lein5 07.05.04, 15:59 Czy ktoś z Was bierze lub brał Pramolan? Jak się po nim czujecie? Czy pomaga? Właśnie dzisiaj lekarz przepisał mi ten lek.Jestem ciekawa Waszych opinii. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niutka Re: Czy ktoś z Was bierze Pramolan? 07.05.04, 17:00 Ja biore jedna tabletke przed snem. U mnie jest stosowany jako lek "usypiajacy". nie mam zadnych efektow ubocznych. Niutka Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_a_s Re: Czy ktoś z Was bierze Pramolan? 07.05.04, 18:42 Czesc ! Skojrzaylam wlasnie Twojego mejla i to, że nie odpowiedzialam :( Mialam problem ze sobą niestety po lekach. Odpisze wkrotce. Dziękuje. a co do pramolanu, to bralam go przez troche kiedys i bylo najzupelniej OK, zero skutkow ubocznych na ktore sie bardzo szykowalam;) Mysle, ze na "nasze" dolegliwosci jest dobry. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lein5 Re: Czy ktoś z Was bierze Pramolan? 07.05.04, 20:33 Cześć Sylwia! Jak już lepiej będziesz się czuła,to napisz do mnie.Jeszcze jedno pytanko,czy Pramolan brałaś 3x1 tabl.? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gosica27 Re: Czy ktoś z Was bierze Pramolan? 07.05.04, 20:43 Witam . Pramolan to taki "delikatny" środek. Z tego co wiem to nalezy do grupy leków uspokajajacych i lekkich antydepresantów. Przy moich dolegliwościach niestety nie zdał sie na nic ... Mam nadzieję, że u Ciebie działa jak nalezy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_a_s Re: Czy ktoś z Was bierze Pramolan? 07.05.04, 21:28 Lein za cholere nie pamietam :( zupelnie :( Napiszę na pewno. Trzymaj się ! Odpowiedz Link Zgłoś
patja Re: Czy ktoś z Was bierze Pramolan? 07.05.04, 21:03 Ja biore, ale tylko przed pojsciem spac. Przepisane mialam 2 tabletki, ale biore tylko 1, jesli naprawde musze, gdyz rano biore tabletki, ktore maja "pobudzac mnie do zycia", wiec czasami na wieczor bywa ciezko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lein5 Re: Czy ktoś z Was bierze Pramolan? 07.05.04, 21:33 Bardzo Wam dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: Czy ktoś z Was bierze Pramolan? 08.05.04, 15:03 Jeśli już komuś pomaga to , to może ...na odciski ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
phenobarb Re: Czy ktoś z Was bierze Pramolan? 08.05.04, 19:31 vinja napisała: > Jeśli już komuś pomaga to , to może ...na odciski ;-( tak nawiasem mowiac sami lekarze uznaja to za cukierek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
parafon Re: Czy ktoś z Was bierze Pramolan? 09.05.04, 15:34 rałem Pramolan 3 miesiące po jednej tabletce przed snem. W miarę dobrze na początku się spało. Potem znowu bezssenne noce. Potem konował kazał brać co 12 godz. Było nieco lepiej, ale po następnych 2 miesiącach dostałem "obojętnicy". Nie wiem, czy po leku, czy "psychicznie". Nawet nie chciało mi się wstawać do pracy. Taki totalny olewizm. W sumie nawet nie za bardzo "agresywny" lek. Trochę pomagał. Konował mówił, że nie uzależnia. Chyba miał rację. Nie biorę od 2 miesięcy, ale z kolei trzęsą mi sią łapy (i w środku). Nie wiem, czy to po leku, czy tak po prostu mam. Pozdrawiam i zdrówka życzę, Adam Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: Czy ktoś z Was bierze Pramolan? 09.05.04, 23:55 Wygląda na to , że "konował" nie traktuje poważnie twojej depresji (jeśli ją masz ...) Sam widzisz , że takie "leczenie" do niczego nie prowadzi. Jeśli czułeś się coraz bardziej zdołowany , to znaczyłoby , że depresja się pogłębia i trzeba zacząć ją porządnie leczyć , a nie męczyć się miesiącami tylko na pramolanie. Odpowiedz Link Zgłoś
cptniamo pramolan? 10.05.04, 06:47 fajna nazwa. kojarzy mi się z panem ramolem (ramol - taki stary nudziarz). Nie chcę nikogo obrażać, tylko tak mi się radośnie skojarzyło po nieprzespanej nocy. Ech, mój osobisty Tyler Durden nie lubi spać :) Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: pramolan? 10.05.04, 10:40 HAHAHA , nie wiedziałam , że jeszcze ktoś ma tu takie "filmy" ze skojarzeniami jak ja... Odpowiedz Link Zgłoś
cptniamo słowa 10.05.04, 15:07 a tak, mam straszna na to zajawkę... np. HIT (HITler) źle kojarzył sie ludzim, więc przemianowali na Tesco. Ale to też niezbyt dumna nazwa: Tesco Tes-co Też-co! (Też mi co, takie tes-co!) :) Jak się człowiekowi nudzi, to niezle tworki potworki we łbie się rodzą... Prawie jak Atena u Zeusa :) Dalej: faceci zazdroszczą paniom cipki i kobiecości, dlatego słowo "mężczyzna" ma deklinację żeńską :) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeznia_nr_5 Re: słowa 10.05.04, 15:11 cptniamo napisała: > a tak, mam straszna na to zajawkę... > > np. HIT (HITler) źle kojarzył sie ludzim, więc przemianowali na Tesco. No niezupełnie.To było wrogie przejęcie szwaba przez brytyjską grupę handlową. Odpowiedz Link Zgłoś