majkaa18 30.08.04, 16:17 moja lekarka powiedziala,ze zamiast afobamu(bo uzaleznia) mam brac hydroxyzyne doraznie,jak juz koniecznie bardzo chce...macie jakies doswiadczenia z tym lekiem?jak szybko dziala i czy jest skuteczny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: man Re: Hydroxyzyna IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 30.08.04, 19:35 Hej! Hydroxyzinum działa po 15 minutach i działanie uspokajające trwa 12 h po dawce 25 mg. Jest ona skuteczna na lęki. Działania niepożądane: suchość w ustach i dlatego bardzo dokładnie myj zęby na noc oraz senność. Najlepiej brać ten lek na noc. Szczególnie szybko działa syrop. Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa18 Re: Hydroxyzyna 30.08.04, 19:45 uu, az tak dlugo dziala? a moge brac ja np.przed szkola, czy otumania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Hydroxyzyna IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 30.08.04, 19:49 Troche otumania, ale można brać mniej.Poza tym jak weźmiesz na noc to rano też działa. Wygodny jest syrop po starcza 1 łyżeczka od herbaty. Hydroxyzyna nie daje takiego uczucia wyluzowania jak benzodiazepiny tj. Lorafen, Afoban, Clonazepamum. Troche otumania, ale nie ogłupia. powodzenia! PS. poza tym łagodzi stany zapalne skóry związane ze świądem. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeless5 Re: Hydroxyzyna 30.08.04, 21:08 Każy antylękowiec im skuteczniejszy tym bardziej przymula. Pewnie są osobnicze wyjątki od tej reguły, ale generalnie tak to wygląda. Niestety - coś za coś. Dlatego musisz wyważyć, jeśli chcesz (lub musisz) zachować większą sprawność intelektualną nie możesz brać zbyt dużych dawek. Z drugiej strony czasem bardzo pomaga sama świadomość posiadania przy sobie "laski", którą można się podeprzeć jak się zachwiejesz. Sam fakt, że masz przy sobie pastylkę, którą łykniesz w najgorszym przypadku daje poczucie lepszej równowagi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sabeena Re: Hydroxyzyna 30.08.04, 21:15 hopeless5 napisał: > Z drugiej strony czasem bardzo pomaga sama świadomość posiadania przy > sobie "laski", którą można się podeprzeć jak się zachwiejesz. > Sam fakt, że masz przy sobie pastylkę, którą łykniesz w najgorszym przypadku > daje poczucie lepszej równowagi :-) Heh, to mi kolega z ust wyjal :) Jak mam xanax w torebce, to moge isc swiat podbijac. A jak nie mam to juz sama swiadomosc wyjscia z chalupy bez laski potrafila mnie zbijac z nog. Ale teraz zorientowalam sie, ze przy zmianie torebki xanax zostal w starej, a ja od tygodnia po miescie bez laski i o wlasnych silach pomykam! Zwyciestwo ducha nad materia! Pozdro S. Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa18 Re: Hydroxyzyna 30.08.04, 21:28 hehe;) no widzisz;) to najlepszy dowod na to,ze te nasze leki zaleza od naszego myslenia, nastawienia..3maj sie;) Odpowiedz Link Zgłoś
sabeena Re: Hydroxyzyna 31.08.04, 00:02 no widzisz;) to najlepszy dowod na to,ze te nasze leki zaleza od naszego > > myslenia, nastawienia Ja tam widze, ale to Ty Majka chcesz lykac te hydro, nie? ;))) Pozdrowka i sie nie daj w szkole stlamsic za mocno. S. Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa18 Re: Hydroxyzyna 31.08.04, 00:06 hehe, ciii:P wole miec na wszelki wypadek;D zalozylam loga;) zapraszam;D agoraphobia.blog.pl fajna nazwa, pasuje:P chyba pojde spaaac juz..pojutrze szkola..:P ale humorek chyba mi sie poprawia po tym seroxacie, fajnie;D dobranoc!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Hydroxyzyna IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 04.09.04, 09:15 Poza tym stany lekowe ostatnio leczy się lekami antydepresyjnymi (np. Seroxat, Fevarin), ktore przyjmuje się codziennie i przez wiele miesięcy. Bo takich na doraźne branie, które nie są benzodiazepiną jest oprócz Hydroxyzinum nie wiele. Jest Diphergan taki lekki neuroleptyk, ale to raczej tylko na noc. Ale będzie dobrze! Powodzenia i miłego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brednia Re: Hydroxyzyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 17:14 hej, moze i jakos tam dziala hmmm w sumie nie zauwazylem zbytnio, ale wiem ze jak zjadlem troche tych tabletek bo mialem egzamin i tak na rozluznienie, a potem wieoczrkiem troche wodeczki to byla taka mila faza:)a z afobamem to wiecie afobam + woda = smierc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ambjutiful Re: Hydroxyzyna 31.08.04, 17:27 Na mnie działa bardzo miło - odprężam się, wszystko przestaje mnie boleć (mam takie objawy nerwicy, że bolą mnie cholernie różne części ciała), luzik. Niestety, teraz dostałam Afobam, a nie Hydroxysynkę:( No i boję się brać ten Afobam, bo uzależnia. Po hydroxyzynie giną lęki, dobrze sie śpi... Kurcze, że też mi nie dali tego leku :( Odpowiedz Link Zgłoś
zoska3 Re: Hydroxyzyna 31.08.04, 17:59 a co z clonazepamum na przykład. Jak na Was działa. Jak po nim funkcjonujecie. Ja biorę rano i wieczorem po 50 mg i czuję się fatalnie, nie wiem jednak czy to efekt moich niedawnych lęków jeszcze nie wytłumionych czy efekt leku. Zażywam obok antydepres. Czy da się po tym chodzić do pracy. Jak powinno działać. Cholera ja się chyba wykończę. Czemu tam gdzieś w środku tak bardzo boli i czemu ten lęk jest.... Boże jak dalej żyć jak się żyć nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Hydroxyzyna IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 31.08.04, 19:59 Tego Clonazepanum to bierzesz chyba 0,5 mg a nie 50 mg, bo to jest 25 tabletek forte. Clonazepamum jest po 0,5 mg oraz 2 mg. To się bierze tak 2 dziennie po 1 mg. Jest to silny lek przeciwlekowy, ale uzależnia i to silnie. Max. dawka to tak 6 mg na dobę. Clonazepamum ogłupia, ale raczej nie powoduje senności, a czasami nawet pobudza. Ja go nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa18 Re: Hydroxyzyna 01.09.04, 18:11 powiedzcie mi jeszcze prosze, ile mam tego wziac,zeby dzialalo?jutro mam wazny, trudny dla mnie dzien..seroxat jeszcze chyba za bardzo nie dziala, wiec chcialabym wziac ta tabletke, na wszelki wypadek. tylko ile? mam tabletki 10g,to starczy jedna, czy lepiej wziac dwie? tak,zebym cosik kumala na tych lekcjach;)chociaz jutro jeszcze nie musze:P mam nadzieje,ze cos mi doradzicie! jeszcze nie bralam tego leku i nie mam pojecia jaka dawka bedzie dobra. wiem,ze kazdy reaguje na lek inaczej, ale chce wiedziec orientacyjnie;)pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Hydroxyzyna IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.09.04, 18:13 weź 10 mg, a w razie czego możesz sobie dołożyc. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa18 Re: Hydroxyzyna 01.09.04, 18:40 no wlansie srednio, bo najgorsze dla mnie sa dwie pierwsze lekcje, mam z okropna nauczycielka i boje sie,bo ostatnio lęki mialam glownie na tej lekcji.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Hydroxyzyna IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.09.04, 20:09 To dopiero początek roku więc wszystko będzie OK! Tabletki weź ze sobą i jak coś to bierz. A poza tym głowa do góry to tylko szkoła.Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa18 Re: Hydroxyzyna 03.09.04, 18:07 hmmm..wzielam najpierw 2 tabletki(bo na noc jedna kompletnie nic mi nie dala)..w szkole bylo okropnie, tabletki wcale nie dzialaly..to wzielam na lekcji trzecia..tez nic.dopiero jak juz wrocilam do domu zrobilam sie bardzo senna(po 8 godzinach!)i pospalam troche..zwiekszylam seroxat do 1,5 tabletki,moze to pomoze.pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Hydroxyzyna IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 03.09.04, 18:33 Chyba jesteś bardzo znerwicowana. A poza tym jak brałaś Afoban to przez pewien czas tak będzie. Ale później będzie lepiej. Hydroxyzyna zwykle ludziom pomaga i nie powoduje uzależnienia. Normalna dawka to tak 25 mg co 12 h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Hydroxyzyna IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 03.09.04, 19:16 Poza tym jeśli tyle leku wzbudza w tobie szkoła. To trzeba ustalić czyja to wina. Może nauczycielki, a może trochę też Twoja? Może trzeba pomyśleć o zmianie klasy lub szkoły? Może trochę psychoterapii? Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa18 Re: Hydroxyzyna 03.09.04, 22:04 nie tyle skola co sam fakt siedzenia w zamknietej klasie i raczej mala mozliwosc wysjcia..przynajmniej bez zwracania na siebie uwagi i komentarzy..psychoterapie zaczelam niedawno, bylam dopiero na jednym spotkaniu..a afobamu nigdy nie bralam, chcialam,ale lekarka powiedziala,ze zdecydowanie lepsza hydro, bo nie uzaleznia. ps. i wreszcie weekend!pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Hydroxyzyna IP: *.wroclaw.mm.pl 04.09.04, 23:18 Dostałam dziś rano zastrzyk hydroksyzyny od lekarki pogotowia. Nie wiem ile tego było, ale przespałam cały dzień i nadal jestem senna. Kiedy mi to w końcu przejdzie? Zapomniałam Jej powiedzieć, że czasami gdy brałam ten lek to już pół łyżeczki rewelacyjnie mnie uspokajało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Hydroxyzyna IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 05.09.04, 13:23 W ampułce do podania domięśniowego jest 50 lub 100 mg. Hydroxyzinum, więc 2 lub 4 łyżki stołowe. Będzie to działąć pewnie z 24 h. Odpowiedz Link Zgłoś