szadoka 04.09.14, 12:11 zapragnęłam posiadać. Czy ktoś z Was ma i mógłby powiedzie ja się to to sprawuje w ogrodzie? I gdzie mogę ew kupić nasionki bo cena sadzonki z przesyłką jak dla mnie absurdalna jest nieco.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edziakrys Re: oregano kent 04.09.14, 14:08 allegro.pl/aromatyczne-oregano-o-ozdobnych-kwiatach-kent-b-i4547608489.html też drogo ale jak patrzę to też już pragnę... Odpowiedz Link
leloop Re: oregano kent 04.09.14, 15:01 cieszcie się, ze w złotych a nie w euro. u nas 9.90 Odpowiedz Link
lellapolella Re: oregano kent 04.09.14, 15:26 Ja sobie akurat nabyłam na FO, za zabójczą cenę 4 zł:) Jak już do mnie dotrze, to zrobię zdjęcie, bo sama nie wiem, jaka ta sadzonka duża, ale sądzę, że wystarczająco:) Odpowiedz Link
szadoka Re: oregano kent 04.09.14, 15:37 Ja też chce w takiej cenie :). Chyba odżałuje i kupie na allegro bo nigdy nie widziałam w sklepie stacjonarnym żadnym. Śliczności jest. Ciekawam czy się rozsiewa jak zwykłe zielone. Bo złociste muszę dzielić, niby kwitnie ale siewek nigdy nie zauważyłam. Odpowiedz Link
szadoka Re: oregano kent 04.09.14, 20:23 kupione zatopione :), wypatrzyłam też odmiane ametyst ale nie będę pazerna Odpowiedz Link
lellapolella Re: oregano kent 04.09.14, 21:02 zojalitwin.wordpress.com/?s=lebiodka Zoja pisze, że tylko przez podział kępy. Moja złocista też się nie sieje, variegatek małych też nie widać. Może i dobrze- zwykłe sieje się za dziesięciu:D Odpowiedz Link
szadoka Re: oregano kent 05.09.14, 21:05 Spróbuję je rozmnożć w przyszłym roku przez odkłady. Tylko u mnie ziemia raczej kwaśna, podsypię mu dolomitu i się zobaczy. Odpowiedz Link