergie 29.03.12, 13:37
            wyrazy współczucia, Lampko. Ja chyba nie mam, chociaż drugi raz o tej samej porze roku spuchła mi noga jak bania i nikt nic nie wie:(
            • se_nka0 Re: alergie 29.03.12, 14:12
              Lampko - jak raz tego nabytku nie mam, wystarczą widocznie inne ;) Wnusia ma - już zaczął się katar. Współczuję tym, którzy mają.
          • hesperia1 Re: alergie 29.03.12, 15:28
            Wyśle na gazetowy:)
            • lampka_witoszowska Re: alergie 29.03.12, 17:45
              Dzięki!
              u nas zimno i pada, musze czymś ręce zająć, idę sprzątać.
              Uściski :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka