Dodaj do ulubionych

WIOSNA !!!

20.03.16, 14:05
nie wiem jak u Was ale u mnie wiosna podrabiana, słońce świeci, od 10 dni nie padało ale zimno jak skurczybyk :) w dzień jeszcze jak cie mogie ale w nocy czapka uszanka.
z kerowniczym, wiosennym pozdrowieniem
Obserwuj wątek
    • edziakrys Re: WIOSNA !!! 20.03.16, 14:38
      A weź, szkoda gadać! jeden dzień poświeci, na drugi żabami rzuca (dzisiaj); co się rozpędzę to mnie przystopuje. Wg rozpiski powinnam siać ogórki koło 20 ale waham się bo zimno. Pelargonie mam w foliaku zabezpieczonym wewnętrznym foliakiem, przykryte włóknina i mimo to mróz mi je pewnej nocy lekko zważył. Szlag mnie trafia! Depresję mam bez słóńca!
      • horpyna4 Re: WIOSNA !!! 21.03.16, 08:04
        Edzia, nie wiem, jak w Twojej okolicy, ale u mnie jest bardzo mało wilgoci w glebie. Deszcze na pewno dobrze zrobią, tylko u mnie nie chce padać. Fakt, słońce działa antydepresyjnie, ale w obecnej sytuacji to gęba roześmiałaby mi się do deszczu.
        • dorkasz1 Re: WIOSNA !!! 21.03.16, 09:04
          U mnie też za mokro nie jest, ale w powietrzu ciągle jakaś paskudna wilgoć i zimno. Nie mogę skończyć stawiania foliaka, a moje pelargonie mają przyjść po świętach. Paskudnie jest. Tylko sobota była cudna i posiałam groszek. Pomidory w domu oczekują na pikowanie, a drugie miałam wysiać w sobotę, ale nie wysiałam. Doba jakaś krótka?
          • horpyna4 Re: WIOSNA !!! 21.03.16, 14:22
            Wielkanoc to początek czasu letniego w tym roku, po świętach dużo później będzie zaczynał się wieczór i będzie można więcej zasuwać.

A w ogóle to po raz kolejny przekonuję się, że mieszkam w tropikach. Teraz jest słonecznie, a termometr od strony północnej mówi, że 12 stopni. Nieźle.
    • horpyna4 Re: WIOSNA !!! 20.03.16, 17:37
      U mnie dość ciepło, dziś było 8 stopni i przebłyskiwało słońce. Ogródek kwitnie, zwłaszcza w słońcu, bo np. krokusy otwierają się, jak im zaświeci.
      • lellapolella Re: WIOSNA !!! 22.03.16, 11:27
        U mnie były ze dwa dni słoneczne od Nowego Roku, porastam pleśnią, jak ziemniak, zapomniany w piwnicy. Ciemno, ponuro i zimno, dotąd kwitły tylko przebiśniegi, śnieżyca i ranniki, iryski reticulata stoją jak zaklęte:( Wilgoci dużo za dużo, jak to u mnie, ciemierniki i pierwiosnki wygniją jak się ten syf pogodowy jakoś nie ogarnie.
        Bez czapki nie wychodzę do ogrodu.
        Pomidory popikowane ale co z tego, skoro stoją na parapetach a tu ciemno?
        Dziś, co za nowość, pada, sześć stopni i zachmurzenie dwustuprocentowe:(
        • edziakrys Re: WIOSNA !!! 22.03.16, 22:46
          Lella, a Ty gdzieś koło mnie? Bo jakbyś o mojej wsi ponurej pisała.
          Rzodkiewka w foliaku STOI już 24 dni od siewu , a zgrubień ni widu ni słychu. jak tak dalej będzie to moja riećka na komunie bedzie! Czarna dooopa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka