Dodaj do ulubionych

PROTESTUJĘ!!!

27.05.04, 14:50
...Przeciwko obrażaniu na tym forum moich uczuć religijnych,
światopoglądowych, etycznych i estetycznych. Forum jest otwarte, jest
wolność wypowiedzi, ale wolność nie równa się DOWOLNOŚCI! Nikt nie ma prawa
obrażać współforumowiczów używając słów ogólnie uznanych za obraźliwe. Nikt
nie ma prawa do aplikowania ludziom chorym terapii wstrząsowej według
własnego widzimisię. Wulgarne poniżanie ludzi, w przeświadczeniu, że
wszystko jest dozwolone w środowisku z problemami natury psychicznej i
bazowanie na swoim w tym względzie stanie jest takim samym okrucieństwem jak
gdziekolwiek indziej, bo człowiek z drugiej strony ekranu cierpi tak samo.

Obserwuj wątek
    • nevada_blue Re: PROTESTUJĘ!!! 27.05.04, 14:56
      podpisuję się pod tym obiema łapkami - choroba tego nie usprawiedliwia!!! :)
      pozdrawiam serdecznie,
      [nevada]
      • nevada_blue Re: Greto... 27.05.04, 15:00
        możliwe, że mnie zninawidzisz i odbierzesz to jako kolejny atak na siebie - ale
        to jedynie moja uwaga - wiele z powyższego tyczy się Ciebie - zastanów się choć
        prez minutę na tym, co piszesz!

bardzo Cię o to proszę!
        już się sporo wycofałam, a niedługo całkiem zaniecham pojawiania się na
        jakimkolwiek forum, jeśli nie przestaniesz..

słusznie zostało zauważone - WOLNOŚĆ SŁOWA TO NIE DOWOLNOŚĆ!

pozdrawiam serdecznie
        przemyśl to proszę na spokojnie,
        [nevada]
        • greta_30 Re: Greto... 27.05.04, 16:38
          konkretne zarzuty w punktach poproszę. Bo nie wiem o co chodzi. Nikogo nie
          obrażałam. Stwierdziłam fakt.
          • nevada_blue Re: Greto... 27.05.04, 16:45
            mi bardziej chodzi o sposób, w jaki wypowiadasz swoje zdanie..
            o wulgaryzmy i z poprzednich wątków - nie raz na miejscu adresatów poczułabym
            sie obrażona - ale niestety nie mam tyle siły w tej chwili, zeby wyszukać Ci na
            forum przykłady, bo i to eraz ciężko mi pisać..

po prostu zanim coś napiszesz, prosze zastanów się nad tym choć raz, a
            najlepiej dwa..

to tylko moja skromna uwaga, nie mam na celu wzbudzanie wojny, bom dalekac od
            kłótni z kimkolwiek..

pozdrawiam,
            [nevada]
            • greta_30 słuchaj Nevada 27.05.04, 16:50
              nawet najgłpupszy by sie zorientował, że greta ma ostrą fazke maniakalną, i
              pomocy szukała. Łatwo ją dobić... Przestań sie kompromitować, dobra, bo aż nie
              wierzę w to co czytam.
              bezpiecznie Ci w tym cieplutkim milutkim kocyku?
              • nevada_blue Re: słuchaj Nevada 27.05.04, 16:58
                teraz z kolei mnie atakujesz, bo ośmieliłam się powiedzieć swoje zdanie -
                naprawdę bez żadnych złych zamiarów?
                wybacz, nie mam siły się przed tym bronić w tej chwili..
                dlatego się wycofuję zanim to zajdzie za daleko..
                może i jestem głupia..
                • greta_30 dobrze! mądra Dziewczynka. prześpij się 27.05.04, 17:04
                  jutro złapiesz dystans do sprawy
                  greta - ma rację i nie obraża (choć niektórzy nie są dość szybcy by to raczyć
                  zauważyć)
                  • o0oo Re: dobrze! mądra Dziewczynka. prześpij się 30.05.04, 13:37
                    greta_30 napisała:

> greta - ma rację i nie obraża (choć niektórzy nie są dość szybcy by to raczyć
                    > zauważyć)

dla osobnika w manii osobniki inne z regoly nie sa zbyt lotne
    • dr.strangelove PROTESTUJĘ!!! DLA MNIE DWA RAZY!!! 27.05.04, 15:01
      PROTESTUJE
    • paradiso29 Re: PROTESTUJĘ!!! 27.05.04, 15:02
      Mnie również to zniechęca.. do ludzi, którzy tak mówią. Bo:

"Najbardziej lękam się przed Bogiem, a zaraz póniej ludzi, którzy się go nie
      lękają"
      • nevada_blue Re: PROTESTUJĘ!!! 27.05.04, 15:11
        ja może nie wierzę w Boga, ale szanuję poglądy drugiego człowieka i to, że są
        one odmienne.. bo szanuję ludzi tak, jakbym sama chciał być szanowana..

uwazam, ze to dobra zasada..
        • paradiso29 Re: PROTESTUJĘ!!! 27.05.04, 15:15
          Nevada.. jak miło Cię widzieć :)
      • greta_30 NIGDY NIE POWIEDZIAŁAM że się nie boję boga 27.05.04, 16:40
        mój bóg jest najsurowszym z sędziów. znowu nieuważnie czytacie gretę.
    • dr.strangelove PROTESTUJĘ!!! i jeszcze RAZ! 27.05.04, 15:10
      ehem, teraz z daleka od "ENTER". więc tak...
      Protestuje przeciwko protestowaniu! akurtat tutaj to nic nie da.

ssmoczyca napisała:
      >obrażaniu na tym forum moich uczuć religijnych,
      > światopoglądowych, etycznych i estetycznych.

Kretyństwo ! a jesli ktoś się niezgadza z twoimi uczuciami raligijnymi ,
      światopoglądem etc. , to co? Ma siedzieć cicho?
      To wolna wyspa , Internet się nazywa, tu każy zrobi co mu się akurat zachce.
      Tjjja ... Ja niby też jestem przeciw wypowiedziom w stylu "Gdyby mnie pies na
      schodach nie wyprzedził, to byłbym twoim ojcem" ale tylko takich ad personam.
      Nie masz sita w głowie? nie rozumiesz że nie wolno się niezdrowo afektować tym
      sieciowym meta-tekstem? Jeśli nie potrafisz puścić niektórych rzeczy mimo oka,
      to nie jest to chyba miejsce dla ciebie.
      • paradiso29 Re: PROTESTUJĘ!!! i jeszcze RAZ! 27.05.04, 15:13
        Wiec dlaczego sie tak ekscytujesz tym Protestem ??? Nie rozumiem, niby wolnosc..
        • greta_30 bo facet ma rację! Nikogo nie obraziłam 27.05.04, 16:42
          latamy w kosmos, wszysechświat okazał się nieskończony. gazet nie czytacie, czy
          kurwa o co chodzi?
          • greta_30 skończony, omyłka, przepraszam 27.05.04, 16:45
            a może obraża Was fakt, że nie umiecie sobie wyobrazić nieskończonej
            skończoności? Wybaczcie - greta chociał próbuje. Bo wstyd i obrażanie uczuć
            religijnych i etycznych - TO NIE PRÓBOWAĆ! siedieć na tyłkach i bezrozumnie
            powtarzać modliwty, które klepały nasz prababki (i wcale nie wiemy, czy już
            wtedy Z TAKĄ PIERDZIELONĄ PEWNOŚCIĄ. Nie obrażam - komentuję fakty
            greta
      • nevada_blue Re: dr.strangelove 27.05.04, 15:13
        nie o to chodzi - wiesz, możnadyskutować i prezentować odmienne poglądy, ale
        robić to w sposób kulturalny i na zasadach dyskucji, nie obrażając przy tym
        nikogo - a to jest możliwe i nie wymaga znowu tak wiele wysiłku..

pozdrawiam,
        [nevada]

• dr.strangelove AFEKTUJĘ!!! 27.05.04, 15:23
        • dr.strangelove !!!AFEKTUJĘ!!! 27.05.04, 15:32
          skrypt strony mi wysiada. (kurV)
          afektuję się przeciw robieni szczenięcych oczek bo ktoś kogoś od cip wyzwał. to
          nie jest szkółka niedzielna, tu wchodzi kto chce. Do tego większość osób ma
          taką huśtawkę nastrojów , że o mało nie powypadają z głów własnych. Oczywiście
          można rozmawiac kulturalnie, ale czy naprawdę myślicie że to że można oznacza
          że tak Będzie? Dla własnego zdrowia trzeba miec dystans do pewnych figur
          retorycznych. To że ktoś mi powie, że zrobi z moich jelit łańcuch choinkowy ,
          bo nie lubie filmów Wajdy i książek Masłowskiej, nie oznacza że polecę z
          płaczem do pana admina.
          z giertychem ktoś wam pomógł? nie. trzeba było sobie radzić samemu, co? i jakoś
          nikt sie nie zabił, ani Greta ani nikt. A ile było niepotrzebnego krzyku.
          poczekali poczekali samo przeszło.
          • greta_30 masz u mnie browara! równiacha z Ciebie 27.05.04, 16:47
            i nie pękasz. ja wiem, że kawał ze mnie cholery, ale bez przesady.
            Elo Dla Wszystkich Otwartych Łepetynek
    • dr.strangelove a to jest kradzież własności intelektualnej 27.05.04, 15:47
      lucyna_n napisała , ale gdzie indziej :

"To moze jakies alternatywne forum dla ponurakow i ludzi wypranych z poczucia
      humoru z zerowym dystansem do siebie. Ktorzy lubia i chca innych wpedzac w
      dola? Jak nie wyluzujesz to ci psychika strzeli tak jak mi kiedys i wtedy
      dopiero docenisz co moze dac kilka nawet nielotnych zartow.
      Bardzo chora i majaca gdzies zgrzybialych tetrykow Lucyna"

dosyć mi to tutaj pasuję. Pozatem tym samym udowadniam własną bezkarnośc!!!:p

mam nadziję ze nie zezłościsz sie na mnie W.Sz. Lucyno, ale jestem leniem, a to
      co napisałaś ąż samo sie prosi żeby ukraść. :))) wiadomo! wszystko co powiesz
      moze być wykorzytane w złej intencji.
      DIXI!(tym razem nie tylko ja)
      • lucyna_n Re: a to jest kradzież własności intelektualnej 28.05.04, 11:08
        Ladnie ladnie, No to teraz juz napewno na mnie z lawka rusza.
        Ide pod kocyk.
    • greta_30 zgadzam się! ja też protestuję! 27.05.04, 16:36
      bo to chyba zarzut do gietrycha siętej pamięci, a nie do grety, prawda? greta
      nikogo nie obaża. Stwierdza fakt - latamy w kosmos. To nie obaża niczyjich uczuć
      religijnych (chyba że bazuja na nomenklarurze z X wieku, kiedy ziemia byla
      płaska). Uwaga, powtarzam ostatni raz: greta nie chce nikogo obrazić! greta nie
      chce spotykać się z chamstwem, głpupotą i niedouczeniem. To prawo - daje jej
      konstytucja rzeczpospolitej. amen
      greta - nie katoliczka, ale nie ocenia katolików
      • lucyna_n Re: zgadzam się! ja też protestuję! 27.05.04, 16:49
        Wiedziona prozna ciekawoscia zajrzalam do klku popisowych numerow giertycha o
        ktorych coraz ktos tu napomyka i jakem matka polka tez Protestuje !!!
        Swoja droga mialam nosa ze dopiero 20-go zajrzalam na forum 'for the first
        time' ufff.
        • greta_30 DROBIAZG! cholera znów mnie wykańczacie 27.05.04, 16:52
          i to ma być kącik pomocy? bez komentarza to lepiej zostawię, bo mnie strzeli
          chuj. A że przeklimam? przeklinam, bo żadne "kurczę piórko" nie ma dostatecznej
          mocy, żeby wyrazić moje oburzenie na takie gadania bezpoj ęcia. greta wulgarna?
          ustawcie se ja na ignora. i po sprawie.
          • lucyna_n Greta jest ok 27.05.04, 17:14
            Zdaje mi sie ze tym razem oberwalas bo sie za mna wstawilas.
            Caly grzech Grety to to ze nie potrafi pozostac obojetna a ze jest totalnie
            szczera i emocji w niej tyle co w setce takich mamlasow jak ja to musi sie to
            tak konczyc .
            Greta martwie sie o Ciebie i nie chce zeby Ci bylo gorzej, ani wogole zeby
            komukolwiek bylo gorzej. Blagam napisz ze jest ok ?
            Ludzie trzeba wyluzowac, tu sie choruje.
            • greta_30 Re: Greta jest ok 27.05.04, 17:21
              jestem na moim forum lub greta_30@wp.pl.
              pozdrawiam Cię
    • ssmoczyca Do Grety i innych 27.05.04, 17:39
      Greto,

Choćbyś nie wiem jak długo powtarzała swoje mantry w trzeciej osobie, to
      obiektywnie obrażasz. Nie powołuj się proszą górnolotnie na konstytucję RP, bo
      choćbyś nawet nie podpadała pod żadne kodeksy, to istnieje jeszcze prawo
      moralne, wobec którego, szczególnie jeśli ktoś prosi, byś nie obrażała, to
      wypada tego nie robić. Owszem. Przymusu nie ma. Ale wszyscy tu jesteśmy
      mniej lub bardziej poorani życiowo i wobec tego, co jak słusznie zauważyłaś, że
      forum jest dla wszystkich - zacznij to wreszcie i ty respektować.

Zrozum, że ustawienie ignora na ciebie nic nie da, bo ty Greto rozsadzasz sobą
      każdy wątek. Każdy niemal temat jest blokowany przez twoją, medycznie
      wytłumaczalną egocentryczną agresję, by w końcu zniknąć, zanim się rozpocznie.

Twój stan jest dla mnie i dla wielu innych na tym forum doskonale
      rozpoznawalny. Nie musisz na każdym kroku podkreślać, że jesteś chora. Jednak
      musisz zrozumieć, że inni też cierpią i to, że nie są akurat w fazie ostrej
      manii i nie mają siły ani ochoty brać się z tobą za bary, nie oznacza, że są
      frajerami.

To, że nie są wulgarni, nie oznacza, że są zacofani. To, że są od Ciebie
      starsi, nie oznacza, że są stetryczali, cokolwiek by to oznaczać miało. To, w
      końcu, że utrzymują poziom jakiegoś ogólnego morale, nie oznacza średniowiecza,
      ani zaściankowości, a coś wręcz odwrotnego.

Greto, a wraz z tobą kilkoro innych, którzy skwapliwie poddaliście krytyce mój
      protest: Internet jest wspólnym dobrem. To otwarte forum jest więc dobrem tak
      samo moim jak i waszym. Przyjmijcie więc do wiadomości, że między maglem a
      szkółką niedzielną jest wystarczająco duży obszar w którym możemy się wszyscy
      pomieścić. O ile oczywiście sobie na to pozwolimy.

• nevada_blue Re: Do Grety i innych 27.05.04, 17:43
        ssmoczyca napisała:

> Greto,
        >
        > Choćbyś nie wiem jak długo powtarzała swoje mantry w trzeciej osobie, to
        > obiektywnie obrażasz. Nie powołuj się proszą górnolotnie na konstytucję RP,
        bo
        >
        > choćbyś nawet nie podpadała pod żadne kodeksy, to istnieje jeszcze prawo
        > moralne, wobec którego, szczególnie jeśli ktoś prosi, byś nie obrażała, to
        > wypada tego nie robić. Owszem. Przymusu nie ma. Ale wszyscy tu jesteśmy
        > mniej lub bardziej poorani życiowo i wobec tego, co jak słusznie zauważyłaś,
        że
        >
        > forum jest dla wszystkich - zacznij to wreszcie i ty respektować.
        >
        > Zrozum, że ustawienie ignora na ciebie nic nie da, bo ty Greto rozsadzasz
        sobą
        > każdy wątek. Każdy niemal temat jest blokowany przez twoją, medycznie
        > wytłumaczalną egocentryczną agresję, by w końcu zniknąć, zanim się rozpocznie.
        >
        > Twój stan jest dla mnie i dla wielu innych na tym forum doskonale
        > rozpoznawalny. Nie musisz na każdym kroku podkreślać, że jesteś chora.
        Jednak
        >
        > musisz zrozumieć, że inni też cierpią i to, że nie są akurat w fazie ostrej
        > manii i nie mają siły ani ochoty brać się z tobą za bary, nie oznacza, że są
        > frajerami.
        >
        > To, że nie są wulgarni, nie oznacza, że są zacofani. To, że są od Ciebie
        > starsi, nie oznacza, że są stetryczali, cokolwiek by to oznaczać miało. To,
        w
        > końcu, że utrzymują poziom jakiegoś ogólnego morale, nie oznacza
        średniowiecza,
        >
        > ani zaściankowości, a coś wręcz odwrotnego.
        >
        > Greto, a wraz z tobą kilkoro innych, którzy skwapliwie poddaliście krytyce
        mój
        > protest: Internet jest wspólnym dobrem. To otwarte forum jest więc dobrem
        tak
        > samo moim jak i waszym. Przyjmijcie więc do wiadomości, że między maglem a
        > szkółką niedzielną jest wystarczająco duży obszar w którym możemy się wszyscy
        > pomieścić. O ile oczywiście sobie na to pozwolimy.
        >

właśnie tak - się pod tym resztką sił podpiszę! :)
        • cafe_lorafen Re: Do Grety i innych 27.05.04, 19:03
          To ze niby kto ma racje ???!!!
          Ja - oczywiscie :)))
          • greta_30 siur! co za róznica? i tak wszyscy ledwo się trzym 27.05.04, 21:28
            amy... wszyscy tacy sami pokopani... dlatego nie rozumiem tej agresji. U mnie to
            działan jak automat - ktoś coś powie, a ja od razu cała w rynsztunku, gotowa do
            odparcia ataku. jestem jak ten niepokorny duch skandynawski - baslerek
            (batlerek? chodzi mi o woilę walki). Mi ta walka nie przystoi, jestem kobietą.
            Wiem o tym!
        • greta_30 dobrze! masz rację, ale do grety trzeba mówić 27.05.04, 21:11
          pełnym kalibrem. ona lubuje sie w niepopularnych słowach. Nie pasuje do świata i
          uczy się z tym żyć. dziękuję, że dałaś się znależć. tęskniłam za Tobą... bo kto
          mnie nad rankiem ciemnym utuli, jak nie nevada, no kto? nie zostawiaj grety,
          burę przyjęła i grzeczna już będzie... (oby - zły głos zza lady). jestem chora,
          ale wyzdrowieję. I nigdy już nie będziemy się kłócić baz sensu, dobra?
      • greta_30 Re: Do Grety i innych 27.05.04, 21:07
        ssmoczyca napisała:

> Greto,
        >
        > Choćbyś nie wiem jak długo powtarzała swoje mantry w trzeciej osobie, to
        > obiektywnie obrażasz. Nie powołuj się proszą górnolotnie na konstytucję RP, bo
        >
        > choćbyś nawet nie podpadała pod żadne kodeksy, to istnieje jeszcze prawo
        > moralne, wobec którego, szczególnie jeśli ktoś prosi, byś nie obrażała, to
        > wypada tego nie robić. Owszem. Przymusu nie ma. Ale wszyscy tu jesteśmy
        > mniej lub bardziej poorani życiowo i wobec tego, co jak słusznie zauważyłaś, że
        >
        > forum jest dla wszystkich - zacznij to wreszcie i ty respektować.
        >
        > Zrozum, że ustawienie ignora na ciebie nic nie da, bo ty Greto rozsadzasz sobą
        > każdy wątek. Każdy niemal temat jest blokowany przez twoją, medycznie
        > wytłumaczalną egocentryczną agresję, by w końcu zniknąć, zanim się rozpocznie.
        >
        > Twój stan jest dla mnie i dla wielu innych na tym forum doskonale
        > rozpoznawalny. Nie musisz na każdym kroku podkreślać, że jesteś chora. Jednak
        >
        > musisz zrozumieć, że inni też cierpią i to, że nie są akurat w fazie ostrej
        > manii i nie mają siły ani ochoty brać się z tobą za bary, nie oznacza, że są
        > frajerami.
        >
        > To, że nie są wulgarni, nie oznacza, że są zacofani. To, że są od Ciebie
        > starsi, nie oznacza, że są stetryczali, cokolwiek by to oznaczać miało. To, w
        > końcu, że utrzymują poziom jakiegoś ogólnego morale, nie oznacza średniowiecza,
        >
        > ani zaściankowości, a coś wręcz odwrotnego.
        >
        > Greto, a wraz z tobą kilkoro innych, którzy skwapliwie poddaliście krytyce mój
        > protest: Internet jest wspólnym dobrem. To otwarte forum jest więc dobrem tak
        > samo moim jak i waszym. Przyjmijcie więc do wiadomości, że między maglem a
        > szkółką niedzielną jest wystarczająco duży obszar w którym możemy się wszyscy
        > pomieścić. O ile oczywiście sobie na to pozwolimy.
        >

Nasz rację! teraz powiedziałaś tak, że nawet greta nie ma sie do czego
        przyczepić. Powiedziałaś, ze mnie i pary tam innych skwapliwych - jednak
        szanujesz. I o to mi chodziło. uwierz, choć wiem, że dużo żadam. mam fazkę, jadę
        bez trzymanki... wiem że ostro gram. ale nie mam innego wyjścia, nie zrobiłabym
        tego gdybym miała jakiekolwiek inne wyjście... Oni mnie tu olali, rozumiesz?
        Przepraszam, jeśli to o przepraszam chodzi...
        greta - przegrała browara, cóz.... ;(
      • sklonowana40 Re: Do Grety i innych 28.05.04, 09:45
        Bywam tu ostatnio rzadko, ale to co widze, jeszcze bardziej mnie do bywania
        zniecheca. Podpisuje sie pod Twoim postem, Ssmoczyco, tylko co to da? Moj wiek w
        nicku automatycznie eliminuje mnie z dyskusji, bo jestem za stara, zeby
        cokolwiek rozumiec:-)) Pozdrawiam cieplo z Krak
        • nevada_blue Re: Do Grety i innych 28.05.04, 10:00
          sklonowana40 napisała:

> Moj wiek
          > w
          > nicku automatycznie eliminuje mnie z dyskusji, bo jestem za stara, zeby
          > cokolwiek rozumiec:-)) Pozdrawiam cieplo z Krak

a ja za młoda z kolei :)
          pozdrawiam znad Morza :))
        • kobbieta Re: Do Grety i innych 28.05.04, 14:50
          TEz przylaczam sie do protestu ssmoczycy. Greta to zakala Forum.
          • greta_30 a Ty jego gwiazda, mówiłam Ci już. 30.05.04, 08:36
            ciesz się z tego jaka jesteś świetna, a od grety się odpimpaj. piłkę se pokop -
            nie cięko chorego.
        • greta_30 Re: Do Grety i innych 30.05.04, 08:35
          a moja wrażliwość to pies, bo mówię kurwa? Bzdura! Tyle powiem
    • de-la-ropuch Greta nikogo nie obraziła! Żadnych uczuc! 27.05.04, 19:08
      Ale każdy ma prawo poczuc się urażony, jeśli tak uważa. To jego prawo!
      • greta_30 nie da się zakwestonować faktu, że latamy 27.05.04, 21:23
        po wszechświecie. dajcie grecie, to widziec, bo ona to widzi, Nie pęka przed
        nieskończonością, akceptuje jej skończoność, choć na razie wierzy na słowo...
        greta jest szlona, ale nie gówniana. ma swój wulgarny język i muchy w nosie, ale
        to dobra jest dziewczyna i wiele przecierpiała. Niesłusznie uważa, że daje jej
        to prawo do wydzielania policzków. I tu nie ma racji. nic tego nie
        usprawiedliwia, bo nie mi oceniać was jako ludzi. i tu się zgadzam! Obiema rękami!
    • future.schock Re: PROTESTUJĘ!!! 27.05.04, 20:53
      Jestem za i jestem przeciw!
      primo - to zależy od naszej huśtawki i wrodzonej kultury, nie nabytej,
      sekundo - czytać wybiórczo posty, najlepsze są pozytywne - negatywizm i
      obojetność tkwi w nas samych i omijać,
      trio - dla niektórych jest to jedno i jedyne okno na świat, niech wyrzucą ze
      siebie to co najgorsze, pomimo irytacji nie podejmujmy dyskusji,
      badźmy "miłosierni" jak strusie.
      TO CZAS ZROBI SWOJE I TO MUSI MINĄĆ.
      Przepraszam za moją syntezę, zwolenikom dziekuję natomiast przeciwników proszę
      o powstrzymanie się od złosliwych komentarzy:-))
      • greta_30 mi sie podobało! masz browara! 27.05.04, 21:25
    • ssmoczyca Przyjaciele Królika 28.05.04, 11:22
      Znajdujemy się w środowisku ludzi chorych. Ludzi w różnej fazie choroby i w
      różnych fazach leczenia. Zgoda. Ale to, że jesteśmy chorzy na depresję, czy
      ChAD, nie w każdym momencie oznacza wykreślenie właściwych nam cech
      charakteru. I o ile jak rozumiem i co podkreślam po raz kolejny u Grety te
      cechy mogą być w znacznym stopniu zatarte, to boli mnie co innego. Otóż kilka
      osób biorących udział w ostatnich "dyskusjach", osób które skądinąd prezentują
      w wielu wątkach oznaki logicznego myślenia, postanowiło zamknąć swe klapki na
      rzeczowe argumenty i przypuścić agresywny atak na podobnie jak ja, osoby
      zniesmaczone obrazem tego forum z ostatnich dni.

Proszę was o zastanowienie się, czy nie dopadła was przypadkiem skrajna
      fascynacja atrakcyjną pewnie pod wieloma względami formą manii? Czy nie
      popadliście bezwiednie w wir znanego w psychologii zachwytu nad uwolnieniem się
      chorej osoby z wszelkich norm? Czy mówiąc po prostu nie podczepiacie się pod
      skrzydła tego zatracającego sterowność samolotu nie zważając na to, że pędzi on
      wprost na z trudem zbudowane domostwa innych chorych?

Zaprotestowałam. Zrobiłam to jak mi się wydaje w sposób wyważony. Nawet Greta
      to przyznała. Zaprotestowałam po długim okresie powstrzymywania się przed
      jakąkolwiek oceną. Zaprotestowałam, choć spodziewałam się, że ze strony osoby
      w ostrej fazie mogą się na mnie posypać jeszcze gorsze niż dotychczas obelgi.
      Natomiast nie przewidziałam aż tak wielkiej ilości pomyj wylanych na moją głowę
      ze strony fałszywie w mojej ocenie nazywających się przyjaciółmi Grety osób.
      Na jej miejscu byłabym ostrożna z takimi przyjaciółmi, bo co będzie, kiedy
      przejdzie w drugą fazę, a pojawi się ktoś z jeszcze "fajnieszą jazdą" i to Ona
      stanie się cichą ofiarą na trajektorii lotu tej drugiej?

A może się mylę? Może pozostaniecie wierni Grecie, czego jej z całego serca
      życzę. Tylko proszę mi powiedzieć, czego mam życzyć tym nieszczęśnikom, którzy
      pomimo ciężkiej choroby nie dostąpią łaski Waszej Akceptacji drodzy
      Sprawiedliwi Przyjaciele?

I jeszcze jedno: Zanim ktoś zarzuci mi, że jestem brutalna, okrutna,
      napastliwa i temu podobne cechy, proszę aby jeszcze raz przeczytał moje posty.

Królika pozdrawiam. Szczerze.

ssmoczyca.

• o0oo Re: Przyjaciele Królika 28.05.04, 13:49
        Droga pani nikt tu sie niczym nie zachwyca, jesli bedzie miala pani chwilke
        czasu to prosze wrzucic moj nik do wyszukiwarki i zobaczy ze jeden z pierwszych
        moich postow byl napisany do grety w tym samym duchu co pani. I niech sobie
        wsadzi do glowki, ze akurat ci co sa przyjaciolmi grety i udzielaja sie z nia
        na alternatywnym forum o depresji nie staneli po jej stronie, tylko albo sie
        wycofali albo jakos probowali ja usprawiedliwiac. Mozemy apelowac o to zeby
        nikt nikogo nie obrazal, ale nie robmy protsestow ze ksztalt forum nie wyglada
        tak jakbysmy sobie wymarzyli bo forum tworza rozni ludzie i kazdy ma prawo
        pissac co chce ile chce i w jakim watku chce. Jesli pani to nie odpowiada to
        prosze sobie zrobic wlasne forum albo dac ignora na niki ktore uwaza pani za
        piratow tego forum. Fakt ze robi pani cos w sposob wywazony nie znaczy ze robi
        pani to w sposob racjonalny. Prosze zwracac uwage jesli ktos kogos obraza ale
        nie pisac ze pani forum nie odpowiada bo ktos watki psuje.
        jak mawia mskiq : serdecznie pozdrawiam
        • greta_30 Re: Przyjaciele Królika 30.05.04, 08:40
          o0oo napisał:
          > Fakt ze robi pani cos w sposob wywazony nie znaczy ze robi
          > pani to w sposob racjonalny.

oOoo - mąrdyś do wyżygania! jesteś Gość! i masz browara!
          greta - pozdrawia Otwarte Umysły!
      • hesperis miałam zamilknąć tutaj po wieki ale... 28.05.04, 14:11
        Ssmoczyco - bronić masz się prawo zawsze. Wypowiedzieć opinię zawsze. Tylko
        czasem argumenty choćby najbardziej rzeczowe nie mają szansy na dotarcie, tak
        jak chwilami teraz do Grety.
        A, że Gretę lubimy - fakt, fajna z niej kobieta, ludzka bardzo i trochę chora,
        co przyjęliśmy do wiadomości - i wszystko.

napisałaś:

> Tylko proszę mi powiedzieć, czego mam życzyć tym nieszczęśnikom, którzy
        > pomimo ciężkiej choroby nie dostąpią łaski Waszej Akceptacji drodzy
        > Sprawiedliwi Przyjaciele?

Ze mnie Sprawiedliwy marny ale zapraszam na drugie forum jeśli tylko będzie
        ochota - to nie żadna koteria - tylko strefa akceptacji dziwactw i kreatywnego
        podejścia do choroby.

Wszystkich chętnych zresztą zapraszam
        nie ma My i Wy
        tu piszemy tam piszemy i niektórym (mnie) robi się od tego lepiej

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20379
        pax
        • greta_30 Re: miałam zamilknąć tutaj po wieki ale... 30.05.04, 08:42
          > nie ma My i Wy
          > tu piszemy tam piszemy i niektórym (mnie) robi się od tego lepiej

Mówiłam Ci że Cię kocham? Jesteś Gość! i cieszę się, że świat składa sie również
          z takich osobników. Elo dla Otwartych Łepetynek.
          greta - eh, warto było się urodzić!
      • greta_30 nieżle napisane! respekt! ale zarzucanie grecie 30.05.04, 08:38
        niezachowywanie norm - bzdura! greta jest OK i jak mówi kurwa - to nie bez
        przeczyny, uwierz.
    • kohanek Re: PROTESTUJĘ!!! 28.05.04, 14:18
      Tez protestuje!
    • agnida Re: PROTESTUJĘ!!! do lenia grety 28.05.04, 14:21
      a Ty leniu zamiast plakac ze nie stac Cie na terapie i dlatego tutaj sie
      wyzywasz - zakasaj rekawy leniuchu i zarob forse na swoje leczenie.
      • greta_30 [...] 28.05.04, 14:44
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • greta_30 greta - emocje na wierchu... a swiat pełen 28.05.04, 14:45
          malutkich kumdelków podskakującuch. Skończyłaś szkole podstawową - to umiesz
          czytać. WYKORZYSTAJ TO! błechhh... ale gówno
        • dziwaq [...] 28.05.04, 14:46
          • greta_30 [...] 28.05.04, 14:51
            • kobbieta Re: nie jestem kobietą, ale nic mnie tak bardzo n 28.05.04, 14:57
              za pogrozki tego typu skonczysz w wiezieniu.
              • o0oo Re: nie jestem kobietą, ale nic mnie tak bardzo n 28.05.04, 14:59
                kobbieta napisała:

> za pogrozki tego typu skonczysz w wiezieniu.

musialaby pojechac imieniem i nazwiskiem po tobie komentarz nie moze grozic
                komentarzowi
              • greta_30 mozliwe, ale nikt sobie nie będzie sobie 30.05.04, 08:51
                gęby moim nazwiskiem wycierał. Nie jestem leniem. Pracuję i zarabiam. na takie
                pipy co ściemniają w szpitalach, bo im sie pracować nie chce. Więc grzeczniej
                proszę, bo nie należą mi sie takie epitety.
        • hesperis Re: spadaj kretynko, znowu nie czytałaś. Słuchaj 28.05.04, 14:49
          greeeta - bo Cię stąd wybanują - i racja

choć pokrzycz na mnie - bo ja jestem dzisiaj taaka zadowolona
          złości co ludzie piszą? nie czytaj! - a w ogóle to ja nawet nie wiedziałam, ze
          tak zdradzasz strasznie duplikat z depresją ;-)

zjadam w Twojej intencji 3 paluszki - i robię się grubsza - i jeszcze jednego -
          no dwa...
          • kobbieta Re: spadaj kretynko, znowu nie czytałaś. Słuchaj 28.05.04, 14:51
            greta to zakala Forum.
            • greta_30 ty zas jego gwaiazda 28.05.04, 14:54
      • greta_30 ostrzegam Cię!!!!!! 28.05.04, 14:52
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=12983106&a=13010863
    • future.schock Re: PROTESTUJĘ!!! 29.05.04, 09:30
      Będąc na forum depresja, proponuje tak rozumować, jeżeli wątki danej osoby
      mnie drażnią - to ich nie czytam a tym bardziej, nie polemizuję.
      Jakie to proste:-. Bez obrazy.
      • greta_30 ciekawe czy Ciebie posłuchają.... 30.05.04, 08:59
        jak ja im to mówiłam - to od razu dojebać grecie. Nie rozumiem takiego
        zachowania. Wiem, że każda społeczność musi mieć swojego chłopca do bicia, ale
        jeżdzić po grecie - to jak dosrywać matce teresie, bo się jej ubranko nie
        podoba, na przykład. Bzdura, ignorancja i zwykłe kurestwo! Dajcie mi żyć po
        mojemu, czy ja Wam mówię co powinniście? Nie zmienię się dla Was, bo nie
        jesteście dla mnie ŻADNYM AUTORYTETEM!!!! Przysrywać komus tak choremu jak ja -
        to zwykła chamówa. Nie mają rację osoby mówiące o grecie, że bije na oślep!
        Nawet kiedy jest ze mną bardzo żle WIEM O CZYM MÓWIĘ! Czytam uważnie posty i
        jeśli zabieram głos - to DOKŁADNIE WIEM o moim interlokutorze tyle, że
        usprawiedliwia to każde moje słowo. jak to zrozumiecie - wyzdrowiejecie. Bo
        wiekszość chorób psychicznych wynika z niezrozumienia i nieakceptacji. Co Was we
        mnie najbardziej wkurwia? Powiem Wam: to że myślę, że czytam gazety, że nie daję
        się zagiąć i że zwykle mam rację. Patrząc na mnie zastanawiacie się: kurwa,
        dlaczego ta baba może być taka dzielna a ja nie? I napierdalacie, bo ja
        przypominam Wam (Wielkie Osoby, przepraszam) jakie z Was baranki boże: bezradne,
        takie które się już dawno temu poddały i uważają, że to wygrana.
        greta - tak nie uważa?
        Elo Dla Wszystkich Otwartych Łepetynek!
        • kohanek Re: ciekawe czy Ciebie posłuchają.... 30.05.04, 12:02
          no nieeeee, ta nadal w fazie maniakalnej????
          • greta_30 wiesz, nie skomentuję. mam Cię gdzieś, papapapa 30.05.04, 17:34
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka