funkdoc 14.04.04, 16:22 czesc jak pokonac fobie społeczna? podobno 'konfrontacja' z ludzmi pomaga czy to prawda? czy warto sie leczyc psychotropami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr_zombie Re: fobia społeczna niesmiałosc 14.04.04, 17:33 Moim zdanie leczenie psychotropami w tym przypadku może tylko zaleczyć, przytłumić lęk, ale nie rozwiąże problemów. Trzeba raczej zadziałać psychologicznie. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
awanturka Re: fobia społeczna niesmiałosc 14.04.04, 17:40 Ja osobiscie doswiadczenia mam wręcz przeciwne... Odpowiedz Link Zgłoś
uri_ja Re: fobia społeczna niesmiałosc 14.04.04, 20:52 no właśnie, nic na siłę, wręcz przeciwnie. i lekami trochę trzeba spędzić te lęki... ****************************************** myślę więc jestem- powiedziałam i zniknęłam! stary dowcip, wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: fobia społeczna niesmiałosc 14.04.04, 21:56 funkdoc napisał: > czesc > jak pokonac fobie społeczna? > podobno 'konfrontacja' z ludzmi pomaga czy to prawda? > czy warto sie leczyc psychotropami? Z doświadczenia: seroxat i psychoterapia grupowa Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: fobia społeczna niesmiałosc 14.04.04, 22:02 Podobno można zrobić operacje, ale jest cholernie droga i często nie wychodzi. Widziałem program na diskawery czanel. Pewnie, że warto brać psychotropy, tylko żeby je zdobyć trzeba iść do psychitry pokonując fobie społeczną, i tu koło się zamyka. Bleh Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: fobia społeczna niesmiałosc 14.04.04, 22:07 zoltanek napisał: > Podobno można zrobić operacje, ale jest cholernie droga i często nie wychodzi. > Widziałem program na diskawery czanel. Pewnie, że warto brać psychotropy, tylko > > żeby je zdobyć trzeba iść do psychitry pokonując fobie społeczną, i tu koło się > > zamyka. Bleh Zgadza się , mam kolegę , który rozpoczął leczenie w ten sposób , że oszczędzał jakiś czas na wizytę domową psychiatry , później po pierwszej kuracji mógł już do psychiatry pójść , ale początek to koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
bluegirl18 lek 06.05.04, 18:09 ile macie lat przyjmując seroxat ???//czy jakos tak........???????nie ma skutków ubocznych?????/słyszałam ze po tym leku firma wyołacała odszkodowanie rodzinie gdzie gdzoe pacjent po seroxacie zamordował zone córke itd.troche brzmi odpychajkące zeby potem zasosowac na sobie ten lek no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: lek 06.05.04, 22:26 bluegirl18 napisała: > ile macie lat przyjmując seroxat ???//czy jakos tak........???????nie ma > skutków ubocznych?????/słyszałam ze po tym leku firma wyołacała odszkodowanie > rodzinie gdzie gdzoe pacjent po seroxacie zamordował zone córke itd.troche > brzmi odpychajkące zeby potem zasosowac na sobie ten lek no nie? > Po prostu ręce opadają ... Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: fobia społeczna niesmiałosc 08.05.04, 12:09 Podobnie jak inne fobie; często odwiedzać gabinety lekarskie. Sprawdzone. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
sorrowm Re: fobia społeczna niesmiałosc 09.05.04, 09:18 Mam fobie społeczną i nie wiem czy powinnam to leczyc a jesli tak to w jaki sposób. Zresztą trzeba by by sie przemóc i pojść do jakiegos specjalisty ehh czy to samo przejdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
hellio Re: fobia społeczna niesmiałosc 09.05.04, 12:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=12368252&a=12423085 Sorry, że posługuję się autocytatem, ale jestem naprawdę przekonana, że to dobry sposób. Jeśli chcesz o tym pogadać, to bardzo proszę, odezwij się, H Odpowiedz Link Zgłoś