Dodaj do ulubionych

Fluoksetyna

IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 00:51
Są jeszcze inni szcześliwi "urzytkownicy" Seronilu poza mną?
Obserwuj wątek
    • Gość: kermit Re: Fluoksetyna IP: 217.67.196.* 13.02.02, 12:13
      Gość portalu: Kub napisał(a):

> Są jeszcze inni szcześliwi "urzytkownicy" Seronilu poza mną?

ja byłem, napisałem co nieco w wątku "kochani co z tym alkoholem?" ostatni post
      kermita1
      pzdr
      • Gość: arwena Re: Fluoksetyna IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 13:42
        Skoro go zażywacie- jakie występuja u was skutki uboczne? Bedę bardzo wdzięczna
        za odpowiedź
        • Gość: j. Re: Fluoksetyna IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 15:30
          Gość portalu: arwena napisał(a):

> Skoro go zażywacie- jakie występuja u was skutki uboczne? Bedę bardzo wdzięczna
          >
          > za odpowiedź

>Drgał mi każdy miesień, chodzilem jak "dynamit", rozkojarzony, żle i niewiele
          spalem -skorzystałem z zalecenia lekarza i odstawilem.
          Ogólnie źle znosiłem seronil.
          j.
        • Gość: Kub Re: Fluoksetyna IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 18:49
          Na początku uczucie wymiotne (patrz wątek Prozac- cudowny lek na deprechę) po 2-
          3 tygodniech minęło. Można mieć problemy z życiem intymnym. Ja nie mam . Kermit
          dłógo to brałeś ? Jak odstawiłeś dołek wrócił?
          • kermit1 Re: Fluoksetyna 14.02.02, 11:19
            witam,
            bralem dwa miesiace i pare dni, na razie, tzn. okolo miesiaca po odstawieniu
            jest ok, po prostu normalnie. A swoja droga ja nie mialem praktycznie zadnych
            objawow ubocznych, moze troche niedobrze mi bylo na samym poczatku, ale minelo
            po kilku dniach,
            pozdrowionka i trzymaj sie mocno i nie odstawiaj pigulek na wlasna reke, wydaje
            mi sie ze dwa miesiace to naprawde minimum, biorac pod uwage specyfike
            dzialania antydepresantow
            trzymanko
            • Gość: Kub Dzieki kermit IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 14.02.02, 12:53
              Juz raz odstawilem doxepin na wlasna reke bylo czego zalowac.Nigdy nie zrobie
              tego z zadnym innym lekiem. Pozatym seronil nie ma objawów ubocznych (na
              poczatku chce sie wymiotowac- szybko mija). Biore to już 8 miesięcy, wiem , że
              leki atydepres nie mogą uzależniać, kiedyś obiło mi się o uszy iż naukowcy
              podejżewają ,że Prozac może uzależniać słyszał ktoś o tym? Pozatym boję się że
              jak przestanę brać dołek wróci. POZDRAWIAM wszystkich walczących z koszmarem i
              wszystkich czytelników forum.
              • Gość: kermit Re: Dzieki kermit IP: 217.67.196.* 15.02.02, 12:13
                ale w ten sposob to mozna popasc w bledne kolo, jak odstawie to dolek wroci, i
                tak sie nakrecic ze jak sie odstawi to mysli sie tylko czy wroci, czy nie,
                trzeba sie zawziac, nie myslec o tym i zapomniec o prochach, chyba nie chcesz
                brac lekow cale zycie
                trzymanko
                • Gość: Ciekawy Dementi ! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 10:03
                  Wielu specjalistów twierdzi ,że po trzcim czy piątym ostrym epizodzie
                  depresyjnym leki powinno si juz brać beztermninowo .

Nie wyolbrzymijmy efektów ubocznych . W ciągu prawie trzech lat zażyłem
                  kilkaset tabletek i jakoś nie zaobserwowałem skutków ubocznych .

Zrobiłbym wszystko , by uniknąć horroru depresji .

Obecnie jestem zdrowy ( być może tylko chwilowo ) . Nie biorę leków od
                  miesiąca , ale powiedziałem sobie ,że gdy tylko pojawią się symptomy kolejnej
                  depresji , powrócę do nich i będę brał przez długie lata .

Poza tym , obok fluoksetyny czyli Prozacu , ciągle pojawiają się nowe ,
                  doskonalsze leki , powodujace coraz mniej owych skutków ubocznych .Dowiadujcie
                  o nich . Żądajcie od psychatrów ,żeby je Wam przepisywali . To Wasze prawo !
                  • Gość: cleo Re: Dementi ! IP: *.man.polbox.pl 25.02.02, 09:41
                    Gość portalu: Ciekawy napisał(a):

> Wielu specjalistów twierdzi ,że po trzcim czy piątym ostrym epizodzie
                    > depresyjnym leki powinno si juz brać beztermninowo .
                    >
                    a co jeśli kobieta chce zajść w ciążę???
                    • ekika Re: fluoksetyna 25.02.02, 11:07
                      uratowała mi życie .Goraco polecam żyję jak dawniej ,uśmiecham się i pomału
                      wracam do życia zawodowego. biorę już ok. 2 m-ce na początku przez 1 dzień
                      drgały mi mięśnie brzucha i to było b.śmieszne uczucie ale to oraz bóle żołądka
                      minęły ,czuję się świetnie. Współcierpiący z myślami samobójczymi, nie
                      zwlekajcie z zażywaniem leków bo możecie nie dożyć poprawy.Obecnie sa leki
                      nowej generacji które nie uzależniają i można je brac do pół roku tak jak np.
                      Bioxetin.pozdr.
    • Gość: Rob Re: Fluoksetyna IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 16:32
      Jem, czuję się świetnie, żadnych działań ubocznych.
      Pozdrawiam
      • sylwka25 Re: Fluoksetyna 26.02.02, 19:21
        zaczęłam brać Seronil na razie 10 mg dziennie, za tydzień mam brać 20 mg dz.
        Kto ma doświadczenie w leczeniu tym depresji z lękiem i napadami paniki? Kiedy
        zaczyna działać na lęk i czy na początku leczenia lęk wam się nasilał? Bardzo
        proszę o głosy. Pozdr.
        • Gość: hihaa Re: Fluoksetyna IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 00:50
          mnie lekarz przepisal Fluoksetyne (jako lek na bulimie) ale nie bede brac
    • Gość: Stan Re: Fluoksetyna IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 15:36
      Jestem za tym aby do naszego forum dyskusyjnego przyłączyli się także lekarze
      psychiatrzy to by nam wszystkim na dobre wyszło. Kto jest za tym ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka