escollo
03.09.16, 16:49
Kilka lat temu leczyłam się na depresję, chodziłam na terapię. Wszystko się jakoś poukładało, wyszłam za mąż. Było dość dobrze.
Teraz zostałam mamą, o czym bardzo marzyłam. Niestety rzeczywistość mnie przerasta, jest mi bardzo ciężko. Moje dziecko ma zaledwie 3 miesiące a ja codziennie się budzę myśląc, że nie dam sobie rady. Na początku nic nie czułam do córeczki, teraz powoli to się zmienia, dbam o nią i pielęgnuje ale jest mi bardzo ciężko. Rano nie mam siły zwlec się z łóżka i zaczynać od początku tych samych czynności. Jestem całe dnie sama, staram się spotykac z ludzmi ale córeczka czesto płacze, ciągle jest przy piersi co nieco mnie 'uziemia'. chcę się ogarnąć, chce byc wesołą mamą i wychować szczęśliwe dziecko. tymczasem przeraza mnie odpowiedzialność jaka na nas teraz spoczywa. Tak, wiedziałam o tym decydując się na dziecko, jednak zupełnie co innego wyobrazac to sobie a doswiadczyć. Ja miałam dośc nieszczęśliwe dzieciństwo, szkoły nie cierpiałam, nie miałam wielu przyjaciół. Teraz boję się, że to samo spotka moją córcię, mimo ze jest taka malutka to juz mam przed sobą czarne wizje szkoły. Nie chcę tego projektować na dziecko. Czy mogę sobie jakos pomóc?