yoma 22.03.13, 17:58 spada w tempie, zaczyna duć jak cholera, a kolo śmietnika, nie żartuję, leży choinka. Gdzie ja jestem? I kiedy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lellapolella Re: Temperatura 22.03.13, 18:32 Gdzie ja jestem? W Jumanji;) A temperatura leci na pysk, fakt, właśnie wróciłam z ogrodu, chciałam sobie śnieg poprzerzucać dla rozrywki z jednej kupy na drugą ale jest jak bloki betonowe... Ziiimmmmnnnoooo Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Temperatura 22.03.13, 18:41 Zgadzają im się ostatnio prognozy. Bardzo mrożny weekend zapowiadali. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Temperatura 22.03.13, 20:33 Tutaj temperatura też coraz niższa. Przerzuciłam sobie trochę śniegu na kupę, niekoniecznie dla rozrywki a z potrzeby, ale to syzyfowa praca. W nocy spadło u nas 40cm i znowu sypie. Odpowiedz Link
kizuk Re: Temperatura 22.03.13, 20:45 W radiu mówili,że bociany przyleciały i skowronki już widziano,to ja siedząc w ciepłym domku wciąż myślę,jak sobie te biedactwa dadzą radę w taki ziąb.W dodatku żarełko pod śniegiem.:( Żeby tylko nie obraziły się na nasz kraj...Bo co by to było bez skowronków i bocianów. Odpowiedz Link
leloop Re: Temperatura 22.03.13, 22:51 na Accu jest możliwość porównania temperatur obecnych i zeszłorocznych, u mnie rok temu temperatury dobijały 20 stopni pod koniec marca, w tym roku ledwo doczołgały się do 10. wprawdzie potem rok był generalnie do doopy ale chociaż początek był sympatyczniejszy. w niedziele rano obserwacja, z której strony będzie wiało, przesąd ale się sprawdza kurna, jak oni to robią ? Odpowiedz Link
dorka556 Re: Temperatura 23.03.13, 19:36 Dzisiaj w nocy u mnie ma być -20. Teraz jest 'zaledwie' -13, ale szybko spada. O tej porze powinny wychodzić już krokusy. Odpowiedz Link
leloop Re: Temperatura 23.03.13, 23:36 a u mnie był dzisiaj pierwszy prawdziwie wiosenny dzień. temperatury doczołgały się do +17. cały świat wypełzł z chałup. jadąc do mniasta mijaliśmy spacerujących ludzi, psy, wszystko z obłędem w oczach. zajechaliśmy do centrum ogrodniczego a tam większe tłumy niż w supermarketach, nawet Francuzy maja dość siedzenia w domu i żarcia, świąt się w ogóle nie czuje, wszystko tęskni za natura. Odpowiedz Link
yoma Re: Temperatura 25.03.13, 09:51 W Lidlu jest mączka kostna, foliaczki, drzewka owocowe i petunie :P Co robię z mączką kostną? Bierę i podsypuję, jak obornik? Odpowiedz Link
leloop Re: Temperatura 25.03.13, 10:15 mączkę kostna lubią drzewka owocowe, drapiesz ziemie wokół i sypiesz parę przygarści. dobra tez jest maczka z krwi albo z rogów Odpowiedz Link
leloop Re: Temperatura 25.03.13, 10:21 u mnie tez prawie 0 dziś rano :( patrzy lam na tubylcza meteo, u Was w lany poniedziałek będzie się prawdziwie lalo, u Dorkasz ma być +14, reszta +10 dodatnie :) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Temperatura 25.03.13, 10:44 Toż przecie pisałam, że zapowiadają wiosnę na Prima Aprilis... Odpowiedz Link
yoma Re: Temperatura 25.03.13, 10:54 A ja wczoraj słyszałam, że dopiero w połowie kwietnia być może poprawa... Odpowiedz Link
yoma Re: Temperatura 25.03.13, 12:26 Rysować sobie mogą... Ja też sobie mogę narysować różne rzeczy. Ja już po prostu nie wierzę. Oszczędzam sobie w ten sposób rozczarowań. Odpowiedz Link
leloop Re: Temperatura 26.03.13, 11:25 dzisiaj biegun ciepła przesunął im się w okolice Krakowa na ten dzień. a u mnie zimno, coraz zimniej i ma być jeszcze gorzej :( Odpowiedz Link
sigrid6 Re: Temperatura 26.03.13, 15:51 Uprzejmie donoszę że na południowo-zachodnim końcu świata odrobinę cieplej ale pi..pi..a jak w kieleckiem ( urodziłam się w Kielcach jakby co) Temperatura niby w okolicach 0 ale przez ten wiatr co to chce łeb z uszami urwać nie jest przyjemnie. Tyle dobrego że śniegu ubywa a na południowej rabatce jakieś życie się pokazuje. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Temperatura 26.03.13, 16:29 No, u mnie od południowej strony prawie nie ma śniegu; kwitnące ranniki i przebiśniegi w pełnej krasie. Od północy leży całkiem sporo, przydałby się ciepły deszcz po ustąpieniu mrozu. Odpowiedz Link
yoma Re: Temperatura 26.03.13, 17:58 Aha. Jechałam metrem, a w metrze na peronach mają takie telewizorki, żeby się podróżnym nie nudziło, i wyświetlają ostatnie wiadomości, prognozy pogody i co dziś grają w mieście. I wyświetlili. Warszawa, noc: -15, rano: -14... Odpowiedz Link
newill6 Re: Temperatura 26.03.13, 18:24 Jest wiosna,,:)...na skalniaczku pod altanką...zycie rozkwiita...i slimaczki...takie pikne...zaraz wam kapustki posadzę i sałatkę,,,,:))) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Temperatura 27.03.13, 08:12 Kłamali. U mnie tej nocy było jakieś -6, a teraz dochodzi do -2. Na pewno dziś znów stopi się trochę śniegu. Bo sublimuje to cały czas, tylko trochę za wolno jak na moje potrzeby. Odpowiedz Link
yoma Re: Temperatura 27.03.13, 09:56 Deszcze idą, mówią... tylko ja mam obawy, że wskutek tzw. deszczów pokrywa śnieżna zgrubieje. Jadę nad Wisłę, wiosny szukać. Jeszcze trochę, a człowiek mchem i pleśnią porośnie. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Temperatura 27.03.13, 12:24 ,, ( urodziłam się w Kielcach jakby co),, - Jak będziesz w odwiedzinach to się odezwij. Do Kielc mam niedaleko ;) Odpowiedz Link
sigrid6 Re: Temperatura 27.03.13, 12:40 Urodziłam się ale w tamtych okolicach nie była wieki. Co prawda mam rodzinę w Kielcach i w Busku Zdrój ale nigdy u nich nie byłam. Może czas to zmienić? Ruszyć się w końcu bo jak nie teraz to kiedy? Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Temperatura 27.03.13, 16:50 W okolicach Buska rosną bardzo ciekawe rośliny, takie lubiące podłoże wapienne (kreda, gips). Łaziłam tam kiedyś, a ja zawsze zauważam, jak rośnie dziko coś, czego nie ma w moich okolicach. Odpowiedz Link