Dodaj do ulubionych

nie płaczę

15.06.15, 20:33
nigdy. jak mi mega źle to się zawieszam. może dorosli nie płaczą, nie wiem. jako dziecko płakałem. jak to jest z dorosłymi?
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: nie płaczę 16.06.15, 08:21
      Wszyscy dorośli płaczą,kobiety,mężczyźnie,to leczy serce.Ty się zawieszasz dlatego że nie płaczesz bo masz blokadę wewnętrzną na płacz,pewnie sam sobie założyłeś bo......chłopaki nie płacą ;)
      • ragnarv Re: nie płaczę 16.06.15, 21:50
        :D
    • lucyna_n Re: nie płaczę 16.06.15, 12:06
      Dorośli płaczą, jak jest ku temu powód. Dziecko i dorosły to cięgiem ten sam człowiek.
    • borasca0107 Re: nie płaczę 17.06.15, 23:08
      Rycze jak bobr. Nie pomaga.
      Nie rycze. Nie pomaga.
      Trudno powiedziec co lepsze.
    • ekspert_gabclinic Re: nie płaczę 18.06.15, 13:02
      Dzień dobry,

Płacz pozwala rozładować nagromadzone negatywne emocje, zredukować napięcie emocjonalne. Nie należy się przed nim bronić, to naturalna reakcja obronna organizmu, która często daje ukojenie. Tłumienie emocji, powstrzymywanie się od płaczu może być jedną z przyczyn nadmiernego napięcia oraz wtórnie występujących zaburzeń nastroju. U pacjentów chorujących na depresje , możemy obserwować nadmierną płaczliwość , niemniej jednak czasami pacjenci mają trudność w wyrażaniu negatywnych emocji. Niekiedy pojawienie się płaczu podczas leczenia jest zwiastunem poprawy stanu psychicznego.
      Osoby z wyuczonym w toku rozwoju emocjonalnego tłumieniem negatywnych emocji również mogą mieć trudności aby płakać. W takich przypadkach pomocna może być psychoterapia.

Pozdrawiam,
      dr Bogdan Stefanowski
      lekarz psychiatra Gabclinic.com
      zdrowie i zaufanie
      • ragnarv Re: nie płaczę 19.06.15, 18:53
        nie tłumię. nie wytwarzają mi się łzy po prostu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka