nie_jezdze_po_alkoholu 10.04.10, 20:48 i co ? glupio tak w obliczu dzisiejszej tragedii wchodzic tu i pisac o swoich tak malo znaczacych problemikach i depresyjkach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
finibilo Re: tragedia narodowa 11.04.10, 00:23 Jeżeli określasz własne życie i problemy za mało znaczące i nieistotne, to oczywiście masz do tego pełne prawo. Nie będę się sprzeciwiał i przynam Ci rację, skoro sama tak uważasz. Dla odmiany, moje życie i moje problemy są dla mnie ogromnie ważne. Nie wiem jak inni, ale ja nie chcę, nie życzę sobie abyś wypowiadała się w moim imieniu. Przy okazji chciałem się odnieść do samego wypadku. Z informacji jakie przekazały media wynika, że za tragedię odpowiada któryś ze znajdujących się na pokładzie oficjieli. Pomimo trudnych warunków pogodowych oraz ostrzeżeń z wieży kontroli lotów i kierowania na awaryjne lotniska, na pilocie wywarto presję z pokładu, został zmuszony do podjęcia ryzykownego manewru. Do lądowania podchodził cztery razy, za każdym razem obniżając pułap lotu i za czwartym podejściem samolot znajdował się już na tyle nisko, że pilot nie był w stanie poderwać wystarczająco szybko w górę maszyny gdy nie trafił w pas startowy. W konsekwencji zachaczył o drzewa. Boli mnie ta cała hipokryzja, kierowanie podejrzeń na niesprawny samolot, pojawiające się sugestie (tak zrozumiałem Wałęsę) o planowanym zamachu, obwinianie mgły, doszukiwanie niekompetencji u człowieka z wieży kontroli lotów, ponieważ nie zamknął lotniska. I jak znam życie, a zdążyłem poznać je dosyć dobrze, w tym konkretnym przypadku nikt nie wymieni z imienia i nazwiska osoby bezpośrednio odpowiedzialnej za tragedię. Winny będzie Tu-154, choć to nie prawda. wyborcza.pl/1,75248,7752603,Odradzano_ladowanie.html Odpowiedz Link Zgłoś
kara.mija Re: tragedia narodowa 12.04.10, 11:36 Teraz wszystko wskazuje na to, że winny będzie pilot a czy były naciski czy nie tego się nie dowiemy ..... Jest mi bardzo smutno z powodu tej tragedii ale nie umniejsza ona moich problemów a moja potrzeba pojednania pozostała na takim samym stałym poziomie jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
troleje Re: tragedia narodowa 16.04.10, 00:50 tylko ze ta tragedia dotknie kazdego. kazdy kogos straci, kazdy umrze. a depresje nie kazdy miec bedzie. a co ty lalka myslalas ze wszyscy bedziemy zyc wiecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: tragedia narodowa 16.04.10, 00:52 już nei mówiąc o zespole lęku napadowego z agorafobią, oni mieli to przez 5 sekund, co niektórzy całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: tragedia narodowa 16.04.10, 12:16 Nie mieli tego samego, lek napadowy z agrofobia to lek ktory tworzy sie samemu, bez powodu. Oni w ciagu tych 5 sekund przezywali rzeczywisty strach, ze za chwile moga zginac. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-live Re: tragedia narodowa 16.04.10, 12:39 Na tej zasadzie to można powiedzieć, że codziennie jest głupio. Nie ma dnia, żeby ktoś nie zginął. Nie mówiąc o tym, że wciąż są miejsca na ziemi, gdzie życie jest gorsze od śmierci. Ale świadomość tego nie wyleczy z depresji. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.74 Re: tragedia narodowa 16.04.10, 19:13 żałoba zaczyna zmieniać się w farsę - to juz jest żałosne a nie smutne. A swoja drogą bardziej żal mi tych młodych stewardes czy BORowców niż wynoszonego prawie na ołtarze Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-live Re: tragedia narodowa 16.04.10, 20:19 Mnie pilotów szkoda. Wygląda na to, że walczyli do końca i umierali z pełną świadomością tego co się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
drany Re: tragedia narodowa 17.04.10, 12:19 jaka szkoda ze nie zdazylas zadzwonic na policje :((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
kokosanel Re: tragedia narodowa 17.04.10, 13:11 drany :) , szkoda bylaby dopiero wtedy, gybys zostal pozbawiony mozliwosci uczestnictwa w zbiorowej halucynacji Odpowiedz Link Zgłoś
berta-live Re: tragedia narodowa 17.04.10, 15:39 Ale za to w każdej innej chwili mogę. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
rupiowa Re: tragedia narodowa 18.04.10, 08:50 nie_jezdze_po_alkoholu napisała: > i co ? > glupio tak w obliczu dzisiejszej tragedii wchodzic tu i pisac o swoich tak > malo znaczacych problemikach i depresyjkach A moj stan sie pogorszyl przez tragedie - pisalam jakis czas temu ze boje sie smierci. Takie sytuacje powoduja, ze od tygodnia nie spie. Druga sprawa to juz ktos pisal - to juz jest farsa, to jest zalosne a nie smutne. Widzialam gdzies takie zdjecie - piramida Cheopsa i podpis "co tam Wawel". Smutne, ale prawdziwe - politycy z tej tragedii robia sobie gre polityczna. Trzecia sprawa - modle sie, zeby ktos byl na tyle madry zeby stwierdzic ze do tragedii doszlo z winy czlowieka ORAZ szeregu przypadkow - Protasiuk byl naprawde dobrym pilotem, nie ulegl by naciskom, nie popelnil bledu z premedytacja, tam musialo sie cos jeszcze wydarzyc. Nie mowie zaraz o zamachu ale o braku odpowiedniego zaplecza technicznego np. Odpowiedz Link Zgłoś
onemama Re: tragedia narodowa 18.04.10, 09:21 A ja powiem tylko jedno - dość szarpania, rozjątrzania nad trumnami. Szkoda ludzi (nawet tych których się nie lubiło za życia), szkoda rodzin. Tam była moja koleżanka :( Basia... Odpowiedz Link Zgłoś